טיול לצרפת עם ילדים במרץ
-
אנחנו זוג הורים ושני ילדים בני 10 ו12, טסים לפריז ב.25.3. התכנון לטייל בפריז ויורודיסני ואחר כך לשלב כשלושה ימים בטיול מחוץ לעיר עם רכב שכור. בהתחשב במזג אוויר בסוף מרץ וגילאי הילדים , באיזה אזור מחוץ לעיר כדאי לנו להתמקד ? -
מקפיצה
-
גם בלי להתייחס לילדים ולגיל
העיתוי מוקדם מאד לעונת תיירות
משך הימים קצר מאד (3 ימים להתרחק מפריז ולחזור אליה)
האזור היותר קרוב לטיול הוא עמק הלואר
(בתיאוריה גם נורמנדי-אבל סיכוני מזג האוויר ורוחות מהאוקיינוס פחות מוצלח בחודש מרץ)
יש מה לטייל עם ילדים בעמק הלואר-----אבל לא בחודש מרץ(הרוב סגור, לא בגלל מזג אוויר אלא לוח שנה)
בחודש זה- רק עיירות וטירות (אלו שפתוחות) ואני לא יודעת עד כמה אטרקטיבי לילדים שלכם?
-
יונית, תודה רבה על התשובה,
טירות ועיירות בעמק לואר בהחלט יכול להיות אטרקטיבי. היית ממליצה מבחינת מזג האוויר?
-
-
אם יש לכם 3 ימים מחוץ לפריז הייתי ממליץ על נסיעה ברכבת מהירה TGV לשטרסבורג עיר מאד דינמית עם הרבה אטרקציות, לינה, מסעדות. מאד מתאימה גם להליכה עם ילדים לטיול ונח גם במרץ קרוב מאד לגרמניה מקום ציורי עם שיט כמו בוונציה הגבול מסומן עם פארק גדול מאד עם גשר מיתרים יפה מעל נהר הריין. גרמניה באזור זה נקראת היער השחור שם גם יש המון מקומות במרכזי הערים KHEL. OFFENBURG. KALSRUE. ועוד קרוב מאד לאירופה פארק מקום לדעתי הכי יפה באירופה לילדים ומבוגרים אם באתם שוכרים רכב בשטרסבורג מצויין. אבל התחבורה ציבורית בכל המקום מאד יעילה נוחה ואפילו חוויתית... (להגיע לאירופה פארק עם תחבורה ציבורית יש מקום הנקרא PLAC DE ALL שם קונים כרטיס נסיעה+כניסה לאירופה פארק בערך 45 יורו נסיעה מהירה כ40 דקות מאד זול חוסך כאבי ראש ונח)אני אישית התגוררתי בעיר ועשיתי את המסלול הזה המון פעמים עם הילדים בגילאים שלכם גם במרץ. מזג האויר במרץ נע בין 7 ל13 ויתכן 18 מעלות מעל האפס לפעמים קצת גשום לא מפריע לטייל כך. לשיקולכם….
-
כמה ימים הקצבתם לפריז וכמה לדיסני?נסיעה ללואר למשל זה 4-6 שעות כל כיוון. כלומר הלול ושוב זה יום שלם מתוך 3. בשילוב עם מזג אויר גבולי שעשוי לדפוק את הימים האלה זה נראה תכנון בעייתי
הייתי שוקל בחיוב להיות בפריז יותר ימים. זו עיר גדולה ומעניינת שאפשר בקלות לבלות בה שבוע שלם ויותר בלי להשתעמם.
עיר גם מאד מתאימה למזג אויר גבולי. אם קר או גשום – מתמקדים יותר במבנים סגוריםף ונסיעות ברכבת תחתית. אם חמים ובהיר – שוטטות בחוץ ואוטובוסים...