המלצה ודעה בקשר לדוחה יתושים למזרח (ויאטנים סין תאילנד)
-
בדקתי הרבה וחשבתי לקחת חומר מובסס Picardin ולא deet (מקווה שאני לא טועה , אם כן שמח לקבל את דעתכם)
לפי המלצות וביקורות חשבתי לקחת דוחה יותשים עבור הגוף מסוג Sawyer Products Premium Insect Repellent with 20% Picaridin
השאלה כמה לקחת?
לפי המלצות של משתמשים צריך בערך בקבוק של 4oz (כ110 גרם) לשבוע לאדם, 2 אנשים * 4 שבועות*בקבוק = 2*4*110 = 800 גרם לחודש ? האם זה הגיוני?
אנחנו זוג ונוסעים ל כ4 חודשים (ויאטנם סין תאילנד) זה ביחד זה יוצא בחישוב גס 3.5 קג
האם החומר או חומר מקביל שהוא טוב נמכר שם (לפי מה ששמעתי המליצו להביא מהארץ אבל לפי החישוב שלי זה יוצא המון משקל.. וכל זה על הגב)
דוחה יתושים לבגדים מסוג Sawyer Products Premium Permethrin Clothing Insect Repellent כדי שלא נצטרך לדאוג יותר מידי שיעקצו דרך הגדים
-
לפי מה שהבנתי, פיקרדין דומה מבחינת יעילות לdeet בריכוז נמוך. deet בריכוז גבוה יכול להחזיק גם 12 שעות, ואז צריך כמות פחותה. בכל מקרה, deet עם ריכוז של מעל 90% יש בארה"ב, אני הזמנתי באינטרנט. במבט לאחור, אני לא ממש בטוחה ששווה לסחוב מהארץ.
-
deet מגיב לא טוב עם פלסטיק נילון ועוד כל מיני דברים. החומר השני (פיקרדין) טוב באותה ברמת ההגנה רק עם הרבה פחות חסרונות(מרקם לא שמנוני. פחות ריח ויחידות ליותר שעות ). כנראה ניקח ליטר אחד במיוחד להתחלה שבה נהיה בויאטנם. בסין ותאילנד זה פחות מסוכן. אני מאמין שנוכל לרכוש משהו מקומי שיעשה את העבודה -
פוסט זה נמחק! -
@Ilia_3316342 אמר:
Sawyer Products Premium
האם ישנה המלצה והשוואה עם תכשיר “אוטאן פרוטקשיין פלוס” ( נמכר בחנויות למטייל)
-
@Dave-T אמר:
@Ilia_3316342 אמר:
Sawyer Products Premium
האם ישנה המלצה והשוואה עם תכשיר “אוטאן פרוטקשיין פלוס” ( נמכר בחנויות למטייל)
אין לי מושג, צריך לראות מה החומר הפעיל והרכוז שלו. להבנתי בריכוזים 15-30 ה פיקרדין עדיף מה DEET, אבל מצד שני יש DEET 100 למי שוהלך להיות בגונגלים סבוכים
-
לא….זה לא מיועד לג’ונגלים סבוכים אלא מיועד בדיוק לאנשים שמטיילים במקומות בהם אתה מתכנן לטייל. עם כל הכבוד לשומניות ולריח (שאני ממש לא זוכרת שקיימים), ולרגישות לפלסטיק (למה זה קשור בדיוק?) מי שרוצה באמת להגן על עצמו צריך לקחת חומרים חזקים במיוחד. -
@karnielr אמר:
לא….זה לא מיועד לג’ונגלים סבוכים אלא מיועד בדיוק לאנשים שמטיילים במקומות בהם אתה מתכנן לטייל. עם כל הכבוד לשומניות ולריח (שאני ממש לא זוכרת שקיימים), ולרגישות לפלסטיק (למה זה קשור בדיוק?) מי שרוצה באמת להגן על עצמו צריך לקחת חומרים חזקים במיוחד.מידע כללי על חומרים שונים
https://www.rei.com/learn/expert-advice/insect-repellents.html
-
אנחנו טיילנו בויאטנם עם הצמיד דוחה היתושים ,ששמים בו טבליה, על היד. כל טבליה מספיקה לחודש. הוא לגמרי עשה את העבודה ואני מאלה שתמיד נעקצים. כשהלכתי ברגליים חשופות ריססתי רק עליהן UTAN. אגב גם בהודו טיילתי עם הצמיד.