ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. adivelednizki
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 129
    • פוסטים 2725
    • הגבוה ביותר 299
    • קבוצות 0

adivelednizki

@adivelednizki

328
    מוניטין
    330
    צפיות בפרופיל
    2725
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2924658 גיל 56

adivelednizki הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי adivelednizki

• RE: הטיול המדהים שלנו לילוסטון והרוקיס הקנדיים

הקדמה  : 

בספטמבר 2002 נישאנו ואת ירח הדבש הקצר שלנו בילינו ברומא , במהלכו הכרנו במקרה זוג ישראלים שלימים הפכו חלק מחברינו הטובים ביותר ולשמחתנו גם לשותפינו באהבה לטיולים , ואיתם יחד חרשנו מאז כבר חצי עולם …

וכך יצא ששנה לאחר מכן , בספטמבר 2003 , טסנו איתם ביחד לטיול בלתי נשכח , ירח דבש משותף ארוך ואמיתי (גם הם נישאו אחרינו באותה שנה) למערב ארה"ב ולרוקיס הקנדיים , טיול חלומי שהשאיר אותנו עם הבטחה שעוד נחזור לרוקיס הקנדיים .

15 שנים חלפו עד שעלה בידינו לממש את ההבטחה (כולל ביטול מצער בקיץ של שנה שעברה בשל פטירתה של סבתי) והשנה , בספטמבר 2018 הצלחנו.

אז המון דברים השתנו מלפני 15 שנה, וגם אנחנו angel וארחיב על כך בהמשך , אבל הטבע עצמו נשאר מפעים ביופיו ובהחלט שווה את המאמץ להגיע.

אך עוד לפני שנגיע לרוקיס, נבקר קודם בעיירה המגניבה ג'קסון הול וגם נעבור בפארק גרנד טיטון בדרך לפארק ילוסטון המדהים שמבחינתי היה גולת הכותרת של הטיול .

והנה שוב ההזדמנות להגיד תודה לאיריס על סיפור הטיול שלה שהוא זה שגרם לי לרצות להגיע לילוסטון בעצמי. 

תודה גדולה גם לרבים הטובים כותבי הבלוגים וסיפורי הטיולים שבזכותם לא היה צריך אף ספר או מדריך , אני לא אכתוב שמות כדי לא לשכוח אף אחד חלילה , אבל מדובר בחברי פורום צפון אמריקה בניצוחו של מוני שגם ענו על כל שאלה,עזרו וכיוונו.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      adivelednizki
      adivelednizki

אז ילוסטון :

אני לא אפרט לפי ימים ומה בדיוק ראינו , איפה ומתי.

ילוסטון ממש מתוייר וגם באמת שיש כותבי בלוגים מופלאים שכתבו לפניי ועם ההסברים שלהם לא הייתי צריכה שום ספר טיול או מדריך.

חוץ מזה, הפארק די פשוט להתניידות ולהתמצאות בכבישי הלולאה והמראות די נגישים ברובם מחניית הרכב. 

כל מה שכתבתי לא אומר שלא צריך לעשות שיעורי בית ולהתכונן לגבי מה יש לראות ואיפה כדי שלא תפספסו כי יש באמת הרבה מה לראות. 

אני פשוט אעלה פה רשמים ותמונות אבל אני חייבת להגיד שכל מה שארשום או אעלה בתמונות לא יכול להעביר את המקום המיוחד הזה שאי אפשר באמת לחוות את העושר שבו במלואו ב 4 ימים , אבל בהחלט אפשר להתרשם ולתצפת על מה שנחשב הכי הכי .

שום תמונה לא תעביר את החוויה עצמה, את הריחות , את התחושה של לעמוד בקרבתו של גייזר שמתפרץ ( ולא דווקא מול הזקן הנאמן שמה שבנו סביבו ככ תיירותי מדי בעיני ... ) 

הפארק מאוד מגוון , בכל חלק שלו אפשר לראות מראות אחרים ולמצוא תצורות נוף אחרות , לפעמים זה נראה שאתה לא באותו הפארק כי כל אזור שונה.

אבל בעיני מה שהכי מיוחד בו ללא ספק אלו הן התופעות הגיאותרמיות והוולקניות שמספקות לנו הצצה על מה שקורה מתחת לפני השטח ובבטן האדמה. 

שמחנו בכל גייזר שהתפרץ או רק העלה עשן, התפעלנו מבריכות הבוץ הלבן המבעבע ( סליחה אבל לא אעלה לכאן וידאו ) והעין לא שבעה מהיופי של הבריכות התרמיות ומהצבעים שלהן והעומקים שלהן , כאשר המלכה הבלתי מעורערת היא בעיני הבריכה הגרנד פריזמטית שעם התמונה שלה עם הצבעים המשגעים פתחתי את האשכול הזה .

אפשר להגיע עד אליה ולטייל על שבילי העץ שנבנו סביבה לגישה , או לנסוע לחנות בחניון ל Fairy Falls ולטייל במסלול של כחצי שעה למעלה לגבעה  כדי לראות את הבריכה מלמעלה ולהצליח לתפוס את כולה בתמונה כפי שצילמתי .

יש עלייה חדה בסוף המסלול אבל כולנו שרדנו וזה לגמרי שווה את העלייה. 

הפארק ככ גדול , יש לו אפילו גרנד קניון משלו , ולמרות שידעתי כמה הוא גדול , די הופתעתי בכל זאת. קשה לתפוס את הגודל עד שנמצאים שם ומבינים את המרחקים שצריך לנסוע מנקודת עניין לנקודת עניין. 

זו גם הסיבה שצריך שם מינימום של 3-4 ימים כדי להתחיל למצות ולהספיק לראות. 

אני מעתיקה פה ( לא נאמן למקור אבל הכוונה ברורה ) את מה שאיריס רשמה :  לא סתם תקעו את הפארק הזה בחור בסוף העולם כדי שנתאמץ להגיע כי הוא ממש שווה את זה .

ונעבור לקצת תמונות 

adivelednizki
      adivelednizki
      adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: חג שמח

@דנוש60

חג שמח למוני ולכל חברי הפורום היקרים  ,

קטונתי ולא אוכל לנחש או לנבא זמנים , 

ולכן רק אאחל לכולנו לעבור את זה כמה שיותר מהר, לצאת לחירות ושנוכל כבר לחזור ולטייל ולהיכנס בשערי היבשת האהובה עלינו.

בתמונה : השער העשוי קרני איילים בעיירה ג'קסון הול.

חג שמח לכולם, בתקווה להקדים ולהגשים את כל החלומות.

רק בריאות,   

עדי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      adivelednizki
      adivelednizki
      עוד תמונות
      adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: אירלנד - חמישים גוונים של ירוק וקסם אחד שלא נגמר
      בונו שולטטטט

שוב.... אירלנד לא בשום מגירה שלי ... אבל יש לך מיקוש את היכולת לגרום לי לרצות להגיע למקום…

אז אני מצטרפת.. אשכול שפותח עם בונו זה בדיוק לטעמי. זכיתי לראות את u2 בהופעה בניו יורק .

ואני מצטרפת למרות שעוד לא הצלחתי אפילו למצוא מתי לקפוץ לריגה או לגדנסק לאיזה סופש blush ובכלל , מה זה כל סיפורי הקיץ האלה ? אני נקרעת בין השמחה שהפורום שוב פורח לצער על כך שחיים שלמים לא יספיקו לכל הרצונות…

אני אתמקד בשמחה שאת כותבת פה ( למרות שהיו כמה הרהורים שאולי כבר לא ) .

והערה לקוראת פנינית :

גם לפני תאילנד חשבת לעצמך ש"מה לי ולמדינת עולם שלישי הזאת?" angel אז לא לפסול.

adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: "אמא הטיול הזה עקף את ארה"ב!" –או- סוודיקה תאילנד!

ברשותך פנינית , אני אמשיך שניה להפריע…

פשוט אני חושבת שזה נפלא שתאילנד עולה פה בפורום ואיכשהו אנשים רבים פה בפורום הגיעו לככ הרבה מקומות בעולם , חלקם רחוקים ומורכבים , ובכל זאת לא שקלו את תאילנד או שמו אותה בטופ של המגירה , וחבל . 

אז מה שרציתי להגיד כשהפרעתי זה שאני מסכימה עם אלעד שאין שום בעיה לטייל לבד .

למה אנחנו יכולים להסתדר בפולין מבלי להבין אף מילה אם טסנו עם איזה לואו קוסט , אבל בתאילנד לא  ? תאילנד מדינה סופר תיירותית ותיירים מכל העולם מסתדרים בה. 

בטיול הראשון שלנו היינו צעירים וגם די פעורים ולא  ידענו מהחיים שלנו , ואני גם לא יודעת אם כבר היה בכלל אז את טרנד הטיולים הפרטיים בצפון, אז עשינו מה שכולם עשו אז והצטרפנו לטיול ג'יפים של טאנה או רק בריק (מי זוכר ... אבל יצאנו משם עם כמה חברים!) אבל מאז אנחנו תמיד מטיילים עצמאית ודווקא בתאילנד הכי קל לזרום , כמעט ואין דברים שצריך לתכנן/לשריין המון זמן מראש ואפשר לעשות הכל לבד באופן עצמאי ולשמור על גמישות לפי מצב הרוח והחשק ולאו דווקא להיות מחוייבים לטיול של 3 ימים ברצף או לטייל דווקא ביום גשום או דווקא כשלא מתחשק לכם לטייל אלא דווקא לעשות הפוגה. 

כשאנחנו רוצים לטייל ומבלי לנהוג אנחנו נוהגים לשלם לנהג מונית ליום שלם שיהיה צמוד אלינו וייקח אותנו לאן שרק נרצה .

הנהג מחכה בחוץ במונית בכל אתר , רק צריך לעשות קצת שיעורי בית ולדעת מה ולאן רוצים להגיע ומה האפשרויות .

מצד שני , אני גם מסכימה עם שלישיית הבנות לגבי התובנות שיש משהו מאוד נוח בטיול פרטי כזה ולפחות לפעם ראשונה,  ולחלק של הצפון , יש מצב שזו ההחלטה הכי נכונה . 

באופן אישי לא הגעתי לצ'אנג ראי אז אולי ספציפית לשם באמת מסובך יותר לטייל לבד .

adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: הכי שווה ברומא

אז מה עשינו ברומא ?

שיטוט , שיטוט ועוד שיטוט . החלטנו מראש שהותיקן אאוט , כי אנחנו כבר היינו , הילדים עוד יהיו , ומדובר בסופ"ש קצר , וכך גם שאר אתרי חובה,  חוץ מהקוליסיאום שהבת ביקשה לראות,

היה כיף פשוט להסתובב בסמטאות ולהנות מהאווירה.

קצת חששתי שזה ישעמם את הילדים והכנתי לי בנק של פעילויות מכוונות ילדים  (לונה פארק ועוד , באדיבותה של סיון ) אבל בסופש קצר לא היה צורך.

בכל כיכר יש מופעי רחוב כיפיים , מוזיקה ברחובות , דוכנים מעניינים , 

הם נהנו מהמזרקות , מהפסלים , ותוסיפו על זה גלידה בכל פינה , פיצות ופסטות והתחילו קיטורים על למה בעצם באנו רק לשלושה ימים ?!

adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: גדנסק, כל המרבה הרי זה משובח

ענת, 

סיפור שלך תמיד בא בטוב ,

ובאופן אישי מחזיר אותי לימים שרק הגעתי לפורום והסיפור שלך לבודפשט היה מאוד משמעותי עבורי וגרם לי לחזור אליה שוב , ומאז מי יודע כמה פעמים שוב. 

אז תודה על השיתוף , לגמרי מעולה שיהיה פה עוד סיפור על גדנסק , שהסיפור של שלישיית הבנות פתח צוהר אליה. 

גם הבכור שלי בן 10 ותמיד זורם ונהנה מדברים שלא מכווני ילדים דווקא (וגם אנחנו מאוהבי טייגר ) אז אל תחסכי בפרטים של מה עשיתם. 

לגבי מה ששמוליק כתב ואת ענית - אני הייתי בתחושות דומות שנים רבות וחשבתי שלעולם לא תדרוך כף רגלי בפולין. חוק פולני או לא .

יכולה רק לומר שעם השנים עמדתי השתנתה , וכבר נסעתי לפולין בשתי הזדמנויות ( ודווקא לא לשופינג ) ולאו דווקא בגלל שההתמכרות לטיולים גברה על ההתנגדויות, אלא כי בחנתי לעומק את אותן התנגדויות ואיך באמת ארגיש כשאהיה שם ,

והתשובה היא : סוג של ניצחון. 

היתה לי שיחה מאוד מעניינת השבוע עם מישהו ממוצא הונגרי בעניין הזה של להגיע / לא להגיע,  ואני חושבת שכשמסתכלים על זה מזווית אחרת מזו הקודמת בכל השנים ההן ( קרדיט למיקי שאשכול שלו לקרקוב פתח אצלי את הדיון הזה עם עצמי )  אז פתאום הדברים יכולים להיראות אחרים והתחושות הן אחרות.

כמובן שזה המסע האישי שלי ביחסיי עם פולין, ומבינה לגמרי את התחושות של מי שעדיין מרגיש שכף רגלו לא תדרוך שם, ומבינה לגמרי למה כל אשכול על פולין יעלה את הדילמות האלו מחדש. 

הנושא מורכב ולכן אני לא חושבת שאת צריכה לשפוט את עצמך כאילו ויתרת על העקרונות שלך.

אני בהחלט לא עסוקה בשיפוט עצמי אלא בחקר התחושות שלי בנושא ההגעה לשם .

מחכה להמשך

עדי  

adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: גיחה מבודפשט לוינה ליום אחד - כדאי ??

בבקשה

https://www.booking.com/hotel/hu/7seasons-central-suites.en- gb.html?aid=318615;label=New_English_EN_IL_26571758425-KUoXR 9OjaYJHD4eH3jhe3QSM100556488825%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aa p1t1%3Aneg%3Afi12946260011%3Atidsa-302962658775%3Alp1007988% 3Ali%3Adem%3Adm;sid=f1efc0faa2bc5cbfd45ba35fc59c768c;m_occ=2 ;room1=A%2CA;sb_price_type=total;type=total;ucfs=1&

adivelednizki
      adivelednizki

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי adivelednizki

• RE: אילת מסלולים סביב לה

@pninit1234

פנינית יקרה , אין עליך.

מקווה שלמטייל ישקלו להעניק לך פרס על החייאת הפורום ושמירת המורל ! 

גם אני מקווה שבקרוב מאוד הפורום שוב יתמלא טיולי חו"ל למיניהם , ומכונת ההנשמה היחידה שנזכיר תהיה של שרון .. ולמצבי דרמה הקשורים בטיולים בלבד. 

בינתיים סיפקת לנו יופי של סיפור טיול בארץ , הכי מושלם לחורף הישראלי, ועם דירוג הכוכבים של המשפחה המקסימה שלכם זו חגיגה אמיתית.

אז תודה, שבת שלום ולשנה אזרחית טובה יותר,

עדי 

adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: חודש החתונות שרשור שבועי

@יונית

הונג קונג, אוקטובר 2019 .

שמחתי לגלות שההפגנות והמהומות בהונג קונג לא עצרו את החיים שם והחתונה מתקיימת ..אז צילמתי את הזוג

פורסם בפורום אירופה
      adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: חזרנו מחופשה מצפאוריטית –או - אוגוסט במצפה רמון - איזה כיף היה!

@pninit1234

תראי אתכם הופכים לימונים ללימונדה קרה ( קרה, בטח קרה , בחום הזה...) ועוד כתבת על זה סיפור , כל הכבוד !

adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: בולגריה- כדאי?

@ח-ג

מוסיפה סיפור שגרם לי לחשוב שכדאי 

https://community.lametayel.co.il/topic/137885/%D7%94%D7%AA%D7%91%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%95?page=1

וגם :

https://community.lametayel.co.il/topic/102706/%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%95%D7%91-%D7%A9%D7%A0%D7%99?page=1

https://www.halomot-shmurim.com/post/bulgariawithkids

פורסם בפורום אירופה
      adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: שאלה לגבי החזר על כרטיסים

@דוקטור-דו-ליטל

לא מיהרתי , 

כתבתי : " בינתיים רק קיבל מייל. לא כסף"

פורסם בפורום צפון אמריקה
      adivelednizki
      adivelednizki

@יונה-וקשת

אין לי דיעה בעניין באופן כללי, בטח לא לגבי אמסלם ספציפית , כי אין לי ניסיון עם סוכני נסיעות .

באופן אישי אני בדרכ מזמינה הכל ישירות .

זה היה רק תיאור עובדה. בינתיים רק קיבל מייל. לא כסף... 

אבל כנראה שבן דוד שלי בכל זאת שמח כי יש מצב שהוא  יראה את הכסף שלו בחזרה ( נכון , ב 10 תשלומים , אבל יש כאלו שלא קיבלו החזר כלל בנסיבות האלו )  

אז אולי זו דווקא נקודת זכות לסוכן. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      adivelednizki
      adivelednizki

@nbk

בן דוד שלי קיבל מאמסלם מייל שאומר שיחזירו לו את כספו על טיסה שבוטלה, אבל ב- 10 תשלומים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: איך להערך (מחדש..) לטיול בסוף יולי בהנחה שיהיה אפשר

@gillp2

גיל, בטוחה שצרת רבים לא תנחם אותך .. אבל גם אנחנו היינו מתוכננים לטיול בר מצווה בקליפורניה ב - 23/7 וביטלתי הכל.... 

כל מה שכתבו לך נכון . זה נורא מבאס וקשה לשחרר אבל זה המצב ... 

הדבר היחיד עליו לא הצלחנו לקבל החזר הוא המרתון של סן פרנסיסקו שבעלי היה רשום אליו... נדחה מיולי לנובמבר , ואין החזרים.

עד כה גם לא הצלחנו לקבל החזר על המרתון כ"כשל תמורה" מחברת האשראי , אבל זה בסהכ כסף קטן יחסית לנזק הפוטנציאלי שיכל להיות ולאכזבה מביטול הטיול .. 

אמריקה תחכה לנו... 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: חג שמח

@דנוש60

חג שמח למוני ולכל חברי הפורום היקרים  ,

קטונתי ולא אוכל לנחש או לנבא זמנים , 

ולכן רק אאחל לכולנו לעבור את זה כמה שיותר מהר, לצאת לחירות ושנוכל כבר לחזור ולטייל ולהיכנס בשערי היבשת האהובה עלינו.

בתמונה : השער העשוי קרני איילים בעיירה ג'קסון הול.

חג שמח לכולם, בתקווה להקדים ולהגשים את כל החלומות.

רק בריאות,   

עדי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      adivelednizki
      adivelednizki
    • RE: סקר "הכי באירופה" - התוצאות

@imeshy

תודה על הסקר וניתוח התוצאות.

אולי פספסתי - לאיזה מקום הגיעו מוזיאוני הוותיקן בקטגוריה ?

פורסם בפורום אירופה
      adivelednizki
      adivelednizki