קרטרה אוסטרל ברכב
-
הי,
אנחנו משפחה (2 ילדים בני 8 ו-10) ומתכננים לטייל בארגנטינה וצ׳ילה באוקטובר-נובמבר. המסלול שלנו מצפון לדרום וחשבנו לטייל באיזור הקרטרה אוסטרל אחרי ברילוצ׳ה ופוקון. הבנתי שעיקר האטרקציות הן בקטע שבין Chaiten ל-Puerto Rio Tranquilo. השאלה היא איפה כדאי לשכור רכב ואיפה להחזיר (אחרי הקרטרה ממשיכים ל-El Chalten). תודה מראש!
-
לשכור בברילוצ'ה ולהחזיר באל קלאפטה ולנהוג את כל הקרטרה.
אין אפשרות לשכור ו/או להחזיר רכב בקטעים אחרים.
לטעמי כל הקרטרה שווה נהיגה ותיור. חלק האגמים והמעבורות מפוארטו מונו ועד צ'אייטן יפה לא פחות מקטעים אחרים.
חפשו טיפ שלי ושל אחרים על אלפרדו לגבי השכרת רכב.
חפשו כאן באתר חומר על המסלול.
-
באופן עקרוני, אני דווקא חושבת שהחלק הדרומי של הקרטרה יפה יותר.
את החלק הצפוני לא עשיתי, כיוון שבתקופה שאני הייתי הוא נסגר עקב שטפונות בוץ, דבר שאילץ אותנו לחזור אחורה ולצאת החוצה.
לגבי לעשות חלקים מהקרטרה, כבר שמעתי על כמה אופציות שתוכל לשקול ולהוזיל את המחיר, אבל אז תצרך לטוס (4 כרטיסים) וכל החסכון ירד לטימיון
- סמוך לקיוקה יש שדה תעופה, אפשר לטוס לשם מפורט מונט לשכור רכב לטייל קצת לדרום וקצת לצפון להחזיר את הרכב במקום, לחצות עם מעבורת לצילה צ’יקו ומשם אוטובוס לאל צלטן
- להכנס לקרטרה ברכב ולצאת עם מעבורת של 24 שעות חזרה לפורט מונט (אני שמעתי על אנשים שעשו זאת, אבל לא זוכרת איפה הנמל שהם לקחו את המעבורת), לחזור לברילוצה כדי לטוס לאל קלפטה כדי לנסוע לאל צלטן
כיוון שאתם ארבע אנשים, נראה לי שכל האופציות הללו יצא שכרן בהפסדן
מה שאתה כן צריך לקחת בכל חשבון בתכנון, וזו שכירות מאוד מאוד יקרה שכנראה עוד לא ניתקלת בעולם.
רק כדי להכניס לך מושג לפני שנתיים לקחתי את הרכב לשבועיים בפורטו נטלס החזרתי בפורט מונט ושילמתי כולל הקנס והביטוחים קרוב ל10,000 שח (9 ומשהו)
מצטרפת להמלצה של רוני על אדולפו, גם אני הזמנתי בהמלצתו של רוני דרכו, והייתי מאוד מאוד מרוצה
-
תודה על התשובות. מה לגבי האלטרנטיבה של התניידות בתחבורה ציבורית לאורך הקרטרה? כמה היא זמינה ונוחה באביב שהוא לא עונת השיא באיזור? בנוסף, עד כמה נוח מזג האויר באביב באיזור הקרטרה? תודה! -
@rmatarasso אמר:
- סמוך לקיוקה יש שדה תעופה, אפשר לטוס לשם מפורט מונט לשכור רכב לטייל קצת לדרום וקצת לצפון להחזיר את הרכב במקום, לחצות עם מעבורת לצילה צ’יקו ומשם אוטובוס לאל צלטן
היכן לשכור רכב בקרטקה עצמה? לא ניתקלתי בידיעה כזו. אפשר כמובן לבדוק עם אדולפו אם הוא מוכן להביא רכב לשם.
צ’ייטן – ריו טרנקילו זה בעצם כל הקרטרה. לצ’ייטן מגיעים במעבורת מפוארטו מונט. אז מה החיסכון. ואיך חוזרים מטרנקילו?
ואם הגעתם לשם לא תמשיכו דרומה לקטע אל קלאפטה – טורס דל פיינה שמלא אטרקציות עוצמתיות לא פחות מהקרטרה?
- להכנס לקרטרה ברכב ולצאת עם מעבורת של 24 שעות חזרה לפורט מונט (אני שמעתי על אנשים שעשו זאת, אבל לא זוכרת איפה הנמל שהם לקחו את המעבורת), לחזור לברילוצה כדי לטוס לאל קלפטה כדי לנסוע לאל צלטן
מפוארטו מונט יש מעבורות לצ’אלטן ולפוארטו נטאלאס.
אני דיברתי עם מטייל שחזר כל הדרך עם הרכב לבארילוצ’ה. תיכננתי גם, אבל בסוף טסנו מאל קלאפטה לאיגואסו.
-
@רוני-סופר אמר:
רוני, כמה נקודות הבהרה להערותיך על הערותי:
אני לא מסכימה איתך שצייטן עד ריו טרנקילו זה כל הקרטרה, אנחנו ירדנו דרומה יותר, עד קוצ’רנו ובדיעבד הצטערנו שלא ירדנו עד טורטל. הנופים בדרום הקרטרה יפים יותר. יש קניון מרהיב, ונחל כחול שנשפך לאגם ירוק וזה וברקע הרים לבנים עם שלג, תמונה שלא תאמן……
לשכור רכב בקויקה – לא התכוונתי לאדולפו אלא לחברה מקומית, משכירים ומחזרים משדה התעופה. (לא עשיתי כידוע לך אבל שמעתי על אנשים שעשו כך)
החסכון במעבורת מצ’יטן לפורט מונט היא שלא צריך לנהוג את כל הדרך חזרה, המעבורת עושה את זה ב24 שעות.
-
@rmatarass
צודקת לגבי הדרום. לא דייקתי. גם אנחנו הגענו לקוצ’רנו ולקונפלואזה של הריו באקר והצ’קאבוקו אבל השתמשתי בריו טרנקילו ככיוון.
לגבי השכרת רכב בקוייקה – אני לא מכיר, וחרשתי לא מעט את מקורות האינפורמציה (לכן אמרתי אולי אדולפו. הוא ודאי ידע).
לגבי המעבורת צפונה אני לא מצליח לפענח למה את מתכוונת. צ’ייטן (Chaitén, לוס לאגוס, צ'ילה) נמצא בחלק הצפוני של הקרטרה. אליה מגיעים בנסיעה+מעבורות מפוארטו מונט וממנה יורדים דרומה לקרטרה. איך זה פותר את הדרך מריו טרנקילו (והסביבה) כל הדרך צפונה לצ’ייטן. ואת ודאי לא מתכוונת לאל צ’אלטן והרוי פיץ
-
רוני, לא יודעת בדיוק, אבל לפני שנה היתה איתי בקשר כאן בפורום בחורה בשם מיקי (מיכל) שזו היתה התכנית להדרים ואז לחזור לאיזה נקודה שאינעי זוכרת את שמה ומשם לחזור לפורט מונט במעבורת של 24 שעות.
אין לי פרטים מעבר לזה
-
תודה על התשובות. בינתיים יצרתי קשר עם אדולפו ומחכה לתשובות ממנו. 2 שאלות נוספות:
- מתי שכרתם רכב ממנו? בשנה-שנתיים האחרונות? שואל כי לפעמים עסקים מדרדרים וחשוב לי לקבל חוות דעת מהשנים האחרונות.
- באיזו תקופה של השנה עשיתם את הקרטרה? אני מתכנן להגיע לקראת אמצע אוקטובר והפחידו אותי שיהיה גשום מאד והדרכי העפר יהפכו להיות בוציות ומסוכנות לנהיגה. מה דעתכם?
תודה מראש,
ארז
-
אנחנו שכרנו את הרכב 6-20/12/17
אוקטובר זה סוף החורף, תחילת האביב
גם בקיץ היה לנו יום אחד של גשם שלא פסק כל היום.
מזג אוויר זה מזל
-
נובמבר 2016.
גשם לא היה.
לגבי הדרכים : רוב הקרטרה – כביש מס. 7 – סלולה ברמה טובה.
עוד כשאנחנו טיילנו, ובטח כשrmatarasso טיילה, עבודות הסלילה היו בעיצומן. אני מניח שהיום יש פחות ופחות חלקים לא סלולים.
ואלה אינם דרכי עפר, ברובן, אלה דרכי חצץ ואבן. לכן מבחינת הבוץ לא הייתי דואג.
עדיין, ועד שאתה תחזור ותספר, עדיף לשכור רכב גדול, או ג’יפ. 4X4 לא הכרחי כאמור.
אשר לרמת השרות של אדלפו – קשה לי להאמין שאדם משתנה כל כך.
ועוד הערה, למרות שלא שאלת – תתחיל לסגור לינה במקומות הקריטיים.
לא ציינת אם אתה מתכוון לרדת דרומה מהקרטרה בפטגוניה (עד אל קלאפטה? טורס דל פיינה? דרומה יותר?)
הטורס, ריו טרנקילו והסביבה הם מקומות קצרים בזמינות הלינה. צריך להזמין מספיק זמן מראש. אל צ’אלטן גם, אם כי פחות לחוץ.
-
לנו לא היתה בעיה בכלל בלינה.
בכל מקום יש קבניות (צימרים מעץ) למשפחה זה בכלל אידיאלי.
יש מטבח מאובזר וחדרים נפרדים לילדים ולהורים
התשלום לפי אנשים ולא לפי גודל הקבנייה.
לעניין הבוץ, אכן אין בכל מקרה מומלץ אם אתם ברכב 4x4 לרדת גם לכבישים צדדים ולגלות דברים נפלאים.
הכלל שלנו בכל מקום לשאול את המקומיים, מה יש בסביבה וככה הגענו למלי איבנז המרשימים מאד ועוד כל מיני מפלים יפים
-
לי יצא לעשות את הקרטרה ב"טרמפים" מפוטלפו ועד לאוהיגנס שבקצה הדרומי, משם הלכנו לאל צ'אלטן בטרק.. קורא לזה "טרמפים", כי רוב הזמן תפסנו את האוטובוסים אחרי שניסינו לתפוס 8-10 שעות טרמפים. בצפון יש פעם או פעמים ביום אוטובוס שעובר בין הערים. בדרום מקוצ'ריין לאוהיגנס היה פעם ביומיים, שלושה. אפשר היה לרדת בצומת לטורטל ולתפוס משם לטורטל.
-
מכיוון שהקנס על החזרת רכב שלא בנקודת היציאה גבוה מאד (למשל, אם אני לוקח בפוקון ומחזיר בפוארטו ריו טרנקילו – 1900$, אם אני מחזיר בפונטה ארנס – 950$), חשבתי על הרעיון הבא:
- לשכור רכב בברילוצ׳ה.
- לעשות את איזור האגמים של ארגנטינה ומשם לפוקון.
- לטייל באיזור פוקון והאגמים מדרום לפוקון (כלומר החלק הצפוני של הקרטרה).
- להמשיך לחלק הדרומי של הקרטרה עד פוארטו ריו טרנקילו ואז לחצות דרך צ׳ילה צ׳יקו חזרה לארגנטינה.
- לנסוע חזרה לברילוצ׳ה – לא ברור לי אם יש משהו שווה לעשות בדרך – אשמח לשמוע.
- להחזיר את הרכב בברילוצ׳ה בלי קנס.
- אנחנו ממשיכים דרומה בטיסה או אוטובוס לילה לקלפטה (לא בדקתי אבל מניח שיש כזה) ומשם לאל צ׳אלטן, טורס דל פיינה וכו.
- אפשרות נוספת שלא בדקתי כמה תעלה היא להחזיר את הרכב בקלפטה ולשלם איזשהו קנס.
אשמח לשמוע אם זה נשמע הגיוני ויעיל.
תודה מראש,
ארז
-
לדעתי אי הגיון ברעיון שלך מכמה סיבות
1.נסיעה של כמה שעות טובות בדרך לא סימפטית, שחלקה כורכר וחלקה מדבר צחיח דרך משעממת ולא מתגמלת בכלל!
- נסיעה מברילוצה לקלפטה זה אוטובוס של 15 שעות זה קשה ושורף יום שלם בטיול שגם ככה לא ארוך במיוחד! האלטרנטיבה של טיסה ל4 אנשים תעלה לדעתי סביב 600$±
- בכל מקרה אין הגיון בהחזרת הרכב באמצע הקרטרה אלא במקום סמוך לפונטה ארנס (לדעתי אם יש בכוונתכם להיות בטורס דל פיינה אז בפורטו נטלס
- ליכולת להתנייד משפחה עם רכב יש יתרונות רבים ששקולים לקנס הגבוה הנדרש.
- בלי קשר לקרטרה, לדעתי אין מקום בטיול באורך כמו שלכם להיות גם בטורס דל פיינה וגם באל צ’לטן. המקומות מאוד דומים, יש אנשים שאף לא מבדילים בתמונות. דפדף כאן בשרשורים קודמים(בחודש יולי) פרטתי רבות על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשמורות
-
@rmatarasso אמר:
- בלי קשר לקרטרה, לדעתי אין מקום בטיול באורך כמו שלכם להיות גם בטורס דל פיינה וגם באל צ’לטן. המקומות מאוד דומים, יש אנשים שאף לא מבדילים בתמונות. דפדף כאן בשרשורים קודמים(בחודש יולי) פרטתי רבות על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשמורות
הזמת קצת. דומים?
חוצמזה מסכים לכל מילה
-
הכוונה מבחינתי היא ששמורת טורס דל פיינה, והטיפוס לפיצרואי די דומים.
זה נכון שבתור אחת שהייתה גם בזה וגם בזה שתיהן יפות ומהממות, וכל אחת היחודיות שלה. ההמלצה שלי למי שמגיע לזמן קצר היא להעדיף שמורות שיש בהן יותר שונות.
צריך לפתוח עיינים, ולא ללכת דווקא במסלול הסטנדרטי. למשל האי צילואה, שיש לו ייחודיות משלו, או שמורת פינגיוונו ליד פונטה ארנס שם יש להקה של פינגווין הקיסר (זה היפה של אנטרטיקה) ועוד
-
יש לי קצת יותר מחודש וחצי (מטייל בקצב של ילדים בני 8 ו-10, לא בקצב של מוצ׳ילר בן 22) לארגנטינה וצ׳ילה. תקנו אותי אם אני טועה, אבל בפרק זמן כזה כדאי לי גם אל צ׳אלטן וגם להגיע לטורס דל פיינה, לא?
אם כבר פתחנו את זה, התכנית בגדול:
- בואנוס איירס
- איגואסו (גם הצד הברזילאי)
- חצי האי וולדס
- ברילוצ׳ה
- פוקון
- הקרטרה מפוקון ועד פוארטו ריו טרנקילו
- אל צ׳אלטן
- קלפטה
- טורס דל פיינה
- אם יהיה זמן, לרדת עוד קצת דרומה.
-
אם יש לך חודש וחצי זה משהו אחר. מרוב שאני עונה כאן אז חשבתי שרק שלושה
גם רוני (לפי התמונה) וגם אני מזמן לא בקצב של מוצילר בן 22.
בטורס דל פיינה יש מגון אפשרויות לינה בתוך השמורה מתנאי מוצלירים ועד מלון סופר מפנק.
צריך לקחת בחשבון שהשמורה, הלינה בה, ההעברות עם מעבורות היא שמורה יקרה.
באל צלטן הלינה בכפר, והשמורה היא בחינם.
כשאני מתכוונת לדומה היא טיפוס ללגונה מתחת לקרחון שנימצא בקצה הטורסים.
יש כמה מקומות שאני מכירה ובטח עוד הרבה שאיני מכירה
1. לגונה בביס טורס בטורס דל פינה
2. לגונה מתחת לפסגת הפיצרואי
3. סרו קאסיטיו בקרטרה
מאחר מדובר בעליה מאתגרת מאד, ממליצה לעשות אותה בשמורה שתהיו בה ביום יפה ובהיר.
-
@erezzi אמר:
יש לי קצת יותר מחודש וחצי (מטייל בקצב של ילדים בני 8 ו-10, לא בקצב של מוצ׳ילר בן 22) לארגנטינה וצ׳ילה. תקנו אותי אם אני טועה, אבל בפרק זמן כזה כדאי לי גם אל צ׳אלטן וגם להגיע לטורס דל פיינה, לא?
אם כבר פתחנו את זה, התכנית בגדול:
- בואנוס איירס
- איגואסו (גם הצד הברזילאי)
- חצי האי וולדס
- ברילוצ׳ה
- פוקון
- הקרטרה מפוקון ועד פוארטו ריו טרנקילו
- אל צ׳אלטן
- קלפטה
- טורס דל פיינה
- אם יהיה זמן, לרדת עוד קצת דרומה.
ברור.
גם אנחנו טיילנו חודש וחצי באותו מסלול בדיוק רק הפוך – לאיגואסו הגענו מאל קלאפטה ומשם בואנוס איירס וולדז.
ולא עלינו עד לפוקון. הסתפקנו בסן מרטין דה לוס אנדס והדרמנו דרך פוארטו ואראס לקרטרה.
שים לב:
כרטיסים למעבורת מפוארטו מונט דרומה עד לצ’ייטן צריך להזמין מראש, מספיק זמן. ואם אין לא לצאת ולנסות את המזל.
אנחנו עשינו בדיוק כך. לא קנינו מראש והגענו עד Hornopirén רק כדי להיווכח שאין מקום על המעבורת והמקום הפנוי הבא רק יומיים לאחר מכן.
לכן נאלצנו לחזור על עיקבותינו לבארילוצ’ה ולהכנס לקרטרה דרך פוטלוופו. מה שנקרא Big mistake, huge mistake.