טיול צפון ויאטנם בנובמבר
-
שלום לכולם,
אשתי ואני מגיעים לויאטנם לקראת סוף נובמבר (19 לחודש), נחיתה בהאנוי.
גיסתי נמצאת כרגע בסאפה ולפי מה שאמרו לה קוצרים את הטרסות אורז בחודש נובמבר.
מישהו היה בנובמבר בסאפה או יותר נכון לקראת סוף החודש וצפונה ויכול להגיד לי אם יש טעם לנסוע לשם או לנצל את הימים למקום אחר? כי לדעתי חלק מאוד מרכזי בטיול בסאפה הוא הטרסות אורז, הנוף הירוק היפה.
בעיקרון מה שבתכנון לצפון הוא האנוי כמובן, האלונג ביי, סאפה ונין בין, על הלופ ויתרנו.
אשמח לחוות דעת והמלצות במידה ויש.
תודה מראש.
-
עשיתי טיול מצוין להא זאן עם סוכנות pys travel pystravel.vn במחיר $150 כולל מתורגמנית
-
הייתי בסאפה בסוף נובמבר-תחילת דצמבר והטרסות היו ירוקות רק באופן חלקי – אם רוצים לראות את הטרסות מלאות במים וירוקות יש להגיע לדעתי באוגוסט ספטמבר, אבל אז גם יש הרבה מאד עננים וערפל. בתחילת דצמבר היה קצת קר בסאפה, אבל יש חימום ברוב החדרים. וחוץ מזה היה נהדר! חלק מהימים היו מעוננים אבל מדי פעם העננים זזו והנוף נגלה בהדרו
! בקיצור – לא להחמיץ! מבחינתי הביקור בסאפה היה אחד ההיילייטים של הטיול בוייטנאם כולה (-והייתי חודש וחצי – גם בצפון וגם בדרום). את האלונג לא לפספס כמובן וגם את האתרים שמדרום להאנוי (נין-בין עם טאם קוק וגם פגודת הבושם אליה אפשר להגיע בטיול יום מהאנוי). באופן כללי – אהבתי הרבה יותר את צפון וייטנאם מדרומה -
אנחנו היינו בסאפה במרץ. ואז בכלל אין אורז. עדיין יפה. ובסאפה וסביבתה יש המון מה לעשות גם בלי נוף הטרסות המוריקות. למשל נוף אנושי של מקומיים עם שווקים וכו, מפלים ועוד
-
רוב הקסם אבל של סאפה הוא בעצם טראסות האורז לא? זאת אומרת, אם זה סאפה אל מול Mai chau? מה עדיף באיזור נובמבר? -
-
לא מכיר את האזור השני אז לא יכול להשוות. רק מציין שוב אזור סאפא הוא הרבה יותר מחוות נופים. אלא חוויה תרבותית. יש עוד אזורים בצפון ויאטנם שניתן לקבלה אני מניח. תעשו את השיקולים שלכם.
-
בסאפה יש המון: נופים מדהימים של ההרים והעמקים (כשהעננים זזים
) ויש באזור גם אוכלוסיה שבטית מעניינת ושווקים נחמדים. אבל בעיני מה שהיה מיוחד בסאפה הוא האווירה של עיירת נופש הררית (היל סטיישן), בדומה לעיירות היל סטיישנס. בהימלאיה. אבל ההבדל העיקרי בין סאפה להימלאיה הוא בכך שבהודו השליט הקולוניאלי היו הבריטים ואילו בוייטנאם זה היה הצרפתים. הדבר ניכר באופי של המלונות ובמסעדות. ובקיצור: סאפה מקום מקסים ולאו דווקא בגלל טרסות האורז (שלדעתי עלובות בהשוואה לטרסות בפיליפינים)