ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון טיול צפון מזרח ארה"ב אוקטובר 2019

פורום צפון אמריקה
    אכדיה acadia np בוסטון וושינגטון הבירה טיול שלכת מזרח ארהב מיין מסלול מפלי הניאגרה niagara falls ניו אינגלנד ניו המפשיר ניו יורק צפון אמריקה קייפ קוד
    5
    19
    2848
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Neri_3917876
      Neri_3917876 נערך לאחרונה על ידי

שלום, 

אנחנו זוג שמתכנן טיול בצפון מזרח ארה”ב באוקטובר הקרוב. קראתי הרבה בפורום ובמקומות נוספים ואשמח לעזרה לגבי מספר שאלות שנשארו לי ובכללי אם יש הצעות לשינויים במסלול המתוכנן שלנו. אנחנו לגמרי פתוחים להצעות ושינויים ובעיקר נשמח לדעת האם המסלול הגיוני/מוגזם מדי ואם יש מקומות שעדיף להוריד או מקומות שאנחנו לא מתכננים להגיע אליהם וזה יהיה פספוס רציני. אנחנו נוחתים בניו-יורק ב4/10 ומתכננים לבלות את סוף השבוע עם משפחה בניו-יורק ולקחת מהם רכב בשני בבוקר. האם יש מקומות שצריך להזמין בהם מלונות מראש? אנחנו מעדיפים להשאיר לעצמנו גמישות אבל אם יש אזורים שקשה למצוא אז נזמין מראש. האם אנחנו צריכים לעשות הערכות מיוחדת לקולומבוס דיי (עומסים בכבישים, מקומות סגורים, מלונות תפוסים וכו)?

7/10 – יציאה מניו-יורק לבוסטון. בדרך אנחנו רוצים לעבור בקייפ-קוד ומתלבטים אם לשלב ביקור בפלימות’ או פרובידנס. נשמח להמלצה איפה כדאי לישון בבוסטון עם רכב. רצוי לא יקר אבל שיהיה קל ונוח להגיע למרכז.

8/10 – טיול בבוסטון ולינה מחוץ לעיר לכיוון מיין.

9/10 –  נסיעה לפארק אכדיה עם עצירה בדרך בקמדן (האם זאת עדיין תקופה טובה להגיע לאכדיה או שעדיף לוותר ולרווח את שאר הטיול?)

10/10 – יום מלא בפארק אכדיה

11/10 – נסיעה לקונוואי. אם מזג האוויר יאפשר נעלה להר וושינגטון ביום הזה וקראתי כאן המלצה חמה להאריך את המסלול דרך דיקסוויל נוטש.

12/10 – כביש 112 ומסלול מעגלי חזרה לקונוואי

13/10 – פלאם גורג’, פרנקוניה נוטש ועליה להר קנון (אם לא עלינו לוושינגטון). מתלבטים עד לאן כדאי להגיע ביום הזה

14/10 – כביש 232, מונפלייה, סמאגלרס נוטש ולינה באזור הר מנספילד

15/10 – נסיעה דרומה על כביש 100 ׁ(כמה דרומה כדאי להגיע? עד הנקוק?), Ausable Chasm, אגם פלאסיד, נסיעה לכיוון מסנה ולינה בדרך

16/10 – נסיעה לאורך הנהר לאלכסנדריה באי (קראתי דעות חלוקות על ביקור ב1000 האיים, האם לא שווה ביקור? ראיתי גם שנכתב בפורום שזאת תקופה מאוחרת מדי לביקור שם, אם לא נוסעים לשם האם שווה לנסוע לניאגרה בדרך אחרת או פשוט לא להתעכב שם?)ביקור במפלים ולינה בצד הקנדי של מפלי הניאגרה

17/10 – מפלי הניאגרה, ווטקינס גלן, מוזיאון הזכוכית בקורנינג ולינה בקורנינג

18/10 – נסיעה לוושינגטון דרך ביקור באיימיש

19/10 – וושינגטון. מה כדאי לעשות עם הרכב בוושינגטון? יש המלצה באיזה אזור כדאי לישון?

20/10 – ווישנגטון, עצירה קצרה פילדלפיה וחזרה לניו-יורק

21/10-25/10 – ניו-יורק (בלי הרכב)

תודה,

נרי

ליהי111 עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ליהי111
        ליהי111 @Neri_3917876 נערך לאחרונה על ידי

@Neri_3917876

הי נרי,

אני אגיב רק לחלקים שהייתי בהם ואני יודעת במה מדובר, ולכן לא אענה על כל שאלותך.

אתם זוג, ולכן אני מניחה שאם אתם מוכנים להתפשר, יהיה לכם תצליחו למצוא מקומות לינה ללא הזמנה מוקדמת. לגבי קולומבוס די או כל חג אחר, תבררו טוב טוב. אין כמו גמישות, והיכולת להאריך שהיה כי המקום מוצא חן.

7/10 – לגבי הנסיעה לבוסטון, יש אפשרות לנסוע מזרחה בלונג איילנד, ולחצות במעבורת. תבדקו עלויות/ זמנים / חוויה, להחליט אם שווה או לא. אם אתם ילידי שנות השבעים, תשקלו גם לעצור במיסטיק בדרך (מיסטיק פיצה...). כניסה לקייפ לוקחת זמן כי יש כביש בודד פחות או יותר. כניסה עד פרובינסטאון ויציאה תיקח 3 שעות נהיגה נקיה, וזה די מטורף.

12/10 כביש 112 הלוך חזור הוא 2-3 שעות נסיעה. שלבו מסלול הליכה שיוצא ממנו, ויש לא מעט.

17/10 דחסתם ליום אחד יותר מדי. אם בניאגרה אתם רק צופים על המפלים מלמעלה וזהו, סבבה. אבל אם אתם רוצים לשוט בסירה אליהם, ללכם לצידי האשדות וכו’, והגעתם ב16, אני מניחה שב 17 תבלו לפחות חצי יום במפלים, ואז, כל התכנון צפוף להחריד. ווטקינס גלן הוא מסלול הליכה, וככל מסלול, אם תספרו הגעה, התאפסות , טיול ומנוחה, זה לפחות 4 שעות.  תבחן את היום הזה שוב.

תבלו

Neri_3917876 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Neri_3917876
          Neri_3917876 @ליהי111 נערך לאחרונה על ידי

@ליהי111

היי ליהי, תודה על העזרה

ההערה שלך על תכנון הזמנים במפלים נשמעת הגיונית. לא נרצה להיות בלחץ זמנים במפלים ואני מניח שהפרידה מהמקום תיקח זמן (וגם נרצה לשלב טיול ושייט). חשבתי אולי לשנות קצת את המסלול ככה שאחרי אגם פלאסיד להמשיך עוד קצת בנסיעה (כדי לקצר מרחקים) אם זה הגיוני לאחר היום הזה. למחרת להמשיך בנסיעה לווטקינס גלן וטיול רגלי שם (לאחר השינוי נגיע לווטקינס בשעות הצהריים או קודם לכן תלוי איפה נישן) ולאחר מכן נסיעה לניאגרה (הגעה בשעות הערב המאוחרות ). זה יאפשר לנו יום שלם שם לאחר מכן (לילה נוסף במפלים או התקדמות לקורנינג). האם זה מסלול עדיף? כדאי להמשיך בנסיעה לאחר אגם פלאסיד או שנכון יותר לישון שם? לא חבל לוותר על אלף האיים? יכול להיות שזה עדיין יוצא צפוף מדי ושצריך להוסיף הלילה ואני מתלבט על חשבון מה.

לגבי הלינה – ביוק מהסיבה שרשמת אני מעדיף לא להזמין מלונות מראש השאלה היא רק אם יש מקומות שידוע שיש בהם בעיות במציאת לינה.

כביש 112 – הכוונה היא לעשות את העצירות בדרך (מוני הכין מפה לפני מספר ימים לגולש אחר) וחזרה דרך כביש 302 ובגלל זה הקדשתי לזה יום שלם. אם זה ימלא את היום נקנח בקניות בנורת’ קונוואי.

תודה לך ולשאר חברי הפורום, לחלוטין עוזר בתכנון הטיול והגברת החשק לתחילתו

ליהי111 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ליהי111

@Neri_3917876

בכנות? הייתי מורידה את וושינגטון, ומרווחת את שאר הטיול.

15/10 – אתם צריכים לנסוע למעבורת כדי לחצות את האגם. יש 3 נקודות חצייה. תבדקו את האתר של המעבורות, ותראו איזה מתאימה לכם. המסלול ב  Ausable Chasm מקסים, ואפשר לעשות שם גם מסלול חבלים, שאני באופן אישי מאד נהניתי ממנו. כל זה פלוס הנסיעה ללייק פלסייד זה יום שלם צפוף.

אם יוצאים מלייק פלאסיד לווטקינס גלן, זה 5 שעות נסיעה נטו, שהן מינימום 6 שעות במציאות. תוסיף לזה טיול במסלול, וארוחה, ולכו לישון באזור, אחרת אתם הורגים את עצמכם.

אם תורידו את אלף האיים, תזכו ביום טיול נוסף באזור לייק פלאסיד, או לחילופין או באזור איתקה או בניאגרה פולס.

יש המון מה לעשות לחובבי טבע במקומות האלו.

אם תוותרו על וושינטון תוכלו “לזכות” בעוד ימים באזורים האלה ובפחות זמן רכב. 

השאלה היא מה אתם אוהבים. אנחנו ישנו 4 לילות בלינקולן, וטיילנו כל יום למקום אחר. יש שם המון מסלולי טבע, ואגמים.

באיתקה יש המון מפלים, עיר מתוקה, ואפשר לקפוץ ממנה לקורנינג.

מניאגרה אפשר להגיע תוך שעה וחצי לטורונטו אם יש צורך חזק לנוף אורבני .

הקיצר, לדעתי תהנו מהדרך, ותרוצו פחות. ממילא אף פעם אי אפשר לראות את הכל 🙂

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מוני
              מוני @ליהי111 נערך לאחרונה על ידי

@ליהי111

שלום

אם תסכימו לחשוב בעניין ההצעה שקיבלתם, ואם יש  לכם עדיין אפשרות שינוי

אני רוצה לחזק ולהצטרף לדבריה של ליהי!

מוני

• Neri_3917876
                Neri_3917876 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני 

על וושינגטון לא נרצה לוותר. אם התכנית המקורית עמוסה מדי חשבנו אולי על להוריד יום מהסוף של ניו-יורק או אם יש המלצה על לתכנן אחרת את הימים. בגלל שאנחנו לא מתכננים להזמין מלונות (אולי רק בבוסטון) ואנחנו לא שוכרים רכב אז אין לנו מגבלות לשינויים גם עכשיו וגם במהלך הטיול

ליהי111 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ליהי111

@Neri_3917876

הי,

זה המסלול שכדאי לדעתי. בכל מקרה, הכי חשוב, שתטיילו בקצב שלכם, ותעשו את מה שכיף לכם. תכנון הוא רק תכנון….

לגבי אכדיה, כדאי שתברר האם התקופה מתאימה, כי אין לי מושג, ולכן בינתיים נשאיר אותה בתכנון המקורי.

11-13 נשמע רגוע והגיוני.

14.10 הייתי חוצה כבר עד לייק פלסיד. אם מתאפשר מטיילים ב Ausable Chasm. צריך לצאת מוקדם ביום הזה, ולבדוק זמני מעבורות.

15.10  אפשרות א. נסיעה לאלף האיים אפשרות ב. נסיעה ישירה לאיתקה (נסיעה ארוכה), וטיול במפלים שליד העיר, בקורנל וכו’

16.10 סיום באלף האיים, ונסיעה לניאגרה פולס. או טיול בווטקינס גלן ונסיעה לניאגרה פולס

17.10 ניאגרה פולס. אם מספיק לכם חצי יום סעו לNiagra On The Lake, עיירה חמודה בבמרחק 20 דקות לטיול של חנויות ומסעדות ברחוב הראשי.

18.10 נסיעה לוושינגטון וכו’.

ביי

• Neri_3917876
                    Neri_3917876 @ליהי111 נערך לאחרונה על ידי

@ליהי111

@מוני 

היי,

בעקבות ההערות שלכם ניסיתי לעשות קצת שינויים ואשמח לחוות דעת נוספת. הרעיון הוא קצת לצמצם את הגזרה של הטיול ולוותר על קייפ קוד ואכדיה שלפי הבנתי גם ככה זה גבולי מבחינת מזג האוויר ולרווח את הטיול כדי לא להיות בימים לחוצים ועמוסים מדי.

תכנית מעודכנת:

7/10 – יציאה מניו-יורק לבוסטון דרך ניו-הייבן ורוד איילנד דרך המיפוי שמוני הכין. זה מסלול הגיוני ליום אחד? הוא נראה לי מאוד ארוך, איפה כדאי לחתוך את המסלול כדי להצליח להגיע בערב לבוסטון?

https://tinyurl.com/y4v5gela

8/10 – בוסטון

9/10 – יציאה מבוסטון לנורת’ קונוואי דרך סיילם וחופי מיין (מה הדרך בה כדאי לנסוע? עד פורטלנד?)

10/10 – הרים לבנים

11/10 – הרים לבנים

12/10 – הרים לבנים ונסיעה לכיוון כביש 232

13/10 – כביש 232, סמאגלרס נוטש, הר מנספילד ולינה באזור מונפלייה (אולי אפילו אפשר להספיק את כביש 100 ביום הזה)

14/10 – כביש 100 דרומה (עד לאן כדאי להגיע? הנקוק?), מעבר לAusable Chasm והמסלול הרגלי שם (להבנתי אם ניסע בדרך הזאת נחסוך את הצורך במעבורת), אגם פלסיד. לינה באזור האגם או המשך לכיוון אולד פורג’ תלוי בשעה

15/10 – המשך נסיעה לאולד פורג’, ווטקינס גלן (אולי עצירה בקורנל אם יהיה זמן) לינה באית’קה או בדרך למפלי הניאגרה

16/10 – מפלי הניאגרה ולינה בצד הקנדי

17/10 – Niagra On The Lake וקורנינג. אם מספיקים להמשיך דרומה לכיוון וושינגטון

18/10 – נסיעה לוושינגטון דרך האיימיש

19/10 – וושינגטון

20/10 – השלמות בוושינגטון, פילדלפיה וחזרה לניו-יורק

מה דעתכם? יש הצעות לשיפור? לדעתכם ההחלטה לוותר על אכדיה נכונה? הויתור על אכדיה מאפשר הרבה יותר גמישות במהלך הטיול לשחק בקצב של הטיול ולעשות ימים קצת יותר עמוסים וימים יותר רגועים

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • עודד
                      עודד @Neri_3917876 נערך לאחרונה על ידי עודד

@Neri_3917876

לגבי פליימות’ תבדוק אם הספינה מייפלוור כבר נמצאת שם. ב- 2017 היא הייתה בשיפוצים ואמרו לנו

שתזור מתישהו ב- 2019.

אכן המלצה חמה להאריך את המסלול דרך דיקסוויל נוטש. ב- 2017 עשינו את הסיבוב הזה בערך בתאריכים שלך

והשלכת שם ובדרך הייתה הכי יפה שראינו.

לגבי היום של ה- 13/10 אנחנו עשינו יום כזה שכלל את כל האתרים שציינת פלוס עוד קצת וגם מקצה שיפורים שני למעבר בכביש 112

כך שיש לך הרבה זמן.

כביש 232 וורמונט בכלל בתאריכים אלו היה אכזבה אבל מאחל לך שאצלך יהיה אחרת. כדאי לעלות להר מנספילד. במונפליה כדאי לבקר

בחוות מייפל.

למפלי הנאגרה וסביבתה צריך יום שלם. לא ברור מהכתוב כמה אתה מקדיש.

בכול אופן ה- 17 באוקטובר בלתי אפשרי. הנסיעה מניאגרה לווטקינס גלאן אורכת 3 שעות. בהנחה שאתה לא יוצא

ממש בבוקר כי כתבת שאתה מבקר במפלים אז גם ביקור במוזיאון הזככית וגם ווטקינס גלאן זה יומרני מדי.

Neri_3917876 galialon 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • מוני
                        מוני @Neri_3917876 נערך לאחרונה על ידי מוני

@Neri_3917876

היכן ראית שאת המיפוי הזה של 7/10 אני מייעד לעשותו ביום אחד?🤔

לא בבית ספרי!

9/10

מדוע לא לעשות את הדרך לנורת’ קונווי אחרי סילם ככה-https://goo.gl/maps/1ZPPFX2bes2dHiaC8

אם זה דרך פורטלנד זה יוצא הרבה-https://goo.gl/maps/JeUyYSABdXiFzS8i6

לגבי ה-12-13/10

לא מסתדר לי  מה שרשמת אתה רוצה כביש 232 סע עליו ותגיע למונפליה באותו יום 12/10

ב-13/10 תבקר באזור הר מאנספילד והסמגלרס נוץ’ ובמפל מוס גלן פולס ליד סטוה מקסימום

אם אינכם מעוניינים לשנות לינה חיזרו ללון במונפליה לעוד לילה.

ב-14/10

תגיעו רק עד לייק פלאסיד-https://goo.gl/maps/uJgBUtddbDG9m3JP6

אם אתם לא טובים עם השעון וותרו על  הוויטפייס מאונטיין.

15/10

זה יום לא קללנסיעה  לכן תגיעו עד איתקה

ב-16/10

תתייצבו מוקדם לווטקינס גלן ותמשיכו לניאגרה ותתחילו ביקור

ב-17/10

השלמות ניאגרה+ ניאגרה און דה לייק ,והגעה לקורנינג, ונסו להמשיך עד ויליאמספורט

אבל תצטרכו להתחיל בבוקר כמה שיותר מוקדם ,צריך לבדוק עד מתי פתוח המוזיאון בקורנינג

אני הייתי מקצר בניאגרה.

https://goo.gl/maps/qtjg4TZjHb9Mwnzu9

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • Neri_3917876
                          Neri_3917876 @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

שלום עודד,

תודה על ההערה על פליימות’, אני אנסה לבדוק את זה ולעדכן כאן את כולם.

לגבי הניאגרה – בעקבות התגובות של ליהי עידכנתי את המסלול (ההודעה האחרונה בשרשור) כאשר כעת התכנון הוא לאחר הטיול בווטקינס גלן ב15/10 להישאר ללילה באזור. למחרת נתחיל בביקור במוזיאון הזכוכית כי הוא נסגר מוקדם בעונה הזאת ולאחר מכן ניסע למפלי הניאגרה. אני מעריך שנגיע לכל המאוחר בצהריים של ה16/10. הכוונה היא להקדיש כ24 שעות למפלים וב17/10 לצאת משם בשעות הצהריים/אחהצ ולנסוע דרומה ככל שנצליח לכיוון וושינגטון כדי לצמצם מרחקים להמשך הטיול

מוני עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • מוני
                            מוני @Neri_3917876 נערך לאחרונה על ידי

@Neri_3917876

שלחתי תגובה באותה דקה שאתה שלחת היא אחרי עודד

מוני

Neri_3917876 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Neri_3917876

@מוני

היי מוני,

היתה לי תחושה שזה מסלול ארוך מדי ליום אחד, כנראה שהתבלבלתי עם פרסום אחר שלך. תוכל לעזור לי בהמלצה/מיפוי ליום אחד מלונג-איילנד לבוסטון?

שאר הדברים נראים הגיונים ואאמץ אותם, תודה על העזרה והמיפויים.

לגבי היום שהצעת להתחיל מוקדם בווטקינס גלן ולאחריו לנסוע לניאגרה, חשבתי לנסוע לקורנינג אחרי הווטקינס גלן ורק לאחר מכן לניאגרה. זה אמנם מאריך את הדרך אבל אחרת צריך לצאת מהמפלים מוקדם בצהריים כדי להגיע לקורנינג לפני הסגירה או לוותר על המוזיאון. אם בוחרים במסלול הזה ובהנחה שלאחר יום כזה מגיעים למפלים רק לקראת הערב, היכן היית ממליץ לישון בלילה שלאחר מכן (17/10)? כדאי להישאר עוד לילה בניאגרה ולצאת בבוקר לנסיעה ישירה לוושינגטון או להתחיל את הנסיעה כבר באותו היום? 

תודה

• galialon
                                galialon @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

לגבי המייפלאוור, אנחנו ראינו אותה במיסטיק סיפורט והיא אמורה להישאר שם עד האביב (מאי 2020). השיפוצים הסתיימו והספינה הושקה בסוף השבוע האחרון. אם זה מעניין אתכם, אני ממליצה מאוד לראות אותה במיסטיק – למען האמת, אני לא חשבתי שאתעניין והייתי ממש מרותקת! הקימו שם תערוכה שלמה על השיפוץ, עם הסברים מפורטים והמון נקודות מעניינות שלא חשבתי עליהן. ממליצה במיוחד לחובבי היסטוריה, ספנות, ו/או מדעים והנדסה. זו יכולה להיות עצירה נחמדה בדרך לבוסטון (ואז נראה לי שאפשר לוותר על פליימות’, לא הייתי אבל חברים שלנו ללא ילדים קצת השתעממו). 

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • עודד
                                  עודד @galialon נערך לאחרונה על ידי

@galialon

כן זה מה שהם אמרו שהיא בשיפוצים בפליימות’. כנראה שחזרתה מתאחרת יותר מהצפוי

אבל טוב שניתן לראות אותה במיסטיק.

• עודד
                                    עודד @Neri_3917876 נערך לאחרונה על ידי

@Neri_3917876

זה נשמע מצוין.

• Neri_3917876

@מוני

היי, אשמח לעזרה בתכנון הימים הראשונים הטיול. מה דעתכם על התכנית הזאת?

7/10 – יציאה מלונג איילנד – נמל מיסטיק – ניופורט – סביבת בוסטון

- האם זה יותר מדי ליום אחד או סביר? כדאי לנסוע דרך כביש 15/הכביש המהיר/מעבורת?

- אנחנו לא מצליחים למצוא לינה במחיר שפוי בבוסטון וחשבנו לישון מחוץ לעיר (אפילו במרחק שעת נסיעה) ולמחרת ניסע עם הרכב למרכז העיר ולהרווארד. יש המלצה על עיר בין ניופורט לבוסטון שכדאי לישון בה?

8/10 – טיול בבוסטון. אנחנו רוצים גם ביום הזה לישון מחוץ לעיר אבל אני מניח שעדיף שנישן לכיוון סיילם, יש אזור שכדאי שנחפש בו?

9/10 – סיילם, יורק, Ogunquit, קונוואי. סביר ליום אחד או שכדאי לוותר על סיילם?

תודה רבה ל העזרה המועילה,

נרי 

מוני עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • מוני
                                        מוני @Neri_3917876 נערך לאחרונה על ידי

@Neri_3917876

מהיכן בדיוק בלונג איילנד אתם יוצאים?

אני הייתי מסיים בניופורט  ב-7/10 ואם גם כאן הלינה יקרה

להכין אפשרות לינה ביציאה ממנה.

עבור בוסטון תנסה אולי בשני המקומות שבמיפוי המצורף

https://goo.gl/maps/uu9QPUw3pHfzHNRB8

עד כמה שידוע לי הנקודה בריינטרי היא התחנה הראשונה של ה--T

התחבורה העילית/תחתית היעילה של בוסטון,ולשם המחשה הנה

מפת התחתית עילית של בוסטון ואפשר אכן לאשר זאת הקו האדום

המכונה RL צד ימין למטה בריינטטרי.

https://he.maps-boston.com/%D7%9E%D7%A4%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%9F

מוני

• עודד
                                          עודד @Neri_3917876 נערך לאחרונה על ידי

@Neri_3917876

גם אני חושב שתעצור בניופורט. היא לבדה שווה חצי יום ויש לך עוד את הדרך אליה.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון