ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. gillp2
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 2
    • נושאים 54
    • פוסטים 833
    • הגבוה ביותר 38
    • קבוצות 0

gillp2

@gillp2

52
    מוניטין
    365
    צפיות בפרופיל
    833
    פוסטים
    2
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 50773 גיל 56

gillp2 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי gillp2

• קנדי רע קנה דירה מקנדי רע (ושניהם קנו קאנו)

שלום לכולם

לפני כ-3 שבועות חזרנו מטיול של 5 שבועות שכלל 3 וחצי שבועות ברוקיז הקנדיים כולל גליישר פארק ו-ווטרטון לייק, עם הקדמה של 6 ימים בניו-יורק, וסיום של 5 ימים בפארקי השעשועים של לוס אנג'לס

זה היה טיול מהמם ומדהים שהתאפיין במז"א קיצוני ברובו - חודש יולי החם בהיסטוריה במערב קנדה, רצף הימים הארוך ביותר בהיסטוריה עם טמפרטורה מעל 30 מעלות, רצף הימים הארוך ביותר ללא גשם וכו' -

כ

כמשפחה חובבת שחייה באגמי קרח אנחנו כמובן חגגנו - ואם להיות ספצייפים הספקנו לטבול ב-22 אגמים קנדיים (כולל האגם של קרחון אדית קאוול), ועוד 5 בגלישר פארק. זה לא כולל נהרות, נחלים, וכל מיני חורי שחייה שונים ומשונים למינהם.

הצד הפחות שמח של החגיגה הקיצית הזו זה כמובן השריפה הקשה שהשתוללה בשמורת ג'ספר ובג'ספר עצמה - אנחנו עזבנו את ג'ספר כשהשריפה התחילה - יומיים לפני שג'ספר עצמה פונתה. את העובך של עשן השריפות ראינו והרגשנו גם במרחק 4 שעות נסיעה מג'ספר - באיזור באנף.

זהו טיול ראשון שלנו כמשפחה ל-'אמריקה' - ויקח לנו זמן רב לעבד ולעכל את החוויות המדהימות שעברנו ביבשת המדהימה הזו.

הבלוג שלנו פה באתר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2
    • באיחור (לא) קל (בכלל) - מסעות הפקר'ס בסלובניה וקרינתיה - אוגוסט 2019

סיכום טיול? פה בפורום? תחושת רטרו קלה מעקצצת לי באצבעות, כמעט גורמת לי לחפש קסטה של א-הא – להקת העל הנורבגית המיתולגית על סולנה החתיך מורטן הארקט.

מה סיכום טיול עכשיו?…

אבל החיים, הם גלגל. והנה – סיכום, ולפניו – מבוא קצרצר:

בין המשתתפים: א. אני. ב. אישתי היפה – אדיס, ג. בני הקטון – (יהו)ניצן.

הטיול הוגדר בראשית דרכו (שזה אומר במהלך הטיסה חזרה מהטיול של הקיץ הקודם) כ-’טיול לסלובניה’.

במקור, כמו כולם (או כולן/ם ברוח ימים אלו), תוכננה גיחת יום מסלובניה לאיזור חבל קרינתיה שבאוסטריה.

ככל שנברתי בחבל קרינתיה הבנתי שהוא הולך לקבל פה נקודת כוכב משל עצמו שלאט לאט גדלה וגדלה וכך השתקענו בקרינתיה ל-6 לילות. אחריהם 3 לינות בעמק הסוצ’ה הסלובני, ואחכ עוד 6 לילות בבלד לפני חזרה הביתה.

הטיסה היתה לוינה – בה שהינו 2 לילות בתחילת הטיול.

מכירים את אלו שחייבים לספר לכם בשיא המתח ש-’בסוף ההוא עם הצלקת זה הרוצח?...’

אז בדיעבד – יתכן שהייתי מוסיף יום-יומיים נוספים לקרינתיה על חשבון בלד, אבל אני רותם את הסוסים לפני העגלה (או אולי את העגלה לפני הסוסים בעצם?...) – והתובנות שלי ושל משפחתי – בסוף.

מספר נתונים טכניים

כרטיסי טיסה הוזמנו באוקטובר עם אוסטריין איירליינס.

380 דולר לכרטיס, לא זול, אבל גם לא מאד יקר – בעיקר כשמדובר בטיסה סדירה כולל הושבה, מזוודות, שעות מעולות (טיסת אחהצ בהלוך וערב בחזור) וזמני שיא העונה של אוגוסט.

שכרנו רכב עם חברת אבריקס הסלובנית – שבאמת שאין מילים לתאר את השירות המופתי והמדהים שלהם ששייך לסטנדרט שאנחנו פשוט לא מכירים.

כאמור – טיסת אחהצ ונחיתה בוינה בערב ‘אילצו’ אותנו ללינה אחת בוינה.

ההתלבטות בשלב התכנוני היתה ‘כמה זמן לתת לוינה הזותי?...’

לנחות בערב ולצאת בבוקר? לנחות בערב, לעשות סיבוב קצר בבוקר ולצאת בצהריים? לתת לה יום? יומיים? שלושה?…

בסופו של דבר הוחלט לבלות בה יום אחד מלא כולל לינה, חוץ מיום הנחיתה – כלומר סהכ לילה פלוס יום פלוס לילה.

מצד אחד – לא לכאן ולא לכאן – מצד שני, בכל זאת נתן איזשהי טעימונת קטנה…

אז מה עושים ביום אחד מלא בוינה?…

א. מדמיינים את עצמנו מסתובבים בנחת במדרחובים היפים, עוצרים בבתי קפה, שותים בירה טובה, רואים הופעות רחוב, מבקרים באיזה מוזיאון מיוחד אחד או שניים, הכל בנחת, סופגים אוירה, לאט וברוגע…

ב. חוזרים למציאות ודוחסים ליום הזה את וינה של הטיולים המאורגנים: בערב הראשון, עייפים מהטיסה, עוד הספקנו לשוטט קצת במרכז העיר.

ביום השני הספקנו לטפס למגדל קתדרלת סןן סטפן, לקחת מטרו לארמון שנבורן, להכנס בלי תור בזכות הכרטיס הדיגיטלי שקניתי מבעוד מועד, לעשות סיור בארמון ובגנים, ולבקר במוזיאון הילדים, ואת אחהצ והערב לבלות בפארק פארטר.

המלון שלנו יושב במרכז של המרכז של המרכז – דקותיים מסטפן פלאץ. במדרחוב לידו פסנתר כנף שהעוברים ושבים מוזמנים לנגן עליהם לקהל הרחב, ואפילו התעקשתי לנגן עליו את בוהמיין רפסודי ואת יש לי סמפטיה של שלמה גרוניך על אדמת אוסטריה! הקהל התלהב ובצדק! דם יהודי לא יהיה הפקר!

למחרת בבוקר אורזים ויוצאים לאיזור קריתיה. הרכב של חברת אבריקס מגיע אלינו למלון. מקבלים ממני כסף ונותנים מפתחות. בלי חתימות, בלי ערבויות, בלי כלום…

קרינתיה – קבלי –הפקר’ס בדרך

פורסם בפורום טיולי משפחות
      gillp2
      gillp2
    • RE: קנדי רע קנה דירה מקנדי רע (ושניהם קנו קאנו)

@ortaliy22

מכיוון שמבעוד מועד הנחתי שבקיץ עדיין נהיה 'במצב' - הזמנתי את כל הטיסות מישראל ואליה דרך אלעל וככה כל הדרמות שלי ביטולי הטיסה חלפו מעלינו..

טסנו בהלוך עם אל-על לניויורק, ואז שתי טיסות פנימיות: מניו-יורק לונקובר (אייר קנדה) ומקלגרי ללוס אנג'לס עם ווסט ג'ט ומלוס אנג'לס לישראל עם אלעל

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2
    • RE: שווה לקפוץ לפורטופינו לכמה שעות/חצי יום?

קודם כל לה ספציה לא כל-כך נוראית…

שנית, אני בהחלט לא ממליץ לכם ללון בכפרים, בדיוק מהסיבות שציינת – הלינה בהם מאד יקרה, ועניין החנייה מאד מסורבל

הייתי ממליץ ללון באחת משתי העיירות: ססטרי לבנטה, או לבנטו. 

משתיהן נוח מאד לטייל גם בכפרי צ’ינקווה טרה (אין שום צורך ברכב) וגם בעיירות שבמפרץ קמולי ומפרץ פורטופינו עם בסוף תחליטו לבקר שם (קמולי, פורטופינו, סנטה-מגריטה, רפאלו) – גם לשם, אגב, אין שום סיבה להגיע עם רכב הרבה יותר פשוט ונוח עם רכבת.

גם ססטרי לבנטה וגם לבנטו פשוט יותר נחמדות מלה ספציה, ולדעתי אפשר למצוא בהן לינה עם חנייה.

gillp2
      gillp2
    • RE: באיחור (לא) קל (בכלל) - מסעות הפקר'ס בסלובניה וקרינתיה - אוגוסט 2019

אז איפה מתמקמים בקרינתיה? ודאי תשאלו.

או!!!

אז ככה:

מסתבר שהיא בכלל לא כל-כך קטנה הקרינתיה הזו – על אף שמה הקומפקטי.

למעשה – קשה להצביע על איזור ספצפי וחד משמעי שהוא ‘ה’-מרכז שלה.

בניגוד לאיזורים אחרים כמו זלצבורג או טירול, חלק גדול מהתיירות באיזור היא ‘תיירות נופש’ – מכיוון שמדובר באיזור באוסטריה בעל מספר ימי השמש הרב ביותר, ובאגמים שנחשבים חמימים יחסית (מדגיש את המילה ‘יחסית’ – מי שמצפה לכנרת או לסחנ’ה באוגוסט – אז ממש ממש לא) חלק גדול מהתיירים באיזור (הרבה מאד תיירות מקומית) מתמקמת סביב אחד מהאגמים הרבים ומבלה ימים/שעות רבות סביבם.

השיקול שלי בחיפוש הלינה היה למצוא מקום שיהיה במרחק הליכה קצר מאד למים, שהאגם יהיה מקסים, שזו תהיה עיירה ולא כפר נידח וכמובן שיהיה מרכזי למספיק טיולים ואטרקיות.

בסופו של דבר בחרנו בעיירות seeboden על אגם מילשטט – שהתבררה כמיקום מעולה.

בכלל – בטיולינו האחרונים באירופה ‘התפנקנו’ לעת זיקנה והתרגלנו לנסיעות קצרות של 40-45 דקות מכל נקודת כוכב – וסיבודן יכולנו למלא גם בקלות עוד שבוע שבועיים של טיול למרחקים קצרים.

קצת על סיבודן:

היא בדיוק מה שחיפשנו. יש לה חוף רחצה מהמם, טיילת עם מסעדות, בתי קפה, חנויות, יש שביל אופניים מקסים סביב האגם שיוצא ממנה (או עובר בה… תלוי איפה גרים...) – ומצד שני היא עדיין עיירונת די קטנה ואינטימית.

לא הקדשנו לה אף יום ‘מלא’ אבל כמעט בכל הימים שלנו הגענו אליה יחסית מוקדם אחהצ ובילינו בה כמה שעות/חצי יום בחוף המקסים ובאגם מילשטט.

תכירו: סיבודן

gillp2
      gillp2
    • RE: ג'ורג' קלוני, ג'קוזי וקנלוני - חופשת סתיו באיטליה

מיקה – ראיתי את המתאבן בפייס וחיכיתי לאשכול הזה…

אז קודם כל – אין כמוך, אני באמת, אבל באמת באמת מעריך את זה שפרסמת קודם כל בלוג. שאותו קראתי מהמילה הראשונה ועד האחרונה.

שנית – התמונות מדהימות.

אנחנו מטיילני הקיץ. גם מאילוצי לוז/עבודה/גן וגם כי אנחנו באמת אוהבים לטייל בקיץ… הסתיו באגם קומו נראה מדהים! (וגם בקיץ הוא האגם הזה מקסים ומיוחד)

שלישית – 2 הקופייקה שלי בעניין השלכת:

השלכת הכי יפה שראיתי היתה בשמורות הטבע של ז’וזייגו וסונג-פן בחבל סצ’ואן בסין. נסענו שעות על שעות בתוך יער פרא בצבעים של אדום וכתום… כל התמונות שלי עוד מתקופת הסטילס והפילם...

gillp2
      gillp2
    • RE: סיכום ורשמים מסוכות באוסטריה

חיים איזה טיול ואיזה תמונות מדהימות!

אני כולי התפעלות מהיום שהגעתם לאגם אנטרסלבה - זה חתכת נסיעה...

אני סקרן - תכננת את ההגעה לשם לפי הרבע שעה עגולה?...

אני זוכר שקראתי על זה לפני והתעלמתי - וכשהגענו לגבול גילינו שבדיוק פספסנו בכמה דקות את הרמזור הירוק והחלטנו לותר אבל מהתצפית  מלמעלה הוא נראה מדהים ואני מניח שגם הנהיגה אליו ביער צריכה להיות מקסימה...

אגב - התצפית על אגם הנחלים זה כמובן מהר ינר ולא אייגר Smile

gillp2
      gillp2
    • RE: היכן להתמקם לטיול כוכב בשוויץ באלפים הברניים?
      היכן להתמקם לטיול כוכב בשוויץ באלפים הברניים?

הי

לטיול 'קלאסי' באיזור - איזור אינטרלקן ממרכז הכי טוב את האטרקציות התיירותיות. באופן אישי לא הייתי מתמקם דוקא באינטרלקן עצמה אלא באחד הכפרים/עיירות הסמוכות אליה - 

wilderswill היא אופציה מעולה, או כל אחד מהכפרים על אגם ברינץ שסמוכים לאינטרלאקן למשל bonigen, ringgenberd או iseltwald .

כל אחת מהאופציות מאפשרת לינה מרכזית מאד וקרובה לאוטוסטרדה מצד אחד ושקטה ועם נופים מדהימים מצד שני.

גרינדלוולד (או לאוטרברונן) שמאד פופולריות פה בפורומים פחות נכונות גאוגרפית כי הן די בקצה של עמק.

כמובן שהן לא אופציות רעות - אפשר לבלות בקלות שבוע בגרינדוולד, למשל, בטיולים רגליים באמצעות הרכבלים שיוצאים מהעיירה עצמה אבל פחות נוח, למשל, לאיזור מאירנגן ו3 המעברים

gillp2
      gillp2
    • RE: ממה מיה, פרננדו והמתבגרים עושים את שוודיה

מיקה – 

נכון שראיתי כבר הרבה בפייס ובבלוג שלך אבל שוב כיף לראות את זה שוב (ושוב ושוב) את הטיול המופלא שלכם…

אני חייב לומר לך (שוב!!!) כמה אני אוהב את סגנון הטיול שלכם שהוא בעיני איך שצריך לטייל. להתמקם במקום מושלם, לטייל הרבה בסביבה הקרובה, לגלות ‘אתרי תיירות קטנים ומקומיים’, לנוח…

(אני עוד זוכר את האגם שלכם בהולנד, וגם את זה שבסקוטלנד וגם את זה שבניו-יורק...)

gillp2
      gillp2
    • RE: מסלול ראשוני לאוסטריה, אוגוסט17 בקשת עזרה מהמנוסים

דור - יופי של מסלול בעיני!

הערונת לגבי יום 1 - רכבל דאכשטיין נמצא באיזור רמאסו-שלדמינג. לא מאד קרוב, לא להאלשטט ולא לאבטנאו.

זה אומנם נראה מאד קרוב על המפה אבל זה עלייה מהצד השני של הרכס (מעל שעה נסיעה מהאלשטט וקרוב לשעה נסיעה מאבטנאו לכיוון השני...)

בנוסף - לא הייתי ברכבל הזה (אומרים שהוא מאד מרשים) אבל הבנתי שהוא לא מאד שונה מהותית מהתצפית של 5 האצבעות שאתם ממילא נמצאים בה, ובנוסף - מדובר ברכבל (שוב - קראתי. לא הייתי) שהתורים אליו ארוכים מאד בגלל האטרקציה של 'מדרגות לשום מקום'. אני כבר לא מדבר על זה ששני הרכבלים (גם דאכשטיין וגם 5 אצבעות) יחסית יקרים.

הייתי שוקל לוותר על הרכבל של דאכשטיין, ואולי להעביר ליום הזה את אגם גוסאו, או פשוט לתת יותר זמן להאטשטט - יש בהאלשטט פוניקולר שמעלה לתצפית מדהימה על האגם. אפשר לעשות טיול קצר ומקסים בחזרה ברגל עד האגם. התצפית הזו כן שונה משמעותית מתצפית 5 האצבעות

gillp2
      gillp2

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי gillp2

@ortaliy22

מכיוון שמבעוד מועד הנחתי שבקיץ עדיין נהיה 'במצב' - הזמנתי את כל הטיסות מישראל ואליה דרך אלעל וככה כל הדרמות שלי ביטולי הטיסה חלפו מעלינו..

טסנו בהלוך עם אל-על לניויורק, ואז שתי טיסות פנימיות: מניו-יורק לונקובר (אייר קנדה) ומקלגרי ללוס אנג'לס עם ווסט ג'ט ומלוס אנג'לס לישראל עם אלעל

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2

@יונה-וקשת מזתומרת? טיול בלי פוסט בלמטייל? 🙂

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2
    • קנדי רע קנה דירה מקנדי רע (ושניהם קנו קאנו)

שלום לכולם

לפני כ-3 שבועות חזרנו מטיול של 5 שבועות שכלל 3 וחצי שבועות ברוקיז הקנדיים כולל גליישר פארק ו-ווטרטון לייק, עם הקדמה של 6 ימים בניו-יורק, וסיום של 5 ימים בפארקי השעשועים של לוס אנג'לס

זה היה טיול מהמם ומדהים שהתאפיין במז"א קיצוני ברובו - חודש יולי החם בהיסטוריה במערב קנדה, רצף הימים הארוך ביותר בהיסטוריה עם טמפרטורה מעל 30 מעלות, רצף הימים הארוך ביותר ללא גשם וכו' -

כ

כמשפחה חובבת שחייה באגמי קרח אנחנו כמובן חגגנו - ואם להיות ספצייפים הספקנו לטבול ב-22 אגמים קנדיים (כולל האגם של קרחון אדית קאוול), ועוד 5 בגלישר פארק. זה לא כולל נהרות, נחלים, וכל מיני חורי שחייה שונים ומשונים למינהם.

הצד הפחות שמח של החגיגה הקיצית הזו זה כמובן השריפה הקשה שהשתוללה בשמורת ג'ספר ובג'ספר עצמה - אנחנו עזבנו את ג'ספר כשהשריפה התחילה - יומיים לפני שג'ספר עצמה פונתה. את העובך של עשן השריפות ראינו והרגשנו גם במרחק 4 שעות נסיעה מג'ספר - באיזור באנף.

זהו טיול ראשון שלנו כמשפחה ל-'אמריקה' - ויקח לנו זמן רב לעבד ולעכל את החוויות המדהימות שעברנו ביבשת המדהימה הזו.

הבלוג שלנו פה באתר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2
    • RE: איך לתכנן ולחלק את הדרך מונקובר לג'ספר

@מוני תודה מוני - כן זה פחות או יותר התכנון ליום מונקובר לוייסלר, ואנחנו נוטים כרגע לתת עוד יום לוייסלר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2

@גדליהו-מהגרעין

תודה גדליהו -

התכנון כרגע הוא להקדיש יומיים לוייסלר (יום אחד הגעה מונקובר ועוד יום לטייל באיזור), ויום אחד ארוך מוייסלר ל-קלירווטר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2

@אנשיםטובים

תודה! יהיו לנו יומיים מלאים בונקובר, לא כולל יום ההגעה מניו-יורק, מתכננים יום אחד לעיר עצמה ויום אחד לפארקים מחוץ לעיר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2
    • איך לתכנן ולחלק את הדרך מונקובר לג'ספר

שלום שוב לכולם

יש לנו כרטיסי טיסה ליולי לטיול ארוך יחסית של 5 שבועות - שיכלול למעשה 3 חלקים:

חלק ראשון ניו-יורק, חלק שני ונקובר - רוקיז קנדיים - גליישר, וחלק שלישי לוס אנג'לס

החלק של הרוקי'ז כאמור יתחיל בונקובר, ואני מתלבט מאד איך לתכנן את הנסיעה הזו, והאם לחלק אותה על פני 3 לינות בדרך כלומר ונקובר - ווייסלר - קמפולס - קלירווטר - ג'ספר, או 2 לילות בדרך

התכנון:

יציאה מונקובר - portau cove - אגם browning (אופציה למורין פארק לופ טרייל) - גונדולה סי-טו-סקיי - אגם אלמה - וייסלר

ה

היום הזה סהכ די פשוט לי בהגיון, יש המון דברים נקודות לעצור בין ונקובר לוייסלר וגם אם לא נספיק זה בסדר - קצת מסתבך לי המשך הדרך.

האם לעצור בקמפולס ובכך להאריך את הדרך ביום למחרת עד ג'ספר? או 'למשוך' את היום עד קלירווטר ולקצר הנסיעה ביום למחרת לג'ספר?

ואולי לעצור לעשות לילה בקמפולס, וגם בקלירווטר, ביום השלישי לטייל בוולס גריי ולהמשיך לג'ספר

באופן כללי - אשמח לקבל טיפים או רעיונות לגבי וולס גריי - אני מתקשה להבין האם היא מתאימה לעצירות 'על הדרך' כלומר לא לטיולי קנו/קייקים של ימים מלאים אלא לעצירות למסלולי הליכה קצרים, אולי לאיזשהו אגם יפה שיחסית קרוב לכביש ולא מאריך מאד את היום.

אשמח לכל תובנה בנושא!

תודה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2
    • RE: איך לתכנן את החלק של הרוקי'ז ביולי

@ludar

תודה ניר.

ניו-יורק זה בעיקר בגלל אישתי, ואני אכן נוטה להחליף את אורלנדו בלוס אנג'לס ולקצר מעט

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2

@גדליהו-מהגרעין

תודה גדליהו, אנחנו מתכננים להקדים לגליישר 5 ימים מלאים -

מהכרותי עם הנפשות הפועלות במשפחתי אני יכול לתכנן על מסלול אחד יותר ארוך/קשה/מאתגר אז זה כנראה יהיה או ההייליין או האייסברג - ראיתי סרטונים של שניהם ושני המסלולים נראים לי מדהים.

יכול להיות שבאמת האופציה היא לעשות את האייסברג, ואת ההתחלה של ההייליין ביום של ה-hidden lake

הילד (ואנחנו...) לא היינו מעולם בצפון אמריקה או באיזשהו פארק של דיסני, ואין לי ספק שכמות האטרקציות/פארקים בל.א תענה על כל צרכינו - ככל הנראה נחליט עפ זמני/מחירי טיסות

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2

@אנשיםטובים

תודה על התשובה המאד מושקעת!

אני בהחלט מודע לזה שהטיול מורכב מ-3 טיולים: טיול טבע, טיול ניו-יורק וטיול אורלנדו..

מבין ה-3, ניו-יורק והרוקי'ז הם חובה.

אורלנדו לא חובה - והתלבטתי מאד בינה לבין לוס אנג'לס.

בגדול, אני מודע לעובדה שה-'חלק של הטבע' הוא ממש טבע, והחלק של האטרקציות/פארקים הוא ריכוז של אטרקציות ויהיה יותר מאתגר בכל חלק של הטיול לאזן בין 'הכל מהכל' - אני עוד לא שם אבל מניח שזה אפשרי לפחות ברמה זו או אחרת (ברוקיז יש למשל קיאקים, אומגות, אגמים שאפשר לטבול, נכון שזו לא אוסטריה עם כמות האטרקציות המשפחתיות בכל אתר טבע אבל עדיין אפשר למצוא אטרקציות קטנות שישברו את 'שגרת ההליכות ברגל').

הרעיון שהצעת לטוס לניו-יורק ואז לרוקיז הוא רעיון מעניין שלא חשבתי עליו מרוב שהיה לי ברור שמתחילים עם ה-'הארד-קור-טבע', ויש לו לא מעט יתרונות אני צריך לבדוק את העניין.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      gillp2
      gillp2