דיילות ממליצות: לעולם אל תשתו משקה חם במטוס
-
הכתבה, כלכליסט, כנראה תרגום מ"ביזנס אינסיידר"
“גורמי רגולציה בארה"ב מצאו חיידקים שונים במים שמוזרמים אל מטוסי נוסעים,
ומהווים סיכון בריאותי. על אף השיפור במצב,
דיילות רבות עדיין נמנעות משתיית תה וקפה במטוס,
ומציעות להימנע מכך כדי שלא תתחילו את החופשה עם מחלות וכאבים”
אמל’ק
המים בחלק מהמטוסים לא ראויים לשתיה.
-
-
חלב מפסטרים ב-73 מעלות והוא נחשב בטוח מבחינה בקטריאלית.טמפ. הרתיחה של המים במטוס כ-90 מעלות וזמן השהיה שלהם בטמפ. זו ארוך בהרבה מזמן פיסטור החלב שהוא עד 10 שניות.
לכן המים הרתוחים במטוס בטוחים לשתיה יותר מחלב מפוסטר.
מי שזה לא מספיק לו, שלא ישתה.
-
-
תלוי אם מוסיפים סוכר וחלב או לא
-
-
מה שכתבתי מדויק (יש גם UHT פיסטור ב100 מעלות ל-1/10 שניה).לגבי המאמר, אני לא בטוח מה ומי עומדים מאחריו.
-
@Sailor אמר:
חלב מפסטרים ב-73 מעלות והוא נחשב בטוח מבחינה בקטריאלית.טמפ. הרתיחה של המים במטוס כ-90 מעלות וזמן השהיה שלהם בטמפ. זו ארוך בהרבה מזמן פיסטור החלב שהוא עד 10 שניות.
לכן המים הרתוחים במטוס בטוחים לשתיה יותר מחלב מפוסטר.
מי שזה לא מספיק לו, שלא ישתה.
קצת סדר
חלב מפסטריים בעיקר על מנת להרוג את החידקים שיש בו על מנת שלא יגרמו לקלקול של החלב.
חימום מהיר ואחריו קרור מהיר.
כאן מדובר על חידקי אי-קולי ושאר צרות שפוגעות במערכת העיכול.
מהיכן המידע לגבי זמן השהיה של המים החמים ברתיחה ?
לפני ארוחה במטוס , ערב, בוקר, על הדיילים למלא בערך 8 קנקנים של כמעט ליטר כל אחד, לכל העגלות, בקפה או תה.המים הרותחים מגיעים ממכונת קפה , שדומה קצת לתמי 4 או שטראוס כיום,
מכונה שיש בה מיכל שנמצא על סף רתיחה, וברגע שמתחילים למזוג מים קרים מדללים את המים הרותחים,
בקומקום השני המים כבר רחוקים מסף רתיחה. 99 C.
הבעיתיות במים של מטוסים שהם לא מגיעים ישירות מהברזים, אלא ממיכליןת שמסתובבות כל היום , משהו בדומה לעוקב מים של הצבא.
ובעיה שניה שמטוסים מסתןבבים בכל העולם גם במדינות שלא בדיוק שותים בהם מי ברז. מצריים , הודו, ועוד…
-
-
-
קראת? כנראה שלא הכל, המים בזמן "הרתחתם" לא יכולים להגיע לטמפרטורה של 100 מעלות.
* לי אין בעיה, לפעמים אני שותה קפה במטוס ועדיין לא נצפו בעיות - רק לאחר שטיפת ידיים במים (וסבון) המזוהמים מהברז בנוחיות.
אם המידע לא נראה לך אמין, לא נורא.
יום נעים.
-
כנראה לא קראת מה שאני כתבתי, שהמים רותחים במטוס (בגובה 20 ק”מ +-) בסביבות 90 מעלות. כפי שכתבתי, זה הרבה מעל טמפ פיסטור חלב שהופכת אותו, לפחןת בעיני החוק במדינות המפותחות, לבטוח לשתיה. -
שנינו קראנו על נושא פיסטור החלב
התייחסתי רק לנושא טמפ' המים בנסיון ההרתחה בזמן טיסה (82-87 מ"צ), לא בדקתי אם מגישים חלב חם בטיסה, אני שותה קפה בלי חלב -כבר כתבתי קודם.
ואם סומכים על הצהרתי בשבועה ששרדתי לאחר שתיית עשרות כוסות קפה במטוס (אולי גם הדיילים היגיינים), אז אפשר לעבור לנושא הבא: החביתה במטוס והסלמונלה, הטונה בסנדביץ׳ מלפני יומיים
. -
ככל שאני זוכר הכתבה המקורית משנת 2014.כל יום טסים מליוני אנשים במטוסים, לא שמעתי על איזושהי מגיפה שקשורה במערכת העיכול כתוצאה מקפה במטוסים.
עם מדגם כל כך גדול כנראה שאין בעיה ממשית.
כנראה שמדובר בסך הכל בעוד קליקבייט של כלכליסט
-
חיידקים ששורדים ב-70-80 מעלות הם חיידקים שבית הגידול הטבעי שלהם הוא מעיינות חמים, גייזרים וכד׳. חיידקים שהסביבה הטבעית שלהם היא 37 מעלות (בתוך המעיים שלנו) לא שורדים טמפרטורות כאלה, בטח לא לאורך זמן. אם בבוקר מילאו תרמוס במים של 70 מעלות, עד הצהריים כבר מזמן אין שם חיידקים חיים. המחקרים שבגללם הבינו שיש במיכלים האלה חיידקים קוליפורמים נערכו כשלקחו דוגמת מים מהברזים, שמרו אותה בקירור באופן סטרילי, ואחר כך גידלו תרביות בטמפרטורות של 20-37 מעלות, שזה מה שחיידקים כאלה יגדלו בו. לפחות זה מה שעשו במחקרים שאני ראיתי בנושא. הם לא בדקו נוכחות חיידקים חיים במים מאוד חמים. חוץ מזה, לכולנו יש חיידקים קוליפורמים בתוך הגוף. רובם לא מסוכנים בכלל. הבעיה העיקרית בנושא היא שחיידקים כאלה מקורם בצואה, ושרידי צואה לא אמורים להגיע למי שתיה. הבעיה היא לא כל כך החיידקים הקוליפורמים עצמם אלא עצם זה שאם הם הגיעו למים אז יכול להיות שהגיעו גם חיידקי צואה אחרים שכן יכולים להיות מסוכנים (למשל זנים שונים של סלמונלה). כך או כך, הם לא שורדים הרתחה. אפשר לחשוב שזה מגעיל, אבל זו לא ממש סכנה. אם משתמשים במים האלה לשטיפה של כלים שאותם נותנים לאנשים זו יכולה להיות בעיה. למשל, אם מסיבה כלשהי שוטפים את התרמוס מבחוץ ואחר כך המים האלה מגיעים לכוס של מישהו.
איך שלא יהיה, מאחר שאנחנו לא נתקלים בפועל בכל כך הרבה מחלות מעיים כתוצאה מטיסות אז זה מחזק עוד יותר את המסקנה שאין פה סכנה ממשית. בזיהומים של חיידקי מעיים מסוימים ההשפעה צריכה להגיע כבר במהלך אותה טיסה טרנס אטלנטית שבה הוגש הקפה. מעל האוקיינוס כבר צריך לראות את הריצות הדחופות לשירותים. זה לא קורה. לפחות לא כתופעה.