ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרקים בחורף

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית תכנון
    7
    9
    711
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Nofar_3306922
      Nofar_3306922 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!

אני ובעלי טסים באזור אוקטובר לטייל בארצות הברית לתקופה של חצי שנה.
      זה התקופה שמתאפשרת לנו, הבעיה הגדולה שזה יוצא בחורף. אנחנו מאוד אוהבים לטייל רגלית- טרקים וכו’. התכנון בהתחלה היה לעשות את ה-PCT אך אני מבינה שזה בעייתי בחורף
      דבר ראשון- רציתי להתייעץ אתכם לגבי הPCT- האם יש חלקים שאפשר לטרק בהם (ושיש בהם עניין), עד איזה חודשים עדיין אפשר לטייל בד”כ כשלא קר מידי?
      דבר שני- מכירים טרקים מומלצים אחרים בארה”ב שאפשר לטרק שם על אף הכפור? (3-4-5 ימים ומעלה.. כמה שיותר יותר טוב 🙂  ) 
      אנחנו מתחילים באזור קליפורניה ככל הנראה אבל נשמח לשמוע על כל רעיון בכל אזור 

תודה

dregev03 imeshy ramiav1 sd_love_nature גדליהו מהגרעין 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 @Nofar_3306922 נערך לאחרונה על ידי

@Nofar_3306922

נופר

לא עשיתי אף פעם טרק כגון הPCT אבל זה נשמע חלום לזוג שחושב שלא ישחק בדרך

האינטואיציה אומרת לי שאתם צריכים להישאר בדרום ולהתקדם מזרחה בגלל העונה.

לטעמי האישי המדבר האמריקאי לא פחות יפה מהסיירה או הרי הרוקי

אני בספק אם תוכלו למצוא שביל כזה שמתאים לחורף אבל אם תשבו ותקראו אני בטוח שתצליחו לגבש מסלול כזה גם אם הוא יהיה מקוטע

בפארק כמו ציון למשל אם אתם רוציפ לחרוש אותו אפשר למצוא הרבה שבילים להרבה ימים שחלקם מוגדרים WILDERNESS

אולי גם תספיקו לחרוש את יוסימיטי בהתחלה לפני השלג שם אפשר לטייל שבועות בלי בעיה

יתכן שמקבלים אישורים מהרינג’רים לכניסה לWILDERNESS  ביוסימיטי גם אחרי שהשבילים מתכסים בשלג אבל זה יכול להתאים רק למי שמצוייד בהתאם ומנוסה בתנאים האלו?

יהיה מעניין לשמוע מה אתם מוצאים או מגבשים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy
          imeshy @Nofar_3306922 נערך לאחרונה על ידי

@Nofar_3306922

אולי טרק קצר בגרנד קניון?

אפלאלציאן טרייל?

• ramiav1
            ramiav1 @Nofar_3306922 נערך לאחרונה על ידי

@Nofar_3306922

תבדקו את האריזונה טרייל

ramiav1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ramiav1
              ramiav1 @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1

חפשו באינטרנט “חנוך רדליך אריזונה” , הבחור רכב את הטרייל

• sd_love_nature
                sd_love_nature @Nofar_3306922 נערך לאחרונה על ידי

@Nofar_3306922

איזה כיף!

אני גם עשיתי את זה, אבל מיוני אז תפסתי את כל הקיץ

אני יודעת שזה פורום צפון אמריקה, אבל אני ארשום את זה בכל זאת – 

זה בינתיים לא נשמע כאילו יש לכם תוכנית ספצפית או סיבה ספציפית לטיסה לארה״ב דווקא.

ה-PCT בעייתי מאוד בחורף (בלשון המעטה) וגם לא בחורף הוא מאתגר הרבה טיילים מנוסים.

אני רוצה לציין שהשנה ספציפית הייתה למשל שנת שלג חריגה ואפילו מטיילים שעושים את ה-PCT הקיץ (עכשיו) נתקלו בכמויות שלג אדירות, ורבים עקפו חלקים מסוימים עד שהשלגים קצת יפשירו.

אם זו התקופה היחידה שיש לכם לטוס, והתמזל מזלכם לטיול ארוך וכיפי, אולי תחשבו על חצי הכדור הדרומי?

יש שם נופים נהדרים גם כן, לא תצטרכו לדאוג כל כך ממזג האוויר (הוא תמיד גורם משפיע אבל לפחות תטיילו בעונה)

אפשרויות:

דרום אמריקה – מחברים שהיו גם וגם שמעתי שפטגוניה דומה מאוד לצפון קנדה ולאיזורים מסוימים באלסקה

אוסטרליה

ניו זילנד

דרום אפריקה (סגנון אחר קצת)

בקיצור – אני בטוחה שתוכלו למצוא דברים לעשות בכל זאת, אבל אני במקומכם הייתי נוסעת למקום שיותר מתאים לתקופה.

אם רוצים בכל זאת – תבדקו את florida trail

• גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @Nofar_3306922 נערך לאחרונה על ידי

@Nofar_3306922

אפשר להציע גיחה קצת יותר דרומה למרכז אמריקה בשביל חווית טרקים?

• IO.
                    IO. @Nofar_3306922 נערך לאחרונה על ידי IO.

@Nofar_3306922

את ה PCT אם הולכים מדרום צפונה מתחילים בדכ כבר במרץ או תחילת אפריל. המטרה היא להגיע בתחילת הקיץ לסיירה (מ Kennedy Meadows צפונה).

את הסיירה עצמה כמובן שאין מצב לנסות לחצות לפני תחילת הקיץ (תלוי בשלגים – השנה למשל, אחרי חורף עמוס בשלג בצורה קיצונית – עדיין קשה מאוד על PCT בסיירה! גם עכשיו באמצע יולי יש טונות של שלג והנהרות שוצפים).

לחלופין, תוכלו לבחור מקטע דרומי של השביל וללכת אותו, במהלך אוקטובר-נובמבר אולי לתוך דצמבר – בכיוון דרום, זה אמור להתאים (תבדקו את המקטע מקנדי מידווס דרומה).

עוד אופציה טובה כפי שכבר כתבו לכם – Arizona Trail. שביל מדברי קשוח. הרבה פחות פופולרי מה PCT אבל גם עליו יש מספיק אינפורמציה ברשת (בין היתר בערוץ היוטיוב של הבחור הזה: https://www.youtube.com/watch?v=oNAC2uheZzo). גם הוא מתאים להליכה במרץ-אפריל ואני חושבת שגם בנובמבר-דצמבר. נראה לי קשה יותר לביצוע, אבל תבדקו ותראו אם יכול להתאים לכם.

לא הייתי בגראנד קניון – אבל הוא מתאים לטרקים בנובמבר (ואולי גם בדצמבר) ובפברואר-מרץ והאפשרויות בו מאוד קורצות (לפחות לי). בערוץ היוטיוב הזה יש כמה מסעות ל Grand Canyon (למשל https://www.youtube.com/watch?v=DENhIpykVpg&t=268s)

** אולי מיותר לציין אבל אני אציין בכל זאת: בכל המסלולים הנ״ל יש לתת את הדעת לנושא זמינות המים! ממש דומה להליכה במדבר כאן בישראל.

בקיצור: כנראה שלבלות את כל התקופה בהליכה יהיה קשה… אבל אני חושבת שתצליחו לשלב כמה מסלולים משמעותיים אם תרצו. ובין לבין… סקי! 
                    בהצלחה!

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • IO.
                      IO. @IO. נערך לאחרונה על ידי IO.

נזכרתי בעוד שביל, די קצר, שמתאים לאוקטובר וגם לאפריל – Zion Traverse. הוא גם ב״רשימה״ שלי… (לא הייתי) ונשמע ממש טוב. אמור לקחת כ- 5 ימים.
                      כך שאם אתם לא הולכים על מקטע PCT או AZT בסתו – אתם יכולים לעשות את השביל בציון ולהמשיך משם למסלול בגראנד קניון יחסית בתחילת הטיול שלכם (אוקטובר/נובמבר).

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון