רישיון בינלאומי בהולנד
-
צריך רישיון בינלאומי בהולנד? או שישראלי תופס? וכמה זמן לוקח להוציא רישיון בינלאומי? -
-
צריך. זמן הנפקה 3 דקות.
-
https://www.gov.il/en/service/request_international_driving_licence
אבל פה כתוב שבהולנד הרישיון הישראלי תקף
-
באת לשאול מניסיון הציבור---אז יש ניסיון ויש כל יום סיפור חדש.
לא רק זה אלא שכתוב סוף סוף פורמאלית גם באתר משרד התחבורה “
בחלק מן המדינות, גם באלה המכירות ברישיון הנהיגה הישראלי, ייתכן שחברות להשכרת רכב מחמירות בנושא. לכן, על כל האזרחים לבדוק באופן פרטני מול חברת ההשכרה במדינת היעד על אודות דרישות הרישיון הנהוגות בה.”
כלומר אפילו שכאילו מכירים ברישיון הישראלי, אבל יכול להיות שחברת השכרת הרכב לא תכיר (וכן זה קורה) ויכול להיות שהשוטר בצומת לא מכיר (כן, זה גם קורה) ואולי גם חברת הביטוח, וחברת ההשכרה בארץ וכו.
לקח שנים עד שהכניסו את השורה הזו- שמגלגלת בעצם את האחריות על הראש שלך- ומכאן יש לך שתי אפשרויות.
לא להכין רישיון בינלאומי- לנסוע עם הישראלי, לקוות שהכול יהיה בסדר (ויכול מאד להיות שיהיה)
כדי להיות בטוח שאתה בסדר- אתה צריך להתקשר למתווך ההשכרה בארץ, לחברת ההשכרה בהולנד, ובמקומות מסוימים גם מציעים לפנות לקונסוליה ההולנדית.
או---
להכין רישיון בינלאומי (כן,טרחה, מעצבן)- ולשכוח מכל השאר.
בחירה שלך.
-
בנסיעותיי הרבות אף פעם לא נדרשתי להציג רישיון בינלאומי בחברות ההשכרה ובכל זאת אני מחדש את הרישיון באופן אוטומטי וכמובן לוקח לחו”ל.
לפני זמן, למזלי הרע הייתי מעורב בתאונת שרשרת במרילנד ארה”ב כשאני בראש “הפירמידה”.
מיותר לציין כי לא מזיזים כלום עד שמגיע שוטר המולה שלמה.
דרישה ראשונה של השוטר לאחר הצגת רישיון ישראלי, הצגת רישיון בינלאומי. אני מניח שללא הרישיון הבינלאומי היתה בעיה עם השוטר ויותר גרוע עם חברת ההשכרה (ביטוח)
-
גם אני אף פעם לא נדרשתי להציג את הבינלאומי אבל תמיד לוקח.
גם אם לא צריך, חברת השכרה מסוימת יכולה להחליט שהיא רוצה לראות את הבינלאומי, ולא יעזור שום לינק למשרד התחבורה הישראלי.
יש סעיף ממסי 10 דקות מהבית שלי, אז פעם בשנה אני נוסע לשם וזה נותן לי שקט נפשי.
-
@Itay_3514578 אמר:
https://www.gov.il/en/service/request_international_driving_licence
אבל פה כתוב שבהולנד הרישיון הישראלי תקף
לפי השלטונות הממונים בהולנד תייר בעל רישיון ישראלי לא צריך רישיון בין לאומיהנה המידע מה The Road Transport Agency (RDW) של הולנד.
https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/motor/het-rijbewijs/rijden-met-een-buitenlands-rijbewijs
הוראות משרד התחבורה הישראלי לא רלוונטיות, בהולנד הרשויות ההולנדיות קובעות – לא משרד התחבורה הישראלי.
כך שמבחינת החוק ההולנדי אין בעיה, כתייר אתה יכול לנהוג בהולנד עם הרישיון הישראלי.
המכשול הבא הוא חברת ההשכרה, האם חברת ההשכרה שאתה מתכוון לשכור ממנה את הרכב דורשת רישיון בין לאומי?
אם היא לא דורשת – לא צריך. למשל חברת SIXT לא דורשת רישיון בין לאומי מישראלי
https://www.sixt.com/faqs/rules-restrictions/#/
בתנאי שההשכרה לא נעשית דרך הזכיין הישראלי שלה, שלמה SIXT, שכן דורש רישיון בין לאומי, או סוכן אחר שמחליט לדרוש רישיון כזה.
חברת SIXT היא סתם דוגמה, לא המלצה.
אם הסוכן ובטח אם חברת ההשכרה דורשת רישיון בין לאומי ואין רישיון כזה ברשותך הרי שאתה מפר חוזה, ולהפרת חוזה יכולות להיות משמעויות כספיות כבדות.
תרגום מהולנדית לסעיף הרלוונטי מהלינק שהבאתי
Tourist in the Netherlands
Are you not going to live in the Netherlands, but are you here as a tourist? Then you can drive your foreign driving licence in the Netherlands. Do you have a driving licence issued by a country other than an EU/EFTA Member State? Then the categories on your driving licence must correspond to the Vienna Convention (Categories A, B, C, D, E). If your driving licence does not comply with this, it is advisable to have an international driving licence next to your foreign driver's license.
-
ואם בכל זאת, אחרי כל המחקר המעמיק, שוטר יבקש ממנו רשיון בין לאומי (כפי שקורה לא אחת)? ואם חברת הביטוח תדרוש לאחר תאונה (אותו כנ"ל)?
אתה מאד צודק. ונכון שיש אלף ואחת אפשרויות נוספות כמו המשקפיים למשל כפי שציינת באחת ההודעות הקודמות. אבל לדעתי במקרה הזה עדיף להיות חכם (או טיפש, תלוי את מי שואלים) ולא צודק, ליפול למלכודת שהציבו לנו, ובכל זאת להשקיע את הסכום הזניח, ואת הזמן (זניח יותר או פחות, מבחינתי פחות זמן מאשר לברר את כל האופציות, שלמעשה הן אף פעם לא כוללות הכל כפי שכתבתי למעלה) ולהוציא רשיון בינלאומי.
-
@צפנת-לוינשטיין
יש חוזה מול חברת הביטוח (מצורף הלינק לחוזה הרלוונטי של הדוגמה שלקחתי- חברת SIXT) לדעתי השיטה להקטנת ההסתברות לתקלות מול חברת ההשכרה היא לקרוא את החוזה כולל האותיות הקטנות ולציית לחוזה ככתבו וכלשונו.
לדעתי השיטה האלטרנטיבית שמוצעת כאן, הנפקת רישיון בין לאומי כפתרון להתעלמות מהחוזה מול חברת ההשכרה, היא לא חכמה, לא צודקת ואני ממליץ בחום בהחלט כן לקרוא את החוזה מול חברת הביטוח בלי קשר לאם הזמן הנדרש לקריאה הוא זניח או משמעותי. השיטה האלטרנטיבית מציע בהחלט יכולה לגרום לסיכון ממשי לנזק כלכלי גדול.
למשל אם השוכר לא בדק תנאי מפורש שרשום בחוזה, נניח גובה הכיסוי הכספי למקרה של חו”ח פגיעה בעובר אורח, אזי אם הוא בטעות פגע בעובר אורח הוא עלול למצוא את עצמו מתמודד מול דרישה לתשלום של מאות אלפי יורו, וההמצאה של דרישה שלא קיימת, רישיון בין לאומי, לא יכולה להוות תחליף ולא תפתור אותו מהנזק העצום הזה.
אין שום סיבה ששוטר הולנדי לא ידע את העבודה שלו, אין שום סיבה ששוטר הולנדי לא ידע את העבודה שלו דווקא לגבי הסעיף הזה ולא לגבי סעיף אחר.
הערכת סיכונים צריכה להיות אמיתית ורלוונטית, אם השוכר לא יסיים את האוכל מהצלחת לא באמת יבוא שוטר, אבל אם לא יהיה לו כיסוי ביטוחי מתאים, או שהוא לא ידע מה נחשב “רשלנות” הוא בהחלט עלול להתמודד מול תוצאות לא פשוטות