מה מצב המלריה באתיופיה?
-
מה מצב המלריה באתיופיה?
תודה למשיבים
-
Ethiopia All areas < 2,500 m (8,202 ft), except none in the city of Addis Ababa.
מתוך אתר CDC
https://www.cdc.gov/malaria/travelers/country_table/e.html
לא צריך מלרון, כלורוקין (כינין, משווק תחת הרבה שמות) מספיק, גם מפלוקין (לריאם) טוב אם רוצים כדור פעם בשבוע ולא סובלים מתופעות לואי פסיכיאטריות. -
תודה רבה
קראתי שיש גם בילהרציה באגמים ומלא יתושים .
לאחר שטיילתי בכיף במקומות מאוד נידחים ,
ומתה לנסוע לאתיופיה
דווקא עכשיו תפשתי רגליים קרות מסכנת המחלות בה.
מה עושים?
-
עושים חיסונים, מתגוננים מחרקים ונמנעים מרחצה בגופי מים ואפילו מהליכה בתוך המים.
זה אמנם פוגע בהנאה אבל עדיף לחזור בריאה ומרוצה ממה שהצלחת לעשות מאשר לחזור חולה.
-
* נראה שגם במקומות הנידחים, בהם כבר ביקרת יש (בדרום המצב גרוע יותר, אבל מספיקה רק תולעת אחת).
תאלצי להסתפק בשחיה במים מלוחים/בריכה מחוטאת (כלור וכו') ושינה עם כילה (אבל אולי זו רק אני שצריכה)
ומה ש-sailor כתב.
-
@nzvia1 אמר:
תודה רבה
קראתי שיש גם בילהרציה באגמים ומלא יתושים .
לאחר שטיילתי בכיף במקומות מאוד נידחים ,
ומתה לנסוע לאתיופיה
דווקא עכשיו תפשתי רגליים קרות מסכנת המחלות בה.
מה עושים?
לאחר שטיילנו בכיף במקומות נידחים ומתים לנסוע לאתיופיה, יוצאים לשם בינואר הקרוב, לא מקבלים רגליים קרות ומה ש sailor כתב.
-
תביאו איתכם ספה למקרה של תופעות פסיכיאטריות חחחחחה.
עכשיו ברצינות, איך אתם מתכוונים להתנייד באיזור שבטי הדרום?
האם תיקחו נהג ? שותפים?
-
קשה מאוד להתנייד בדרום ללא רכב עם נהג.
חוץ מזה אתיופיה באמת מהממת ואין שום חשש יותר ממקומות אחרים אם מקפידים על הבסיס. התנאים שם לדעתי יפתיעו אותך לטובה צביה ....צאי ללא חשש.
-
תודה.
מישהו שטייל שם לפני שנתיים כתב לי שההוצאה ל 19 יום היתה כ 2400 דולר שמתוכם שלושה וחצי ימים לדנאקיל 300 דולר , ארבע וחצי ימים לשבטי הדרום 750 דולר... האם אלו המחירים?
-
לצערי כן. מי שכתב לך לא טעה.
-
תופעות פסיכיאטריות זה רק עם לריאם, אין תגובות כאלה לכלורוקין.
-
טיול מאורגן עם קבוצת חברים קרובים מאד. טיילנו איתם בסין ומרוקו. שני המאורגנים היחידים. 16 יום צפון ודרום 4500$-5000$ הכל כלול. אם תרתי פרטים - בפרטי.
-
כלורוקווין (לא יעיל בכל איזור). -
-
טוב, לא אתווכח

-
אני לא רופא ולא מוסמך לדבר על רפואה.
אבל
כבר עשר שנים שאנחנו מטיילים אינטנסיבית (יחסית. לא כמו חלק מהמטיילים כאן שמטיילים יותר ממני וגם יותר מומחים),
ולבד בימים הראשונים בהודו אנחנו לא לוקחים תרופות נגד מלריה. אנחנו כן מחוסנים ומעודכנים נגד יתר החולרות שברשימה.
הפחד שלנו מתופעות הלוואי של תרופות בכלל ותרופות המלריה בפרט גדול יותר מהמלריה עצמה, שבעצם, ברמת הרפואה שלנו,
אינה מסוכנת כמו שהיתה בימי אנו באנו. אי שם בהודו היה לי חום גבוה במשך מספר ימים, בלי תסמיני המלריה ובכל זאת
הלכתי למרפאת מלריה (יש כזה דבר) ושם, אחרי דגימת דם שללו את המחלה.
צריך להיות עירני, להתענין במצב בכל מקום אליו מגיעים, להמרח נגד יתושים ולהית רגיש למצב האישי כל הזמן.
-
רוני, מלריה היא עדיין המחלה המדבקת הקטלנית ביותר, למרות התקדמות הטיפול. עדיפה מניעה מראש.
תופעות לואי שונות מאדם אחד לאחר.
אחרי קבלת קמוקין בצבא וטיולים במקומות הנגועים ביותר, אוקבנגו דלתא, מקומות רבים לאורך נהר מקונג כולל הדלתא, בהם לא הסתכנתי אלא השתמשתי בתרופות מונעות הדבקה, אני יודע שאין לי בעיה עם תרופות אלה.
היום יש מלרון, עם תופעות לוי מינימליות, הגנה מקסימלית ולי הומלץ לקחת כעזרה ראשונה בדרום הודו, לשימוש כטיפול אחרי הדבקה שסיכוי שתקרה שם נמוך.
אני לא מכיר אפשרות להימנע לחלוטין מעקיצות ומעדיף בהחלט מעט מניעה מאשר הרבה טיפול לאחר מעשה.
-
אולי יש לך אנמיה חרמשית?!
-חסינות כמעט מלאה. -
LOL