אשמח להמלצות ליעד באירופה לטיולי טבע ונוף- לגיל השלישי- באמצע אוקטובר
-
שלום רב, אני מתכננת טיול עם אמי המבוגרת, שמעדיפה טיולי טבע ונוף (עד כמה שהיא מסוגלת...).
באופן אישי, אני אוהבת את אוסטריה ובפרט את עמק השטובאי, אך מבינה שהשנה הסתיו הקדים והשלג כבר הפציע.
האם יש המלצה ליעד שישלב נוף, טבע ומזג אויר סביר לטיול קל? או לקחת סיכון ולטוס לאוסטריה?
אשמח להמלצות…
תודה
-
ממליץ על סלובניה לא בהכרח האתרים המתירים יש אתרי נוף מערות נטיפים חלקם נגישים כמו פוסטויאנה או שקוצאן שהיא דרגת קושי בנוני וינטגרד וכו
אשמח לתת מסלולים
-
תודה על התגובה המהירה! נראה לי שנכוון לקפריסין, פחות שברירי מבחינת מזג האויר… אם בקפריסין, היכן כדאי לנחות כדי לטייל בהרי הטאורוס?
-
כמה זה “הגיל השלישי”?
-
72
-
אכן השלג הגיע, לא רק באוסטריה.
בכל אופן- היות ומדובר על מחצית אוקטובר-
והיות ואני מניחה שטיולי הטבע של אימך לא יהיו טרקים אלא יותר מכונית-עצירה-ירידה למסלול וחזרה,
הייתי מתמקדת ביעדים בארצות יותר חמימות , אולי דרום צרפת, אולי דרום איטליה, ולהביא בחשבון שגם שם החורף יכול להקדים-ולהיות ערוכות לכך.
-
לגבי קפריסין: להרי הטרודוס אפשר להגיע עם רכב גם מפאפוס וגם מלרנקה (אלה היעדים שיש אליהם טיסות ישירות מישראל). ההפרש במרחק לא גדול, אז פשוט תטוסו ליעד עם הטיסות הכי משתלמות.
-
לגבי קפריסין, המלצה חמה על הרי הטרודוס, ועל קפריסין בכלל. בהחלט יש אפשרות לשלג בהרים בגלל גובהם.
חוץ מזה אל תשכחי שבקפריסין נוהגים בצד שמאל. אם זה לא מפריע לך, אז אין בעיה.
-
תודה רבה על העזרה!
-
היי
אכן התאריך קצת בעייתי בכלל מזג אויר
הייתי ממליץ לכם על חבל בוואריה בגרמניה ( בהנחה שאתן ניידות עם רכב)
מזג האויר שם יחסית קצת יותר נוח
האזור מלא באגמים טירות ומסלולי הליכה בדרגות קושי שונות
ישנם לא מעט אתרים שאין שום קושי לבקר בהם והנוף מדהים.