שאלה על מפות גוגל
-
כשאני מייצרת מפה עם מסלול אני יכולה לבחור ללא כבישי אגרה, ללא כבישים מהירים ועוד... כשאני מייצרת מפה במפות שלי, בשכבות ומייצרת שכבה שהיא מסלול, לא ראיתי שום דרך לבחור מבין אופציות איך ארצה שיהיה המסלול, ללא אגרה וכו, או בחירת המסלול מבין כמה אפשרויות. כאילו שגוגל מפס בוחר לי איך אגיע מנקודה לנקודה גם אם יש כמה אופציות... האם יש דרך לשלוט בזה גם כשעובדים עם "המפות שלי" ... איך?
-
אני לא מכיר אופציה לקבל דרכים חלופיות או להגביל את גוגל במציאת הדרך כמו שיש בגוגל מאפס.
שתי אפשרויות עומדות לפניך.
האחת ''למשוך'' עם העכבר את הקו הכחול שנוצר במסלול לדרך אחרת ממה שמציע גוגל. את מביאה הסמן על הקו בדיוק ואז נוצר עיגול גרירה. מספיק שתשימי עיכול אחד על דרך אלטרנטיבית והקו יתעדכן בהתאם.
(קו ת''א - חיפה דרך משל עובר בכביש החוף. משכתי הנקודה והנחתי אותה על כביש 6 ומיד קיבלתי מסלול מתאים חדש).
השניה - להוסיף נקודות ביניים, גם אם לא רלוונטיות.
בכל מקרה את לא מקבלת אינפורמציה לגבי הדרך אלא אם תשתמשי באופציה של ''מסלול מפורט'' שמופיעה כשלוחצים על שלוש הנקודות של אופציות העריכה.
אני משתמש במפות שלי' לצורך תכנון. משם מעביר את הנקודות הרצויות לגוגל מאפס, יש אפשרות ''הצג במפות גוגל'' כשלוחצים על שם הישוב ואת הניווט כולו עושה רק שם.
-
גם אני לא מצאתי דרך אחרת.
אני עובדת על תכנון רק ליד המחשב כששתי המפות פתוחות.
בהחלט עדיף להשתמש במפות גוגל בטיול עצמו.
בטיול האחרון פתחתי בסלולרי את המפות שלי, ניסיתי להזיז או להגדיל את המפה במשיכת אצבעות והוא התחיל לצייר לי קוים חדשים.
יש אפשרות ליצור שכבות, שכבה ליום, כך יש עד 90 נקודות, כי יש בסה"כ 10 שכבות ובשכבת מסלול ניתן להכניס עד 10 נקודות.
יש דרך להעביר הכל למפות גוגל? אני לא מצאתי דרך להכניס למפות גוגל יותר מ10 נקודות. ורק במפה כזו יש זמנים ומרחקים
כל פעם מחדש אני שואלת את עצמי למה לא העבירו למפות החדשות 2 פונקציות טובות שהיו במפות הישנות. היתה להן מגבלה בכמות הנקודות המקסימלית ( כמספר אותיות הa-z.) אבל היה קל לסמן מסלול יומי בצבע, (להחליף צבע קו.) והוא גם נתן מרחקים בין נקודות.
-
לגבי העברת נקודה מהמפות שלי למפת גוגל ציינתי כך - כשאת מרימה נקודה במפות שלי נפתח החלון שבו את שומרת ומעצבת את הנקודה. באותו חלון אפשר לשמור את הנקודה במפת גוגל שמקבלת אינסוף נקודות.
בזמן אמת תייצרי מנקודות אלה מסלול ניווט במפת גוגל.
מרחק בין נקודות על מסלול מצוייר במפות שלי ניתן לקבל בפירוט של כל מקטע ע'י פתיחת ''מסלול מפורט''.
-
תודה, אבדוק/אנסה.