טיול בסן פרנסיסקו
-
שנה טובה לכל חברי הפורום,
אנו צפויים להגיע לסן פרנסיסקו ב-10.10 בשעות הצהריים המוקדמות.
אני מניחה שאחרי התאפסות, קניות ראשונות והתמקמות בדירה נצא לנסיעה קצרה לגבעת התאומים לתצפית על העיר ואז נחזור.
ב-11.10 – יום שלם בסן פרנסיסקו
12.10 – סן פרנסיסקו ואחר הצהרים יציאה לכיוון יוסמיטי (לינה במריפוסה)
אשמח לקבל המלצות למסלול ביום וקצת שיש לנו (רציף 39, אקספלורטוריום, רחוב לומברד, יוניון , ציינה טאון, ועוד) אנו לא מתכוונים להגיע לאלקטרז .
האם כדאי להגיע בתחבורה ציבורית? רכב? ואם כן, היכן מומלץ לחנות (תוך התחשבות בעלויות החניה הגבוהות)
בגוגל מאפ יש מרחקי הליכה\נסיעה אבל ברור לי שהעיר הזו ל “שטוחה” ..
כמו כן, האם יש מקומות שפחות מומלץ להשאיר את הרכב (פריצות..) משום שביום האחרון נהיה עם הציוד שלנו ברכב.
אשמח להמלצותיכם.
חג שמח,
דנית
-
לטעמי, יום וחצי בס”פ (לא מחשיב במיוחד את הערב הראשון שלכם) זה מעט מדי עבור סן פרנסיסקו, העיר היפה בארה”ב (לעניות דעתי).
-
מסכימה לגמרי.
חסרים נתונים, מה ההרכב שלכם? האם אתם נהנים מטיול רגלי?
היכן הדירה?
אני מאוד ממליצה לא לטייל בעיר עם רכב. החניה שם לא נעימה בכלל וגם יקרה לטעמי (ואני תושבת תל אביב אז לשלם על חניון זה לא קללה בעיני). יש המון מה לעשות ולראות בעיר וההרכב שלכם משמעותי וכן מה אתם אוהבים לעשות.
למשל אנחנו משפחה עם מתבגרים ועוד לא קרה שבילינו פחות ניום שלם במוזיאון מדע. האקספלוריריום לא גדול אבל בהחלט מקום שאנחנו מסוגלים לבלות בו יום שלם (גרנו בעיר שלושה חודשים ממש מולו והיה לנו מנוי לשם. היינו בו המון). אם אתם לא נוסעים למנטה ריי ואתם עם ילדים או מתבגרים אולי תרצו לבקר באקווריום. ההליכה על הפיר מהאקספלוריטוריום לפישרמן וורף היא שטוחה ולוקחת פחות משעה. בפישרמן וורף יש את מוזיאון המכונות הישנות, לא משנה בני כמה ההרכב זה פשוט תענוג גדול, אנחנו היינו שם בקיץ האחרון פעמיים (בתחילת הטיול ובסופו) כל פעם כשעתיים (אבל אנחנו ממש איטיים) ומשחקים בהמון משחקים.
אם אתם בכושר סביר אתם יכולים לעלות מהפישרמן וורף ללומברד ברגל, זו עליה כמו כל העליות בעיר, זה ךוקח כארבעים דקות. אם לא, יש שם כייבל קאר (אני ממליצה דווקא לקחת מהפינה של פאוול וקליפורניה ולא שם בגלל התור. ולרדת בציינה טאון). אפשר ללכת מלומברד לצ’ינה טאון או ליטל איטלי. זה סיבוב של יום מלא בלי האקספלוריטוריום והאקווריום.
אם היה לי יותר זמן הייתי מטיילת בגולדן גיט פארק ונכנסת למוזיאון הטבע. אם אתם עם רכב אפשר פשוט לעשות את מסלול ה49 מייל. הוא יפה מאוד ומקיף את העיר.
התניידות בעיר עם תחבורה ציבורית היא קלה מאוד. אפשר לקנות קליפרד שזה הרב קו שלהם כבר בשדה. הוא משמש לכל כלי התחבורה כולל המעבורות (לא הטקסי מיים זה פרטי).
-
תודה.
אנו זוג + 3 (24,20,17)
ברור לי שזה מאוד קצר לסן פרנסיסקו, אבל אנו במגבלת זמן, והלוואי והיינו יכולים להישאר יותר..
מניחה שכמו בכל הטיולים שלנו, הדיוקים יעשו “ON GOING” ואם יהיה לחץ קבוצתי להישאר עוד קצת, אז זה מה שיהיה בסוף, אבל בינתיים זו ההקצבה לס”פ.
נלון בדירה בדיילי סיטי, זה כרבע שעה מיוניון סקוור.
אנו מתוכננים להגיע לאקווריום במונטריי (בהתאם להמלצות שהוא שווה יותר)
חשבתי להתחיל ביוניון סקוור, ציינה טאון, אקספלורטוריום, רציף 39
ואז ביום השני כשנהיה עם הרכב , אולי לעשות את 49 מייל (באתר ישנם דעות חלוקות על הכדאיות) או לסוע לגשר הזהב, רח’ לומברד ,פארק גולדן גייט..
דעתכם?
-
אם אנחנו מדברות על אותו דיילי סיטי מדובר על פרוור מחוץ לעיר. עם רכב זה יכול לקחת המון זמן כי יש המון פקקים בכיסות לעיר כמעט בכל ימות השבוע. יש לכם בארט מדיילי סיטי לעיר (שוב בהנחה שאנחנו מדבריםעל אותו מקום). תעשו כרטיסי קליפרד למרות שכל הילדים לדעתי כבר ללא הנחה, זה עדיין קצת יותר זול אבל בעיקר נוח. הייתי משארה את הרכב שם גם ביום השני ולוקחת בארט לשם במקום לבזבז זמן על כניסה ויציאה מהעיר ברכב ושלא לדבר עלחניה.
ללא ספר האקווריום במונטה רי שווה יותר. לגבי האקספלוריוריום הוא נחמד מאוד אבל לא שונה ממוזואוני מדע אחרים בעולם (אנחנו הולכים בכל טיול כמעט). במעט הזמן שיש לי, עם “ילדים” כאלה גדולים הייתי הולכת ברגל ומסתובבת בעיר. את לומברד נחמד לרדת באוטו אבל אנחנו דווקא נהנים לרדת אותו ברגל, משום מה הפיתולים שלו נראים לנו יותר נחמדים ברגל מה גם שתמיד כשהיינו שם עם רכב היה צפוף ולא כיף.
49 מייל הוא מסלול נחמד. אני לא התעלפתי ממנו אולי בגלל שאת רובו ראיתי גם ככה בשיטוטים שלנו בעיר (כנעט כל השבוע טיילתי בעיר עם בילדים בזמן שבעלי עבד בסופי שבוע נסענו לטייל מחוץ לעיר). אם אתם עם ילדים כאלה גדולים ובא לכם לאכול במקום קצת פנזי, שעושים בו מרטיני מעולה (ליד השולחן, זה הקטע), . אני ממליצה מאוד לאכול בbix
בהרכב הזה
אל תוותרו על מוזיאון המכונות הישנות הוא ממש מאחורי מאפיית בודווין על המזח.
מקום מאוד מיוחד בעיניהסיבוב שהצעתי ברגל לגמרי ישים אם אתם ההורים בכושר סביר. היינו בקיץ האחרון שוב שם (יומיים בתחילת הטיול ויומיים בסוף) ועשינו את הסיבוב הזה. שכחתי לציין שהולכים על הפיר עד לסופו תגיעו לHYDE PIER שם יש תצוגה של ספינות עתיקות שאפשר להיכנס ולראות בעלות של דולרים בודדים. מאוד מעניין בעיני.
מקום קצת פחות מתוייר ומדובר.
משם אפשר לקחת שוקו או גלידה בג’ירלדלי ולטפס ללומברד לנו זה לקח פחות מחצי שעה עם בת 16 ובן 13.
אנחנו ירדנו לקולומבוס לאכול פיצה בפיצריה האהובה עלינו ומשם לסיבוב בצ’ינה טאון.
וחזרנו לאזור האמברקדרו שזה ממש מול האקספלוריטוריום. כל הסיבוב הזה בלי עצירות לוקח כשעתיים +.
עם עצירות זה יכול לקחת יום שךם.
טווין פיקס- אם אין ראות בעיני ממש לא שווה את הזמן אבל זה אישי. אם הולכים לטווין פיקס הייתי מוותרת על מגדל קויט.
בכל מקרה, אתם יכולים לתפוס בארט ליוניון סקוור אני מניחה שהילדים שלכם יהנו שם.
אם יש המלצות ספציפיות שאת רוצה או שאלות ספציפיות אשמח לעזור
-
תודה רבה.
שנה טובה
-
כמו בכל עיר גדולה ומתויירת, גם בסן פרנסיסקו יש שפע של אטרקציות שאפשר למצוא בכל מקום אחר – אקוואריום, מוזיאון מדע, צ’יינה טאון, דאונטאון, ריפלי, דנג’און וכו.
ויש בעיר גם כמה אתרים מפורסמים של העיר: מגדל קויוט, גשר שער הזהב, גשר המפרץ, פארק שער הזהב, הגבעות התאומות וכו.
מעבר לכך, יש כמה שכונות בעיר ששמרו על האופי המיוחד שלהן: הגבעה הרוסית ונוב היל עם האוכלוסיה ה”עילאית”, שכונת קסטרו שזה המוקד של קהילת הלהטב, שכונת היאט אשבורי מוקד ההיפים ושכונת מישן עם כל הסטארט אפים.
מי שמגיע לעיר ליומיים או שלושה מתמקד מן הסתם רק באטרקציות התיירותיות המובהקות ואין זמן להתעמק יותר. לכן קצת מפתיע אותי הבחירות שלכם כמו למשל יוניון סקוור בדאונטאון או צ’יינה טאון שפחות מאפיינים את העיר.