ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום אפריקה – חגים 2019 – יופי של טיול משפחתי

פורום טיולי משפחות
    טיול משפחתי
    32
    135
    20975
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rinisco
      rinisco נערך לאחרונה על ידי

לימור, איזה כיף של טיול!!!

בדיוק חברים שלנו חוזרים הלילה מטיול דומה, נראה שדרום אפריקה ממש הפכה פופולארית- ויש סיבה.

התמונות נהדרות וסיפור טיול מעניין,  מחכה להמשך…

לפני פחות משבוע חזרנו מדרום ארהב והסיפור שלך עזר לנו בתיכנון- אז תודה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • myomer
        myomer נערך לאחרונה על ידי

נילי, צפנת וRinisco – תודה רבה על הפירגונים והמחמאות. צפנת,

תודה גם על ההבהרה לגבי איצטרובלי הענק.

ממשיכה

חלק קייפטאון בטיול בא אל סופו ועוד עם סוף טוב של הגשמת מצנחי הרחיפה.

מרוצים מאוד ומחכים לבאות (בעיקר אני, כי אני היחידה בחבורה שיודעת למה לצפות)

חלק ג': הרמנוס – בין קייפטאון לנתיב הגנים

מקייפטאון המשכנו להרמנוס (Hermanus) המשגעת.

יש כמה דרכים להגיע מקייפטאון להרמנוס. אני בחרתי בדרך המשלבת את קו האוקיינוס.

The Clarence Drive – כביש R44

הכוונה היתה לנסוע דרך החוף. לא שילבנו את כל קו החוף המקיף את המפרץ (בטיול זוגי בהחלט הייתי עושה כך) אבל וידאתי שאני משתלבת לכביש 44

מדובר בדרך נופית מהממת!!! שנוסעת לאורך האוקיינוס. מאוד מרשימה. קראתי במספר מקורות שהיא לא נופלת מה Chapman’s Peak Drive רק שהיא בחינם. בתור אחת שנסעה בשתיהן: כביש 44 בהחלט נותן פייט רציני. נהנתי מאוד מהדרך הזו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • myomer

סיבה נוספת לנסיעה דרך קו החוף היא ביקור במושבת פינגווינים נוספת.

מושבת הפינגווינים ב Betty's Bay

נסענו ל Betty's Bay לשמורת Stony Point Nature Reserve

אין כמעט שילוט לפי שם השמורה. צריך לנסוע ל Betty's Bay ומשם יש שילוט לפינגווינים.

יש שם המוני פינגווינים מקסימים שפשוט תענוג להסתכל עליהם.

יש בשמורה גם בעלי כנף רבים ושפני סלע

למה 2 מושבות פינגווינים?

כי אני מתה עליהם ויכולה להסתכל עליהם שעות. פשוט מקסימים!!

וחוץ מזה, הן שונות. פה ראינו יותר אבל אין כמו הקרבה לזוג הפינגווינים ב Boulders Beach

וחוץ מזה, אנחנו לא ממהרים לשום מקום והביקור במקום די קצר. קצר ושווה!!!

• myomer

הגיגים למטיילים העתידיים משולחן התיכנונים:

החלטתי להקדיש להרמנוס 2 לילות. רב המטיילים מסתפקים בלילה אחד. יכולתי להסתפק בלילה אחד ולקחת את השני לדרך הפנורמה, או לדרך היין, או ללינת אמצע בין הרמנוס ונייזנה (על זה אפרט יותר בהמשך) – אבל ידעתי שאתאהב בהרמנוס (כולנו התאהבנו). גם רציתי להקטין את כמות הלינות של לילה בודד (פחות כף). כמו כן, רציתי לאפשר עוד חצי יום לקייפטאון אם יהיה צורך. והכי רציתי – להקשיב לאינטואציה שלי!!!!

בקרוב תבינו כמה אהבנו את הרמנוס וכמה מבחינתנו זו היתה הבחירה הטובה ביותר

• myomer
              myomer נערך לאחרונה על ידי myomer

הגענו להרמנוס והתאהבנו בה ממבט ראשון.

לנו בהרמנוס בדירה נהדרת. שוב דירה אחת לששתינו עם 3 חדרי שינה. 3 שירותים. 2 מקלחות, מרפסת והפעם גם ארוחת בוקר, שהיתה נהדרת. הכל מרוהט מודרני ויפה. נקי ומטופח. שירות מצויין. אהבנו מאוד.

מדובר במלון דירות = Whale Coast All-Suite Hotel.

הוא שוכן במרכז מסחרי קטן. לי זה לא הפריע, לאחותי זה היה תענוג.

ולחשוב שכל זה עלה לנו 3000 ראנד ללילה, כ 750 ₪. מה אפשר לקבל בישראל במחיר הזה? אפילו לא חדר. מיטה בסלון. ופה 3 חדרים וסלון ועוד ועוד. אפרופו מחירי לינות, הפנטאוס בקייפטאון שהיה אף מפואר יותר ומרווח יותר (לא שלזה היה חסר משהו. נוף לאוקיינוס והיה מושלם.) עלה אף קצת פחות.

המיקום נהדר במרחק מהטיילת רק 2-3 דקות הליכה. 

כבר בסיבוב הראשון בהרמונס התאהבנו בה. המקום הראשון שנגלה לנו בטיילת השקיף על מסעדה על הסלעים למטה. מה שראינו מהטיילת למטה קסם לנו כל כך שאי אפשר היה שלא לרדת לאכול שם ולהשתלב בנוף הנפלא. האוכל היה טוב מאוד, כוס בירה מול הים ואף צפינו משם בליוויתן הראשון שלנו.

ספתח נפלא. אכלנו צהריים ובעצם לא עשינו כלום מהצהריים. חלקנו טייל בטיילת לאורך המצוק, ה Clif pass הנפלא, חלקנו פרש לשנ”צ וחלקנו למשחקי קופסה בדירה. בהרמנוס לקחנו את הזמן. נחנו. ונהננו.

• myomer
                myomer נערך לאחרונה על ידי myomer

הרמנוס עיירת הליוויתנים

לוויתני ה Southern Right Whale גרים חצי שנה באנטרטיקה וחצי שנה בהרמנוס. כל שנה ביוני הם מגיעים מאנטרטיקה למפרץ WALKER BAY שבהרמנוס להמלטה ונשארים שם מספר חודשים. אמהות וצאצאים. בחודשים הללו הם לא אוכלים, הם חיים על הרזרבות של מה שאכלו במחצית הראשונה של השנה באנטרטיקה. אחלה דיאטה, אפשר גם? 😜

הערה: בכל הפוסטים שקראתי במשך שנה באתר למטייל ובפייסבוק ציינו שהליוויתנים נשארים בהרמנוס עד סוף אוקטובר. המדריך בשייט ליוויתנים אמר חצי שנה, קרי עד דצמבר...  (פסטיבל הליוותנים, למי שמעוניין, מתקיים בספטמבר, לנו לא התאים)

אוקטובר זו תקופה נהדרת לצפות בהם שוחים עם הצאצאים שנולדו במפרץ.

בתקופה הזו ניתן לראותם גם מהחוף. הדעות חלוקות מה כדאי והאם להסתפק רק בצפייה מהחוף או גם לצאת לשייט. אני החלטתי מראש שגם וגם.

יש כמה נקודות שנחשבות מומלצות לראות את הליוויתנים מהחוף. אנחנו דגמנו את נקודת ה Gearing's Point שנחשבת בין הטובות בעולם לצפייה בליוויתנים ולא ראינו משם כלום. ובכל זאת חזרתי לשם מספר פעמים כי ממש יפה שם.

חלקנו ביקר גם ב Siever's Point שהומלצה ע"י טל ומשם אכן ראינו כמה ליוויתנים אם כי מרחוק.

אבל אני לא הסתפקתי בזה ומבעוד מועד שיריינתי לנו גם שייט ליוויתנים בו הגענו לראותם הרבה יותר מקרוב.

החברה בה הזמנתי Southern Right Charters

האמת שהייתי בטוחה שאטרקציה זו תהווה אחת מגולות הכותרת של טיולנו. לדעתי בהחלט היה נהדר אבל היינו 6 והדעות חלוקות. יש שלא הרגישו טוב מהשייט, יש שחשבו שהוא היה ארוך מדי ויש שראו בניו זילנד שייט לוויתנים מוצלח יותר…

טל מלינה גנית נ. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • טל מלינה
                  טל מלינה @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

לימור אני עוד פה כמובן ממשיכה לעקוב ומתמוגגת ,

איזה זוית יפה של הלוויתנים.

וכמה אני שמחה שבחרת באינטואיציה ונשארתם בהרמנוס יומיים.

גם אנחנו מאוד אהבנו את הרמנוס, אבל היה לנו רק לילה אחד , ובטח את זוכרת שאם היה מקום שאמרתי שהיה חסר לי בו עוד לילה זה היה כאן.

על הדרך מצרפת גם קישור לסיפור טיול שלנו בדראפ שפירסמתי בזמנו רק בפורום אפריקה, אבל לטובת מטיילים עתידיים מצרפת גם אותו.

מחכה להמשך,

• Eytanin
                    Eytanin @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

שאלת על 'אצטרובלים'. אלו פרחי עץ הסיקס. בדרום אפריקה, גונבים עצים כאלו מהטבע להינות פרטיות. הממשלה החלה להשתיל צ'יפים  ומשדרים בתוך העצים הללו, על מנת ללכוד את הגנבים. עץ כזה, 'עתיק', יכול לעלות כמה אלפי דולרים במשפחה. 

• דפנה 11
                      דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

נהדר !  כמה יפה ואיזה דברים נהדרים עשיתם ! ממשיכה לעקוב ….
                      • גנית נ.
                        גנית נ. @myomer נערך לאחרונה על ידי

@myomer

נכנסתי לפורום במיוחד כדי לקרוא את סיכום הטיול שלך.

כמו תמיד, מתוכנן ומסופר לעילא ולעילא.

תמונות מרהיבות, נראה שהיה לכם טיול מעניין ומיוחד.

עושה חשק!

• myomer

שבת שלום 🌺

תודה לנילי, צפריר, טל ודפנה על הליווי הצמוד. חן חן 👍

גנית, ברוכה המצטרפת הישר מבלה איטליה. נשמח לשמוע גם את הסיפור איטלקי שלך.

ממשיכה עם ביקורנו הנעים בהרמנוס

עשינו הליכת בוקר זוגית ומאוד נעימה לאורך המצוק, ה Clif pass. כל כך נהנתי. ההליכה היתה מקסימה ממש. הנוף משגע. הגלים מתנפצים על הסלעים, השחפים, שפני סלע. מקסים. העיניים מזגזגות בין הנוף המהפנט לבין חיפוש ליוויתנים. איזו הרגשת חופש נהדרת. תוך כדי הליכה החלטתי שבגלגול הבא אני רוצה לגור בהרמנוס ואם אפשר אז בתור שחף.

• myomer

נהנים מהרמנוס 

• myomer

שמורת Fernkloof Nature Reserve

בזמן שהותנו בהרמנוס עשינו טיול אחה"צ מקסים בשמורה הנמצאת 5 דקות נסיעה ממנה. ריווח הרמנוס לשני לילות איפשר לנו לבקר בשמורה הזו. זה שימח אותי מאוד כי היו לנו בטיול הזה רק 3 מסלולי הליכה. יצאנו בהרכב חסר. אחותי וביתה העדיפו להישאר לנוח, אני סחבתי איתי את בני ביתי וארבעתנו נהננו מאוד. יש מספר מסלולים. אנחנו בחרנו במסלול הכחול. מסלול מעגלי קליל ונח של שעה. חונים ליד מרכז המבקרים, לוקחים מפה ומטיילים לפי השילוט. הנוף של הרמנוס והאוקיינוס למטה מקסים והפריחה באביב נהדרת. קבלו מקבץ פרחוני.

תם ונשלם לו פרק הרמנוס. הרמנוס היתה העיירה שהכי אהבנו בטיול. חיפשתי במסלול הטיול איפה הכי כדאי לרווח, לשלב גם סוג של מנוחה והרמנוס סיפקה את הסחורה פשוט מצויין. (מי שרוצה לרווח ופחות לנוח, יש מגוון רחב של פעילויות בסביבה)

מקום משגע. ממש לא הרגיש לי אפריקה. הרגשת בטיחות מוחלטת. הדבר היחיד שהרגיש בהרמנוס אפריקה אלו הפסקות החשמל. בכדי לחסוך הדרום אפריקאיים יוזמים הפסקות חשמל יזומות. התושבים יודעים מראש מתי ולכמה זמן. הזמנים משתנים מעיירה לעיירה, נתקלנו כך בהרמנוס ובדרך הגנים. בכל לינה יש תדיאור.

מסעדה מאוד מומלצת בהרמנוס = Char’d Grill & Wine Bar. היו עליה כל כך הרבה המלצות שהחלטתי שכל כך הרבה אנשים לא טועים. מחזקת את כל ההמלצות. מסעדה מצויינת.

בפרק הבא אנחנו עוברים לטייל בנתיב הגנים הנפלא

• myomer

כמה נפלא זה לגור בבית כזה על הצוק – WOW

תמונה שצולמה ביישוב מזרחית להרמנוס. וויז לקח אותנו בטעות. כמובן שנסלח לו.

• myomer

חלק ד' של טיולנו – דרך הגנים –  The Garden Route

טיולנו ממשיך מזרחה לעבר דרך הגנים המפורסמת. ממשיכים לאורך החוף. עוברים מהאוקיינוס האטלנטי לאוקיינוס ההודי. המקום בו שני האוקיינוסים נפגשים נמצא ב Cape Agulhas. לבקר בו מבחינת המסלול שלנו היה להאריך בנסיעות. ממה שקראתי זה לא מצדיק את זה אז לא שילבתי.

דרך הגנים נחשבת לאחת מדרכי הנוף היפות בעולם.

לאורך הדרך עיירות ציוריות, מפרצים יפים, שמורות טבע, לגונות, יערות, מסעדות טובות ושלל אטרקציות

הפעם אתחיל בפינת ההגיגים למטיילים העתידיים משולחן התיכנונים.

כשהרומן שלי עם מלאני התחיל ישר אמרתי לה שיש מקום אחד בטיול שאני מראש יודעת באיזו עיירה לישון ובאיזו לינה ואף באיזו מהבקתות. שלא תתן לי חלופות לבחירה אלא מיד לשריין לנו לינה זו. זו היתה הלינה (המדהימה – פרטים ותודות בהמשך) בנייזנה. מכאן שכל תחשיבי חלוקת הלינות והנסיעות בדרך הגנים התבססו מראש על לינה בנייזנה.

מהרמנוס לנייזנה יש כמעט 5 שעות נסיעה. לא פשוט.

אני פורסת בגוגל מפס את שלל המקומות בהם אני רוצה לבקר בדרך הגנים וכולם כולם מזרחית לנייזנה. להוסיף לילה באמצע הדרך יגזול לי זמן יקר, הגעה אליו באור יום והמשך נסיעה רק למחרת מבלי שביליתי באף אטרקציה (זה יכול להתאים למי שרוצה לעשות סקי חולות במוסל ביי) נראה לי ממש מבוזבז. להוסיף לילה באמצע הדרך יהיה ע"ח לילה בהרמנוס והעדפתי שלא. בסופו של דבר ואחרי הרבה מאוד התלבטויות אני מחליטה על נסיעה ישירה מהרמנוס לנייזנה. התגברנו על נסיעות ארוכות יותר בעבר, נתגבר גם על זה. נסיעה אחת ארוכה לכל הטיול. ממש לא נורא. ריווח הרמנוס לשני לילות תרם לי גם ביציאה על הבוקר. אחה"צ כבר נהננו לנו מהקיאק והסאפ בלינה שלנו בלגונה בנייזנה.

היו לי 5 לילות לדרך הגנים. חילקתי אותם ל 3 בנייזנה Knysna ו 2 ב Stormsriver

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • adivelednizki
                                    adivelednizki @myomer נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@myomer

לימור,

רגע לפני שאת מגיעה לדרך הגנים , אני עוד לא נרגעתי מהרמנוס... איזה מקום קסום !

כרגיל , אפשר לסמוך על האינסטינקטים שלך , ובכלל , אין עליך בתכנון וביצוע והסיפורים שלך הם לא פחות ממדריך יסודי שגורם לי לרצות לצאת מיד בעקבותיך.

האם גם ספטמבר הוא חודש טוב לדרום אפריקה , וספציפית יותר, לצפייה בליוויתנים בהרמנוס ? 

הערה : גם הסיפור של טל דר , שלא הכרתי , כי אני ממש לא נכנסת לפורום אפריקה , הוא פשוט נפלא.

נכנסתי ונשאבתי גם אליו... ( ואני בכלל אמורה להתרכז בכתיבת הסיפור שלי... ) 

מחכה להמשך

Eytanin תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Eytanin
                                      Eytanin @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי Eytanin

@adivelednizki

אוגוסט הוא חודש טוב לצפות בלוויתנים בהרמאנוס וגם ספטמבר. השנה מתברר שבגלל שינויים במזג האויר העולמי, הגיעו למפרץ בהרמאנוס הרבה פחות לוויתניים מהרגיל 

• rubit
                                        rubit נערך לאחרונה על ידי

לימור,

Wow wow wow!!! איזה תמונות נפלאות 😍😍😍 

אמרתי לך בזמן אמת ואגיד לך גם עכשיו - לא פספסת כלום באי עלייה להר השולחן - אני בזמנו כתבי בסיפור טיול שלי שהתצפית ממנו יפה, אך לתת לו את התואר אחד משבעת פלאי העולם של הטבע??? לעמוד בשביל זה תור של שעתיים??? Big no no!!! 

ואיזה חלופה נהדרת מצאת לכם  עם הסוסים - הנוף מהמם!!! 😍😍 ולאור העובדה שאתם משפחה חובבת סוסים - מונגוליה מחכה לכם 🥰🥰

וכמאוהבת בפינגווינים תתחילי לתכנן הגעה לארגנטינה לחצי האי valdes - בתקופה הזאת של השנה (ספטמבר-אוקטובר) יש שם מיליון פינגווינים!!! כן כן זה המספר - מסתובבים שם בין חצי מיליון קנים וזאת חוויה בלתי נשכחת!!! 😍😍😍

רובי 

• אורנה1
                                          אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

לימור,

את ממש משחזרת את הטיול שלנו מלפני חודשיים. אילוצי זמן מנעו ממני הפעם מלכתוב כאן… 

הפינגווינים באמת מדהימים! גם אנחנו היינו בשתי השמורות, וגם בדיעבד לא הייתי מוותרת על אף אחת מהן. 

לי בכל מקום חסר עוד לילה / שניים…  למרות שביקרנו בהמון אתרים, הרשימה ארוכה מהביצוע… 

תודה על סיפור הטיול.

אורנה

• myomer

עדי – תודה יקירה על המחמאות

דרום אפריקה בספטמבר זה תחילת האביב. אמור להיות בסדר, אם כי הכל עניין של מזל. מה שבטוח זה שספטמבר אוקטובר עדיפים על יולי אוגוסט.

לגבי ליוויתנים – שוב עניין של מזל. ספטמבר נהדר לזה.

צפריר – תודה שוב על ההבהרה

רובייי –  תודה שהצטרפת!  יש לך בקרוב תודה אישית גם בסיפור. אכן אמרת לי בזמן אמת לגבי הר השולחן. קיבלתי והיפנמתי. 

אורנל’ה – דרום אפריקה נהדרת בכלל והפינגווינים מדהימים בפרט.  היו לשתינו אחלה טיולים. מבחינת זמנים היו לי קצת יותר ימים וזה תרם כי לא הרגשתי חוסר בימים. זרם לנו מצויין ורגוע.

סליחה על הקצב האיטי בסיפור. אשתדל להמשיך בקרוב

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 4 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון