שטרסבורג בסוף דצמבר
-
שלום לכם.
האם כדאי לחגוג שם יום הולדת 60 עם המשפחה למשך שבוע? לא קר מדי?
תודה לעונים
-
קודם כל לפני 24.12 שאז מתחיל חג המולד.
שנית- חבל אלזאס כולו מהיפים שיש לטובת אירועי ושווקי טרום חג המולד.
שלישית- דווקא בשטרסבורג? כי בעיר עצמה אין מה לעשות שבוע.
רביעית- מה הרכב המשפחה? גילאים?
וקר.
בהחלט קר.
(כמה קר זה “קר מדי”? )
-
היינו בשטרסבורג ובאלזס בדצמבר האחרון לגבי קור – אכן היה קר: הטמפרטורות נעו בין אפס לארבע מעלות בממוצע. צריך להתלבש טוב .
שטרסבורג מקושטת לחג המולד בצורה מדהימה . הצרפתים קוראים לה “קפיטל דה-נואל” כלומר הבירה של חג המולד .
לגבי משך הזמן לחופשה שם ובאלזס: 4-5 לילות יספיקו בהחלט
-
שטראסבורג מהממת בדצמבר.
אם קר,מתלבשים..בפנים בכל מקום מחממים מאוד.והאוירה מאוד יפה ונעימה.
השאלה אחרת..מה פתוח בין 24-26.12?
ולמה ללון דווקא בשטראסבוג?
אם הכוונה לקהילה יהודית,בית כנסת-הסיפור שונה.
אם לא חייבים,היתי בודקת אפשרות לינה בקולמר או אחת העיירות הקרובות-רקוויאר,קייסברג.
בין כולן ניתן להתנייד בתחבורה ציבורית ושאטלי כריסמס,רכבת חצי שעה לשטראסבורג,באזל.
שטראסבורג הרבה יותר יקרה בלינה.
-
פעם שניה הייתי שבוע כמעט,בלי באזל...שוב לא הספקתי אותה..והייתי חוזרת שוב.שבוע,בהחלט משך זמן טוב.
-
-
תודה רבה. אפשר יהיה לקבל את המסלול שעשיתם?
-
אופ’ס---- אז יהיה לכם קר!
המעלות בודדות באזור האפס וקצת למעלה מזה.
אני חושבת שאם לא נכנסים לכוון היער השחור (פרייבורג וכו) שבוע- זה קצת יותר מדי.
הילדים לא כל כך “ילדים” אלא מבוגרים צעירים, צריך לשקול ולבדוק איתם עד כמה שווקי חג מולד, אווירה, חגיגות, עיירות רלוונטים עבורם לכמות ימים של שבוע.
ו… שוב--- לא להתייחס לחנוכה שלנו, אלא לעזוב לפני 24.12 (או במהלך 24.12) כי הימים 24-25 ו26 בחלקו הם ימים “מתים” מבחינה תיירותית .
אם אין סיבה של כשרות --אז הייתי לנה במיקום אחר ולא בשטרסבורג עצמה או..לפצל ל2 לינות (אבל באמת שלא הכרחי).
-
התמקמנו במלון Val Vignes The Originals Colmar Haut Koenigsbourg בכפר סן-היפוליט. (מלון מומלץ בדירוג 4 כוכבים ) ומשם ביצענו טיולי כוכב לכפרים של אלזס ולשטרסבורג. לא היה לנו מסלול קבוע כי זה לא כל כך משנה באיזה יום /ערב מבקרים באיזה כפר. ביקרנו באגושהיים, ריקוויר,ריבוויילה,קולמר,קיזרסברג וכמובן בשטרסבורג. חובה לבקר פעם אחת ביום ופעם אחת בערב כדי לראות את הקישוטים. בריקוויר מתקיים פסטיבל ימי ביינים בשני סופי השבוע הראשונים של דצמבר.
אני אנסה לשלוח תמונות בנפרד
-
פוסט זה נמחק! -
יש לא מעט סיכומי חופשת בתקופה כריסמס באלזס,רובן בבלוגים באתר..
כולל 2 סיכומים שלי.אגיד מראש,אחרי פעם ראשונה דצמבר באלזס,התמכרתי לתקופה.
לא חייבים לרוץ רק בין דוכנים.יש גם מה לראות. מוזיאונים,ארמונות יקבים.
אפשר לשלב עם פרייבורג,יער השחור,ללון בעיירה ,למשל, בד קרוזינגר ולבקר בערב בספא המקסים בעיירה.
לשלב עם שטראסבורג,עיירות.אפילו פארק אירופה-לבדוק תאריכי פתויחה.
-
פוסט זה נמחק! -
היי אמה, מדהים שהיית שם פעמיים

תוכלי להמליץ על היעדים החשובים והמעניינים שלדעתך אסור לפספס? אנחנו טסים בסוף דצמבר עד תחילת ינואר עם המשפחה ונעריך מאוד את עצתך. תודה!
-