חוף מזרחי שבועיים- שננדואה פינגר לייק ניאגרה
-
שלום לכולם, אשמח לקצת עזרה
מתכנן טיול בחוף המזרחי, בתאריכים 18.8-3.9, עם בת הזוג, בני 23 מאוד אוהבים טיולים וטבע( בוגרי שביל ישראל). אשמח לכמה עצות ושאלות, הנה התכנון בגדול:
-נחיתה בערב בניו יורק, למחרת להשכיר רכב ותחילת לנסיעה דדרום- מערבה
-חלק א- עוגנים עיקריים: נסיעה לפארק delaware water gap, כיומיים- שלושה בוושינגטון (יש לנו משפחה שגרה בעיר), shenandoha park,, קצת משביל האפלצ'ים
- חלק ב: יום-יומיים במפלי הניאגרה,אולי אלף האיים, נסיעה לאיזור אגמי האצבעות וכיומיים באיזור.
-חלק ג: נסיעה לניו יורק ובילוי של כיומיים שלושה בעיר.
שאלות עיקריות:
א. כיצד מומלץ לחלק את הימים שבחלק הראשון (בהתחשב בפארקים שבחלק הראשון ובזמן שנקדיש לחלק השני), והאם מומלץ להקדיש זמן ל delaware water park או שעדיף לבלות את הימים ב אפלצ'ים ובשננדואה?
ב. מפלי הניאגרה- כמה זמן מומלץ להקדיש ובאיזה צד (אמריקאי\קנדי)?
ג. האם שווה לבקר באלף האיים או שלהקדיש את הזמן לfinger lakes? אשמח קצת להמלצות ומידע בנושא האגמים.
ד. באופן כללי לגבי פארקים- האם יש אתרים מומלצים (לא האתר הרשמי של הפארק) שבהם אפשר לראות מסלולים מומלצים בפארקים, ולהסתייע בהם בכדי לתכנן את הבילוי בפארק?
ה. עוד המלצות נקודות עצירה ועניין בדרך (הרשי פארק, פילדלפיה ועוד) יתקבלו בחום ובשמחה
תודה רבה מחכה לתגובות!
-
שלום זוג צעיר
אני מתייחס בהצעה לכוח ההליכה שלכם ,ןמשתדל שאכן
תצליחו לעשות כמה כאלה ,אבל במסגרת הקצבת הימים
שלכם לכלל הטיול מתוכם 6 ימים ערים גדולות, יצריך מינון
הגיוני.כשהכנסתי את היעדים האפשריים שנרשמו אז עם כל הכבוד לדלוור ווטר גפ
ויש לי ונכנסתי לפוקונו מאונטיין לפחות פעמיים בעבר לכם עדיף ללחוץ ולשלב את השננדואה
שבהם נראה שיש כר נרחב יותר לטרקים.
אז ממש בגס הנה הצעת חלוקה שחותכת קצת באזורים שנבחרו לבדיקת היתכנות שלכם
18/8-נחיתה
19/8הגעה לוושינגטון עצירה בגני לונגווד.
20/8-וושינגטון
21/8-וושינגטון
22/8הגעה לשננדואה
23/8-שננדואה .
24/8-תחילת הדרך לאצבעות בעיקר על המהיר 81 עם סטיות לנקודות עניין.
25/8 הגעה לאצבעות איתקה ותחילת ביקור
26/8-איתקה+ווטקינס גלן לינה נוספת באותו מלון/מוטל
27/8-דרך לצ’וורט פארק מיגזר דרומי בלבד >>המשך לניאגרה
28/8- עד לפני הצהריים השלמות ניאגרה>>ונסיעה לכביש 28 במערב האדירונדק לינה סביבות העיירה old forge.
29/8—דרך לב האדירונדאק נסיעה ללייק פלאסיד, אפשר לנסות טיפוס על אחד מההרים
בדרך על פי בדיקה ברשימות הטרקים של האדירונדאק.
30/8-השלמות לייק פלאסיד>>נסיעה לוויטפייס מאונטיין>>מסלול בקניון האוזאבל קאסם
ותחילת ירידה בכיוון עמק ההדסון העליון.
31/8-הגעה לניו יורק דרך עמק ההדסון הדרומי.
1/9-ניו יורק
2/9-ניו יורק
3/9-טיסת ערב חזרה??
מוני
-
לגבי החלק הראשון לפארק שננדוא צריך להקדיש יומיים. זה אומנם תלוי בכמות מסלולי ההליכה שלך אבל נראה לי
שכדאי לעשות מסלולים שם כי הרושם שלי היה שמספר חיות הבר שם גדול יותר מאשר יתרת הבלו רידג’.
בניאגרה כדאי יום שלם כולל ביקור בניאגרה און דה לייק.
-
הייתי בשננדואה, ולצערי היה מאד מאכזב, די סתמי.
-
מוני קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת והמעמיקה!
עלו לי מספר שאלות בנושא…
1. פעם ראשונה שאנחנו עושים טיול מהסוג הזה בארה"ב, ומצד אחד רוצים להספיק כמה שיותר, מצד שני מעדיפים להנות מהמקומות השווים מאשר לנסוע רחוק "רק כדי לסמן וי". האם אתה חושב שזה משפיע על משהו מהתכנון הנ"ל? (דוגמא האם שווה להרחיק להתרחק מאיזור אגמי האצבעות ניאגרה לליק םלאסיד והרי האדירונדק, ולהקדיש את ה4 שעות נסיעה לכל כיוון במקום לבלות עוד במקום אחר)
2. האם יש סיבה לנסוע לווישנגטון לפני שננדואה, מלבד הנסיעה (פני ואחרי) או שזו הסיבה היחידה?
3. אשמח אם תוכל לפרט לנו יותר מה המלצת התכנון שלך ל 26-28: האם רק חצי יום מספיק ללצוורט פארק? כמה שוןה להקדיש לאיתקה וכמה לווטקינס גלן? ומבחינת מפלי הניאגרה- האם לטייל בצד הקנדי או להשאר בגבול ארהב?
4. מבחינת שלכת- איפה (אם בכלל) נוכל לתפוס טיולי שלכת? (והאם יש שינויים שמומלץ לעשות כדי להנוץ מהשלכת)
אני יודע שהשאלות קצת כלליות, פשוט יש המון אפשרויות ויש לנו מעט מאוד ניסיון בארה"ב בטיול מהסוג הזה, ומהאינרטרנט קצת קשה להבין באמת מה יותר מומלץ ואיזה מסלולים עדיפים. אם יש לך טיפים לגבי שיטת חיפוש אתרים, טרקים אטרקציות וכו שיעזרו לנו לעשות את הש.ב המתאימים אשמח לשמוע!
תודה רבה מאוד מחכים לתגובתך!
-
5. שאלה נוספת ששכחתי בתגובה הקודמת:
האם לא עדיף משננדוואה/וושינגטון לנסוע קודם למפלי הניאדרה ואז להתחיל נסיעה מערב דרך אגמי האצבעות ואז לייק פלאסיד ווויטפייס? (במקום התכנון שהצעת- שזה קודם שננדוואה ואז אגמי האצבעות מםלי הניאדרה ולייק פלאסיד)
-
תשובות
1.
תראו פשוט אתם מדברים על טרקים כאלה או אחרים
ובאדירונדאק אפשר לקיים כאלה,אבל אם העליה והירידה אל לייק פלאסיד
מהאצבעות שאכן דורשת שעות נהיגה לא קטנות מעיקה נסו לחשוב על אלטרנטיבה
כי הייתי אומר שיש קצת צדק בחשש הזה שלכם.
2.
ברור שאם רוצים וושינגטון ,ומסכימים להמשיך לשננדואה אז מדוע לא לקיים קודם את
ימי הביקור בעיר ממנה מגיעים קצר יחסית אל שערי השננדואה ובכך אפשר להתחיל
מיד בביקור.
3.
אשמח לפרט לכם על 26-27-28 לאחר שתחליטו סופית אם מדרום השננדואה אתם
עולים קודם בכיוון הישיר לניאגרה או על פי רשימתי קודם לאצבעות
4.
שלכת בשלהי אוגוסט-אין חיה כזאת.
5.
משאיר את ההחלטה לכם אם עולים קודם לניאגרה,מה שתחליטו.
מוני
-
הצד המרשים יותר של מפלי הניאגרה הוא הצד הקנדי, בהחלט לא כדאי להסתפק בצד האמריקאי.
-
ולגבי מסלולי הליכה , אני ממליצה להעזר באתר alltrails. בנוסף, חשוב שתדעו שחובה להכנס למרכז המבקרים בכל פארק בו אתם מבקרים ולהתייעץ לגבי המסלולים. מכיון שמדובר בטבע, הרבה פעמים יש שינויים שכדאי לשמוע עליהם מראש.
-
@karnielr אמר:
alltrails
היי מוני,
המון תודה על העזרה!
- אנחנו חוששים שלנסוע עד לייק פלאסיד ואדירונדאק יעמיס על הטיול ויגרום לשאר היעדים להיות קצת בלחץ. אתה מכיר טרקים (יומיים ומעלה) באזור אגמי האצבעות/ שננדואה פארק/ כל מקום אחר שעולה בראש באזור הזה?
- חשבנו להגיע לוושינגטון בסופ”ש ולא באמצע שבוע. אבל יכול להיות שנקשיב לעצה שנשמעת הגיונית.
- האם אתה חושב שיש עדיפות לעלות קודם לניאגרה/ לאגמי האצבעות? מבחינתנו אין הבדל.
- באזור אגמי האצבעות נשמח לעשות טרקים/ ספורט אתגרי/ ראפטינג/ סנפלינג. נשמח להמלצות אם אתה מכיר.
המו תודה על העזרה!
עפרי וליאב

-
היי מוני,
המון תודה על העזרה!
- אנחנו חוששים שלנסוע עד לייק פלאסיד ואדירונדאק יעמיס על הטיול ויגרום לשאר היעדים להיות קצת בלחץ. אתה מכיר טרקים (יומיים ומעלה) באזור אגמי האצבעות/ שננדואה פארק/ כל מקום אחר שעולה בראש באזור הזה?
- חשבנו להגיע לוושינגטון בסופ”ש ולא באמצע שבוע. אבל יכול להיות שנקשיב לעצה שנשמעת הגיונית.
- האם אתה חושב שיש עדיפות לעלות קודם לניאגרה/ לאגמי האצבעות? מבחינתנו אין הבדל.
- באזור אגמי האצבעות נשמח לעשות טרקים/ ספורט אתגרי/ ראפטינג/ סנפלינג. נשמח להמלצות אם אתה מכיר.
המו תודה על העזרה!
עפרי וליאב

-
תודה רבה! אסתכל באתר.
-
היי מוני,
אשמח לשמוע את דעתך בנושא השאלות הנ"ל,
בעיקר לגבי שאלה מספר 1 (האם הנסיעה לליק פלאסיד ואדירונדאק שווה את הזמן והמרחק, ולא מקרה של תפסת מרובה לא תפסת) ולגבי שאלה מספר 4. תודה רבה
-
היי
כאשר תבנה את המסלול הרכוב עם חלוקה לימים ויעדים
כולל האדירונדאק שלדעתי לחובבי טרקים מאוד מאוד כדאי,תעשה לך את חשבון
הנסיעות ותחליט אם זה יכול להעיק עליכם ואם כן אל תעלו לאדירונדאק.
לגבי טרקים באדירונדאק הנה לינקים לבדיקת היתכנות-
https://www.adirondack.net/things-to-do/hiking-trails/adirondack-high-peaks/
https://www.lametayel.co.il/navigator.php?q=5739-180-0-tip
במידה אתם בעד לא להחמיץ בנוסף לטרקים את כבישים 28 מערב ו-30 צפון עם עשרות האגמים לצידם.
באגמי האצבעות בכל הסטייט פארק יש שבילי הליכה לצד מפלי נהר כמו בטרמילק ,רוברט טרמן,
והגדול מכולם זה שבווטקינס גלן. ובכלל קבל טיפים במרוכז על האזור-
לגבי הליכות בשננדואה הדבר הטוב ביותר שאני יכול לספק עבור הליכות הוא לצרף
לאת הדיווח היותר ממעולה של הגולשת האגדית טניה שים לב שהדיווח הוא שרשורי לכן גלגל עד שתגיע
לכניסה שלהם לשננדואה ולתיאור המופלא על הקורות אותם בהליכות בפארק,ואולי ישפיע עליכם אם פונים לשם-
ואם ההרים הלבנים גם כן בתכנית שלכם ומדוע לא, הם אזור שאומרים שהוא גן עדן להייקרים
מקווה שעזרתי
מוני
-
היי מוני, שוב תודה רבה!
עוד מתלבטים על כמה מהדברים, חושבים אם לוותר על אחת האטרקציות כדי לרווח. במידה וזה מה שנעשה, על מה מהם לדעתך, אם חייבים, הכי עדיף לוותר? שננדואה/אנדירונדאק (גם פינגר לייקס וניאגרה פולס בא בחשבון)... כדי קצת לרווח, ולא להיות לחוצים.
תודה!
-
רגע, אתם לא אמורים להתחיל מחר הטיול?
אם אתה שואל אותי אני הייתי מוותר על השננדואה
וכך תרכזו את הטיול בצפון יותר .
מוני
-
היי מוני,
אכן התחלנו לפני שבוע.
הקשבו לעצתך, ובילינו רק יום בשננדוואה ויומיים בוושינגטון (וושינגטון היה חובה, גם המוזיאונים וגם לבקר משפחה), כדי לרכז את הטיול בצפון יותר. אס לאחר יום נוסף במפלי הניאגרה נמשיך ללצוורט פארק ליום שלם, יומיים וחצי באגמי האצבעות ושלושה ימים באדירונדאק.
אם יש לך המלצות לגבי הלצוורט פארק ואגמיהאצבעות,יותר מאשמח לשמוע! כמובן, על ההמלצות בנושא אגמי האצבעות שציפרת למעלה הסתכלתי גם כן.
תודה רבה ושבוע טוב
-
למה ללצ’וורט פארק יום שלם?
אבל זה להחלטה שלכם ואז הכניסה ממאונט מוריס
https://goo.gl/maps/BRfs2VnuBdgBqDhW7
אם רוצים להשקיע יותר עשו זאת, אני במקומכם
הייתי עושה את המיגזר הדרומי במיפוי וממשיך לקורנינג
למוזיאון הזכוכית.
לגבי האצבעות החומר שסיפקתי טוב למדי לבחור ממנו
עשו הליכות בווטקינס גלן, ברוברט טרמן, בבטרמילק,
בטגאנוק, צפו במפל איתקה שבתוך העיר, ובמפל הקומות בלב הקמפוס
הנופל מהביב לייק שמו – טריפהמר פולס.
הנה המיפוי של השניים האחרונים-https://goo.gl/maps/EPFtN8em6JFhYWMa7
טיילו בקמפוסים עד כמה שתוכלו,ועשו פיקניק על שפת האגמים.
אולי זה קצת הרבה יומיים וחצי אבל בטוח שבעזרת מרכז מבקרים תקבלו עוד רעיונות.
מוני