Monte bianco עם ילדים
-
שלום,
האם מישהו התנסה בעלייה ברכבל לתחנה הגבוהה עם ילדים קטנים?
אני מניח שלתחנה הראשונה אין בעיה, השאלה אם יכולה להיית איזו סכנה/הרגשה לא טובה בתחנה השנייה בגובה 3,466 מטר?
תודה
-
זה עלול לקרות. כשהבת שלי היתה בת עשר עלינו מהצד האיטלקי למונטה ביאנקו. האמת ששם היא עוד הרגישה בסדר אבל לא השתהינו הרבה זמן. הצעתי שנרד לשלג (היה שם אזור שזה היה אפשרי) ולא נרשמה התלהבות אז המשכנו די מהר לרכבל לאיגיי דו מידי. ושם היא מיד הרגישה חולשה וסחרחורת. נאלצנו לרדת מהר מאוד. בקיצור, לך תדע איך הקטנטנים יגיבו. אני רוצה להגיד גם שאולי זה אישי אבל אותי הרכבלים הגבוהים לא מרגשים ומאז המונבלאן לא המשכנו לחפש את הפסגות הגבוהות ביותר. אולי משהו במנגנון משובש אצלי. בכל אופן אני נהנית גם בגבהי הביניים כשמעלי פסגות נישאות. אני חושבת שעם ילדים כל רכבל יכול לספק.
-
תודה, אכן הכוונה הייתה לעלות מהצד האיטלקי, אך לא להמשיך לכיוון הצרפתי אלא לעלות את 2 התחנות בצד האיטלקי ולרדת בחזרה.
לילה טוב
-
באתר הם לא מגבילים, אבל ממליצים להתיעץ עם הרופא של הילד. כך גם אני ממליץ. בצד הצרפתי שבגובה דומה, מגבילים מגיל 3, וממליצים על גיל 5. -
לי אמרו בטוריסט אינפורמיישן של שאמוני שמומלץ רק מעל גיל 8, אבל הרבה עולים מעל גיל 5. (אנחנו ויתרנו, היינו עם גיל 3+5).
יש להם שם גבהים מקסימליים מומלצים לכל גיל.
הרבה אנשים מרגישים לא טוב בגובה, וכל אחד חווה את זה אחרת. -
אמנם קרה בצד הצרפתי אבל אתם עם ילדים קטנים יותר, הפרש הגבהים בין שני הצדדים לא גדול, ולך תדע איך יגיב ילד קטן
-
חוק האצבע אומר שנה לכל 1000 מטר. כלומר 3500 מטר זה 4 שנים. כמובן זאת הכללה ויש להתיעץ אם הרופא. ישנם ילדים גדולים וגם מבוגרים שלא מרגיגים טוב. אפשר להקל על הבעיה עם שהיה בתחנת הביניים. -
אין "כלל אצבע", בעיות יכולות להיווצר אצל מבוגרים וילדים גם בעליה מהירה לגובה של 1500 מ' וככל שעולים גבוה יותר ובמהירות רבה.
הבעיה היחידה עם ילדים, תקשורת ואבחון הבעיה.
-
הם ענו לי במייל, מבחינתם ההגבלה לפסגה הגבוהה היא גיל שנה.
-
אני לא היתי בונה על התבה הזאת, אבל מדובר בילדים שלכם , לא בשלי.
-
תודה, אני חושב שנגיע רק לתחנה הראשונה בגובה 2,173 מטר עם הקטן ועם הגדולים נמשיך לפסגה הגבוהה יותר.
-
אין לי ידע לגבי גיל מותר, אבל רוצה להמליץ מאד מאד על העליה למון בלאן בצד האיטלקי .
תורות מינימליים ממש לעומת העומס בשאמוני
רכבל מודרני חדשני עם תחנות זכוכית יפהפיות
תחנת ביניים עם גן משחקים נפלא לילדים
ומחיר הגיוני יותר