שאלות ועצות לקראת טיול אפשרי לצפון מזרח ארה"ב
-
טוב, בגדול הזמנתי כבר לינות ל 99% מהטיול, כשבערך 70% מהן ניתנות לביטול ללא עלות עד תחילת אוקטובר.
מדי פעם אני לוקח יעד מסויים שתכננתי להיות בו יום, ועובר עליו כדי לראות אם התכנון שלי ריאלי.
במקור, אחרי שאהיה יום (ושני לילות, הלילה שבו אני נוחת והלילה למחרת והיום שביניהם) בניאגרה אני עובר ליום באזור ווטקינס גלן, ישן שם לילה ובבוקר ונוסע לאית’קה מטייל שם כל היום,ישן שם לילה ולמחרת עקרונית אני אמור לצאת בבוקר ל OLD FORGE ומשם ללייק פלאסיד (שם גם אשן).
השאלה שלי היא אם יש לי מה להיות יום שלם באית’קה (ודווקא שם אני לא בטוח שהזמנתי לינה עם אופציית ביטול...).
השאלה שלי באה בעיקר בגלל שראיתי שמוני המליץ בתגובה לפוסט אחר על פוסט שפורסם בעבר על ידי ישראלית שגרה באית’קה ובו היא פירטה מה יש לעשות שם באזור.
ואם להודות על האמת, האטרקציות שרלוונטיות לגבי אמורות לקחת באזור ה 4 שעות במצטבר. אני תמיד יכול לטייל בעיירה ולשבת בבתי קפה, וגם לטייל באוניברסיטת קורנל (אגב, אני אמור להיות בהארוורד בהמשך), השאלה אם זה נבון, בהתחשב בכך שיש לי עוד יעדים אחרים בהמשך הטיול שאני אצטרך לוותר עליהם מחוסר זמן.
אז האם אני לא אוכל לראות את עיקר הדברים ברוגע ב-4-5 שעות, אפילו לאכול צהרים בכיף, ולהמשיך ל OLD FORGE ? את כל זה אני שואל כי בלייק פלאסיד יש לי יותר דברים מעניינים ממה שחשבתי.
-
הפוסט שמוני נתן היה המדריך שלי באזור כשטיילתי שם. זה פוסט מצוין וכדאי לך להיעזר בו. באיתקה עצמה אין
מה לעשות יום שלם אבל יחד עם אוניברסיטת קורנל והמפלים והפארקים באזור יש ויש. העדיפויות שלך לעומת אתרים אחרים
זה רק אתה יכול להחליט.
-
אני רק רוצה להבהיר נקודה. שבטעות לא ישתמע כאילו יש לי ביקורת על כותבת הפוסט הנ”ל, שאין ספק שישבה והשקיעה ועוד חשבה מה יתאים לילדים/ תרבות וכו’, וניכר שהיא ניסתה לסייע לישראלים שבאים לאזור.לגבי אישית , מרבית הדברים שם פחות דיברו.
אני חייב לומר שגם בגלל שזה טיול שלכת, אז מן הסתם אין את הכיף “הפשוט” של עיירה ליד אגם שאפשר להעביר זמן בכיף בכניסה למי האגם/ מפל ביום חם.
מה שאני בא לומר, זה שאני מרגיש שעדיף לי להיות שם מהבוקרכמה שעות, ואז לנסוע ליעד הבא.
האם מישהו שהיה ב OLD FORGE יכול לתת לי הערכת זמן של כמה שעות נכון להשקיע שם ?
האם זה יעד שהייתם מוותרים עליו, בהינתן שאני עוד אהיה בלייק פלאסיד, סטואה, ausable chasm, פרנקוניה נוטש וכמובן מפלי הניאגרה ?
-
שלום
שיהיה ברור old forge היא עיירה שבדרך כלל משמשת אפשרות לעגינת לילה
למי שאינו מעוניין בנסיעה הארוכה שבין איתקה ללייק פלאסיד,ומאחר ואתה מתכוון
לתת לאיתקה 4 שעות ולבטח עשית דרך מסוימת עד איתקה אז אולי מתאים שגם אתה
תסתפק בנסיעה של קרוב ל-3 שעות עד old forge,ורק ביום הבא תנוע ללייק פלאסיד.
בכל אשר תחליט, דע לך שהתוואי מאיתקה ללייק פלאסיד מומלץ בעיקר בתקופת השלכת
שיעבור בתוואי הבא-https://goo.gl/maps/CBEk4jP8Dg9wFRBN9
אם בכל זאת תעצור ללון בסביבת אולד פורג’ הנה מה שהגולשת let it be כתבה בדיווח
שלה לטיול שלכת -https://community.lametayel.co.il/topic/52185/new-england-sweet-new-england
אתה פשוט צריך לגלגל את הדפים עד שתגיע לאולד פורג’ ששם החליטה הגולשת לעצור קצת
יותר מאחרים .
למרות מה שרשמתי, אכן מה שרשמת ואני מצטט -האם זה יעד שהייתם מוותרים עליו, בהינתן שאני עוד
אהיה בלייק פלאסיד, סטואה, ausable chasm, פרנקוניה נוטש וכמובן מפלי הניאגרה ?
אכן אתה צודק אין מה להזכיר את old forge עם היעדים שרשמת.
מוני
-
רק לחדד את מה שמוני אמר
בדרך כלל אנחנו מציינים את OLD FORGE כנקודה בדרך כדי שגוגל מפס לא יקח אותך בדרך אחרת (בדרך כלל כביש 81 וכביש 3) אלא בכביש 28 ו-30 הנופיים -
ולגבי איתקה
הטיפים של הגולשת שנתנה פירוט מעולה על נקודות העניין בה
ובסביבתה, לא מכוונים לכך שחובה לקיים את כולן,פשוט בדרך כלל
עושים נקודות נבחרות,על פי התאמה אישית ועל פי הקצבת הזמן לאזור
מתוך כלל ההקצבה למסלול הרכוב.
מוני
-
תודה.
לא ידעתי שיש עדיפות לכביש מסויים מבחינת הנוף בדרך מאית’קה ללייק פלאסיד, כרגיל למדתי.
מכאן אניגם מסיק שאם השמש שוקעת ב 18:37 באותו יום , ובטח יחשיך ללכיוון 18:00 (אזור הררי) אז אני חייב להגיע ללייק פלאסיד מקסימום עד השעה הזאת כדי להנות מהנוף.
-
ושאלה כללית- אם הגעתי עם הרכב לשמורה כלשהי, למסלול של שעה הליכה למפל או תצפית (משהו מוסדר כמובן), האם יש איזשהי הגנה על הרכב, מפריצות וכו’ ?
כי יהיו פעמים שכל מה שיש לי (למעט הדרכון, פלאפון והכסף) יהיה ברכב, גם אם זה בבגאז’ שלא רואים כלום ולא יודעים אם זה תייר או סתם אמריקאי.
-
אין שום הגנה אבל אגיד לך שבהרבה הפעמים שביקרתי בארה"ב לא נגנב לי שום דבר אף פעם.
-
לגבי הגעה באור אחרון ללייק פלאסיד-
לא מדובר רק על הפסד נוף כזה או אחר ,פשוט לא מומלץ
לנהוג בכבישי האדירונדאק בחשכה.
מוני
-
טוב, אני צריך עוד עצה, ואיזה מזל שקניתי לינות עם ביטול חינם….
ביום של ערב יום כיפור (8/10) אני אמור על הבוקר לצאת מלייק פלאסיד, כשאני אמור לסיים את היום בלינקולן, בהרים הלבנים.
הצום נכנס בערך ב 18:30 , והמטרה שלי היא להיות בלינקולן עד מקסימום 17:00, כדי לארגן לעצמי ארוחה נורמלית ולהתארגן בחדר.
התכנון המקורי היה לצאת בבוקר מלייק פלאסיד בערך ב 08:00, לנסוע שעה לכיוון אוסאבל צ’זם, לטייל שם (וקחו בחשבון שהאטרקציות “הרטובות” לא רלוונטיות בטמפרטורה של 18 מעלות), ואז לנסוע לכיוון סטואה, שלפי גוגל זה שעתיים וקצת, אבל במציאות זה בערך שעתיים וחצי, ואז לטייל בסטואה לפי המסלולים והטרקציות שתוארו פה בפורום, ולהמשיך ללינקולן כשגוגל קובע נסיעה של עוד שעתיים וקצת.
במציאות, זה כמובן לא מחזיק מים. גם אם אסיים באוסאבל צ’זם ב -3 שעות, , כלומר באזור 12 בצהריים, עד שאגיע לסטואה השעה תהיה באזור 14:30, ואין שום סיכוי שאהיה בלינקולן, אלא אם לא אהיה בסטואה, אבל אז – מה שווה כל הדרך ?
ועל כן, חשבתי לבטל את הלינה לערב כיפור וללילה שלמחרת בלנקולן, ולישון באזור סטואה, בעיירה שנמצאת 15-20 ק”מ דרומית ממנה (לא ווטרברי).
יש לכם רעיון יותר טוב מזה ?
-
מתוך עצלנות דחיתי כל יום את הזמנת הטיסה מניו יורק לבאפלו (ניאגרה), ובינתיים המחיר עלה ב 50$.
מהיכרותכם- האם זה כמו הטיסות הבינלאומיות שיש עליות ירידות, או שאין לי מה להמתין יותר ומכאן זה רק יכול לעלות ?
-
דני
נתקלתי בשרשור רק עכשיו וניכר שעוזרים,מייעצים ומכוונים אותך.
אוסיף ש
ספונטניות בטיול שלכת היא משמעותית ולכן אם בא לך לחכות לרגע האחרון תוך כדי הטיול בנושא הלינה
אז זה עדיף,מלבד כמובן הלילה של כיפור.
מבחינת עלויות ברור שזה עלול להיות בעוכרייך…
מציעה תוך כדי הטיול לעקוב אחרי דיווחי השלכת-היא זזה ולא לפי תאריכים קבועים בכלל.
מה שלא יהיה בטוח תזכה למראות יפים וטבע עוצמתי של ארה’ב!!
אתה מתכונן בצורה מרשימה, ומומלץ להנות גם מהתכנון.
ממליצה לקרוא את הסיכום שלני מהשלכת באוקטובר 2018.
סיגל