תכנון טיול לגואטמלה
-
היי,
אבקש חוות דעת בנוגע לתוכנית הטיול.
האם יש מקומות נוספים שכדאי להוסיף ואם לא כמה זמן מומלץ להקדיש לשהייה במדינה ?
מתחיל את הטיול במעבר הגבול שבין בליז לגואטמלה, לכן הסדר הוא בעצם הפוך ממה שרוב האנשים עושים.
פלורס + טיקאל
ריוס דולסה + לווינגסטון (שווה לוותר?)
לנקין (סמוק שמפיי)
אנטיגואה
אגם אטיטלן
קצאלנטננגו (שלה)
נסיעה לגואטמלה סיטי וטיסה לקוסטה ריקה.
-
אתה צריך למקסם את הזמן שברשותך עם מה שמעניין אותך. אני הייתי 5 שבועות בביקור אחד במדינה ולא ראיתי הכל. אתה עוצר בתוכנית שלך בנקודות התיירות המרכזיות. שלה- האם אתה מתכוון לעשות טרק מסוים? היא בדכ נקודת מוצא לטרקים או לביקורים בשווקים אינדיאנים. אם זה לא בתחום העניין שלך אולי אין טעם להרחיק אליה.
ליווינגסטון היא עיירה מנומנמת עם תושבים מהקריביים שונים משאר גווטמאלה. בדרך אליה עושים שייט באגם איזבל שכולל כמה נקודות עצירה קטנות. בביקור של אתרי התיירות המובילים במדינה היא לא תיכלל. אם אתה רוצה קצת לסטות למשהו מתויר אבל לא במידה ששאר היצירות שלך זו יכולה להיות בחירה טובה. שים לב שהשאטלים ממנה ללנקין הם משהו יחסית חדש כקו קבוע ועדיין לא בטוח שרצים בצורה אמינה.
-
היי גדליהו,
התכנון הוא כן לעשות את 2 הטרקים הקצרים להרי הגעש שבעיר שלה.
כמו כן לפי מה שהבנתי המרחק מהעיר לגאוטמלה סיטי הוא לא כזה גדול.
האם יש לך מקומות נוספים ששווה להגיע אליהם ?
מקומות עם נופים וכו’
-
משלה לגווטמאלה סיטי אתה מדבר על משהו כמו 5 שעות. שבמונחי גווטמאלה זה לא כזה נורא ( נסיעה מלנקין לאנטיגואה תהיה ארוכה יותר וקשה יותר למשל).מבחינת נופים אתה יחסית מכסה הרבה אזורים במדינה, כמובן שיש עוד הרבה מקומות קטנים יותר לבקר, שכוללים לא אחת כמרכז אתר עתיקות או כפרים אינדיאנים, שממה שאני מבין פחות מעניינים אותך. אתה יכול לבדוק אולי גיחה לאזור של נבאח (משלה) להיות קצת באזור ההררי הזה.
אנשים מאוד התלהבות מהמעיינות החמים של פואנטס חורחינס , באזור זוניל ( גם באזור של שלה). לי באופן אישי הם לא קסמו, אבל שמעתי מאחרים שזה המקום הכי יפה שהם ביקרו בו במדינה. אם אתה בעניין המאיה- אולי גיחה לקופן בהונדורס תתאים ( זה ממש על הגבול, אם כי דורש כמה שעות הגעה)..