ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נסיעה ברכבת מנצסטר-ליברפול-יורק

פורום אירופה
    ליברפול מנצ'סטר רכבת באירופה
    3
    8
    1091
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ערן2000
      ערן2000 נערך לאחרונה על ידי

האם מישהו יכול לייעץ בנוגע להזמנת כרטיסי רכבת לאיזור הנל דרך האינטרנט. האם אופן קבלת הכרטיסים בתחנת הרכבת יעיל וקל? אני מבין שהזמנת כרטיס לרכבת הינה רק לרכבת ספיציפית ואם מאחרים הכרטיס פג? תודה לכל עיצה נוספת
      שקד anisham12 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד @ערן2000 נערך לאחרונה על ידי

ה-National Rail מאגדת תחתיה מפעילים שונים, לרוב בהתאם לאזורים הגיאוגרפיים בארץ. קווים שונים מופעלים על ידי מפעילים שונים. אם מחפשים רכבת באתר הנשיונל רייל אז האתר כבר יעביר אותך לבד למפעיל שממנו קונים. במקביל, קיימת חברת רכבות נוספת -Virgin, שפועל במקביל לרכבות הרגילות, בעיקר בין ערים גדולות. אפשרות נוספת לקניה של כרטיסים היא דרך אתר / אפליקציית Trainline, שהיא מאוד נוחה אבל גובה עמלת שימוש קטנה.

בנוסף, יש כרטיסים שונים שאפשר לקנות. יש כרטיסים שמוגבלים לרכבת ספציפית ויש כאלה שלא. קניה מראש של כרטיסים ספציפיים יכולה לחסוך הרבה כסף בעלות הכרטיס. אם קונים ביום הנסיעה זה לא משנה, כבר אין אפשרות להנחה בקניה מראש.

אם קונים לרכבת ספציפית אז אפשר לאסוף את הכרטיס במכונה בתחנה או, ברוב המקרים פשוט להציג אותו בסמארטפון. אם קונים כרטיס גמיש אז לא תמיד אפשר להציג בסלולרי, רואים את זה בתהליך הקניה. האיסוף במכונה הוא קל. לרוב המכונה דורשת את כרטיס האשראי שבאמצעותו נעשתה ההזמנה. צריך מספר אישור שמקבלים במייל וזהו. רק לקחת בחשבון שלפעמים יכול להיות קצת תור במכונות, ושבתחנות רכבת גדולות צריך למצוא אותן. לדעתי אם אפשר להציג בסמארטפון או להדפיס בבית זה עדיף.

ערן2000 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ערן2000
          ערן2000 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

תודה רבה על התשובה המפורטת. מהסלולר אני מפחד…  מהזכור לי מלפני שנים רבות, ברכבות בלונדון מכניסים כרטיס לתוך “כספומט” כזה ואז נכנסים וגם ביציאה מהתחתית מכניסים את הכרטיס. האם השיטה ברכבות בין עירוניות זהה?   אם ככה איך ניתן להדפיס את הכרטיס בבית? יש סורק חיצוני גם בכניסה וגם ביציאה?   באתר זר המליצו על אתר שלהלן שמוכר כרטיסים ללא עמלות תיווך https://loco2.com/?utm_source=s61_uk&utm_medium=ws&utm_campaign=s61

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שקד

@ערן2000

אתה יכול להסביר את הפחד מהסלולרי? אתה מקבל מייל עם ברקוד ואתה מצמיד את המסך לקורא הברקודים שבשערים ברציף. זה אותו קורא ברקודים שבו משתמשים עם כרטיס הנייר שהדפסת בבית. לטעמי יש בזה הכי פחות התעסקות. לא צריך להגיע לתחנה ולהדפיס שם כרטיס מנייר ולא צריך להדפיס מראש. פקחים מוכנים לקבל כרטיס בסמארטפון. באמת שאין עם זה שום בעיה. זה הכי פשוט והכי סביבתי. בכל מקרה, אין בעיה לאסוף כרטיסים במכונה ואין בעיה להדפיס בבית. לאסוף במכונה זו אופציה שתמיד קיימת והיא תמיד ללא עלות.

אני לא מכירה את האתר שצירפת. בהסתכלות זריזה אני רואה שיש שם עמלה על קניית כרטיסים. אולי זו חברה טובה שאין איתה בעיות, אני לא מכירה. מהניסיון שלי עם מפעילים של הנשיונל רייל ועם טריינליין לא היו לי בעיות. כשביטלו רכבת שתכננתי לקחת ונאלצתי לקנות בתחנה כרטיס יקר לרכבת אחרת – החזירו לי את הכסף על הכרטיס המקורי בלי בעיה. גם כשקניתי מראש ואז בסוף החלטתי לקנות כרטיס אחר החזירו לי את הכסף בלי להתווכח ובזריזות. לא אומרת שהחברה הזו היא לא ככה, אין לי מושג. עם האחרות יש לי ניסיון טוב.

ערן2000 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ערן2000
              ערן2000 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

תודה !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • anisham12
                anisham12 @ערן2000 נערך לאחרונה על ידי

@ערן2000

נסעתי עם רכבת ממנצ’סטר לליברפול ובחזרה לפני 4 שנים. את הכרטיס שהוא אישור ההזמנה ליתר דיוק ,הזמנתי דרך האינטרנט אבל היה צריך לקבל את הכרטיס עלייה לרכבת בתחנת הרכבת מנצ’סטר פיקדילי במכונה האוטומטית, אחרי שמקליד מספר קוד שקיבלת עם הכרטיס שהזמנת ( תהליך שיכול להיות טיפה מסורבל אבל אפשר לבקש לקבל עזרה ) . אם זה לא כך היום והכרטיס הוא כרטיס אלקטרוני עם קוד שסורקים אותו עם העלייה לרכבת או במהלך הנסיעה, זה יהיה מצויין על גבי ה PDF שאתה מדפיס אחרי ההזמנה ו/או על אישור ההזמנה.

ערן2000 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • ערן2000
                  ערן2000 @anisham12 נערך לאחרונה על ידי

@anisham12

זאת בדיוק השאלה. כי אני חושש להסתבך במכונות שם. נקווה שבאתר הרכישה יש  הסבר לנושא האם צריך לבצע לקבל במקום כרטיס עליה

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שקד

@ערן2000

זה קצת תלוי במפעיל עצמו אבל לרוב בשלבים הסופיים של ההזמנה יש לך בחירה האם אתה רוצה להדפיס את הכרטיס במכונה, האם אתה רוצה להדפיס בבית, ולפעמים אפשר לבחור אם אתה רוצה לקבל את הכרטיס בדואר. תבחר מה שנוח לך. המכונות להדפסה הן לא מסובכות ובכל מקרה תוכל לבקש עזרה. לדעתי גם בקופה יוכלו להדפיס לך את הכרטיס לפי מספר אישור הזמנה.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון