טיול במונטנגרו באוקטובר
-
שלום לכולם,
אני ובת זוגתי (בני 30) חושבים על טיסה לדוברובניק בתחילת אוקטובר (איזור ה-5-6 באוקטובר) לדוברובניק, שכירת רכב וטיול של בין 10 ימים לשבועיים במונטנגרו, דוברובניק ואולי יומיים שלושה בבוסניה.
אני מבין כי אוקטובר זה לא התאריך האידיאלי למונטנגרו, בטח לא לחופשת בטן גב.
אני ואישתי אוהבים בעיקר טיולי נוף, טיילנו במקומות שונים באירופה באיזור תאריכים אלו בעבר ומאוד אהבנו את השלכת ומזג האוויר.
השאלה האם מזג האוויר באמצע אוקטובר יאפשר טיול באיזורים ההרריים בצפון מונטנגרו והסביבה או שישבשו לגמרי את התוכניות? (שלג שחוסם כבישים, כמויות גשם גדולות וכו...).
תודה מראש
-
אנחנו טיילנו באוקטובר ונהנינו מאוד. ותקבלו גם בונוס – שלכת עם עלים צבעוניים, בעיקר בשמורת ביוגרדסקה. מומלץ!
מעבר ההרים של דורמיטור היה חסום באמצע שלו, אבל אפשר לנסוע בו עד לחסימה ואז לחזור על עקבותיכם. אפשר לנסוע גם מסביב לשמורה. האגם השחור בדורמיטור היה פתוח ולא הייתה בעייה להגיע לשם.
חוץ מזה, לא היו בעיות מיוחדות.
-
גם אנחנו טיילנו באוקטובר במונטנגרו לפני כמה שנים (זה יצא אז סוכות). לא היו חסומים דברים בגלל שלג, רק בחלקים הגבוהים של דורמיטור היה קצת מעונן וערפילי. מה שכן זה קצת מחוץ לעונה אצלם ואז יש כל מיני אטרקציות שהיו סגורות או שהיינו צריכים להתאמץ קצת יותר להשיג, נגיד רפטינג על הטרה.
-
אוקיי אבל נשמע שבגדול הטיול ישים לחלוטין.
תודה רבה!
אגב אם יש לכם סיפור טיול אשמח מאוד לקבל

-
אוקטובר דוקא זמן מצוין.
הים חם יחסית, יותר מאשר עכשיו, כשהייתי בחואר בתחילת אוקטובר עוד היו ריקודים כל ערב בככר ליד הנמל ובדוברובניק היו עדיין מופעי מוזיקה בערב וריקודים בשוק.
-
שאלה נוספת לגבי טיול על גבול אלבניה-מונטנגרו (אם אפשר): ברבים מהטיפים מצוין שהעיר שקודר היא שער יציאה לטיולים בצפון אלבניה על גבול מוננגרו. אבל ככל שאני יכול לראות במפות של גוגל, אין כביש שמחבר בין שקודר לפארק Valbona על הגבול עם מונטנגו-קוסבו. הכביש מגיע רק עד העיר Theth וכדי להגיע לפארק עצמו צריך לעשות עיקוף של כמה שעות במכונית. האם מישהו יודע אם יש כביש שמחבר בין Theth לפארק?
תודה רבה!
גלעד
-
בין תת לואלבון יש מעבר הרים שחוצים ברגל, אם בהמת משא לציוד.
משקודר לואלבון נוסעים לרוב לקומאן, עולים על המעבורת לפיירזה בקניון הנהדר של נהר דרין ומשם לואלבון דרך באייראם קורי. על המעבורת אפשר לעלות רגלי, יש מיניבוס משקורד עד סכר קומאן, או עם רכב.
יש עוד מידע בבלוג שלי, כולל על מדריך מצוין בשקודר לחציית מעבר ההרים ומסלולים אחרים באלפים הדינאריים.
-
סיפור הטיול שלנו מאוקטובר 2016,לדעתי תקופה נהדרת.
-
תודה לכולם.
עזרתם מאוד.