סיורים בקפריסין ולינה - סדר הגיוני...
-
אנו משפחות בנות 10 נפשות סך הכל המגיעות לקפריסין לארבעה ימים מלאים (5 לילות) בסוף אוקטובר:
*אשמח לדעת האם הגיוני שניקח הסעה וסיור מנמל התעופה בלרנקה בבוקר, להרי טרודוס, ללון שם ארבעה ימים,
לשכור שם רכב (יש שם היכן לשכור רכב? האם מביאים את הרכב עד אלינו. מנסה...), להחזיר את הרכב ביום הרביעי (איך מחזירים וחוזרים חזרה למקום הלינה?),
ולהזמין הסעה בחזור ממקום הלינה ללרנקה ביום המחרת כך שנהיה בנמל מוקדם בבוקר? כדי שלא נסתבך עם הרכב ביום האחרון ונאחר חלילה?
או האם עדיף ללון 2 לילות בטרודוס ו 2 לילות בלרנקה?
אגב, הבנתי שיש סיורים חינם בקפריסין. גם רגלים וגם ממונעים. האם רלוונטי לקבוצה? גם לנוער שעמנו? ידוע למישהו מהיכן הם יוצאים? האם רק מבתי המלון? האם רק בלרנקה? יש למישהו קישור ישיר לזאת?
*לינה – יש למישהו המלצה על לינה כפרית אותנטית בהרי הטרודוס/לימסול איפה שהוא, באזור לא מתויר?
עברתי על פוסטים רבים בלמטייל ולא גיבשתי עדיין תכנית גם בשל ההרכב.
בגדול מעוניינת בלינה כפרית אותנטית באזור פחות מתויר לשתי המשפחות (5 נפשות כל אחת, הילדים בגילאי 12-25. כאן מתחיל האתגר להתאים מקום לינה) רצוי עם ארוחת בוקר. מעוניינת שנספיק לטייל בהרים, בכפרים ובנופים אך גם לשכשך במי הים בנחת ולטייל בלרנקה וגם להספיק לפארק החבלים sparti.אפשר לחלק את הלינה לשני אזורים שונים: אולי ללון יומיים בטרודוס/לימסול והסביבה ויומיים בלרנקה ואז אפשר ללון קרוב לחוף ולהספיק להגיע בזמן לטיסה…?
אשמח לכל טיפ שהוא היכול לעשות סדר במחשבות.
תודה לעוזרים
-
לא הבנתי למה לא לקחת את הרכבים השכורים בנמל התעופה ולהחזיר אותם לשם בסוף הטיול במקוםלחפש הסעה ל 10 אנשים לטרוטוס גם לאנשים וגם למישהו שיביא את הרכבים, וכנ”ל גם בחזרה.
אם חוששים להסתבך בחזרה תחפשו בלרנקה מלון שואג להסעה לשדה התעופה ולפני כן תחזירו את הרכב לתחנת השכרה בתוך העיר
לתשומת ליבך, לרוב הישראלים שאני מכיר מי הים של קפריסין קרים מידי בסוף אוקטובר בכדי לשכשך בהם בנחת, יוצאי דופן הם יוצאי בריה”מ לשעבר או גרמניה וסקנדינביה. לא מכיר את המשפחה שלך.
-
לגבי רכב – גם זו אפשרות אבל חשבנו לקחת סיור אחד מקצועי כך שבאותו יום אין צורך ברכב למשל.
ואז נוכל לקחת רכב ביום המחרת (היום השני לטיול).
לגבי מי הים – תודה. מקסימום נהיה בחוף והילדים ישכשכו רגליהם והאמיצים יחליטו אם נכנסים לטבילה או לא. בכל זאת אמורים להיות כמה ימים חמים בתאריכים שניסע בהם (30 מעלות) כך שאני מקוה שיסתדר להם.
אגב האם גם בתוך לרנקה עדיף להסתובב עם רכב או שהתחבורה הציבורית סבירה?
-
אין לי מידע לגבי מדריך עם רכב גדול ל 10 נוסעים, לא יכול לעזור בזה.אם לא תמצאו לדעתי אם ממילא אתם צריכים רכבים שכורים נראה לי שהפתרון הפשוט הוא לקחת אותם בשדה התעופה.
לתשומת ליבכם, בקפריסין נוהגים בצד שמאל והרכבים עם הגה ימני. הכבישים שם יחסית קטנים ואיטיים כך שלא נראה לי שמאוד מסובך להתרגל.
-
תודה. ראיתי זאת
נראה שביומיים הראשונים צפוי לרדת גשם לפרקים. השאלה אם לא מסוכן לבעלינו לנהוג להרי טרודוס בימים כאלה…כרגע אני מנסה לגבש טיול שבו גם הילדים (בוגרים כולם) ייהנו בו ולמצוא לינה בהתאם.
-
בנהיגה בטרודוס צריך משנה זהירות גם בימים רגילים. הכבישים צרים, אין שוליים ויש אבנים שהיתדרדרו לכביש ואף אחד לא מפנה אותם. בנוסף המקומיים עוקפים במהירות מבלי להיתחשב בתנאי הדרך.
-
קפריסין ס"ה די קטנה. יש כביש מהיר ללא תשלום, ברמת כביש 6 אצלנו מש.ת של לרנקה דרך לימסול ועד פאפוס. לקיחת והחזרת רכב שכור בשדה התעופה מהירה, נוחה והדיילים נחמדים ולא מחפשים "להציק". אין טעם לפצל לינות. הסידור האופטימלי הינו ללון באזור לימסול. שמשם המרחקים כמעט שווים לפאפוס במערב, לרנקה במזרח והטרודוס מצפון. לגבי רכבים רצוי 2 וגיר אוטו. שלא יהיו כולם תלויים ברכב אחד. יש גם את נושא המקום לתיקים. עדיף תיקים רכים ע"מ שיכנסו לבגז של הרכב. בלינה באזור לימסול היתרון שביום גשום נוסעים לפאפוס לדוגמא, ביום בהיר עולים לטרודוס.
-
קישור עזרה: קפריסין טיפים למטייל העצמאי
-
@avitis אמר:
תודה. ראיתי זאת
נראה שביומיים הראשונים צפוי לרדת גשם לפרקים. השאלה אם לא מסוכן לבעלינו לנהוג להרי טרודוס בימים כאלה…כרגע אני מנסה לגבש טיול שבו גם הילדים (בוגרים כולם) ייהנו בו ולמצוא לינה בהתאם.
אני לא “מת” על פיצולי הלינה.השיקולים שלי:
כדי לפצל לינה צריך להרוויח זמן משמעותי.
מצד אחד מתקרבים ליעד, מצד שני מעבר הלינה עצמו לוקח זמן, צ’ק אאוט ואין, אריזות וכו’.
תבדקו בגוגל מפות כמה זמן נראה לכם שתרוויחו, להערכתי לא כדאי.
גשם תמיד מגדיל סיכון, זה קצת דומה לנהיגה בגליל בישראל בכבישים הצרים יותר + קשיים של מדינה זרה כמו רכב לא מוכר עם הגה ימני ונהיגה בצד שמאל של הכביש.
תצטרכו לעשות את הערכת הסיכון שלכם, בכל מקרה אם שוכרים אני ממליץ לקחת רכבים טובים יחסית – דרגה אחת לפחות מעל מה שאתם מעריכים שצריך.
אם אתם רוצים ליהנות לדעתי אתם צריכים קודם כל למצוא את האטרקציות שרלוונטיות לכם ורק אחרי כן להחליט על לינה בהתאם ולא להיפך.
-
צודק בהחלט.
כעת אנחנו כבר די סגורים על המסלול.
נלון בלימסול שלושה לילות ומשם נצא לטיולים, ובלילה האחרון נלון ללרנקה כי הטיסה למחרת בבוקר יוצאת בשעה מאוד מוקדמת.
נשכור רכב
תודה על העצות. אפרסם פרטים כשנשוב.
-
לינה ביום האחרון. מלון לס פלמירס , פיסקה 07 בבלוג. לירח דבש לא הייתי ממליץ, אבל “תפור” לצרכים שלכם. מלון פשוט. נקי, יש T.V . ויי.פיי חופשי, כספת בחדר. נימצא במרכז טיילת הדקלים. חוף הים מעבר לכביש, יש מציל, מיטות שיזוף ושמשיות [ בתשלום ] ללא הגבלה. מסעדות ובתי קפה מפתח המלון שמאלה וימינה.
אם לא מסתדר כמות אנשים בחדר, יש את “לס פלמירס דירות” של אותם בעלים בבניין שצמוד למלון. לא מכיר אישית.
מצודת העיר 5 דקות הליכה מהמלון, וכנסיית סנט. לזרוס עוד 3-4 דקות. שני רחובות הקנייה של לרנקה מאחרי המלון ברחובות המקבילים. לא לבנות יותר מדי, מחיר לא מציאה.
ביום האחרון להגיע עם הרכבים למלון, לפרוק ולנסוע לשדה להחזיר. מונית מהשדה לעיר או הפוך כ: 17 יורו במונה.
יש בבלוג בפיסקה 03 – תחבורה, חברת מוניות לתאם אתם מונית גדולה לדרך מהמלון לשדה לפני הטיסה.
-
קישור לבוקינג: לס פלמירס דירות
-
קישור לבוקינג: מלון לס פלמירס