ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מדגסקר - עזרה בתכנון טיול של חודש

פורום אפריקה
    אנטאננריבו טאנה אפריקה מדגסקר נוסי בה
    4
    7
    861
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ronendam
      ronendam נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל המטיילים!

כחובב אפריקה מושבע אני מגיע בפעם הראשונה לאי המיוחד בחודש הבא. אמור לנחות באמצע ספטמבר לתקופה של חודש ושבוע – נחיתה בטאנה והמראה חזור מנוסי בה. אשמח לקבל טיפים למסלול מעניין – חשוב לי לראות טבע (למורים חובה כמובן) אבל גם להרגיש את האותנטיות של המקום ולחוות קצת את החיים גם מחוץ לעיר הבירה.

אעדיף להימנע מטיסות פנים אבל אשקול זאת בחיוב במידה ואבין כי זה הכרחי.

המלצות ממבקרים שהגיעו לאי בשנתיים האחרונות יעזרו לי מאוד. כמו כן – האם אמורה להיות בעיה עם הויזה או שאני מקבל אותה במקום? מניח שאזדקק לויזה של חודשיים במקרה שלי.

תודה מראש לעונים!

רונן 

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz @ronendam נערך לאחרונה על ידי

@ronendam

ביקרתי במדגסקר בטיול מאורגן לפני 4 שנים.   לגבי הויזה, היא ניתנת במקום בשדה התעופה.  בכניסה לטרמינל (הליכה ברגל מהמטוס) עוברים את החלק של הבריאות (כמדומני שצריך להגיש להם טופס שממלאים במקום), אחר כך הולכים לשלם עבור הויזה, כאשר התשלום תלוי במשך השהות. ומשם, עם הקבלה על התשלום הולכים לביקורת הדרכונים.

הבירה, טאנה, לא הכי מענינת.  ביקרנו בארמון המלכה, על ההר.  ממליץ על הביקור שם.  יש תצפית על כל העיר והסביבה.

אם בכונתך להגיע מטאנה עד Nosy Be, אני די בטוח שכדאי לך לטוס, היות ומדובר במרחק גדול ותשתית הכבישים די גרועה.  חלק גדול מהדרכים אינן סלולות (עם אספלט), אלא הן דרכי עפר.  נסיעה של ימים בכבישים אלו (שכמובן הן לא בדיוק דרכים מהירות) איננה כזו נעימה.  אנחנו טסנו ל- Diego Suarez(Antsiranana), ומשם המשכנו (תוך כדי טיול) עד למקום ממנו לקחנו את הסירות מנוע ל- Nosy Be.  כמובן שיש לך הרבה יותר זמן מאורך הטיול שלנו, ולכן יתכן ובכל זאת תוכל לעשות את הדרך צפונה ברכב, רק קח בחשבון את חוסר הנוחות.

אחד האיזורים בהם ביקרנו הוא איזור Andasibe, ממזרח לטאנה (נוסעים עם הכביש שמוליך לעיר הנמל טומאסינה).  יש שם שמורה עם למורים (אני זוכר את האינדרי בעצים).  לא רחוק משם ביקרנו בשמורה פרטית בשם Vakuna, שם הלמורים נגשים אליך ואתה יכול להאכיל אותך.  זה היה ממש כיף.  לא רחוק יש גם פארק זוחלים ואפשר לראות מבחר של זיקיות וזוחלים אחרים ממדגסקר.  אנחנו גם המשכנו, כולל שיט בסירה לאיזור החוף לשמורה פרטית נוספת, Palarium Private Reserve.  לדעתי, מסלול דומה יאפשר לך לראות למורים, ובשמורות הפרטיות ממש במרחק נגיעה.

אתה מוזמן לראות תמונות מהטיול ב- אלבומי תמונות מהטיול במדגסקר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ronendam
          ronendam נערך לאחרונה על ידי ronendam

תודה רבה על העזרה!

זכור לך מה המחיר הממוצע של טיסת פנים?

האם יש מדריך דובר אנגלית עליו תוכל להמליץ? עד כמה מורכב למצוא דוברי אנגלית סבירה בטאנה?

כמו כן אם יש לך המלצה על מקום לינה ללילה ראשון בטאנה במחיר סביר (סביב 20 דולר) אשמח לשמוע על כך!

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dhz
            dhz @ronendam נערך לאחרונה על ידי dhz

@ronendam

מדובר היה בטיול מאורגן, כך שאין לי מידע לגבי מדריכים.  השפה הלא אפריקנית היותר מקובלת במדגסקר היא כמובן צרפתית, אבל בתחום התיירות האנשים שניתקלתי בהם ידעו אנגלית ברמה סבירה.  שים לב שיש הודעה בפורום הממליצה על מדריך במדגסקר.

המלון בו לנו בטאנה היה סביר.  אין לי כל מושג לגבי העלות (טיול מאורגן).

אגב, המטבע זר העדיף שם הוא האירו (לא הדולאר).

• ronendam
              ronendam נערך לאחרונה על ידי

תודה,

מבדיקות שעשיתי הבנתי שאין בעיה להמיר דולרים במדגסקר אז מעריך שבכל זאת אגיע אתם

shulamija תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • shulamija
                shulamija @ronendam נערך לאחרונה על ידי

@ronendam

רונן שלום

חבל שרק עכשיו אני רואה את ההודעה שלך.

הייתי ביולי השנה במדגסקר ויש לי המון מה לומר על כך.

תהנה

שולמי יעקב

• מטייל_4084023
                  מטייל_4084023 נערך לאחרונה על ידי

אשמח למייל שלך לשאול

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון