פעם ראשונה בתאילנד
-
היי,
זוג + בן 16 + בת 11.
מתכננים טיול ראשון בתאילנד באפריל, למשך שבועיים – שבועיים וחצי.
טיילנו הרבה באירופה, ארה”ב, קנדה, הוואי, קריביים, אבל טרם ביקרנו בתאילנד.
החלום מבחינתנו הוא איים יפים, נופים, מלונות מפנקים, אטרקציות (שייט לאיים, שנוקרלים, קיאקים, מקדשים, היכרות עם פילים – אבל שוב דבר שקשור בפגיעה בחיות), אוכל טעים, קצת שווקים ואווירה. זהו בערך...
שוקלים האם לוותר לחלוטין על בנקוק – הבן סובל מאסטמה, וחוששת האם לא יהיה לו קשה עם זיהום האוויר,החום והלחות?
בעלי מעוניין לשלב 3 ימים בצפון, לי נראה קצת מיותר.
האם יש הגיון בשילוב בין 5 ימים בקראבי (עם טיולי שייט לאיים הקרובים), יומיים טיול לשמורה קאו סאק ואגם המקסים לידה, שבוע בקוסמוי + יומיים בבנקוק?
תודה רבה.
-
לגבי הצפון, נופי ההרים שונים לחלוטין מנופי הדרום אבל העיקר בצפון הוא המפגש עם מיעוטים שונים מהתאים שתפגשו בדרום.לגבי זיהום אויר, רוב בנגקוק לא הרבה יותר גרועה מתל אביב אבל במרכז, בפרט בכבישים זה יכול להיות קשה.
אפשר להגיע לרוב המקומות בבנגקוק עם מעבורות נהר, BTS (SKY TRAIN), מטרו, וסירת תעלות, בתוספת נסיעות קצרות במונית ו/או הליכה ברגל.
במעבורות, ב-BTS ובמטרו מרגישים את הזיהום הרבה פחות.
-
תודה רבה.
אני נוטה לוותר על הצפון במסגרת הזמן שהוקצב לטיול.
האם התכנון של קראבי, שמורת קאו סאק ואגם cheon lan, טיסה מקראבי לקוסמוי, שבוע בקוסמוי, וסיום ביומיים בבנקוק – נשמע טוב?
קוסמוי נראה אי מיוחד ומגוון ומתאים לשבוע של בטן גב בשילוב טיולים (42 האיים, שייט נוסף לאיים קרובים עם שנורקלינג, טיול ג’יפים, שווקי לילה, כפר הדייגים בופוט). השאלה עם מה לשלב? קופנגן נראה פחות מתאים על פניו – פוקוס בעיקר על מסיבות. האם מתאים וניתן לשלב עם קראבי והשמורה לשבוע נוסף?
הטיולים מקראבי נראים מיוחדים וגם אגם cheon lan.
-
טוב שאתם מוותרים על הצפון. צפון תאילנד בחודש אפריל לא מתאים לאסמטיים. זאת העונה של שריפת השדות וזיהום האויר עלול להיות כבד.
קוסמוי אי יחסית קטן ושבוע יכול להיות מעט ארוך מידי.
לעומת זאת כ- 10 ימים שיוקדשו לאזור קראבי + קאו סוק ואולי גם פוקט יאפשרו לכם גם טיולי טבע יבשתיים, טיולים ימיים ונופש בטן גב.
תרצו תקפצו גם לקוסמוי לכ- 4 ימים, או לקו לנטה.
בנגקוק – לא הייתי מוותר. באתרי התיירות המרכזיים (ארמון המלך, מקדשים הנהר וכו’) לדעתי רמת זיהום האויר לא תהווה בעיה.
כמעט לא יצא לכם ללכת ברחוב ראשי עמוס תנועה עם אוטובוסים מזהמים (רחוב סוקומויט כמשל) במקרה כזה הולכים בתוך הקניונים הממוזגים. ליתר ביטחון קחו אתכם מסכות ירוקות לפנים.