ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון טיול בצפון מזרח ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    מזרח ארהב צפון אמריקה תכנון
    4
    4
    647
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Liav_3930983
      Liav_3930983 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, אשמח לעזרה בתכנון טיול בצפון מזרח ארה"ב, כמה שאלות כלליות וכמה ספציפיות.

רקע- שמי ליאב בן 23, מעוניין לטייל עם החברה טיול של 14 ימים באמצע חודש אוגוסט. מאוד אוהבים הליכות וטבע (לא מזמן סיימנו את שביל ישראל) אז הייתי אומר שהטיול צריך להיות כ 60% טבע טרקים ונופים, ו כ 40% בילוי בערים  מרכזיות ואטרקציות מעניינות. אני מתחיל מניו יורק (אם יש משהו שווה במיוחד אוכל לטוס ולהתחיל ממקום אחר במזרח ארהב). אין נקודל סיום מוגדרת. מניח שנשכור רכב. ואלה השאלות:

1. איך עובד עניין הלינה? האם זה מתבסס בעיקר על מלונות ומוטלים (ואם כן מה המחיר למוטל סביר) או שאפשר לתכנן חלק מהלילות בשינה באוהל?

2. אשמח לקבל טיפים לתכנון הטיול. מאיפה להתחיל לבנות, מה לקחת בחשבון בהתחשב במה שאנחנו מחפשים…

3. האם כדאי רק להשאר באיזור או גם להגיע לקנדה? 

ראיתי שיש המון מידע באתר והסתכלתי בתיאור של המסלולים באתר אבל אשמח לקצת יותר פרטים ולעוד מידע!

תודה רבה לכל מי שיעזור!

aviatiko dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • aviatiko
        aviatiko @Liav_3930983 נערך לאחרונה על ידי

@Liav_3930983

שלום ליאב,

אני מתרשמת שזה טיול ראשון בארה”ב? 

בכל מקרה כמה נקודות לבדיקה/מחשבה:

• האם יש ויזות? אם לא ואתם סגורים על טיול באוגוסט אתם צריכים להתחיל את התהליך ‘אתמול’
        • שבועיים לארה”ב הם זמן מאוד, מאוד קצר. בנוסף, לא ברור אם השבועיים הם נטו או כוללים טיסות. לדוגמא, אם יוצאים מהארץ ב-10/8 וחוזרים ב-24/8 – זה אומר שנוחתים בארה”ב ב-10/8 ערב או 11/8 במהלך היום (תלוי בטיסות) ואם נוחתים בארץ ב-24/8 זה אומר שבמקרה הטוב (והיקר) לקחתם טיסה ישירה ב-23/8 בערב מה שמשאיר בעצם 12 ימי טיול נטו.
        • לינה אפשר מוטלים  ומלונות ואפשר לינה באוהל – שימו לב שלינה באוהל לא מותרת בכל מקום ולפעמים יש לה עלות (הזמנת סייט לשים בו את האהל בפארק לאומי מבוקש תעלה כ-$15 ללילה). מוטלים מאוד פשוטים ולא מרכזיים (לא קרובים לשמורות, מחוץ לעיירות קטנות) יכולים להיות די זולים. 
          אפשר לבדוק עלויות ברשת המאוד בסיסית של Motel6 כאן.
        • שכירת רכב, להבנתי יש מגבלה שלא משכירים מתחת לגיל 24/25 ובנוסף יש עלות מאוד גבוהה לביטוח ‘נהג צעיר’ שמכפילה את עלות ההשכרה. בכל מקרה מומלץ מאוד לשכור מהארץ כדי לוודא שיהיו לכם את הביטוחים המתאימים.
        • לפי השאלה על קנדה נראה לי שכדאי שתפתחו מפה (אפשר בגוגל) ותיראו מרחק בין 2 נקודות שמעניינות אתכם כדי לקבל איזשהו אומדן מרחקים וזמנים.
          לצורך העניין המרחק בין מנהטן (ניו-יורק) לצד הקנדי של מפלי הניאגרה הוא כ-675 ק”מ וע”פ גוגל ייקח בנסיעה מעל שש וחצי שעות הגה, כשצריך לקחת בחשבון שגוגל תמיד מאוד אופטימי ומקובל פה בפורום להוסיף 20% להערכות זמן הנסיעה שגוגל נותן. 
        • האם יש אפשרות שטיול של טרק אמריקה כמו זה יכול להתאים לכם?

אביה

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dhz
          dhz @Liav_3930983 נערך לאחרונה על ידי

@Liav_3930983

1. הלינה יכולה להיות במלונות/מוטלים (יש מלונות ברמות שונות ובדרגות מחירים שונות) או בקמפינג, כאשר גם הקמת אוהל צריכה להיות באתר קמפינג מסודר, והדבר כרוך בעלות (אין לי מושג מה גובהה).  קחו בחשבון שהלילות עלולים להיות קרירים גם באוגוסט וגם שיתכן גשם באוגוסט.
            מחירי לינות תלויים כמובן ברמת המלון, אבל לא רק בכך.  המיקום הוא מרכיב חשוב בעלות הלינה.  מלון זול במנהטן יעלה יקר יותר ממלון ברמה גבוהה בעיר שדה.  לכן, קשה לי להעריך מה תהיה עלות הלינה.  אני מצארף לכותבת הקודמת שניתן להכנס לאתר של מותג מלונות ולבצע הזמנה (מבלי להשלימה) על מנת לקבל מחיר חדר.
          2. בהתחשב בכך שהטיול כולל גם את ניו יורק ואולי גם את בוסטון, ותרצו להשאר בערים אלו כמעט חצי מזמן הטיול, ישארו לכם רק כ- 7-8 ימים לטיול מחוץ לערים.  זה פרק זמן לא ארוך, שעל פי הנחיותיכם אני מניח שתרצו לבלותו בהרים הלבנים, בורמונט ואולי גם באיזור ה- adirondak.  כמו כן, יתכן ותרצו גם להמשיך עד מפלי הניאגרה (ושם לבקר גם בצד הקנדי).  שמונה ימים הם פרק זמן קצת קצר לכל המקומות שהזכרתי, מה שיחייב אתכם להחלטות של תיעדוף של האתרים ועל פי התיעדוף ניתן להכין את המסלול.  אני מבין שאולי קצת קשה לתעדף מקומות שאינכם מכירים, אבל אין ברירה אחרת.
          3. כמו שציינתי, 8 ימים הם פרק זמן לא רקוך, ולכן, מעבר לאפשרות מעבר לקנדה באיזור מפלי הניאגרה, אני לא ממליץ על מעבר לקנדה באיזורים אחרים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אלי רון
            אלי רון @aviatiko נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@aviatiko אמר:

שכירת רכב, להבנתי יש מגבלה שלא משכירים מתחת לגיל 24/25 ובנוסף יש עלות מאוד גבוהה לביטוח ‘נהג צעיר’ שמכפילה את עלות ההשכרה

למיטב ידיעתי מגיל 21 ניתן לשכור רכב, עד גיל 25 קיימת תוספת במחיר.
            הרצתי כמה ניסיונות דרך rentalcars עכשיו – גיל 18-19 סרוב, גיל 20 כבר נתן אפשרויות, מגיל 25 הוא הוסיף קבוצות רכב כגון convertibles.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון