ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. galialon
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 6
    • פוסטים 167
    • הגבוה ביותר 29
    • קבוצות 0

galialon

@galialon

32
    מוניטין
    110
    צפיות בפרופיל
    167
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3136608 גיל 56

galialon הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי galialon

• קצרצר משפחתי בקייפ קוד ומרתה'ס ויניארד

קייפ קוד זוכה כאן לאחרונה לתגובות מבטלות משהו, ושמתי לב שכשגולשים מציעים תכנית טיול קצת מוגזמת או לא ריאלית, הקייפ הוא אחד הראשונים לביטול. אני יכולה להבין את זה – לעתים קרובות מדובר בסטייה ארוכה יחסית מהמסלול, וגם אופי הטיול (יותר חופשה מאשר טיול) אולי פחות מתאים למטיילים מהארץ שזמנם מוגבל ויקר. מצד שני, אני יכולה להבין גם את ההתעניינות, ולטובת המתעניינים והשוקלים רציתי לספר על יומיים מהנים שבילינו שם, ובמיוחד להמליץ על פינת חן שבעיני היא פשוט קסומה.

קצת עלינו: אנחנו גרים ברוד איילנד, זוג עם שני ילדים בגילאי 2, 7. לכבוד ביקור הדודים, יצאנו יחד לטיול קצר של יומיים בקייפ קוד, עם לינה ב-West Yarmouth.  היום הראשון הוקדש לטיולים בקייפ, וביום השני לקחנו מעבורת למרתה’ס ויניארד.

התחלנו את הטיול בפינת החן שהזכרתי – Heritage Museums and Gardens בסנדוויץ', שעה וקצת נסיעה מפרובידנס (זמן הנסיעה דומה מניופורט או מבוסטון). גנים גדולים ומטופחים, המון פינות חמד שקסמו לכל המשפחה – פה מפל שאפשר להתקרב ולגעת במים, שם בריכה עם חבצלות מים וצבי ים, פסלים, גשרונים ועוד ועוד (מצרפת כמה תמונות). יש שבילי הליכה שאפשר לטייל בהם, אנחנו היינו עם עגלה אז דבקנו בשבילים הראשיים. המשכנו עד הקצה, שבו קרוסלה עתיקה ופעילה ואזור משחקים נהדר לילדים. יש גם גלריה עם מכוניות עתיקות (המבוגרים התלהבו, הילדים פחות אבל אולי ילדים גדולים יותר ימצאו בזה עניין) ובית קפה חמוד עם תפריט מצומצם. הסתובבנו שם כשלוש שעות עד שהתעייפנו, הדודים המשיכו עוד אחרינו כמעט עד הסגירה. מומלץ מאוד גם אם לא ממשיכים לטייל בקייפ קוד!

בערב חיפשנו בריכות גאות ושפל, והלכנו בעקבות המלצה לחוף של Mass Audubon Long Pasture Wildlife Sanctuary. מרכז המבקרים, שכבר היה סגור כשהגענו, נראה נחמד מבחוץ וגם שם היתה פינת משחקים חמודה, עם דגש על חומרים מהטבע (בעיקר עץ). שביל מתכת קצר הוביל אותנו דרך ביצה אל החוף הפרטי, שהיו בו מעט אנשים. זה לא חוף רחצה, המים (בזמן השפל) רדודים מאוד ועכורים והחול בוצי. אבל המים כן חמימים, ושכשכנו בהם קצת רגליים. מצאנו המון סרטני נזיר וכמה צבתות של סרטנים גדולים יותר, עד שהחרקים הרבים שהיו במקום הבריחו אותנו.

למחרת בבוקר לקחנו את הזמן, ורק ב-12:00 עלינו על מעבורת למרתה'ס ויניארד. את הרכב השארנו בחניון של חברת הספנות. כיוון שהיה לנו מעט מאוד זמן על האי (כדי לחזור לפרובידנס בשעה נוחה לילדים), ירדנו ב-Oak Bluffs ונשארנו שם. במיוחד מצאו חן בעיני ה-gingerbread houses החמודים, במין שכונה שהזכירה לכולנו קיבוץ, והרחוב הראשי שהיה שוקק חיים. הדודים, שלא מיהרו לחזור, המשיכו ל-Aquinnah וצילמו תמונות נוף ושקיעה מרהיבות.

חוץ מזה, פשוט נהניתי לנסוע ולהסתובב בקייפ קוד – הכל ירוק, מלא מים, החופים יפים (גם אם לא נעימים לרחצה, הוזהרנו שהמים קרים ועמוקים ובחלק מהחופים נצפו כרישים) והאווירה רגועה וכיפית. ממליצה בחום!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: עזרה לתכנון 4 ימים מאדירונדאק לבוסטון

@navitogen

קצת גדול עלי להציע מסלול מלא, אבל הנה הצעה לכמה נקודות שאפשר לכלול בדרך:

• Old Sturbridge Village – זה מין מוזיאון פתוח שמשחזר את החיים בניו אינגלנד בתחילת המאה ה-19. יש להם גם קצת חיות חווה, נראה לי שזה יכול להיות נחמד גם לילדים.
      • יש המון חוות שמציעות מגוון פעילויות לילדים. כשיהיה לכם שלד של מסלול, אפשר להחליט באיזה יום מתאים לכם לבקר בחווה (אולי אפילו תוך כדי הטיול, בהתאם למזג האוויר) ולחפש מה יש באיזור. מילות מפתח לחיפוש: farm, family fun, hay ride, petting zoo, corn maze, pick your own. אנחנו נהנינו במיוחד ב-Pezza farm ברוד איילנד, יש להם הרבה חיות שאפשר ללטף ולהאכיל והסיבוב בטרקטור היה שווה במיוחד.
      • אם מסתדר עם הזמנים, אני מאוד אוהבת את ניופורט ברוד איילנד. לא הייתי מרחיקה עד קייפ קוד.

איפשהו בפורום יש סיכום שלי לטיול שעשינו מרוד איילנד למערב מסצ’וסטס וחזרה (עם ילד), אולי זה יכול להועיל לכם. תיהנו!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: אירועי קיץ מקומיים בניו אינגלנד

בתקופת השלכת, השלכת היא האירוע Smile

אנשים יוצאים לטייל בטבע, אבל כבר קריר להיות בחוץ אז אולי בגלל זה יש פחות פסטיבלים. 

אני בטוחה שאפשר למצוא אירועים גם ביולי, הרשימה שבאתר היא חלקית מאוד… בתור התחלה, הייתי מנסה לחפש כאן:

http://www.visitnewengland.com/all/events/events/

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: אפליקציות

לגבי אובר: Uber זה שם האפליקציה, ולפעמים היא מאפשרת בחירה בין כמה סוגי הסעה לפי מספר הנוסעים ורכב רגיל/יוקרה. אפשר למצוא קצת פירוט כאן:

https://www.uber.com/ride/uberx/

באפליקציה עצמה תראי את האפשרויות שיש לך וסדר גודל של המחירים, בהתאם לזמינות הנהגים. במיוחד בניו יורק, קשה לי לחשוב על מצב שבו יהיה עדיף להזמין מונית (אולי אם יש תקלה באפליקציה או ברשת).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: טיול משפחתי לצפון מזרח ארה"ב

עונה לגבי החלק שאני מכירה – מניו-יורק לבוסטון, ובהתאם לקצב הטיול ש*אני* אוהבת (במיוחד עם ילדים קטנים):

מיסטיק לטעמי חמודה וכיפית, ואני ממליצה על ביקור באקווריום וטיול קטן באיזור הנמל (עדיין לא הייתי אבל תמיד נראה לי מקסים, שומרת לקיץ) ו/או הרחוב הראשי, איפה שמיסטיק פיצה. אנחנו בדרך כלל מבלים שם שעתיים-שלוש בכיף, ובאופן אישי אני מעדיפה את האקווריום הזה על פני האקווריום בבוסטון למרות שגם הוא באופן כללי מומלץ.

ניופורט שווה לדעתי יום שלם, מה גם שהיא לא ממש “על הדרך”. גם זו עיירה מתוקה ויפה, ואפשר לשלב שם שייט אם אתם בעניין (אבל לא בטוחה אם יתאים עם קטנטנים).

בפליימות’ לא הייתי, חברים שביקרו אמרו שנחמד אבל גם כאן נראה לי שמדובר על סיבוב של כשעתיים (אם כבר מגיעים) ולא רק להתרשם תוך כדי נסיעה.

בנוסף, הייתי מקדישה עוד יום-יומיים לבוסטון. רק אחד המוזיאונים (ממליצה על מוזיאון הילדים, האקווריום או מוזיאון המדע) יכול למלא חצי יום בכיף, ואחר כך אולי תרצו לנוח ולהעביר את שאר היום בשיטוט קליל יותר ולא בנסיעה או מסלול הליכה.

בקיצור, לכל החלק הראשון הייתי מקדישה 5-6 ימים במקום השלושה שהקציתם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: סיכום טיול קיצי בצפון מזרח ארה"ב

כיף של טיול, נהניתי לקרוא! אוהבת את הגישה הספונטנית שלכם Smile

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: שלכת בצפון מזרח ארה"ב ב ס פ ט מ ב ר

מצטרפת לדבריה של סיגל.

גם בלי השלכת – ספטמבר בניו אינגלנד ירוק, לא חם כמו בארץ (בדרך כלל. ואם מזג האוויר לא מוצא חן בעיניכם, חכו שעתיים) ומקסים. בסופי שבוע אפשר למצוא כל מיני אירועים כיפיים, פסטיבלים וכדומה, וליהנות מנופים מיוערים ומעיירות חוף נעימות. אני ממליצה בכל מקרה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: מג'ורג' (יה) ועד וושינגטון - הדורבנים חוזרים למזרח

מקסים ביותר! באתם לי בזמן, בנובמבר אני באטלנטה בכנס ומאוד אוהבת גנים בוטניים… הוספתי לי לתכנית!

תודה רבה, אשמח לקרוא את המשך קורותיכם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: עדיין שלכת בסוף אוקטובר-דיווח מהשטח

שוב תודה סיגל, על הסיכום המפורט והתמונות המהממות!

מצרפת כמה תמונות משלי – בינתיים ברוד איילנד…

הראשונה ממסיבת הלאווין לפני שבוע, והשתיים האחרות מהסופ”ש האחרון. בהחלט אחרי הפיק.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: לחובבי הקולינריה....

חתול רובוט – אז תבוא שוב לחוויה מתקנת, יש מסעדות ממש שוות בפרובידנס! 😄

מתוך הרשימה ניסינו רק את אל פורנו, והיא היתה מצוינת. אבל כן, אין ספק שהמסעדות בקולג’ היל פונות לסטודנטים, ומציעות יותר אוכל מהיר וזול. המסעדות המוזכרות בכתבה הן ברמת מחירים גבוהה יותר, אבל התמורה בהתאם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי galialon

• RE: ניו יורק בוסטון

@עמוס-ר

נשמע לי די סביר, תלוי מה רוצים לעשות – בכיף אפשר למלא גם שבוע ויותר, אבל בשביל ביקור קצר זה יכול להיות אחלה. הנסיעה חזרה יכולה להיות קצת ארוכה בשביל יום אחד (יוצאים בבוקר, מגיעים לאאוטלט לקראת הצהריים, ובערב יוצאים בחזרה למנהטן? אישית זה נשמע לי יום די מתיש). גם את הנסיעה הלוך לבוסטון הייתי מפצלת ליומיים (לינה בניופורט, ויציאה לבוסטון לקראת הצהריים/אחה”צ) כך שזה משאיר בערך יומיים לבוסטון עצמה. זה מעט, אבל לטעמי בכל זאת שווה את הנסיעה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: מלון פנסילבניה ניו יורק

@tzahyler

גם לנו היתה שם חוויה גרועה, שלא מצדיקה מבחינתי את המחיר הנמוך והמיקום המרכזי. קיבלנו חדר עם ריח קל של סיגריות, ואסלה שנסתמה והוצפה. אחרי קצת צעקות הסכימו להעביר אותנו לחדר אחר, גדול וחדש יותר, אבל גם שם רמת הנקיון לא היתה גבוהה. לכל אורך השהות השירות שקיבלנו היה חמוץ. בדיעבד הייתי מתפשרת על המיקום לטובת מלון טוב יותר.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: אורלנדו ל5 ימים

@רבקה6

בעיני שווה, במיוחד אם התקופה היא עכשיו ובא לכם לברוח למזג אוויר חמים יותר 🙂

קחו בחשבון שזה בילוי מהנה אך יקר, עד יקר מאוד (לא ציינת כמה ילדים). אנחנו היינו באוקטובר האחרון עם ילדים צעירים משלכם, הקדשנו יומיים לפארקים ויום נוסף לשיטוט רגוע יחסית במתחם הקניות דיסני ספרינגס (בדיעבד הייתי מחליפה בפארק מים). בשלושה ימים לא הייתי מרחיקה לטיולי טבע. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: הוואי - האי הגדול - ביג איילנד - טיול משפחתי של 6 ימים בחופשת החורף

בהעדר מלים מתאימות יותר… מהמם!!! אשמח לקרוא את סיפור הטיול המפורט!

גלי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: הזמנת בתי מלון בצפון מזרח ארה"ב

@menahemll

אם יש אפשרות להזמין מראש עם אפשרות ביטול, זו נראית לי האופציה הכי טובה מבחינתכם – מצד אחד לא תהיו בלחץ שאין איפה לישון, ומצד שני זה מאפשר קצת גמישות. שווה גם להכין מראש רשימת מקומות לינה אפשריים, שנראים לכם אטרקטיביים מבחינת מיקום/מחיר/איכות החדרים/ארוחת בוקר/כל קריטריון אחר שחשוב לכם.

אין לי נסיון בצפון ניו אינגלנד, אבל אני מעריכה שבערים זה יהיה קצת יותר קריטי להזמין מראש – גם כי המחירים עשויים לעלות (ואם הם יורדים אפשר לבטל ולהזמין מחדש), וגם כי המלונות הטובים בד”כ יותר עמוסים ומתמלאים מהר. שימו לב במיוחד לסוף השבוע של ה-4 ביולי, שכנראה יהיה עמוס במיוחד והמחירים גבוהים בהתאם.

גלי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: ביגוד מומלץ בסוף מרץ לניו יורק

@aviatiko

בסוף מרץ עדיין סביר שיהיה קר מאוד וייתכן שלג. הייתי דואגת למגפיים טובים (או מתכננת לקנות שם), ובאופן כללי ציוד חורף מלא – מעיל, כובע, כפפות, צעיף. קשה לי להאמין שתזדקקו לבגדים קצרים (אולי בפנים, הבניינים מחוממים היטב אז שכבות שאפשר לקלף זה רעיון טוב).

גלי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: אטרקציות בצפון מערב ארה"ב

@גילית8

אני התרשמתי ממוזיאון התעופה בסיאטל, אם אתם חובבי הז’אנר. המוצגים מעניינים (אפשר להיכנס למטוס הקונקורד, אבל הוא הרבה יותר מרשים מבחוץ!) והעובדים במקום מאוד מסבירי פנים ומלאי ידע וסיפורים מרתקים. חנות המזכרות יקרה, ואולי טוב שכך – אחרת הייתי חוזרת עם חצי ממנה במזוודה!

אם אתם בעניין של אמנות קלילה, נהניתי מאוד גם בגנים של צ’יהולי הצמודים למחט החלל. עשינו שם סיור של פחות משעה (היינו בלחץ זמן) והיה מקסים. אנחנו היינו בחושך והתאורה מוסיפה מימד מעניין וקסום, אבל יש חלקים בחוץ שלדעתי יהיו מרשימים יותר דווקא באור.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: בין בוסטון לניו יורק - בקיץ

@איריס-ס

וואו, באמת יקר! כנראה קשור גם לעובדה שזה השבוע של הרביעי ביולי. אנחנו התאכסנו בקייפ קוד ללילה אחד ב-14/07/18, הזמנו די ברגע האחרון (סוף יוני) ולא בסופ”ש ושילמנו פחות מ-100 דולר לחדר, במלון דרכים ממש פשוט. אבל אני רואה שבשבוע של ה-04/07, התפוסה כבר עכשיו די מלאה… אלה אזורים פופולריים לתיירות פנים וחוץ, ובמיוחד בתקופה הזו!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: שיקגו

@רבקה-ק

קצת באיחור, מצרפת גם את הסיכום שלי.

המלון שהתאכסנו בו – Congress Plaza Hotel - נבחר בגלל המחיר והמיקום, והיינו מרוצים ממנו. והעיר עצמה נהדרת, תיהנו!

גלי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon
    • RE: ?Rv Ready for an R.V road trip story- דרום מערב ארה"ב- אוקטובר 2019

מצטרפת גם, כיף של סיפור! ואם עוד היה לך ספק, בטח שיש קליינטורה 🙂

בינתיים נראה מהמם!

גלי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      galialon
      galialon