שלום לכולם,
אשמח להמלצות והצעות לתכנון- יוצא בבוקר מסן פרנסיסקו ומסיים בלוס אנגלס. יתיאה באיזור 08:00 בבוקר, וצריך לביות בלוס אנגלס באיזור השעה 13:00 ביום שלמחרת.
שלושה חבר'ה בני 23 עם רכב, שאוהבים נופים וכל מה שמעניין בדרך.
תודה רבה!
שלום לכולם,
אשמח להמלצות והצעות לתכנון- יוצא בבוקר מסן פרנסיסקו ומסיים בלוס אנגלס. יתיאה באיזור 08:00 בבוקר, וצריך לביות בלוס אנגלס באיזור השעה 13:00 ביום שלמחרת.
שלושה חבר'ה בני 23 עם רכב, שאוהבים נופים וכל מה שמעניין בדרך.
תודה רבה!
היי מוני,
אכן התחלנו לפני שבוע.
הקשבו לעצתך, ובילינו רק יום בשננדוואה ויומיים בוושינגטון (וושינגטון היה חובה, גם המוזיאונים וגם לבקר משפחה), כדי לרכז את הטיול בצפון יותר. אס לאחר יום נוסף במפלי הניאגרה נמשיך ללצוורט פארק ליום שלם, יומיים וחצי באגמי האצבעות ושלושה ימים באדירונדאק.
אם יש לך המלצות לגבי הלצוורט פארק ואגמיהאצבעות,יותר מאשמח לשמוע! כמובן, על ההמלצות בנושא אגמי האצבעות שציפרת למעלה הסתכלתי גם כן.
תודה רבה ושבוע טוב
היי מוני, שוב תודה רבה!
עוד מתלבטים על כמה מהדברים, חושבים אם לוותר על אחת האטרקציות כדי לרווח. במידה וזה מה שנעשה, על מה מהם לדעתך, אם חייבים, הכי עדיף לוותר? שננדואה/אנדירונדאק (גם פינגר לייקס וניאגרה פולס בא בחשבון)... כדי קצת לרווח, ולא להיות לחוצים.
תודה!
היי, יש לי מספר שאלות בנוגע להשכרת רכב בארה"ב:
א. אם אני חוצה את הגבול לקנדה עם הרכב זה אמור לשנות משהו במחיר או בתהליך ההשכרה?
ב. יש לי וייזת עבודה j1. הויזה נגמרת ב 17.8 ואני יכול להשאר בארה"ב (grace period) עד ה 17.9. מישהו יודע האם אני יכול לחצות את הגבול לקנדה (מפלי הניאגרה) ולחזור בחודש שבין תום הויזה לתום תקופת השהייה שלי בארה"ב?
ג. חברים שאני מצטרף אליהם (כולנו בני 23) שוכרים רכב מלוס אנגלס, אוספים אותי מלאס וגאס לאחר שבועיים, ולבסוף מחזירים את הרכב ללוס אנגלס. החברה מסרבת לצרף אותי כנהג נוסף אם אני לא נמצא בנקודת ההשכרה (לוס אנגלס). מכירים חברה שמאפשרת לעשות דבר כזה? (לרשום אותי כנהג נוסף עת הרכב, מבלי שאהיה במקום. או לחילופין, חברה במחירים נוחים שיש לה סניף גם בלוס אנגלס וגם בלאס וגאס)
תודה רבה!
היי מוני,
אשמח לשמוע את דעתך בנושא השאלות הנ"ל,
בעיקר לגבי שאלה מספר 1 (האם הנסיעה לליק פלאסיד ואדירונדאק שווה את הזמן והמרחק, ולא מקרה של תפסת מרובה לא תפסת) ולגבי שאלה מספר 4. תודה רבה
5. שאלה נוספת ששכחתי בתגובה הקודמת:
האם לא עדיף משננדוואה/וושינגטון לנסוע קודם למפלי הניאדרה ואז להתחיל נסיעה מערב דרך אגמי האצבעות ואז לייק פלאסיד ווויטפייס? (במקום התכנון שהצעת- שזה קודם שננדוואה ואז אגמי האצבעות מםלי הניאדרה ולייק פלאסיד)
מוני קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת והמעמיקה!
עלו לי מספר שאלות בנושא…
1. פעם ראשונה שאנחנו עושים טיול מהסוג הזה בארה"ב, ומצד אחד רוצים להספיק כמה שיותר, מצד שני מעדיפים להנות מהמקומות השווים מאשר לנסוע רחוק "רק כדי לסמן וי". האם אתה חושב שזה משפיע על משהו מהתכנון הנ"ל? (דוגמא האם שווה להרחיק להתרחק מאיזור אגמי האצבעות ניאגרה לליק םלאסיד והרי האדירונדק, ולהקדיש את ה4 שעות נסיעה לכל כיוון במקום לבלות עוד במקום אחר)
2. האם יש סיבה לנסוע לווישנגטון לפני שננדואה, מלבד הנסיעה (פני ואחרי) או שזו הסיבה היחידה?
3. אשמח אם תוכל לפרט לנו יותר מה המלצת התכנון שלך ל 26-28: האם רק חצי יום מספיק ללצוורט פארק? כמה שוןה להקדיש לאיתקה וכמה לווטקינס גלן? ומבחינת מפלי הניאגרה- האם לטייל בצד הקנדי או להשאר בגבול ארהב?
4. מבחינת שלכת- איפה (אם בכלל) נוכל לתפוס טיולי שלכת? (והאם יש שינויים שמומלץ לעשות כדי להנוץ מהשלכת)
אני יודע שהשאלות קצת כלליות, פשוט יש המון אפשרויות ויש לנו מעט מאוד ניסיון בארה"ב בטיול מהסוג הזה, ומהאינרטרנט קצת קשה להבין באמת מה יותר מומלץ ואיזה מסלולים עדיפים. אם יש לך טיפים לגבי שיטת חיפוש אתרים, טרקים אטרקציות וכו שיעזרו לנו לעשות את הש.ב המתאימים אשמח לשמוע!
תודה רבה מאוד מחכים לתגובתך!

שלום לכולם, אשמח לעזרה בתכנון טיול בצפון מזרח ארה"ב, כמה שאלות כלליות וכמה ספציפיות.
רקע- שמי ליאב בן 23, מעוניין לטייל עם החברה טיול של 14 ימים באמצע חודש אוגוסט. מאוד אוהבים הליכות וטבע (לא מזמן סיימנו את שביל ישראל) אז הייתי אומר שהטיול צריך להיות כ 60% טבע טרקים ונופים, ו כ 40% בילוי בערים מרכזיות ואטרקציות מעניינות. אני מתחיל מניו יורק (אם יש משהו שווה במיוחד אוכל לטוס ולהתחיל ממקום אחר במזרח ארהב). אין נקודל סיום מוגדרת. מניח שנשכור רכב. ואלה השאלות:
1. איך עובד עניין הלינה? האם זה מתבסס בעיקר על מלונות ומוטלים (ואם כן מה המחיר למוטל סביר) או שאפשר לתכנן חלק מהלילות בשינה באוהל?
2. אשמח לקבל טיפים לתכנון הטיול. מאיפה להתחיל לבנות, מה לקחת בחשבון בהתחשב במה שאנחנו מחפשים…
3. האם כדאי רק להשאר באיזור או גם להגיע לקנדה?
ראיתי שיש המון מידע באתר והסתכלתי בתיאור של המסלולים באתר אבל אשמח לקצת יותר פרטים ולעוד מידע!
תודה רבה לכל מי שיעזור!