איך לתכנן את החלק של הרוקי'ז ביולי
-
שלום לכולם
בימים האחרונים נפלה איזשהי החלטה לאסוף את עצמי ולהתחיל לתכנן את הטיול לקיץ.
זוג הורים, פלוס ילד שיהיה בן 11 וחצי, טיול ראשון לצפון אמריקה, עוד אין כרטיסי טיסה, מתכננים לשבוע השני של יולי, ל4-5 שבועות.
התכנון הכללי - כ3 שבועות באיזור הרוקי'ז (קנדיים? אמריקאיים?), טיסה לשבוע באורלנדו, שבוע בניו-יורק, וחזרה לארץ.
מתלבטים לגבי מה החלק של הרוקי'ז בין 3 מתווים:
המתווה המקורי:
טיסה לדנבר
רוקיז NP
גרנד טייטון NP (במכוון התמקדות בו ולא בילוסטון)
גליישר NP
נסיעה לסיאטל ומשם טיסה לחלק השני של הטיול באורלנדו
המתווה הקנדי:
טיסה לקלגרי -
באנף
ג'ספר
אגמי ווטרטון
גליישר פארק
חזרה לקלגרי להחזרת הרכב - ומשם טיסה לחלק השני של הטיול לאורלנדו.
המתווה הקנדי המשופר
הוא בעצם כמו המתווה הקנדי רק בלי להתעקב באגמי ווטרטון - במקום זה להמשיך את כל הדרך דרומה לגרנד טייטון, ואז לחזור חזרה את כל הדרך לקלגרי, להחזיר את הרכב ולטוס לחלק ה-'מזרחי' של הטיול.
שאלות ספציפות (יחסית) -
א. האם אגמי ווטרטון שווים עצירה של יומיים שלושה - בהתחשב בעובדה שנהיה גם בגליישר וגם בפארקים של בנאף וג'ספר?
ב. האם ינואר סוף דצמבר תחילת ינואר זה לא זמן מאוחר מידי להתחיל בחיפושי לינה באיזור השמורות האטרקטיביות כמו פארק לאומי גליישר?
ג. האם ה-'תוכנית הקנדית' - לא 'מרווחת' מידי בשביל 15-20 יום
ד. האם ה-'תוכנית הקנדית המשודרגת' כולל טייון אפשרית בטווח הימים הזה?
ה. איזה מבין האופציות הייתם בוחרים
אשמח לכל תובנה כללית בנושא
-
שלום
שאלות-
במתווה המקורי -
דנבר
רוקי NP -האם הכוונה להסתפק ברוקי האמריקאים צפונית לדנבר?
במתווה הקנדי -
בתוכנית הכללית של הטיול כולל פלורידה במקרה של הרשימה הזאת הכוללת טיסות פנים אפשר להסתפק בפחות מ- 4 שבועות .
אגמי ווטרטון לדעתי אינם דורשים יותר מיום עד יום וחצי.
כדאי מאוד להתחיל הזמנות בינואר
למה הכוונה טייון ?
מוני
-
הי
"מרווחת" זה עניין מאוד אינדיבידואלי. תלוי בקצב שלכם. האם חשוב להספיק הרבה (ולהתמקד בהיילייטס של כל מקום) או לקחת את הזמן ולמצות כל מקום?
אני מתכנן מסלול דומה למתווה הקנדי (קלגרי-גליישר-באנף-ג'ספר) למשך 12 ימים באוגוסט, אז מבחינתי האישית - זה מרווח.
צריך לזכור שאתם נוסעים עם ילד וזה משליך על תכנון הנסיעה. לא הייתי נוסע עם ילד בגיל הזה מהרוקיז לטייטון (נסיעה של יומיים שלושה), נמצא בטייטון יומיים ונוסע לגליישר (עוד יומיים שלושה). פשוט חבל.
עוד יותר חבל לעבור ליד ילוסטון ולא להיכנס (אם זו נסיעה ראשונה שלכם לצפון אמריקה). טייטון פארק יפהפה אבל ילוסטון (לדעתי) לוקח בגדול. במיוחד אם נוסעים עם ילד.
ושאלה אחרונה לגבי הילד - האם הוא חובב טבע מושבע? נכון שיש אורלנדו בסוף, אבל 3 שבועות רצופים של טבע עלולים לשבור אותו לפני כן. ממליץ לייצר איזשהו איזון (טבע-עיר-טבע...)
לגבי לינות בפארקים - אם זה חשוב לכם, לא להתייאש. יש מדי פעם ביטולים. אם תתמידו לבדוק את האתרים כל יום (או אפילו יותר מפעם אחת ביום) - בסוף תמצאו. כדאי להזמין מקום בחוץ עם אפשרות ביטול, ליתר ביטחון, ולהתחיל לעבוד.
ניר
-
תודה מוני
המתווה 'הקנדי' בינתיים שופר ואני נוטה לסיים אותו בונקובר ולא לחזור שוב לקלגרי - מונקובר לשבוע אורלנדו ואז שבוע ניו-יורק והביתה
כלומר המתווה הקנדי:
קלגרי - גליישר - באנף - ג'ספר - ונקובר - אורלנדו - ניו-יורק
האם עדיין זה נראה מסלול 'מרווח' מידי למתווה של 5 שבועות ברוטו?
'טיוון' הכוונה טייטון כמובן - בינתיים המתווה ה-'קנדי המשופר' נראה לי נפסל, אני אומנם מפנטז על טייטון (יותר מילוסטון, אגב) כבר הרבה זמן אבל מבין שמדובר בשבוע לפחות הלוך ושוב - יומיים כל כיוון נסיעה ו3 ימים נסיעה ושרוב המסלולים בטייטון הם מסלולים קשים יחסית.
במתווה המקורי - כן, הכוונה לטייל בפארק הלאומי שקרוב לדנבר ואז להצפין לילוסטון-טייטון ומשם לגליישר.
-
תודה!
בינתיים הספקתי להגיע בעצמי לאותה מסקנה לגבי איזור טייטון, וכנראה לרדת מהאופציה השנייה של קלגרי - רוקיז קנדיים - וירידה לילוסטון.
בעיקר בגלל הנסיעה.
הנקודה שהעלית לגבי 'עודף טבע' לילד בן 11 בהחלט מטרידה אותי

הבן שלי רגיל ללכת איתנו ברגל ואנחנו מטיילים הרבה ברגל גם בארץ וגם בחול, יחד עם זאת גם הוא בעיקר 'מוכוון אטרקציות'...
אתה צודק - ה-'הסכם' הוא שהחלק שלי בטיול (יומולדת עגול...) זה הגשמת חלום להגיע לרוקיז, והוא מקבל את השבוע באורלנדו (ואישתי את ניו-יורק) אבל אחרי שיהיה לי מתווה כללי אני אחפש איפה אפשר להכניס בחלק הזה לפחות 'אטרקציות קטנות' ומקומיות - אני לא צופה שהבן שלי יזרום עם מסלולי הליכה בטבע במשך 20 יום רצופים...

-
@gillp2 האם יש מסלולי הליכה מסוימים שמכוונים אליהם ( בהנחה שזו גם ההתעקשות על טיטון)? ווטרטון לפני כמה שנים נשרפה בחלקה הגדול. הרבה מסלולים , שאנחנו עשינו בעבר , אינם קיימים ממש ( לא נראה ליש הליכה בין אודים מעושינם תעשה לכם משהו)- אז כדאי לבדוק מה התכוונתם לעשות שם אם בכלל שווה עצירה.
לגבי טבע- לכל משפחה התנהלות משלה- אנחנו כן לוקחים את הילדים לתקופות טבע ממושכות שגם כוללות הליכה, ומוצאים כל מיני דרכים קטנות לשבור את שגרת ההליכה והטבע. לגבי אורלנדו- האם אתם מכוונים רק לשם באופן מיוחד- כי אם תסיימו בונקובר או סיאטל נראה יותר הגיוני וגם זול כנראה לטוס לקליפורניה- השאלה אם כל כך קריטי לילד ההבדל בין דיסני קליפורניה לאורלנדו? או בכלל פארקים שם. שבוע פארקי שעשועים עשוי להתגלות כהרעלה מהירה יותר משבוע טבע....
-
תודה גדליהו!
המסלול היחידי שמבחינתי הוא מאסט זה ההיי-ליין בגליישר...
אין מסלול מאסט ספציפי בטיטון, וגם לאור תשובות קודמות פה וגם לאור שוטטות באתר של טיטון וסרטונים אני מבין שהרוב המכריע של המסלולים שם הם יחסית קשים ועם הפרשי גובה גדולים.
כ
לכן אני כרגע נוטה לוותר על טיטון, ונראה שנוותר על גם על ווטרטון - הוא פשוט נראה לי כמקום נחמד לעצור ללילה מקלגרי לבאנף אבל זה ממילא מרחקים קצרים, ואת היום יומיים ש-'יחסכו' לי אוסיף ככל הנראה לחלק בצורה יותר מרווחת את הדרך מג'ספר לונקובר.
במקור התלבטתי מאד באמת בין אורלנדו ללוס אנג'לס, מקריאה בפורומים שונים ובאתרים קיבלתי את הרושם שבאורלנדו יש הרבה יותר אפשרויות.
אני בהחלט לא נעול על זה ולא פוסל את האופציה של ל.א (אין הינעלות ספציפית על פלורידה ולא על קליפורניה, ובגלל זה אני מתייעץ פה לפני הזמנת כרטיסי הטיסה)
-
@gillp2 אתה צודק שיש באורלנדו יותר אפשרויות- אבל זה כבר שאלה של כמה פארקי דיסני הילד ביקר כבר? איפה עובר הרף? והאם באמת ישנה לו 3 ימים ביוניברסל- דיסני לוס אנג'לס לעומת מה שהוא לא יודע שיש באורלנדו? או להורים יש גם העדפות? לגבי מסלולים- אני פחות התרשמתי מההייליין ( והלכנו רק בחלק ממנו) אבל ממליץ שם בחום על האייסברג- מדהים!
-
אין לי מושג ברוקיז. יש לי מושג על שאר הטיול
קודם כל - הטיול ארוך. ואם אין לכם נסיון בטיולים ארוכים כלכך, אז שווה לחשוב טיפה. כי טיול של שבועיים-שלושה זה לא כמו טיול של 4-5 שבועות. גם כי העייפות מצטברת. גם מתפתחת קהות חושים ודברים מפסיקים לרגש, גם כי מתחילים געגועים למשפחה או חברים בארץ, גם כי המתח בתוך המשפחה מתעצם (בכל זאת טיול זה גם סיר לחץ), וכתלות בפתרום הלינה שלכם (חדר מלון אחד?) גם הצורך בקצת פרטיות. אני לא טוען שטיול ארוך הוא רע. אבל הוא לא מתאים לכל אחד.
בהמשך - חיברתם 3 טיולים בלתי תלויים לטיול אחד. לא רק בגלל הטיסות, אלא גם בגלל אופי הטיולים. באותה מידה אפשר היה במקום ניו יורק לשלב שבוע בלונדון (כי הקונקשין דרך שם, או משהו בסגנון. אפשרי - כן. רצוי - לא מאד. אני תמיד טוען שטיול טוב צריך לשלב בתמהיל על בסיס שבועי. כלומר אם למשל החלטתם שהיחס מבחינתכם זה 3 ימי טבע, יום עיר ויום שעשועים (זה מה שעולה מהמספרים שהזכרתם), אז האידאל היה שבכל שבוע יהיה לפחות יום מכל סוג. כי אחרת (כמו שכבר הוזכר) מישהו ישתעמם או יהנה פחות במשך תקופה ארוכה יחסית. לא סתם הטיול ה"קלאסי" לדרום מערב הוא כזה קלאסי. גם כי הוא מאפשר את שילוב הטבע ערים ושעשועים לסירוגים כמה פעמים.
מקובל לאמר שבונים טיול ברמה עולה מבחינך ריגושים, עם דגש על הילדים. אז אורנדו אחרי הטבע. אבל האם ניו יורק אחרי אורלדנו זה לא יותר מדי?
תביאו בחשבון שניו יורק וגם אולנדו זה ימים ארוכים מאד על הרגליים. למעשה בימים האלה כמעט ולא יושבים. מבחינה פיזית זה לא מעייף פחות מיום הייקינג ברוקיז, ובטח שיותר מעייף מיום נסיעות ופוטו-אופ שם.
מחיר - הטיול מאד מאד יקר. למרות שהטיסה לארה"ב יקרה ואנחנו רוצים לנצל אותה, הרי שהעלות היומים (מחייה ובילויים) מאד מאד גבוהה. אם תשנו בחדר מלון אחד, אז עלות המחייה היומים (מלון, אוטו, אוכל, ביטוח) תנוע בין 300 ל-500 דולר ליום. לא בניו יורק ולא כולל אטרקציות ובילויים. באורלדנו מחיר כניסה יומי לדיסני בקיץ הוא סביבות 150 דולר לאדם, וכולל את ג'יני פלוס להזמנת תורים מהירים זה כבר עובר את ה-500 דולר ליום לכולכם. לא כולל חנייה, אוכל או מזכרות. יוניברסל בלי קיצור תורים טיפה יותר זול, אבל עדיין מאד יקר. כלומר שבוע אורלדנו יכול לעלות עוד 2500-3000 דולר תלוי בפרטים. בניו יורק סביר שהמלון מהותית יותר יקר (למרות שמוותרים על רכב המחייה עדיין יותר יקרה) ויש גם פה פוטנציאל לאטרקציות יקרות (אבל פחות מאשר באורלדנו).
אורלנדו - האם לכם ההורים יש כח ל-4 ימי פארקים (או יותר)? האם אתם תהנו או שתבואו רק בגלל הילד. והאם אחד מכם יעדיף לשבת בצד בחלק מאטרקציות? כלומר האם שבוע שלם אורלדנו נכון גם לכם ההורים?
אם ההערות שלי מדברות אליכם (וזה בסדר אם הן לא), אז מה אפשר לעשות.
בחלק של הרוקיז הייתי מנסה לשלב גם אטרקציות וגם עיר. אולי סיאטל או ונקובר, אולי עיר אחרת. יומיים בעיר זה קצת שומה לחלוטין מאשר טיול טבע. אני לא מכיר עיר גדולה "באמצע" החלק של הרוקיז, אבל שווה לחשוב מה אפשר. ומו שהזכירו לשלב גם אטרקציות.
האם אפשר באמת לקצר את הרוקיז טיפה? בגלל שהמסלול אולי מרווח מדי, כדי שלי יהיה קשה מדי לילד, או מסיבות אחרות? ואם רוצים מאד טבע, אז אולי להוסיף יומיים בפלורידה או במקום אחר של טבע.
הייתי שוקל האם ניו יורק זה מה שנכון בטיול. אולי נכון יותר לעשות את ניו יורק בטיול זוגי (אם יש אפשרות כזו). אני חושש שבגלל משך הטיול, ובגלל שזה אחרי אורלדנו, אז ניו יורק עשויה להיות טיפה יותר מדי. בטיול שאנחנו עשינו לפני כמה שנים טובות (3 שבועות בצפון מזרח) הגענו בסוף הטיול לניו יורק (לא בפעם הראשונה), טזה כבר היה קשה. פיזית, נפשית וכו'. זה לא שלא היה כיף, אבל אם היינו בונים את הטיול אחרת היה טוב יותר.
אולי לשנות את הסדר? להתחיל בניו יורק, ואז רוקיז ולסיים באורלדנו? נראה לי שעשוי להיות טיפה יותר מאוזן
באופן דומה לוויתור על ניו יורק, אולי אפשר לוותר על אורנדו. ובמקום, לטוס לפריז ליומיים דיסני (בסוכות? אולי אפילו סופ"ש בשנת הלימודים). או אפילו דיסני פריז משולב פארק אירופה (לא מאד קרוב אבל אפשרי). עם מחירי הטיסות לאירופה זה לא בהכרח יותר יקר מאשר הוספת טיסה לאורנדו.
אני לא חושב שלוס אנג'לס מתחברת יותר מאשר אורלדנו. בכל מקרה יש טיסה, בכל מקרה מחליפים אוטו. אז אלא אם כן במקרה יש הבדל דרמטי בעלות הטיסות או בזמינות שלהן (כי אין טיסה ישירה למשל) אני לא חושב שזה משנה. היתרון של לוס אנג'לס זה שיש יותר מה לעשות שם חוץ מהפארקים. אז אפשר לעשות יום פארק ואז יום בעיר, ואז עוד יום פארק. באורלדו זה פחות "קלאסי" (אם כי אפשר). אבל אחרי הרוקיז ולפני ניו יורק - באמת חסר לכם יום בלוס אנג'לס?
-
תודה על התשובה המאד מושקעת!
אני בהחלט מודע לזה שהטיול מורכב מ-3 טיולים: טיול טבע, טיול ניו-יורק וטיול אורלנדו..
מבין ה-3, ניו-יורק והרוקי'ז הם חובה.
אורלנדו לא חובה - והתלבטתי מאד בינה לבין לוס אנג'לס.
בגדול, אני מודע לעובדה שה-'חלק של הטבע' הוא ממש טבע, והחלק של האטרקציות/פארקים הוא ריכוז של אטרקציות ויהיה יותר מאתגר בכל חלק של הטיול לאזן בין 'הכל מהכל' - אני עוד לא שם אבל מניח שזה אפשרי לפחות ברמה זו או אחרת (ברוקיז יש למשל קיאקים, אומגות, אגמים שאפשר לטבול, נכון שזו לא אוסטריה עם כמות האטרקציות המשפחתיות בכל אתר טבע אבל עדיין אפשר למצוא אטרקציות קטנות שישברו את 'שגרת ההליכות ברגל').
הרעיון שהצעת לטוס לניו-יורק ואז לרוקיז הוא רעיון מעניין שלא חשבתי עליו מרוב שהיה לי ברור שמתחילים עם ה-'הארד-קור-טבע', ויש לו לא מעט יתרונות אני צריך לבדוק את העניין.
-
תודה גדליהו, אנחנו מתכננים להקדים לגליישר 5 ימים מלאים -
מהכרותי עם הנפשות הפועלות במשפחתי אני יכול לתכנן על מסלול אחד יותר ארוך/קשה/מאתגר אז זה כנראה יהיה או ההייליין או האייסברג - ראיתי סרטונים של שניהם ושני המסלולים נראים לי מדהים.
יכול להיות שבאמת האופציה היא לעשות את האייסברג, ואת ההתחלה של ההייליין ביום של ה-hidden lake
הילד (ואנחנו...) לא היינו מעולם בצפון אמריקה או באיזשהו פארק של דיסני, ואין לי ספק שכמות האטרקציות/פארקים בל.א תענה על כל צרכינו - ככל הנראה נחליט עפ זמני/מחירי טיסות
-
@gillp2 מסלול בגליישר שהילדים שלנו אהבו היה באזור של two medicine שזה אזור של השמורה שמעט מגיעים אליו ( גם אנחנו לא תכננו אבל בגלל שלא השגנו מקום בסירה לקרחון גרינל שינינו מהר כיוון)- המסלול לדעתי לא היה מההכי טובים, אבל הילדים ממש התלהבו מכל הפיתולים בעלייה והוא אחד מהזכורים ביותר גם כמה שנים אחרי...
אני מבין שאתם נשארים עם המתווה המקורי- אולי תשקלו להפוך הכל ולהתחיל בסיאטל? ואז תסתכלו אם מבחינת הימים אתם אולי יכולים לעשות עוד דברים בקולורדו הנהדרת. ואם אתם הופכים את הדיסני ל -3-4 ימים בקליפורניה. יש מצב שאת הימים שהתפנו אתם יכולים להשתמש ליצור מסלול נסיעה עד ללוס אנג'לס.. תמיד אפשר למצוא בדרך גם הפוגות עצירה שאינן טבע או טבע נטו ( אנחנו לפחות תמיד ניסינו להכניס דברים קטנים כאלו שישברו את הטבע נטו למרות שהילדים שלנו היו תמיד מאוד נוחים עם כל סגנון טיול)
-
מהניסיון שלי עם ילדים (בכל הגילים) - 3 ימים בניו יורק מיצו את העניין (אלא אם מתכננים מסע שופינג) ו- 3 ימים בלוס אנג'לס (כולל דיסני ויוניברסל) גם.
עם חלומות קשה להתווכח אבל הוזכר כאן המסלול הקלאסי של מערב ארה"ב שנשמע תפור עליכם ועל פרק הזמן שאתם מתכננים. בהנחה שזו לא הנסיעה האחרונה לצפון אמריקה - שווה לבדוק...
אם הרוקיז הם MUST, אז כמו שנאמר פה עדיף להתחיל בניו יורק ואז רוקיז ולסיים באורלנדו. כך יש הרגשה שפרק הטבע תחום בין שתי אטרקציות אחרות וזה יותר נוח לעיכול
-
-
נעול על ידי
Whale- Hello There There