קניון אנטילופ, פייג'
-
שלום למטיילים, אז מה אומרים? אנטילופ תחתון, עליון, אנטילופ X מישהו היה? הבנתי שהמחירים לשניים הראשונים מוגזמים, הסיור קצר...אנחנו נהיה עוד מעט, תחילת אוקטובר.
הבנתי גם ששייט באגם באוקטובר קר מדי…
(2+ 18+ 15 זהו ההרכב המשפחתי. 2 לילות בפייג’).
תובנות ודעות יתקבלו בשמחה:)
נורית
-
אני הייתי בתחתון.
בזמנו היה ממש זול.
אורך הסיור פחות משעה.
הוא מדהים ומיוחד לטעמי שווה גם אם העלות גבוהה -
-
-
הסיור בקניון התחתון זול יותר, מכיוון שמתחנת היציאה יורדים ישירות לקניון, עוברים במסלול בכיוון אחד ויוצאים בצד השני.
הסיור בקניון העליון יקר יותר מכיוון שהביקור כולל גם נסיעה ברכב שטח עד פתח הקניון, וההליכה בקניון היא הלוך + חזור (כי חוזרים דרך הקניון לרכב השטח).
מבחינת התייר הממוצע הסיורים דומים, אם כי הקניון העליון מעט יותר מרשים (הייתי בשניהם) וגם שם מצלמים כל הצלמים המקצוענים בגלל תנאי תאורה נוחים יותר.
לגבי העלות הגבוהה – לדעתי האישית זה מסוג הדברים שדי מגדירים את הטיול – כלומר כל ההוצאות שמסביב לטיול (הטיסה, הרכב, המלון, האוכל וכו) נועדו בעיקר כדי לאפשר לכם להגיע לטייל במקום כמו אנטילופ.
לגבי שייט באגם: לא חובה לשכור סירת מנוע פרטית. יש באגם גם שייט בספינת תיירים, אולי בתקופה שיותר קר אפשר להסתפק בשייט כזה.
-
גם אנחנו היינו באנטילופ העליון, ולמרות כל מה שאומרים – העלות הלא-נמוכה, הסיור הלא-ארוך והצפיפות הרבה – זה אחד המקומות היפים שראיתי בחיי, וטיילתי כבר לא מעט. מסכימה עם קודמיי שאם כבר מטיילים באיזור, ויש שם עוד מקומות יפים (גם ההורס-שו שלא הוזכר מקסים), אין סיבה או טעם לוותר עליו. הסביר זאת יפה עמיחי: שילמתם כל-כך הרבה על הטיסות, הלינות, וכו’ – בדיוק בשביל להגיע למקומות כאלה.
-
אז אני אגיב בתור מי שויתר על אנטילופ. בין השאר בשל עלות ועניין.
למרות מה שאמרו פה מקודם- לכולנו יש זמן קצוב לטיול, תקציב מסוים ותחומי עניין. בין כל השלושה האלו אנחנו צריכים לבנות את הטיול שהכי טוב לנו, וכשזה יותר מרק אדם אחד, צריך גם להתחשב בכולם…
כשאנחנו התחלנו לתכנן את הטיול באזור היו לנו כמה מקומות שבטוח היו כלולים כמו ברייס כולל הליכה בפנים ומסה ורדה . היו כמה מקומות שידענו שאנחנו בטוח חותכים כמו הגרנד קניון ומונומנט ואלי. והיו לנו כמה שהתלבטנו. אנטילופ היתה התלבטות. הדעות בזמנו בפורום היו לכאן ולכאן. מהמהללים לאלו שקצת יותר היססו בגלל מחסור יתר, העובדה שכל הזמן דחפו אותם קדימה לפנות מקום לקבוצה הבאה, או אלו שנפלו על יום מעונן ולא ממש חזו במלאי האור.
אצלנו כשיש היסוס וזה מלווה בעלות לא מבוטלת ויש חלופות שאחרת נאלץ לוותר עליהן - בחרנו בדברים אחרים. היה לנו טיול מוצלח ולכן אם הפסדנו איזה פלא תבל כלשהוא.. לא נורא. יש עוד מלא פסגות ( או קניונים) לכבוש ולעולם אין לדעת., אולי עוד נשוב גם לשם....
-
אני ביקרתי (ב- 2011) בקניון התחתון. חשבתי לבקר גם בעליון, אבל שאלתי במקום את המפעילים (במגרש החניה של הקניון העליון), והם אמרו שמדובר בערך באותו דבר, והחלטתי בעקבות כך לותר.הביקור בקניון התחתון לקח שעה בערך. הביקור היה מוצלח. המחיר לא היה זול, אבל ממש לא נורא (כמדומני, אז העלות ב- Ken Tours היתה $26).
-
זו דעתי בלבד... הייתי בסיור של התחתון היה יפה מאוד, אולם כל התמונות שנראות משם מדהימות זה בגלל אפקט המצלמה, דהיינו העין הרגילה שלנו לא "רואה" את האפקטים של הצבע בתוך הקניון ולכן מצאתי את הסיור פחות מרשים לעומת נגיד הברייס קניון או סדונה
-
תודה לכולכם. התרשמתי מהשיתוף:) חן חן. עזרתם. -
הקניון התחתון מהמם ביופיו. ממליצה בחום -
התלבטנו לא מזמן בדיוק באותה סוגייה, ולמרות שבסוף הכרענו בעד ונהננו אין לי עדיין תשובה חד משמעית.
חוששני שהעסק שם קצת חצה את הקו העדין למחוזות החמדנות. המחיר זינק כנראה בשנים האחרונות והכפיל עצמו כך שכיום זו הוצאה כבדה ומשמעותית בהרבה. הצפיפות גם היא ממש לא זניחה.
ועם זאת, המקום מיוחד ויפהפה ממש!
אכן, דילמה... אבל לפחות תתנחמו שאין כאן הכרעה באמת רעה. מקווה שתיהנו בכל מקרה. -
אז דעתי האישית בלבד-
היינו ביום ראשון האחרון בקניון אנטילופ התחתון.
הסיור הוזמן כמה חודשים מראש.
הקניון עצמי מאוד יפה אבל יש לי כמה דברים לומר:
- בתמונות הקניון יפה הרבה יותר בגלל האפקטים
- הקניון ממוסחר ברמות שזה ממש מוציא את כל הכיף
עוד לפני שהתחיל הסיור ועמדנו בתור הארוך להיכנס לקניון עצמו המדריך דאג להסביר שהיום כולנו נצא עם תמונות מדהימות. הוא העביר לכולם את הטלפון לאפקט מסויים, והתחלנו את הסיור כשהתורים ארוכים ובקושי זזים.
באותו רגע נתון בשעה 12:30 בצהריים היו בקניון בערך 300 אנשים בבת אחת..
כל הסיפור הרגיש בעיקר כמו קורס אינסטגרם.
כולם היו עסוקים בלצלם ובלהצטלם, והמדריך לא הפסיק לצלם אנשים, עומדים בתור ומצטלמים אחד אחד ומהר.
שום מילה למשל על איך הקניון נוצר.. רק איך התמונה תצא מושלמת.. בקיצור, אישית, התאכזבתי..
-
אנחנו נהיה שם בקרוב, והחלטתי לא ללכת בגלל המסחור והעומס..
כן בחרתי ללכת לקניון x שהבנתי שהוא קטן יותר, אולי קצת פחות יפה, אבל הרבה פחות עמוס..