ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סלובקיה - התמקדות

פורום טיולי משפחות
    דירה האלפים הצרפתיים טיול כוכב מלון סלובקיה פארק חבלים
    11
    25
    2769
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • revivost
      revivost נערך לאחרונה על ידי

לאחר התלבטות ולא בלב שלם, אני זונחת בינתיים את האלפים הצרפתיים לטובת סלובקיה

משפחה שומרת שבת וכשרות, זוג + בת 19, בת 16, בן 11. הגדולה חובבת קניות, מוזיאונים (לא מהסוג של אומנות ) ונהנית מהכל, האמצעית צריכה בעיקר שקט, נוף וקצת מוזיאונים אינטראקטיביים מדע (לא אומנות) , והקטן יעדיף אטרקציון כגון רפטינג, פארק אתגרים, חבלים וכד’ . פרק חבלים כולם מנוסים ואוהבים. 

בד”כ אנו שוכרים דירה עם מטבח , יוצאים לטיולי כוכב. 

מדובר בסוף ספטמבר 7 ימים (יציאה ב 17-18)

1. מאיזה שדה תעופה מומלץ להגיע?
      2. היכן כדאי לעגון כבסיס לטיולי כוכב? שיאפשר טעימה מכל העולמות שירצו את שלושת הילדים. לא רוצים להחליף מקום באמצע, ולא חייב לראות את כל המפלים ואת כל ההרים...
      3. דירה נעימה לשבות בה שבת קרוב למקומות בהם ניתן לצאת לטיולים רגליים רגועים בשבת, או לבהות בנוף, או לשבת במרפסת או נחל וכד’.
      4. אולי מלון דירות שיש בו גם בריכה מקורה? – יהיה נהדר!
      5. אוכל כשר האם יש בנמצא? לפחות לחם.

ואם לדעתכם עדיף לי לחזור לתכנן את האלפים הצרפתיים – הסבירו למה, כי אני לא מצליחה להכריע…. 

pninit1234 eladw לִי myomer Tal1968 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • pninit1234
        pninit1234 @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

לא הבנתי מה בסלובקיה עדיף לתחומי הענין שציינת.

מבחינת נוף אין בכלל מה להשוות.

בעיני האלפים הצרפתיים לוקחים ובגדול.

הנה הסיפור שלנו כולל טיפים לאוכל כשר. ויש עוד המון בפורום.

https://community.lametayel.co.il/topic/96127/%D7%9E%D7%9C%D7%A9-%D7%91-%D7%99%D7%A7%D7%A8-%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%A6%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%9C%D7%90%D7%9F

revivost תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • revivost
          revivost @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

פנינית שלום

בעלי נוטה לדעתך, אבל רק כי “אלפים צרפתיים” נשמע לו מרשים יותר מאשר “סלובקיה”…

קראתי את הסיפור שלך על הטיול באלפ”צ וגם את זה על סלובקיה , נראה שהמשפחה נהנתה משניהם אז אני קצת מופתעת שאת נוטה חד משמעית לכיוון אחד.

נכון, אלו לא אותם נופים, אבל שניהם משלבים אפשרויות של נוף, טבע, אגמים מפלים, קצת מושלג ואטרקציות כמו פרק חבלים ורכבות הרים, מערת קרח...וגם קניות.

אנחנו לא מטיבי לכת כלל, וחלק מהמסלולים היותר מרשימים שתיארת באלפ”צ לדעתי מאתגרים יותר מכפי שנוכל להנות מהם. אז נוף פחות פראי בסלובקיה נראה לי מתאים יותר. 

אנחנו נהיה רק שבוע ולא רוצים להיטלטל ממקום למקום מבחינת דירה, אוהבים “לקנן” ולהתרגל למקום.

כמו כן, גם השיקול הכלכלי משפיע.

האמת שאף אחד לא ענה לי עדיין מנסיון, לא בפורום הזה ולא בפורום אירופה, על השאלות שקשורות לאיזה שדה תעופה כדאי להגיע, היכן להתמקם בכוכב, ומה עדיף מבחינת עלויות של אטרקציות ולינה השוואה בין סלובקיה לאלפ”צ יתרונות וחסרונות.

כנראה שהבחירה היא החלק הקשה מקווה שהשאר יהיה קל יותר. 🤔

אשמח מאוד לשמוע את תגובתך פנינית וגם חוות דעת נוספות מנומקות שאוכל באמת להתמקד כבר בהזמנות ובמסלול עצמו 🙄

אגב, סוף ספטמבר נבחר כי הבת שלי סיימה קד”צ ומתגייסת באוקטובר מייד אחרי סוכות, משרד החינוך יצטרך לסלוח לי על ההברזה ...

hadas2308 dmitrys pninit1234 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • hadas2308
            hadas2308 @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

אנחנו נסענו לסלובקיה מבודפשט.הנסיעה לא קצרה אבל הטיסות היו זולות והתאימו לנו עם השעות. שילבנו גם יומיים בעיר. אפשר גם לטוס לוינה או לקרקוב. אני לא יודעת על טיסות ישירות לברטיסלבה. יכול להיות שיש…

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dmitrys
              dmitrys @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

קניות – בליפטובסקי מיקולאש יש כמה חנויות. יש גם חנוית לביגוד זול כמו NEWYORKER, TAKKO, PEPCO ואולי יש עוד. משהו בסגנון של פרימארק.

יש שם הרבה מסעדות, לא יודע לגבי כשרות.

אתם יכולים ללון בפארק מים טטרהלנדיה – לא זול, אבל יש בריכות ומגלשות באיזור המקורה.

טיסות – אם יש טיסות לפופראד, הרווחתם. אם לא , אז וינה, ברטיסלבה או בודפשט – כ 4 שעות נהיגה. אנחנו הגענו מבודפשט.

פארק אתגרים – חפשו רשת TARZANIA, יש להם כמה סניפים. 

• eladw
                eladw @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

חוץ מברטיסלבה. אין שום דבר כשר בסלובקיה.

אם תנחתו בוינה או בודפשט, שם יש כמה חנויות ומסעדות כשרות.

• revivost
                  revivost @eladw נערך לאחרונה על ידי

@eladw

עם הכשרות נסתדר, אנחנו רגילים. מביאים אוכל מישראל, עושים בערב ארוחות גורמה בדירה, חלק מהחויה, ולדרך סנדוויצים ופירות טריים. 

אז אף כי נחמד לעצור במסעדה כשרה בטיול, זה לא שיקול מהותי בבחירת המסלול. לעומת זאת דירה טובה מאובזרת וממוקמת היטב – זה קריטי להנאה מהטיול.

• לִי
                    לִי @revivost נערך לאחרונה על ידי לִי

@revivost

תבדקי את מצב פעילות הרכבלים בספטמבר באלפצ.. יעד מקסים!  הטיול הזוגי של צביקה בסוף העונה

את סלובקיה אני לא מכירה… אפשר לטוס אליה מבודפשט 

או לבחור רק בבודפשט עיר מקסימה,  לבלות בה שבוע.. חופשה נינוחה,  ידידותית מאוד לשומרי כשרות

יש קניות, מוזאונים, פארק חבלים, קרקס, רכבל, שייט, מרחצאות חמים, פארק מים ועוד…

היינו כמה פעמים,  ותמיד כייף לחזור אליה..
                    כתבתי עליה המון בבלוג
                    יש מלון עם פארק מים, עם דירות מרווחות למשפחות, אוטובוס חינם למרכז העיר – החיסרון שלא במרכז…. 

סיכומי טיולי סלובקיה בפורום, בסיכום של אלעד + בודפשט טיול משפחתי בקיץ

ועוד על סלובקיה

נ.ב. לשאלותייך בבלוג
                     האם מתאים לסוף ספטמבר? האם הבריכה פתוחה? יש מסלול הליכה או מה לעשות בשבת באיזור המלון? ידוע לך על משהו כשר? 
                    אני חושבת שהמלון פתוח כל השנה, היינו עם רכב.. ולא שומרי שבת.. אז לא התעמקתי באפשרויות.
                    אפשר לבלות בו שבת נעימה בבריכה, לנוח יום אחד מההתרוצצויות, לקרוא.. משחקים לילדים.. טניס שולחן, גולף, ועוד..
                    יש רכבל צמוד אם מותר בשבת שימוש במולטיפס ( במידה ויפעל בספטמבר), ומסלולי הליכה בפסגה..
                    משפחות דתיות מהפורום – בחרו לעשות שבת בערים אנסי או ליון.
                    לאלפ”צ לטוס לזנבה או ליון , או הלוך מפה חזור משם (באיזיגט או טרנסביה),
                    יש קבוצת ווצאפ לאלפצ – קישור בפוסט ב”טיפים”, תמצאי בקבוצה קבצי מידע מפורט לשומרי כשרות.

• pninit1234
                      pninit1234 @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

הי

אני שמחה שקיבלת עוד תגובות.

ברור שכלכלית סלובקיה יותר זולה וזו לדעתי אחת הסיבות המרכזיות שנוסעים אליה. אי אפשר להתעלם מזה וזו לא סיבה לא לגיטימית.

לא שאם תבחרו בה לא תהנו.

גם אנחנו נהנינו, ועדיין  – זה לא ש”אלפים צרפתיים” נשמע יותר יפה, זה פשוט נוף אחר לגמרי, בעיני הרבה יותר מרשים.

בסלובקיה היה לנו מזל וזכינו ליום מושלג, “כאילו” אלפים סלובקיים.. אבל אני לא חושבת שזה יקרה אצלכם.

הנוף בסלובקיה הוא יותר יערות ונקיקים. שזה גם יפה אבל יותר “סטנדרטי” מבחינתי.

המסלולים באלפצ לאו דווקא אתגריים. לא חייבים לעלות ברגל לאגם הלבן.

שופינג אנחנו לא מאוד חובבים אז אין תיאור נרחב באף אחד מהטיולים.

באלפצ אתם יכולים לשלב טיסה לליון (שופינג/עיר/מוזיאונים והמון אוכל כשר) יחד עם כמה ימים בטבע בשאמוני או באנסי או באמצע ביניהם. טיסות אחרות אפשר לז’נבה עם איזיג’ט.

ואכן תוודאו תאריכי הפתיחה של הרכבלים אם תחליטו על הכיוון הזה.

מקווה שקצת יותר ברור.

• myomer
                        myomer @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

בוקר טוב

טיילתי בסלובקיה וטיילתי גם באלפים הצרפתיים. 

אני יכולה להגיד לך שסלובקיה כיעד נבחרה אצלנו בשנה שהיינו צריכים להוריד עלויות. כן, אם השיקול הוא כלכלי, סלובקיה אכן יותר זולה.

השתדלתי להתאים ציפיות אבל זה לא בדיוק קרה. לא שלא נהננו אבל בתכלס זה היה הטיול הפחות מוצלח שלנו. יש מקומות עם נופים יפים אבל מה שיותר בלט לנו בעיניים זה הבניה הקומנוניסטית והכריתת עצים המאסיבית.

מאידך האלפים הצרפתיים מבחינתי היה אחד הטיולים המוצלחים ביותר. ברור לחלוטין שמבחינת נופים אבל ממש לא רק. גם מבחינת מיגוון האטרקציות.

אני בד”כ מתעדת את טיולינו ומשתדלת להיות הכי אמיתית שאפשר. מצרפת לך את שני הסיפורי טיול שלי. באחד אפשר להבחין בחוסר ההתלהבות שלי ובאלפים הצרפתיים, ההתלהבות ניכרת שלי בכל פיסקה ומשפט. 

נב. בקפה בוקר היום קלטתי פוסט בפייסבוק של סיכום טיול של משפחה מהאלפים הצרפתיים שטיול קודם היו בסלובקיה ולהגדרתה “קפצנו מדרגה”. כמה שאני מסכימה...

אם בכל זאת סלובקיה, אנחנו נחתנו בבודפשט (ושילבנו כמה ימים בה בסוף הטיול), לגיוון בהלוך נסענו לקושיצ’ה המקסימה, ישנו שם לילה ומשם לטטרה תוך ביקור באתרים המזרחיים יותר, כך חסך לנו נסיעות ארוכות בהמשך. 

הסיפור שלנו לסלובקיה

הסיפור שלנו לאלפים הצרפתיים

מה שלא תחליטו, שיהיה טיול מוצלח ותהנו

יום טוב

לימור

• Tal1968
                          Tal1968 @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

אנחנו היינו מחלוצי הפורום בסלובקיה. בשנת 2012. אצלנו היה בעיקר השיקול הכלכלי – היינו אחרי טיול גדול בארה”ב וחפשנו משהו זול ועם לא הרבה ישראלים.  קראתי בזמנו בפורום 2 סיפורי טיול והחלטנו לצאת לדרך.

הטיסה שלנו היתה לוינה. לא רצינו לפצל לינות ולכן  ישנו במקום הזה https://vipapartmany.sk/en/ . הדירה מאוד מרווחת ונעימה אבל אין לה נוף. המיקום מעולה. לא הרגשנו שנסענו רחוק מדי לשום מקום. בכפר הקטן יש מכולת שבה הצטיידנו בלחם כל בוקר. סופר גדול במרחק 10 דקות נסיעה. אולי לכם יותר יתאים כפר נופש עם בריכה. 

אני לגמרי יכולה להבין את ההמלצות על האלפ”צ. היינו בה בטיול זוגי והנופים אכן מדהימים. אבל גם בסלובקיה הטיול שלנו היה נהדר ומאוד נהננו . לי קצת הפריע העניין הקומוניסטי ומי שמחפש עיירות קסומות כמו באוסטריה לא ימצא אותם בסלובקיה. כן תמצאו נופים יפים, מסלולי טבע לא אתגריים במיוחד , אוכל זול (לפחות כך היה ב 2012).  סעו ותהנו. הכי חשוב הו הגיבוש המשפחתי. 

טל

• revivost
                            revivost נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על הייעוצים בהתלבטות ועל העצות. קראתי את הסיפורי טיול של כולכם לימור, לי ופנינית, נראה לי שהכתיבה היא חלק בלתי נפרד מהאטרקציות בטיול או שאולי  אתן נוסעות רק כדי לכתוב… נהנתי מאוד!!! והכל מדויק ומאוזן ומעניק תמונה אוטנתית.

אז בטח תשמחו יחד איתי שזהו! הזמנתי סוף סוף כרטיסי טיסה והזוכה היא……🥁🥁🥁

האלפי השווצרים! 🏆

1104 יורו לחמישה, באיזיג’ט. הגעה לג’נבה בשש בערב יום ג’ 17.9 חזור 8:00 בבוקר יום ג’.

עכשיו אני צריכה להחליט היכן להתבסס. עשיתי רשימת קריטריונים לבחירה, חילקתי לדרישות חובה ודרישות בונוס.

דרישות מהדירה:

שני חדרי שינה מינימום, דירה מאווררת (עם שני כיווני אויר לפחות כפי שנאמר באחת הכתבות 😆).

וויפי טוב חייב, טלביזיה  רצוי

מטבח מאובזר עם לפחות: מקרר גדול , כריים ומקרו

תנור ומדיח לא חייב אבל יהיו בונוס נהדר (אנחנו לא אוהבים חד”פ, אבל גם לא אוהבים לרחוץ כלים )

מכונת כביסה גם בונוס שיאפשר להביא פחות בגדים

שירותים בנוסף לאלו שבמקלחת חייב (עם שתי בנות מתבגרות במקלחת בבוקר, בחיים לא נצליח לצאת בזמן בבקרים ללא שירותים נוספים).

מיקום טוב חייב, איזור שקט עם נוף, שבשבת אפשר לטייל לנחל, מפל, שדות, יער או אפילו מדרחוב מעניין – קרבה למסעדות ואיזורי בילוי ליליים לא מעניין אותנו כלל.

קרוב לאוטוסטרדה אם אפשר. לפעמים מרחק קצר הופך לחצי שעה נסיעה בגלל זה.

דירה במלון עם בריכה – לא אמור להיות חובה, אבל אם אמצע כזו אז לפחות מהבן שלי אקבל 5/5 מיידית. 

מה שאשמח לייעוץ זה היכן להתמקם מבחינה גיאגראפית. למרות שקראתי הרבה, עוד לא הפנמתי היכן כל האטרקציות ומה המרחקים בינהם ואשמח מאוד לעזרה.

איזור שאמוני – יתרונות: קריר יותר, נופים מושלגים יותר, אני מבינה שקרוב להרבה אטרקציות. אבל רחוק יחסית משדה התעופה עבור היום האחרון.

איזור אנסי – מאוד רוצה להיות שם ובאיזור לפחות יומיים מהטיול – כמה נורא זה ליסוע מאיזור שמוני? לפי גוגל זה שעה+ , איך בפועל?

יש איזור טוב למגורים שממוקם בין לבין?!

אשמח להכוונה והמלצות, אני צוללת עכשיו לבדוק כל מה שנכתב בנושא בפורומים, אבל מנסיון, את ההמלצות הכי טובות אני אגלה אחרי שאסגור הזמנה…

פותחת שרשור חדש לנושא זה , אשמח אם תשארו איתי 👩‍❤️‍💋‍👩

יונית myomer 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • revivost
                              revivost @Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

@Tal1968

שומרת את ההמלצה, לא ויתרתי על סלובקיה. נצטרך ליסוע שוב ובקרוב...

Tal1968 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Tal1968
                                Tal1968 @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

חזרנו לפני שבועיים משוויץ. האלפיים הבירניים. היינו שבוע באזור אינטרלקן. מומלץ בחום. נופים מדהימים.

הטיסה שלנו היתה לג’נבה. מרחק שעתיים וחצי מאינטרלקן.

יכול להיות שלכם יותר יתאים להתמקם באזור לוצרן שם יש קהילה יהודית ובית חב”ד.

• יונית
                                  יונית @revivost נערך לאחרונה על ידי

@revivost

האלפים השוויצרים או הצרפתיים?

לא ברור לי כבר.

לפני שאת ממקמת לינה--מציעה כי תבדקי יעדים ומה פתוח בספטמבר, שלא תתאכזבו.

• myomer

@revivost

תתחדשי!!!

לפי הפירוט מקומות התכוונת לאלפים הצרפתיים ולא השוויצריים.

שימי לב שהזמנת טיסות שלישי עד שלישי ורב מקומות הלינה באלפים הצרפתיים זה שבת עד שבת. מאחר וכך ומאחר ומדובר על ספטמבר הקרוב (??) שזה אוטוטו. הצעתי היא להתמקד בחיפוש לינה, איפה שיש.

נואל, יקירת הפורום (פרטי הלינה שלה בסיפור שלי) לא תמיד, לפעמים כן ולפעמים לא, מקפידה על שבוע משבת עד שבת. הייתי מנסה אצלה, אם נשאר יש לה מקום

בהצלחה

לימור

• revivost
                                      revivost @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

ינית – אני מתכוונת לאלפ”צ כמובן, ספטמבר זה “בין העונות” אז אני אופטימית בינתיים למרות הלו”ז הצפוף. 

לימור הי – אנסה לבדוק עם נואל, אבל האם המיקום מתאים לטיולי כוכב לכל השבוע?  

אנסה גם airbnb בעבר הצלחנו איתם לא רע בכלל, רק שאני צריכה עזרה בהתמקדות במיקום אסטרטגי , אני לא יודעת אילו ערים לחפש. לא חשוב לי להיות צמוד לעיר מרכזית גדולה. 

ראיתי לימור בסיפור שלך שהיית מאוד מרוצה מ”הצימר שלנו בשאמוני, The Chalet Beaumont apartments אז כמו שאמרתי, את ההמלצה לצימר הזה אימצתי מסיגל, שוב המון תודה!! no הוא לא שוכן בתוך שאמוני עצמה אלא 5 דקות ממנה. מבחינת מיקום לנו זה היה מצויין”

אבל הקישור לוקח אותי למנוע חיפוש של דירות נופש ולא לדירה עצמה. אולי יש לך פרטי התקשרות שלהם במייל או מידע נוסף?

מזל שאני בחופשה ויש לי זמן לתכנן את החופשה 😅

myomer תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • myomer

@revivost

היי

לגבי הצימר שליד שאמוני, מסתבר שהוא כבר לא קיים. עשיתי לא מזמן בדיקה עבור ידיד שרצה ומסתבר שהם מכרו את זה. יכול להיות שקיים בשם אחר ובבעלים אחרים, אין לי מושג. 

המיקום של נואל יותר מתאים לאנסי. אבל בכל מצב לשבוע אחד לא הייתי מפצלת לינה. וכן, אפשר להסתדר מנואל לכל מקום. אם יש לה מקום ותסכים, לא הייתי חושבת פעמיים. תבדקי ותעדכני

• revivost
                                          revivost @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

תודה 

שולחת לה מייל, כמה זמן נסיעה מנואל לשאמוני?

יש גם מלון דירות עם בריכה שלי המליצה עליו וממש נדלקתי עליו , אבל 20 דק’ משאמוני, מזרחית לה. אז מתלבטת אם לא רחוק מידי.

myomer תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • myomer

@revivost

מזרחית לשאמוני עלול להיות רחוק מדי לאזור אנסי.

מנואל לשאמוני כשעה אם נוסעים באוטוסטרדה, לפי גוגל מפס, סביר שעה פלוס.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון