עזרה בברלין
-
בוקר אור חברים ,
זקוקה להצעתכם ,
כמה ימים מומלץ לצאת לברלין בסוף דצמבר. האם עדיף בתקופת הכריסמיס או בשנה החדשה ( להיות של ב 25.12 או ב 1.1 ? מתי אווירה טובה יותר?). אשמח להמלצה על לינה לא יקרה וטובה.
תודה רבה חברים
ניצה
-
רצוי לתכנן לתחילת/אמצע דצמבר,
ב24/12 מתחיל החג.. סוג של שבתון.
ככה תיהני משווקי הכריסמס, דוכני אוכל וקישוטי תאורה ברחובות המרכזיים
להקדיש לפחות 4 לילות..
יש הרבה אפשרויות לינה בבוקינג, תסנני לפי תאריכים ורמת מחיר… עם ציון 8+
אפשר להתמקד בקודאם / תחנת ZOO אזור מרכזי ונגיש, ויש עוד אזוריםבחורף הייתי בוחרת לינה סמוכה לתחנות התחבורה הציבורית
-
גם אני ממליץ על שהייה של 4-5 לילות בברלין.
באזור גן החיות יש מלון איכותי Aparthotel Adagio Berlin KurfSrstendamm
מלון נקי ומודרני. השירות נהדר ולבבי. החדר כולל מטבחון המאובזר באופן מלא: כלי בישול, ניקוי, כלי אכילה, מקרר ומיקרוגל. בחדר יש חימום ואוורור, שירותים ומקלחת. המיטה גדולה. סביב המלון יש חנויות, מזנונים, בתי קפה ומסעדות. מיקום המלון סביר – מדובר בסך הכל ב- 5 דקות הליכה בין המלון ל-מטרו ו-10 דקות הליכה מהמלון לתחנת הרכבת של גן החיות. המטרו המצוין של ברלין יכול להביא כל אדם במהירות ויעילות לכל חלק בעיר . כמו כן, מתחנת הרכבת יש קו ישיר לשדה התעופה.
היינו בפעם אחרת בברלין בהוסטל Jugendgestehaus Hauptbahnhof. בחדר היו מיטות נפרדות אך הוא היה נקי עם מקלחת ושירותים פרטיים והמון שקעים לחשמל. החיסרון הכי גדול היה שאחת המיטות חרקה טיפה. היתרון הכי גדול שלו היה המיקום. ההוסטל היה צמוד ל Vabali Spa המדהים מאוד וגם קרוב לתחנה המרכזית של ברלין. מהתחנה המרכזית נוסעת רכבת ישירות לשדה התעופה שנפלד. ממנה גם יוצאים קווי מטרו וטראם שעמם אפשר להגיע לכל מקום בעיר.
בתחנה המרכזית אפשר לאכול בטעים ובזול כמו ב asiagormet או במסעדת פסטה. -
ואדים ולי המליצו ללון סמוך לגן החיות – אבל כנראה זה מאוד תלוי באתרים שתרצו לראות. בטיול שלנו חוץ מגן החיות עצמו לא היה לנו אף אתר שעניין אותנו במערב העיר. כל האתרים שרצינו לראות היו במזרח, ולכן המקום שהיה הכי טוב לנו היה בין כיכר פריז לכיכר פוטסדם.
-
לגבי הנוחיות שבמזרח העיר אני נורא מסכים איתך. פשוט המלון היה כל כך טוב (והיה במבצע של כמעת חצי מחיר הסתבר) שזה היה שווה את הנסיעה במטרו לאתרים המרכזיים