אשמח לעזרה בתכנון טיול לקוסטה ריקה
-
היי,
אשמח לעזרתכם בבניית טיול לקוסטה ריקה: מה כדאי לראות | לעשות | מקומות שחייבים להיות בהם | לינה | אטרקציות | חופים
תודה לכולם

-
אפשר קצת יותר פרטים למשל מי מטייל, מה תחומי העניין, לכמה זמן? איך מתניידים? יש אילו מגבלות תקציביות ( או באילו תנאים מטיילים- לינה- אפשר להמליץ על מלונות 5 כוכבים רק כדי לגלות שהתכנון תרמילאי...)?ככשואלים בכלליות- מראש מפסידים הרבה שלטא יטרחו לענות, ועשויים לקבל הרבה מידע שיתכן מאוד שרובו לא רלוונטי ולא יעזור לבנות טיול מוצלח..
-
אנחנו זוג בגיל ה30.
אוהבים טבע, בטן גב, לגלות דברים חדשים, קצת הרפתקאות.
ברמת ההתניידות אנחנו מוכנים להשכיר רכב אם זו הדרך הטובה להתנייב בקוסטה ריקה, אך אני לא יודעת.
אנחנו בתקציב של המטייל הממוצע.
-
לגבי התניידות - רכב יותר לכם זמני התניידות ויאפשר עצירות בדרך וגם לינה לא ממש במרכז ישוב. אם זמנכם קצוב ( עדיין לא נתת מסגרת זמן) יש לו יתרון יותר גדול מבחינת ההספד. ואם אתם יותר לכיוון 3 שבועות ומעלה אפשר גם תחבורה ציבורית. שהיא אמינה למדי ואני לפחות מצאתי אותה נוחה. אבל אני גם לא מהמתפנקים.
הנקודות התיירות המרכזיות במדינה הן פורטונה ( ארנל), מונטה ורדה, מנואל אנטוניו , טורטוגר ו. אפשר להוסיף עצירה בחוף קריבי, טרק רציני בקורקובדו אופציות שונות בפנינסולה ניקויה.. ויש עוד שמורות רבות ואפשרויות. תזכרו רק שלא מדובר במדינה זולה.. במיוחד בגלל האפשרות להכניס כמה אטרקציות יחד ליום.
-
הטיול המתוכנן הוא ל3 שבועות.
כשאתה אומר מדינה לא זולה בגלל האטרקציות, כמה מדובר על יום? יותר מ60-80$ לאדם? האטרקציות הן מה שמייקרות את הטיול?
במידה ומוותרים על “הרבה” אטרקציות, שאני לא יודעת מה זה אומר. מה עלות המממוצעת ליום בקוסטה ריקה?
תודה
-
אטרקציות יכולות בשקט להיות בין 30-50$ לאדם בממוצע. רפטינג למשל יהיה מכל 65$ לכמה שעות. קנופי יעלה 45$ בערך ( כל המחירים ניתנים לאיתור באינטרנט). מעיינות חמים בבלדי תלוי מאיפה מזמינים ויש כמה אופציות של חבילות אבל סביר שזה ינוע באזור ה-40$... עכשיו כל אטרקציה כזו בדכ ממלאת רק כמה שעות.. ויש את שאר היום לעוד דברים…
מנה של אוכל מקומי במקומות שקרויים "סודה" תעלה בסביבות 6$. וזאת ארוחה טובה. במסעדות אתם בשקט יכולים להשאיר 10$ ומעלה למנה בלי שתייה.
אוטובוס עולה למיטב זכרוני קרוב ל 3$ לשעת נסיעה ( מחיר שגבוה מכל מקום שאני מכיר במרכז ודי הפתיע אותי פעם אחרונה)..
יש תמיד אופציות להוזיל דברים אבל כדאי לעשות שיעורי בית מראש לגבי תקציב למדינה כזו כי היא בהחלט לא זולה. בצד שמאל של הפורום תחת שאלות נפוצות יש את גישת התקציב שלי ואתם יכולים להכין 3 שבועות תקציב בצורה די מדויקת. ואם יש שאלות מעבר להפנות בפורום.
-
אין חובה לעשות את כל האטראקציות ובהחלט יש לא מעט אופציות לבחירה, אבל יש גם אטראקציות שהן די בגדר ״חובה״, לדוגמא לקחת סיור עם מדריך באזור מונטה ורדה לראות בעלי חיים, סיור בחוות קפה (די זול), גשרים תלויים לפחות במקום אחד, ראפטינג, רכיבה על סוסים וכדומה אפשר לדעתי לוותר.
מבחינת תקציב תלוי בעונה, דצמבר עד אפריל שזו יחסית העונה היותר יבשה,היא יותר יקרה, לעומת יולי אוגוסט.
אם מחליטים על השכרת רכב מדובר בתוספת של לפחות 50$ ליום.