ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. זיוה
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 2
    • נושאים 77
    • פוסטים 4558
    • הגבוה ביותר 83
    • קבוצות 0

זיוה

@זיוה

104
    מוניטין
    171
    צפיות בפרופיל
    4558
    פוסטים
    2
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 218756 גיל 56

זיוה הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי זיוה

• RE: המסע לגדנסק היפה - סיפור בשלושה קולות

קייק פולני. חחח. זה גדול.

וכמה מילים ברצינות גם ממני

השנים שבהן ביליתי פה היו מאוד משמעותיות, וכאן הבנתי שהצורך שלי לחקור את המסעות המשפחתיים ולהמשיך לדבר עליהם ועל עולם הטיולים לאורך כל השנה, זה תחביב בעל ערך שראוי לתת לו מקום ולפתח אותו.

כשנולד הבלוג האישי נוכחתי שהוא גוזל ממני זמן רב, ובאותו זמן התחלתי להרגיש קצת עייפות החומר מהבילוי הממושך כאן (אני חושבת שביליתי כאן כעשר שנים באופן כמעט יום יומי). הכתיבה מאפשרת לי ללמוד, לקרוא ולהתפתח גם בביטוי העצמי שלי וגם בלמידה על הנושאים העולים בטיולים. זה ממש אוניברסיטה. זה הפך למשהו מאוד משמעותי בחיים שלי וחיזק את הקשרים עם ידידות ותיקות שהכרתי כאן אבל גם יצר ריחוק מההוויה של הפורום וממי שמבלה כאן היום.

אני עדיין מתגעגעת ולפעמים קופצת לפה. יש לי הרבה סנטימנטים למקום הזה. בשנים האחרונות התחלתי לצאת להרבה טיולים לבד או בהרכבים שונים אבל לא משפחתיים קלאסיים (גם זה עוד קורה אבל לעתים רחוקות). ככה זה כשגדלים, מתבגרים (שלא לומר מזדקנים, למרות שהאמת ראויה להיאמר שזה מה שקורה).

ועכשיו היציאה הזאת לגדנסק עם מיכל היתה ממש פסגה. ראשית, הכרתי את מיכל כאן בפורום, אני חושבת שאני אפילו “קלטתי” אותה כאן, אבל אף פעם לא טיילנו ביחד. שנית, זו היתה חוויה מרתקת, ואני הייתי בשנה האחרונה בבוואריה, בבייג’ין, ביפן ובפורטוגל. ההיסטוריה המורכבת של פולין, הצבעוניות של גדאנסק והחוויה החברתית אבל גם האנושית – כל אלה היו משהו מיוחד.

ופומרניה (המחוז של גדנסק) – לפי דעתי בהחלט יעד לטיולי משפחות. הפוסטים של כולנו מייצרים איזו תמונה. תקראו ותיהנו.

באהבה,

זיוה

פורסם בפורום טיולי משפחות
      זיוה
      זיוה

תודה רבה לאורנה (שמחתי שהזדהית. כתבתי מהלב), לאיריס (ותודה על התוספות), לליאת, לסיון, לחן, לאוליב ולריקי.

אני מוצאת שבכל טיול יש ריגוש אחר, אם זה ההרכב החברתי, אם זה היעד החדש או החזרה אל היעד שהתגעגעתי אליו. כאן היה שילוב של האלמנט החברתי והחידוש. בניגוד לינינה ולמיכל בשבילי זו היתה פעם ראשונה בפולין. תמיד ידעתי שארצה פעם להכיר את פולין דווקא בגלל ההיסטוריה המורכבת, ולהכיר את פניה השונות ואיכשהו לא מצאתי את ההזדמנות המתאימה וגם לא שותפים בעלי עניין.

ובאמת גדנסק התגלתה כאיזשהי נקודת מפתח להבנה של הרבה דברים. לא הייתי משערת בחלומותי שהיt היתה כה חשובה, הן בעבר והן בהיסטוריה המודרנית. דווקא היום היא עיר שחיה את חייה ואינה עוד מרכז לכלום, וכנראה שטוב שכך כי אנחנו הרגשנו שם הרבה אופטימיות שבאופן אישי די התקנאתי בה. להיות מחוץ למרכז העניינים זו כנראה ברכה.

מקווה לספר עוד מחר כי אני מאוד עייפה עכשיו Sad

באחד הרחובות הצדדיים ב-main city
      זיוה
      זיוה
    • RE: תרומה למשפחה מהאסון בגאורגיה

המשפחה זקוקה לתמיכה והמון חום כדי להשתקם, אבל בקהילת מטיילים זה בדיוק המקום להגיד דברים ברורים. נדמה לי שלשכחת ילד במכונית יש פחות סלחנות. ברור שהלב יוצא אל המשפחה, וברור שלא היה כאן זדון, אבל השאלות שנעה פורת שאלה כאן באתר יומיים בלבד לפני היציאה לטיול אינן תמימות על פי הנורמה שלי. 

גאורגיה היא לא שוויץ או צרפת, וגם ביציאה לסובב המונבלאן אנשים עושים הכנות מרובות. ככה מתכוננים לטיול כזה? יומיים לפני יציאה לטיול שואלים איזה טרק מתאים לילדים? זה כל כך רשלני. תסתכלו על התשובה שקיבלה. היו שם כל ההזהרות הנדרשות: החורף שהקדים השנה, הצורך לבדוק את מזג האוויר הצפוי לפני היציאה לדרך, הניווט הבעייתי וההמלצה לטייל עם מדריך במקומות מסוימים.

זיוה
      זיוה

ינינה, איזה יופי ההבהרות שלך. את כל כך מסודרת.

לשאלת הכמה ימים – אני חושבת שזה אינדווידואלי (כרגיל). המרכז לא גדול ומי שמסתפק בשוטטות וטעימה מהנאות החיים שהעיר מציעה ימצה אותה ביום. השותפות שלנו לטיול, רחלי קרוט ושנטי גדרון חזרו עם הרבה המלצות על קניות בעיר, אז זה בוודאי לוקח עוד יום למי שאוהבת את הסצנה ואולי אפילו יותר כי יש קניונים בגדאנסק ובגדיניה הסמוכה.

מיכל תראה בטח בהמשך תמונות מרהיבות מביקור בשכונה שנמצאת במרחק ממרכז העיר. לא רוצה להקדים את המאוחר ולגנוב לה את הכיף, רק מזכירה כדי להמחיש שאת הביקור בגדנסק ניתן לכווץ וגם להרחיב.

יש בגדנסק הרבה מוזיאונים שבעיני שווה לבקר בהם. למי שנמנע ממוזיאונים אין לדעתי מה לחפש מעבר ליומיים בעיר. הטיול שלנו היה מעין תקציר, ואני ביקרתי רק במוזיאון האמבר (אבן הענבר) שהוא לכאורה שולי אבל מייצג את אחד הנרטיבים המרכזיים של העיר.

יש בעיר מוזיאונים היסטוריים שהפעם לא הספקתי לבקר בהם מחמת הזמן הקצר אבל למי שמתכנן נסיעה עצמאית אני חושבת שכדאי מאוד. אני כבר מתחילה לחשוב על ביקור עתידי בעיר ואז ברור לי שאהיה במוזיאון מלחמת העולם השנייה ובמוזיאון העיר החופשית. גם המוזיאון הימי נראה מעניין היות שגדנסק החזיקה כל השנים את המפתחות לים הבלטי. ינינה מציעה בבלוג שלה כמה מוזיאונים לביקור עם ילדים. 

בקיצור, שאלת האורך תלויה באופי שלכם כמטיילים והיא נעה בין יום לארבעה ימים למי שיסודי.

מיניאטורות של אבני ענברעוד פינה מגניבהפינה מגניבה. תראו את המתקן לאיסוף בקבוקים
      זיוה
      זיוה

אם לחזור בכל זאת ליומן הטיול, אנחנו עדיין ביום הראשון. אנחנו מגיעות עם המונית לעיר ואני מתרגשת כמו שאני מתרגשת תמיד במפגש חדש עם יעד שאני מגיעה אליו לראשונה. המונית מביאה אותנו לנמל העתיק לאורך נהר המולטווה. המדריך מספר לנו על האי גרנרי שהיו בו בעבר כ-400 מחסנים, וכל ספינה שהיתה צריכה לעבור בנמל נאלצה להתעכב באי או באחד הרציפים שעל הנהר למשך שלושה ימים ולשלם מס בהתאם. הוא מסביר ואני רואה הרס ובתים בבנייה ומנופים. המחסנים ההיסטוריים נהרסו במלחמת העולם השנייה (כמו כל העיר) ועדיין לא שוקמו.

אבל מהר מאוד אני רואה גם את הבתים המרשימים שבגדה ממול, את הספינות עם הטרנים הגבוהים, ומה שהכי מרשים הוא המנוף האדיר מימי הביניים. מכל זווית שאני מצלמת הוא נדחף לתמונה, והאמת היא שאני לא מנסה להיפטר ממנו כי הוא כל כך מיוחד וייחודי לגדאנסק. זהו המנוף הגדול ביותר שקיים מימי הביניים. ומול המבנה האייקוני הזה נמצא המלון שלנו, שהיה בעצמו מחסן של בנמל בעבר. כל הקקופוניה הזאת של התרנים, צבעי הספינות, המנוף העתיק, המנופים המודרניים, הנהר, הבתים ההדורים ממול – עושה לי טוב על הלב. 

המרחק מכאן למרכז העיר קצרצר. בהחלט אפשר ללון גם במרכז אבל אני מאוד אהבתי את האווירה בנמל ושמחתי שלנו במלון הזה.

אגב, למרות אהבתי להרינג הפעם פחות התחברתי לצד הזה (סתם עניין של מצב רוח) אבל האספרגוס שהוגש כמעט עם כל דבר היה בשבילי ההילייט. מרק אספרגוס, דג עם אספרגוס, סלט בארוחת הבוקר עם אספרגוס, גבינה מלוחה ועגבניות חיות. הייתם מאמינים? הרבה ירקות חיים וטריים הוגשו שם בארוחת הבוקר, כמו שאנו הישראלים אוהבים.

זיוה
      זיוה

אני רואה שהגעתי לכאן לאחר דיון מורכב. מיכל, ינינה ואני התבשלנו בדברים האלה לא מעט. נראה לי שמיכל וינינה אמרו כבר הכל אבל רוצה להוסיף את עמדתי.

אני חושבת שנקודת המבט הישראלית על פולין אינה נקייה ואינה מאפשרת מבט פתוח ודיון חף מהתנצלויות, בשונה מיחסינו למדינות כמו אוסטריה, רומניה, הונגריה והמדינות הבלטיות. גם להולנד וצרפת סלחנו קצת מהר מדי. ולדעתי, גם לגרמניה שהתנצלה והתמודדה עם העבר כך או אחרת מחוסר בררה אנו עושים הנחות בעיקר מפני שאנו זקוקים לה, מפני שהיא דומיננטית ומרכזית בעולם ומפני שהיא “מערבית” (גם אם לא גאוגרפית אז בדימוי שלה). הקבלה שלנו את גרמניה אינה רק מפני שהם התנצלו. אישית זה נראה לי מופרך וגם צבוע.

אין מה לעשות, המזרח נתפס אצלנו כיותר ברברי, ויש לזה גם שורשים בעבר, אבל יש כיום במדינות האלה דור אחר שמגיע לו התייחסות עניינית ודיבור פתוח. לא כולם משכילים, ובצד ההתפתחות והשינויים יש מגמות סותרות של בורות ושל אנטישמיות חריפה. מיכל כבר דיברה על הפער שבין הפוליטיקה לבין האנשים בשטח. אנחנו המדינה הראשונה בעולם כיום להיות מוחרמת. לתפישתי אנחנו צריכים ללמוד להתמודד עם תמונת עולם מורכבת יותר, בדיוק כפי שאנו רוצים שיראו אותנו.

במשך שנים גם אני החזקתי בעמדה הישראלית הגורפת שאדמת פולין מקוללת. ולמען הסר ספק מקורה של משפחתי בעיקר מפולין. רבים מקרובי קבורים באדמתה. 

אם נחזור לרגע ליתר השותפות לפשעי השואה – אוסטריה, למשל, מעולם לא התנצלה. האוסטרים ראו את עצמם לאורך כל השנים כקורבנות של המלחמה. לפני שנה ראיתי את סרטה של נורית כרמל “אבל המולדת היא כאן”, ובו רואים בין היתר את ההתכחשות הכל כך עמוקה של האוסטרים לחלקם בשואה. גם אוסטריה כיום נוטה ימינה כמו מדינות רבות בעולם ובינהן ישראל. אוסטריה היא דוגמה אחת בלבד.

גודל הפשע של העם הרומני התחיל להתגלות מאוחר, וכיום ידוע שלרומנים היתה תכנית “פתרון סופי” משלהם. גם הם לא התמודדו עם פשעי המלחמה שלהם, והמוני ישראלים מטיילים באוסטריה וברומניה ומספרים בשבחן מבלי צורך באיזון ובהתייחסות לעבר היהודי.

אני חלילה לא מזלזלת בעבר שלנו והביקור הקצר שלנו בצפון פולין היה כרוך גם בהרבה מחשבות, כי אי אפשר שלא. המחשבות ליוו אותי ביתר שאת גם כשטיילתי בקיץ שעבר לאורך גבול אוסטריה-בוואריה וראיתי בכל פינה את התלבושת הלאומית וסממני הגאווה הלאומית, שהם יפים בסך הכל אבל מנקודת מבטי כיהודייה הותירו הי תחושות מאוד קשות. הרגשתי שממש קשה לי לטייל שם.

עם תחושות ורגשות קשה להתמודד ואין להם תשובות. אי אפשר להתווכח אתם.

אני מוצאת שבצד הקושי יש לי גם משיכה להגיע דווקא למקומות האלה שמעוררים את הזיכרון האנושי וההיסטורי ואת העבר שלנו. טיול בשבילי הוא לא רק נופש אלא חוויה כוללת שמעוררת סקרנות ומחשבה. הרי בפולין ברור שזה קיים ולא צריך להצהיר על זה כל הזמן.

שמחתי שהביקור הראשון שלי בפולין (בשבילי זו היתה פעם ראשונה) היה דווקא דרך עיניים מקומיות ולא דרך הנרטיב היהודי. אותו הרי אי אפשר לשכוח, ואם לא נתחיל להקשיב גם לפולנים הרי שלא יצמח שיח חדש לא אצלם ולא אצלנו.

אני מוצאת שפולין, בדומה לגרמניה, נאלצת להתמודד עם העבר כי הוא מכה בה בפנים. זו התמודדות שמדינות אחרות די פטורות ממנה. בל נשכח שהתמודדות ממקום של עצמה וכח שונה מהתמודדות ממקום של חולשה ונחיתות.

איפה גרמניה ב-70 ומשהו שנים שחלפו ואיפה פולין? גרמניה השתקמה מהר. פולין נפלה מן הפח אל הפחת. כל כך שמחתי לפגוש מדריכים מגדנסק משכילים שמשדרים אופטימיות וגם גאווה מקומית, גאווה מקומית במידה, כזו שאינה מוחצנת מדי.

כשמדובר בגדנסק לא ברור אם זו גאווה מאוד מקומית או גם לאומית. גדנסק הרגישה את עצמה במשך שנים קצת מעל ליתר פולין. אחד המדריכים ביטא תחושה שעושים לפולין עוול כשמתייגים אותה כמזרח אירופה ולא כמרכז או מערב אירופה. 

כדרכי אני מתקשה להתנסח בקיצור. אני מסיימת בתמונה מגדנסק שמדברת בעד עצמה, ואולי אגיד עליה כמה מילים בהמשך. כרגע אני צריכה להמשיך בענייני היום.

תאטרון היידיש של דנציג
      זיוה
      זיוה
    • RE: יפן עם ילדים

טיילתי השנה שלושה שבועות ביפן אבל לא עם ילדים. הייתי עם אחותי וטיילנו בתחבורה ציבורית.

התחבורה הציבורית יקרה ואני משערת, בלי שבדקתי, שמכונית תהיה זולה יותר לשש נפשות, אבל זה מחייב בדיקה. כשבדקתי לעצמי לא קראתי כלל מה ההסדרים לילדים, מאיזה גיל משלמים וכמה. ומבחינת נוחות זה בטח נח יותר ברכב. הנהיגה היא בצד שמאל ורק אתם יודעים איך אתם מסתדרים עם זה. אבל חשוב שתדעו, שגם אם בסופו של דבר תעדיפו את התחבורה הציבורית, היא ידידותית מאוד. הכניסה לרכבת היא בגובה המדרכה. לא צריכים לטפס עם עגלת ילדים במדרגות. ירידה למטרו בערים כמובן כרוכ גם במדרגות.

שבועיים ביפן שכוללים ערים וגם טבע זה קצת מאתגר, אבל אני חושבת שאפשרי, בתנאי שתוותרו על הזנב של הירושימה. 

יש מסלול די מקובל שיוצר מעין קשת בין טוקיו לקיוטו, העוברת באלפים היפנים. אנחנו היינו שבוע באלפים במסלול מתגלגל. זה מסלול מאוד יפה שיש בו טבע ותרבות, הכל מהכול, אבל בדיעבד אני חושבת שמשפחה יכולה לשבת כמה ימים טובים בטקיאמה, שהיא עיר יפהפייה, ולצאת ממנה לטיולים בטבע, בעיירות הסמוכות ובכפרים ההיסטוריים. לא הכל אפשר לעשות מטקיאמה ולא כולם יסכימו אתי שזה רעיון טוב. תקראו על האלפים היפנים לא רק אצלי אלא גם במקורות אחרים ובמיוחד באתר japan guide. האלפים הם במחוז Chubu.

אתר ג’פן גייד / destinations

מצרפת לך את דף יפן מהבלוג שלי. יפן לדעתי היא מהמדינות שהכי קל לטייל בהן. היא כל כך ידידותית ונוחה. יש דברים שאפשר להסביר רק למי שהיה שם.

יפן

זיוה
      זיוה

זה בכלל לא עניין לבית משפט לדעתי, והמשפחה אינה צריכה לתת תשובות. בשבילם הסיפור הזה נגמר. אנשים עושים טעויות ולא מגיע להם להיתלות בכיכר העיר, בטח לא אחרי אסון כזה בלתי נתפס. אני מחבקת אותם ומתפללת שימצאו את הכח ואת הטעם להמשיך. אני יודעת שהדיון הזה מאוד כואב. בעיני הוא לא בשביל המשפחה אלא בשבילנו כקהילת מטיילים.

זיוה
      זיוה

גם ההתבטאות הבוטה ביותר שנאמרה כאן לא היתה לצורך השמצה, וההורות של ההורים בוודאי שאינה עומדת כאן למבחן. אני מקבלת את האבחנה של ריקי, דרקון עם קעקוע, אמה וכל מי שדיבר על הפרדה בין המקרה האישי לתובנות ולקחים. כמו כן, רבים מאיתנו (שלא לומר כולנו) עושים טעויות. לפעמים הן עולות ביוקר.

זיוה
      זיוה

אני מנסה להמשיך.

אז אנחנו בגדנסק, במלון שיושב בנמל העתיק. בשביל לראות הלב של העיר, החלק היפה שלה, צריך לחצות גשר ולהתחיל ליהנות, אבל יקח עוד זמן עד שאגיע אליה. 

אני נפגשת עם מיכל בארוחת הבוקר. מיכל אוכלת הרינג. ואני אוכלת סלט עם אספרגוס. יש המון ירקות חיים. איזה הפתעה. מעניין אם זה רק במלון שלנו או משהו שאפייני לפולין. בכל אופן, ארוחת הבוקר עשירה מאוד והאספרגוס מלהיב אותי מאוד. הוא נמצא כמעט בכל מנה או תבשיל.

ארוחת הבוקר שלי
      זיוה
      זיוה

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי זיוה

• RE: דורדון בהרכב מורחב - לפצל לינה או לא?

@jenm

באמת כדאי ללמוד את השטח ולהכיר את האפשרויות. פיצולים יכולים להיות בין נקודה צפונית יחסית בדורדון (נניח אזור מוניטיניאק) שתאפשר לכם להגיע לפריגה (Perigueus), ברנטום ועוד (וכמובן יעדי הדורדון הקלאסיים), לבין נקודה בחבל לוט. אפשרות אחרת היא לחלק בין שבוע קלאסי באזור סרלה והימים הנותרים באזור טולוז/אלבי/קרקסון שגם בו יש הרבה מה לראות. זו ממש בחירה אישית. שימו לב אם אין הגבלות לינה משבת עד שבת. גם זה עלול להיות תכתיב.

זיוה
      זיוה
    • RE: הגעה מבריסל ללוקסמבורג

@samimarz

יש רכבת ישירה אבל היא עוצרת בתחנות רבות בדרך. יוצאת אחת לשעה ומשך הנסיעה כשלוש שעות. החברה המפעילה היא חברת הרכבות הבלגית. ניתן לבדוק הכל כאן:

https://www.belgiantrain.be/en

פורסם בפורום אירופה
      זיוה
      זיוה
    • RE: טיול 7 ימים רומא/אומבריה עם ילדים

@מטייל_3991092

אף פעם לא חשבתי על מלון הכל כלול כשמדובר בטיול עם רכב, אבל המחיר בהחלט יפה ואולי זה באמת יתאים לכם. 

לא פחות חשוב מהמחיר זה המיקום של המלון. האם את כבר יודעת מהם היעדים באומבריה שבהם תרצו לטייל? האם המלון נבחר בהתאם ליעדי הטיול?

זיוה
      זיוה
    • RE: טולדו או סגוביה?

@aljaje

ראיתי שהדעות חד-משמעיות בעד טולדו, אבל בעיני יש לסגוביה הרבה נקודות זכות: אמת המים מרשימה מאוד (ואני בוגרת גם של פונט דו גארד שבפרובנס), המבצר האדיר, האורנמנטיקה של הקירות… ויש רובע יהודי בשתי הערים. נכון שהביקור בבתי הכנסת בטולדו משמעותי יותר בהבט הזה. אז תבחרו לפי העניין או שתעשו אן דן דינו וכל בחירה תהיה טובה. במקרה כתבתי על שתי הערים:

טולדו

סגוביה

פורסם בפורום אירופה
      זיוה
      זיוה
    • RE: חוות דעת על מסלול צפון יוון
      המסלול נראה לי יפה מאוד. באבריטניה טרם הייתי אבל יש היגיון גאוגרפי והחלוקה ומשך הזמן בכל מקום נראים ממש סבבה. כמובן אפשר להוסיף אבל זה סביר ולא בעיה למלא את הזמן בזגוריה. מצטרפת לדעתו של עמיחי שאפשר למלא את הנסיעה מסלוניקי לזגוריה בתוכן ולהפוך את הדרך ליום טיול. החזרה לסלוניקי היא מפליון כך שמדובר בדרך אחרת לפחות בחלקה. ולגבי סלוניקי עצמה וחלדיקיקי – זה יכול לחכות לטיול אחר. הטיסות הרי זולות והמרחק קצר. הדבר היחיד שהייתי נותנת עליו את הדעת הוא השהות במטאורה. אני בהחלט בעד שני לילות במקום היפה הזה (גם אני הייתי שני לילות בקסטרקי) אבל צריך לחשוב מה לעשות. ניתן להזמין הדרכה ולטייל ברגל בין המנזרים כולל בפינות פחות מוכרות באזור. זה מה שעשינו בזמנו אבל היינו חבורה גדולה. שווה לבדוק.
      פורסם בפורום אירופה
      זיוה
      זיוה
    • RE: מסלול טיול לפורטוגל במאי

בעיני הסיבוב מזרחה לפיודאו ורכס האשטרלה דחוס עד בלתי אפשרי, וגם אם אפשרי הרי שהוא יהיה מוחמץ. או שמאפשרים זמן משמעותי יותר או שמוותרים. אישית הייתי חותכת פה ושם משהו ממרכז פורטוגל, מתקשה להגיד מה ומודה שלא בכל המקומות הייתי אבל זו הכרעה בין עוד מונומנט ועוד עיר או עיירה. האם אביירו למשל הכרחית? זו שאלה ואפילו קוימברה בטיול שבו תהיו גם בפורטו וגם בליסבון נראית לי טו מאץ’. בכל אופן כפרי הצפחה זה הרבה יותר מפיודאו ופוז דה אגואה. חנה הזכירה את Cerdeira. באזור הזה שהוא לא רחוק מקוימברה יש מקבץ של כפרים, Talasnal ואחרים. זה אזור מקסים גם בהיבט של הטבע והנוף וגם הכפרים. מוחה על האמירה של הנוסע המתמיד. ראשית, הכפרים האלה שונים מפיודאו. שנית, כל המרחב הזה של מרכז מזרח פורטוגל הוא יפהפה עם נוף משתנה של יערות, טרסות חקלאיות שחלקן נטושות וחלקן עדיין פעילות. אפשר לעשות סיבוב ולהגיד היינו ואפשר להיות. אותו דבר גם באשטרלה. אני לא חושבת שדווקא להגיע לטורה זה הפסגה של האזור ובזה הוא מתמצה. מבחינה פיזית זו הפסגה, אבל יש מה לעשות באזור מעבר לזה והחוויה היא מצטברת. זה מרקם של נופים, יישובים וכו’.

בסה”כ המסלול נראה יפה והבחירות באמת קשות. 

פורסם בפורום אירופה
      זיוה
      זיוה
    • RE: המלצה לטיול בצרפת

@roman_83

בחירה נהדרת לעונה הזאת. לפני כמה שנים הייתי באפריל והתאהבתי. 

העניין הוא שלפני שבוחרים מקומות לינה צריך לבחור היכן לטייל. האפשרויות ממש אינסופיות, החל מעיירות החוף ומסלולי החוף, דרך הרכסים המתנשאים מעל ערי החוף ובהם עיירות עתיקות לרוב, וכלה ברכסים הגבוהים יותר שבהם יש ערוצים עמוקים וקניונים (וגם בהם יש עיירות עתיקות). עשיתי לפני כשנה כשנפתח הקו של איזיג’ט לניס איזה מיפוי של האזורים והאפשרויות. מוזמנים לקרוא.

אז מה יש כבר לעשות בריביירה הצרפתית?

טיול ברגל בין כפרים עתיקים בריביירה הצרפתית

אפשר לשאול בני כמה הילדים, האם יש להם ציפיות לפעילויות מיוחדות לגילם והאם אתם משפחה שמטיילת ברגל?

הלכנו יום אחד ברגל בין העיירה ואנס לכפר העתיק סט פול דה ואנס וחזרנו באוטובוס. בעיני זה יום טיול מקסים, אבל מדובר באזור של גבעות והרים נמוכים. אפשר להתרחק עוד קצת ולהתמקד באזורים הדרמטיים יותר. השאלה מה אתם מעדיפים, והאם רק אזורי הרים או שגם קו החוף רלוונטי (בכל זאת ריביירה).

עוד משהו שכדאי לדעת –

אני לא יודעת מתי בדיוק בפסח אתם מטיילים. בכל אופן בפסחא יש פסטיבלי פולקלור. 

התמונות הן מפסטיבל הפרחים בעיירה ואנס.

זיוה
      זיוה
    • RE: אתונה טיולי יום

@גולני

אמנם לא טבע וירוק אבל יציאה לאי אגינה היא קלה ופשוטה ושינוי גדול באווירה. העיר אגינה חביבה מאוד בעיני. אפשר גם לשכור רכב עם הירידה מהמעבורת ולטייל באי

פורסם בפורום אירופה
      זיוה
      זיוה
    • RE: Monte bianco עם ילדים

@yuval654321

אמנם קרה בצד הצרפתי אבל אתם עם ילדים קטנים יותר, הפרש הגבהים בין שני הצדדים לא גדול, ולך תדע איך יגיב ילד קטן

זיוה
      זיוה
    • RE: סין משפחתי בקיץ – יאללה בלאגן!

@pninit1234

הי פנינית. איזה טיול. כל הכבוד על ההתארגנות לטיול הזה. אני חייבת לקרוא. מאוד נהניתי בבייג’ין והייתי רוצה מאוד לטייל ממש בסין. לא יודעת אם אספיק לקרוא הכל לפני הנסיעה הקרובה. בטח אחזור לכאן בהמשך.

זיוה
      זיוה