התניידות עם כסף בין מדינות + כמה?
-
היי,
אני טס לבודפשט (חמישה ימים) ומשם אני ממשיךלברלין (שבוע).
מכיוון שמדובר ב12 יום, אני קצת חושש לקחת את כל הכסף במזומן מהארץ, מה גם שמדובר במטבעות שונים.
כמה הוצאות יהיו לדעתכם ליום (מבחינת אוכל, תחבורה ציבורית ואטרקציות – לינה כבר סגרתי… שופינג אנהל מתקציב נפרד) בכל אחת מהמדינות? אני הייתי מעוניין להתנסות באוכל מקומי גם ברמה בינונית-גבוהה – לא להשתגע עם ההוצאות אבל גם לא להתכלב.
אין לי רשימת אטרקציות מסודרת (לצערי בתקופה מאוד עמוסה ואין הרבה זמן למפות הכל), אז אין לי הערכה ישירה של ההוצאה מהבחינה הזו.
איך לדעתכם נכון להתנהל מבחינת הכסף? האם להמיר הכל בארץ ולקחת איתי? האם יש אפשרות להזמין מהארץ מטבע ולאסוף בברלין?
שנה טובה ותודה

-
עונה על ברלין:
קח איתך מהארץ מעט יורו במזומן והשתדל לשלם מה שאפשר (שזה כמעט הכל) בכרטיס אשראי. זה יותר נוח, יותר בטוח, וככל הנראה לא יותר יקר.
במקרה שתזדקק לעוד מזומן אז בברלין לא חסרים כספומטים.
ורצוי שבנוסף לכרטיס האשראי שבכיסך יהיה לך כרטיס אשראי רזרבי בכספת בחדר המלון (למקרה של אובדן/גניבה/תקלה).
-
לגבי ברלין: אין צורך לקחת מזומן, אפשר לשלם באשראי שם בכל מקום. גם יותר בטוח מאשר מזומן ומבחינת עלויות ועמלות – זה יצא מאוד דומה.
-
קח בחשבון שכשמשלמים באשראי יותר קשה לעקוב אחר סך ההוצאות..
פה קבלה שנשכחה, שם מכונה אוטומטית שלא הנפיקה קבלה וכו'
-
אנא הסבר
-
האם אתה ממליץ על הטענת כרטיס אשראי של הדואר בחלק מהסכום, כדי לפצל סיכון?
כמו כן, מה לדעתך יהיה תקציב סביר ליום?תודה
-
אני משלם על הדברים הגדולים (לינה כמובן – מראש) באשראי ואת הדברים הקטנים או באשראי או במזומן.
כלומר באשראי את – כרטיסי הנסיעה בתחבורה ציבורית, קניות בסופר, תשלום על אטרקציות במקומות “מסודרים”, קניות בחנויות כלשהן וכדומה
במזומן אני משלם על מסעדות (חלקי, לפי מה שאני מרגיש), מוניות וקניות זעירות מדי פעם (שתייה, מזכרת זולה וכו’..)
אני לוקח במזומן סכום ששווה למספר עשרות דולרים ליום.
ובדרך כלל אני חוזר עם הרבה מזומן לארץ. לקראת סיום הטיול אני מתשדל משתדל את השטרות הקטנים ו/או מטבעות ולחזור לארץ עם שטרות גדולים בלבד, אותם אפשר להחזיר.
בסופו של דבר, אפשר להסתדר עם סכום של כ- 50-100 דולר כמעט לכל תקופה. תחשוב בסופו של דבר כמה כסף מזומן אתה מוציא ביום יום שלך כשאתה מטייל בארץ ומסתובב בתל אביב? דיי זניח. לרוב.
-
ואם אתה מדבר על פיצול סיכון – כלומר אם יגנבו לך את האשראי?
אני מניח שלכל אחד יש יותר מכרטיס אשראי אחד. אז אחד שמים בארנק ואת השני שמים במקום בטוח עמוק בתוך התיק, או בחגורת כסף כלשהיא.
-
חס וחלילה. הכרטיס הנטען של הדאר זה הכסף הכי יקר שיש.
העמלות על תשלום גבוהות יותר מאשר בכרטיסי אשראי ועל משיכת מזומן יש עמלה מופקעת ממש.
-
כשאתה לוקח מזומן אתה יודע כמה הוצאת.
כשאתה משלם באשראי, במיוחד בחו"ל כשאתה יוצא מהשגרה היומיומית שלך ורוכש דברים "על הדרך", יותר קשה לעקוב כמה הוצאת.
כשתבדוק בחשבון תגלה שהוצאת יותר משחשבת.
-
עם מזומן – קל יותר לדעת כמה הוצאת עד אותה נקודה פשוט ע”י ספירת המזומן שנשארלעומת זאת עם אשראי – קל יותר לדעת על מה הוצאת ע”י בדיקה בדיעבד באתר של חברת האשראי. הבעיה היא שהאתר לא מתעדכן בזמן אמת אלה אחרי יומיים בערך ולכן אפשר לדעת כמה הוצאנו עד שלשלום ולא עד עכשיו.
אבל – תלוי כמובן בחברת האשראי ותנאים שלה, אבל אפשר לעקוב גם על כמה הוצאנו באשראי.
למשל החברה שלי שולחת לי SMS אחרי כל רכישה בחו”ל. אז אם אני רוצה אני יכול לספור את ההודעות והסכומים ב-48 שעות האחרונות. זה לא מושלם כי יש סיכוי שSMS ילך לאיבוד או יגיע באיחור. אבל זה מדד לא רע. כמובן רק במקרה ששמרת על המספר שלכם...
-
@dyarok אמר:
כשאתה לוקח מזומן אתה יודע כמה הוצאת.
כשאתה משלם באשראי, במיוחד בחו"ל כשאתה יוצא מהשגרה היומיומית שלך ורוכש דברים "על הדרך", יותר קשה לעקוב כמה הוצאת.
כשתבדוק בחשבון תגלה שהוצאת יותר משחשבת.
מי שמתקשה במעקב אחרי הוצאות באשראי מתקשה גם בישראל,לכן ההמלצה שלי היא שמי שמתנהל בישראל באשראי כדאי שיתנהל כך גם בחו”ל, מי שמתנהל בישראל במזומן כדאי שישקול להשתמש במזומן גם בחו”ל.
כל אחד וההעדפות שלו
@WhatI-mLookingFor אמר:
האם אתה ממליץ על הטענת כרטיס אשראי של הדואר בחלק מהסכום, כדי לפצל סיכון?
כמו כן, מה לדעתך יהיה תקציב סביר ליום?תודה
הכרטיס הנטען של הדואר הוא צורת השימוש היקרה ביותר ומסוכנת כמעט כמו מזומן.עוד לא מצאתי מישהו שיצליח להסביר בצורה מוסמכת (לא הנחות וניחושים אלא לאחר בדיקה) תוך כמה זמן אם בכלל ובאיזו צורה יקבל כסף חזרה אם כרטיס האשראי הנטען שנמכר דרך הדואר אובד/נגנב.
אם אתה רוצה כרטיס נטען קח כזה של הבנק, שם אתה יכול דרך האינטרנט בלחיצת כפתור להחזיר את הכסף לחשבון (כמובן אחרי עמלות).