חוות דעת על מסלול צפון יוון
-
אודה על התייחסותכם למסלול - הורים ו-2 זוגות בני 30 -
יום 1 - טיסה לסלוניקי, לינה - סלוניקי
יום 2 - נסיעה לזגוריה, לינה - זגוריה
יום 3 - זגוריה, לינה - זגוריה
יום 4 - זגוריה, לינה - זגוריה
יום 5 - השלמות זגוריה, נסיעה למטאורה, לינה - מטאורה
יום 6 - מטאורה, לינה - מטאורה
יום 7 - נסיעה לחבל אבריטניה, לינה - קרפניסי
יום 8 - יום טיול ג'יפים באבריטניה, לינה - קרפניסי
יום 9 - נסיעה לפיליון, לינה - פיליון
יום 10 - פיליון , לינה - פיליון
יום 11 - פיליון, לינה - פיליון
יום 12 - הגעה לסלוניקי וטיסה הביתה -
הנסיעה מסלוניקי לזאגוריה מאוד ארוכה, הייתי ממליץ לעצור בדרך במצובו ואולי לישון ביואנינה באותו הערב, ככה תרווחו את הנסיעות ותהנו מ-2 מקומות מאוד יפים.
לגבי מטאורה, לדעתי חצי יום/יום+ לילה מספיק, אבל השאלה מתי תגיעו מזגוריה, גם כאן מדובר בנסיעה ארוכה מאוד.
-
חוץ מטיול הג’יפים ולינה אתה לא רושם מה תעשה בכל מקום, כך שלא ניתן להביא דעה לגבי חלוקת הימים, יכול להיות שהקצבת לחלק מהמקומות פחות מידי זמן ולאחרים הרבה יותר מידי, יכול להיות שמתאים. מטאורה נראה בסדר.שמתי לב שאתה נוחת וממריא מסלוניקי אבל אל הקצבת לה זמן טיול. אני במקום לנסוע עד פליון הייתי מקדיש את הזמן לסלוניקי וחלקידיקי.
מכיוון שהתכנון שלך לנחות בסלוניקי ואז להרוג יום שלם בנסיעה לזגוריה, אני הייתי בודק טיסת המשך לכיוון יואנינה.
-
הדרך מסלוניקי לזגוריה לוקחת נטו כשלוש וחצי שעות. אבל לא הייתי ממהר לטוס – יש בדרך המון מקומות מעניינים לבקר בהם. אפשר להפוך את זה ליום טיול מוצלח.
-
@עמיחי13 אמר:
הדרך מסלוניקי לזגוריה לוקחת נטו כשלוש וחצי שעות. אבל לא הייתי ממהר לטוס – יש בדרך המון מקומות מעניינים לבקר בהם. אפשר להפוך את זה ליום טיול מוצלח.
הניסיון שלי ביוון אומר שהדרכים לוקחות הרבה יותר זמן מאשר רשום בגוגל מפות, הרבה יותר מאשר פאקטור הזמן שמקובל להוסיף במקומות אחרים באירופה.לגבי מקומות בדרך, לא רלוונטי משתי סיבות:
א. השואל לא מדבר על יום טיול אלא על יום העברות.
ב. את הטיול אפשר לעשות בדרך חזור (או הלוך ולטוס בחזרה). חבל לעשות הלוך/חזור על אותה דרך.
-
לא רשמת מתי הטיול , יכול להשפיע על זמן נסיעה בהרים בחורף ותוכניות הטיול בכל אתר משתנות בהתאם לעונה
-
המסלול נראה לי יפה מאוד. באבריטניה טרם הייתי אבל יש היגיון גאוגרפי והחלוקה ומשך הזמן בכל מקום נראים ממש סבבה. כמובן אפשר להוסיף אבל זה סביר ולא בעיה למלא את הזמן בזגוריה. מצטרפת לדעתו של עמיחי שאפשר למלא את הנסיעה מסלוניקי לזגוריה בתוכן ולהפוך את הדרך ליום טיול. החזרה לסלוניקי היא מפליון כך שמדובר בדרך אחרת לפחות בחלקה. ולגבי סלוניקי עצמה וחלדיקיקי – זה יכול לחכות לטיול אחר. הטיסות הרי זולות והמרחק קצר. הדבר היחיד שהייתי נותנת עליו את הדעת הוא השהות במטאורה. אני בהחלט בעד שני לילות במקום היפה הזה (גם אני הייתי שני לילות בקסטרקי) אבל צריך לחשוב מה לעשות. ניתן להזמין הדרכה ולטייל ברגל בין המנזרים כולל בפינות פחות מוכרות באזור. זה מה שעשינו בזמנו אבל היינו חבורה גדולה. שווה לבדוק.