השכרת רכב- חציית גבול לקנדהעם ויזת תייר ועוד
-
היי, יש לי מספר שאלות בנוגע להשכרת רכב בארה"ב:
א. אם אני חוצה את הגבול לקנדה עם הרכב זה אמור לשנות משהו במחיר או בתהליך ההשכרה?
ב. יש לי וייזת עבודה j1. הויזה נגמרת ב 17.8 ואני יכול להשאר בארה"ב (grace period) עד ה 17.9. מישהו יודע האם אני יכול לחצות את הגבול לקנדה (מפלי הניאגרה) ולחזור בחודש שבין תום הויזה לתום תקופת השהייה שלי בארה"ב?
ג. חברים שאני מצטרף אליהם (כולנו בני 23) שוכרים רכב מלוס אנגלס, אוספים אותי מלאס וגאס לאחר שבועיים, ולבסוף מחזירים את הרכב ללוס אנגלס. החברה מסרבת לצרף אותי כנהג נוסף אם אני לא נמצא בנקודת ההשכרה (לוס אנגלס). מכירים חברה שמאפשרת לעשות דבר כזה? (לרשום אותי כנהג נוסף עת הרכב, מבלי שאהיה במקום. או לחילופין, חברה במחירים נוחים שיש לה סניף גם בלוס אנגלס וגם בלאס וגאס)
תודה רבה!
-
א. לציין בזמן השכרת הרכב או לקיחת הרכב שעוברים לקנדה , לטובת הביטוח , עד היום זה לא גרר אצלי תוספת מחיר
ב. אם אני זוכר נכון , J1, זו ויזה של חילופי תרבויות , למשל להדרכה במחנות הקיץ , ויש סוגים שונים , יש כאלה שאם יצאת מארצות הברית לא תוכל לחזור אליה , תבדוק טוב כי לבן שלי שהדריך במחנה קיץ , הייתה ויזה שלא מאפשרת יציאה וחזרה .
ג. מנסיון שלי , תמיד שאני מוסיף נהגים לשכירות , רוצים לראות לפחות רשיון נהיגה של הנהג הנוסף . אבל זה רק מהזיכרון שלי .
-
לגבי השכרת הרכב: אפשר לשקול פיצול של ההזמנה. כלומר הזמנה לתקופה הראשונה בלעדיך והזמנה לתקופה השניה איתך. אם מדובר בשבועות שלמים לא יהיה הבדל גדול במחיר. אפשרות נוספת זה שאולי חברת ההשכרה תסכים שבמהלך ההשכרה אחרי שתצטרף תגיעו כולכם לתחנה של החברה ויוסיפו אותך לחוזה.
-
למיטב ידיעתי אף חברה לא תאשר לכם להוסיף אותך כשאתה לא נמצא. מצד שני יש חברות (לא יודעת אם זולות את זה תברר) שפזורות בכל ארה”ב וקנדה כמו אלמו ונשיונל. יש חברות בי”ל שנמצאות בכל עיר כמו הרץ.
אם אתם שוכרים רכב מסוכנות קטנה שאינה מרושתת קשה לי להאמין שתוכלו להוסיף אותך כנהג.