מחפש רעיונות לנסיעה משפחתית בחגים
-
נכון שזה כבר ממש מעבר לפינה, אבל ככה אנחנו ספונטניים.
שני הורים, שני ילדים (5,7), אוהבים לטייל להשתולל ומה שבא.
בשנה שעברה סגרנו דיל יפה לקפריסין ממש כמה ימים לפני ראש השנה, אז החלטנו לנסות זאת שוב השנה.
לקחנו לנו מלון עם בריכה ומגלשות בקפריסין והילדים היו בשמיים, לא הכל כלול, זה לא אוהבים.
השנה כיוון שהחגים יוצאים כבר באוקטובר, נראה שחופש עם בריכה רגוע כבר לא יקרה, אז חשבנו אולי איזה אי ביוון לטייל לנו מעט.
אולי מקום אחר? לא יודע.
נשמח להמלצות. שבוע\עשרה ימים. ראש השנה\כיפור.
יעד זול וקרוב, יחסית. אם ניקח שם חדר עם מטבחון או דירה ונוכל לבשל לעצמינו בכלל יהיה נהדר(ילדה עם צליאק, מסעדות פחות עובד טוב).
אם כבר יש לכם גם מסלול טיול זה יהיה נהדר, אנחנו בעבודה די עסוקים וקשה לנו לתכנן עכשיו משהו(לפני שלוש שנים, המצב היה רגוע יותר והצלחנו לתכנן טיול מדהים בסלובניה)תודה לכם
משפחת שמש ליפשס -
בארץ אתם הולכים לבריכה ברוקטובר? אם כן, אז למה לא בקפריסין? -
קרוב לא בהכרח אומר זול,
זאת אומרת שכנראה שטיסה לארה”ב תעלה יותר מטיסה ליוון, אבל בכלל לא ברור שטיסה ליוון תעלה יותר מטיסה לאיטליה.
תכנס לדף של גוגל טיסות, תקליד את התאריכים הרלוונטיים ליציאה וחזרה, בתור יעד תכתוב “אירופה”, בסינון תרשום רק טיסות ישירות ומקסימום מחיר, ותראה מה התוצאות שתקבל.
מתוך היעדים שיתקבלו תראה מה נראה לך רלוונטי, תחזור לפה עם הפירוט ונמשיך משם.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
יוון, קפריסין, בולגריה, רומניה, פולין, צ’כיה
תודה על התשובה. -
האם מתכננים לקחת רכב?
רומניה,כדאי עם רכב..טיול מעגלי סיביו-בוקרשט למשל וכל מה שבין לבין..
אפשר טיול פשוט וקל-בודפשט יכולה מאוד להתאים.יש בה פארק מים מקורה צמוד מלון אבל ממש לא חייבים ללון בו.יש שאטלים לפארק המים ממרכז העיר.אפשר לבלות יום בפארק.גן חיות,קרקס,פארקים,רכבל,רכבת הילדים.
יש שפע חומר בכל מדיה שתבחר.כאן באתר בבלוגים הרבים ,פייסבוק כמה קבוצות.
בעיר מלון דירות רבות מרכזיות מרווחות מאובזרות בהכול.עם מספר חדרים לבחירה.במתחם קירלי למשל 5 חברות מתחזקות מלון דירות.דלפקי קבלה 24/7 ואפילו אפשדרות לארוחת בוקר. במתחם כמה מסעדות,ומחוץ שפע חנויות מאפיות,אוכל רחוב ומסעדות..
יש אפילו בלוג של מאפים ללא גלוטן.
אפשר לקחת רכב לכמה ימים ולטייל בברך הדנובה,סנטאנדרה,מוזיאון הכפר הפתוח..
לדעתי יהיה טיול כייפי וקל. טיסות יום יומיות ואפילו פעמים ביום.וויז אייר,אל על…
באותו סגנון פולין,וורשה ,פוזנן וורצלב למשל.קרקוב זאקופני..גם שם פארקי מים מקורים.
תבדקט טיסות מתאימות ולינה.
-
יוון לאן מצאת? אתונה? סלוניקי? אחר?
קפריסין לאן? פאפוס? לרנקה? ניקוסיה?
רומניה איפה? בוקרשט? יאשי? קלוז נאפוקה?…..
אתה צריך לפרט יותר כדי לקבל הכוונה מועילה
-
המון תודה על התשובה המושקעת, נתת לי כיוונים טובים

-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
אני לא בדיוק יודע כי זה לא כזה חשוב, רק מחפש הצעות מבלי לעבור עכשיו על חצי מהבלוגים באתר.
לא כי אני לא רוצה אלא כיוון שאני מנסה לחסוך זמן מחקר. -
החלטה התקבלה
מצאנו טיסה במחיר טוב לאתונה.
אנו הולכים לבלות ביוון שבוע וחצי.אז ככה, נוחתים באתונה באמצע הלילה(אני יודע, לא כייף גדול אבל זו הטיסה), לכן משם נצטרך לזרום ישר אל בית מלון שיסכים לקבל אותנו בשעה מוזרה שכזאת.
חשבנו על לבלות יומיים שלושה באתונה, לספוג קצת אווירה ולהכיר לילדים קצת קולטורה מקומית(לא תרבות, כי חו”ל אז בלועזית).
לאחר מכן נשכור רכב(בהנחה שעוד לא שכרנו אחד, לא בטוח איך הניידות באתונה) וניסע צפונה לטיול יערות\נופים\מים\הרים וכל היופי הזה (חצי האי פיליון, זגוריה וצומרקה, מטאורה, אולי נגיע לאולימפוס ואולי לא).
אנחנו משתעשעים ברעיון של לא להזמין הכל מראש אלא לזרום עם הדרך ולהזמין און ליין כשכבר נהיה שם, ככה שלא נהיה מחויבים לזוז ליעד הבא רק בגלל שהזמנו כבר משהו מראש.
(האם זה בכלל רלוונטי ביוון?)מה דעתכם?
אשמח לתגובות המלצות והערות
תודה
נתן -
על הסף הייתי שומרת את אתונה לסוף- גם כדי להתקרב לשדה התעופה וגם כי מזג האוויר הולך ומתקרר.
מצד שני- הטיול (לדעתי) קצת פחות מתאים לכלכלה עצמאית, צליאק וכו- כמו שתיארת בפוסט הראשוני- וגם הכוון שונה לגמרי.
האם הוא מתאים למשפחה שלך? (נסיעות רבות, לינה מתגלגלת? )
-
מזמן רצינו לעשות את הטיול הזה, נראה לנו שעכשיו זה הזמן.
מאד מתאים לנו לינה מתגלגלת, אנחנו אוהבים לראות מקומות.
ממה שאני קורא, יוון לא נוראית כל כך לצליאקים ככה שאני מאמין שנסתדר(גם ניקח איתנו אוכל, ככה שאפשר להתמודד)
מודה לך על ההמלצה בקשר לאתונה בסוף, בהחלט ניקח זאת בחשבון.
בכל מקרה נראה לי שנצטרך מלון ללילה אחד בהתחלה לפחות, נוחתים בעיר מאוחר בלילה, חשבתי לקחת רכב למחרת ואז להתחיל להתגלגל.
-
ביוון אני עוד לא מבינה אבל באתונה היינו עם הילדים, תהנו
-
שלום נתן, אני בדיוק סיימתי לכתוב על יוון שהיתה מהממת . אמנם אני התחלתי בפלופונס ואינך מתכוון להגיע לשם
אבל כיון שגם אצלי זזה היה טיול מתגלגל אני אצרף לך לינק לתחילת הטיול, ובסוף כל אחד תוכל לראות את הקישור לפוסט הבא.
תבחר מה שיתאים לטיול שלכם.
אתונה היתה אצלי בסוף הטיול.
הפלופונס תחילה (לחץ כאן)
נסיעה טובה
רחל לבון
-
אם תפתח מפה, אתה תראה שאתונה נמצאת בדרום יוון היבשתית, בעוד זגוריה וצומרקה נמצאות הרחק בצפון-מערב. אם אתם אוהבים את יוון, סביר להניח שיצא לכם בעתיד לטוס שוב, אז תקנו טיסות לסלוניקי (יש טיסות זולות של ראיין) ומשם יותר קל ונוח להגיע לצפון-מערב. אז אולי בטיול הזה כדאי להתרכז באזורים שקרובים יותר לאתונה? למשל הפלופנז. יש כמה סיפורי טיול שהתפרסמו כאן באתר של טיולים בפלופנז שהיו טיולי כוכב – שאולי יותר יתאימו לכם, לפי מה שכתבת?
גם אני חושב שכדאי להשאיר את אתונה לסוף, ובעיר עצמה לא נדרש רכב.
לגבי מקומות הלינה: היות ואנחנו כבר מחוץ לעונת הקיץ, לא נראה לי שתהיה לכם בעיה למצוא לינה באופן ספונטני. כמובן שה”מחיר” של זה שלא תזמינו מראש זה שיהיה יותר קשה למצוא לינה שבדיוק תתאים לצרכים שלכם – אם זה חדרי מלון עם דלת מקשרת או מחיר נוח. אם מדובר בדירות, אז מאוד קשה תוך כדי טיול להתעמק בכל דירה (לקרוא ביקורות וכו).
-
איזה סיכום מושקע, תודה לך

אפשר לשאול על הדירה בה שהייתם? גם אנחנו נוחתים בלילה ונשמח להמלצה על מקום שיקבל אותנו בשעה מאוחרת כזאת

-
זו הדירה של עמיחי אבל ממש לא ממליצה עליה
-
עשינו משהו דומה אך קצר יותר בפסח האחרון ל-8 ימים. התחלנו דווקא באתונה . היה מלון חביב (Herodion hotel) שחלק מהדיל נתן הסעה חינם משדה התעופה. בילינו יומיים באתונה שהיו נהדרים וממצים וביום השלישי בבוקר שכרנו רכב והמשכנו צפונה.
-
לגבי הגעה לזגוריה / מטאורה / אולימפוס , מדובר על נסיעה מאד ארוכה של כ- 8 שעות ויותר ולא הייתי מרחיק עד שם. אם רוצים להצפין, אז חצי האי פיליון יותר קרוב (אם כי גם הוא במרחק 4 שעות נסיעה) ואני חושב שיתאים יותר גם מבחינת מזג אויר וגם מבחינת מה לעשות. -
תודה רבה לכולכם.
הנסיעה כבר סגורה.
נוחתי באתונה, משם לקורניטוס(איזור פוליפנס) לשלושה ימים ומשם אל צומרקה ומטאורה.
חזרה אל אתונה עם עצירת לילה במטאורה.נעזרתי באורן מרום המקסים על מנת לשכור רכב בשדה תעופה באתונה (סתם פירגון, הוא לא קשור לתכנון)
נתראה עוד שלושה שבועות כשנחזור ונספר רשמים
נתן