סיור בפרלמנט בברלין
-
נוסעים בתחילת דצמבר לכמה ימי חג מולד.
עד כמה הסיור הזה שווה, ומה עושים בו? ( אני בלי הילדים).- אשמח לשמוע חוות דעת אם כדאי או לא.
-
היינו בקיץ בסיור הזה עם הילדים. לקחנו את הסיור הקצר (רק ביקור בגג) – מרשים ומומלץ. יש גם אפשרות לסיור ארוך יותר בתוך המליאה (אבל את זה לא בדקנו).
-
עשינו (בלי ילדים) את הסיור המלא.. נראה לי הקטע המרשים זה הסיור של הגג, מהסיור בתוך המליאה לא נפלנו.
-
שאלה סקרנית – זה אותו בניין מהתמונה המפורסמת של הנפת הדגל הסוביטי? -
-
תודה -
היינו רק בתצפית על הגג והיא בהחלט יפה .
לא מצליחה לקבוע ביני לבין עצמי אם אני מגדירה את זה כאתר חובה או כמשהו "שווה", בוודאי בחורף ובקור, אבל יש בהחלט מי שיגדירו אותו כאתר חובה מבחינה היסטורית ואדריכלית .
היות וזה ביקור חינמי , שלא גזל מאיתנו זמן רב, אז אם את כבר שם ובעניין של תצפית יפה מלמעלה / ביקור בבניין ההיסטורי - אז למה לא .
-
אני הייתי גם במליאה וגם בגג (בלילה, כי זה מה שהיה זמין). ממש נהנתי משניהם. הגג יותר מרהיב אבל אהבתי גם את ההסברים במליאה. בעיני בהחלט מומלץ.
-
מומלץ מאד אך כדאי מאד להזמין סיור מראש ויקצר המתנה
-
היינו בסיור המלא ולדעתי מאד מומלץ ושווה. היה לנו מדריך מרתק, הסיור בחדרים שונים של המבנה, עם יצירות אומנות שונות ועם הסברים המתקשרים לביקור הכולל בעיר ויש להם ערך מוסף רב. דווקא הביקור בגג/כיפה לא היה הכי מרהיב ולדעתי אם כבר מגיעים כדאי לסיור המלא. צריך להזמין מראש באתר ולהביא דכונים. הבדיקה הבטחונית קפדנית מאד. בתמונות מתנות מממשלת ישראל בחדר המתנות וכתובות של החיילים הסובייטים שהושארו מזמן השתלטותם על הבניין...

-
מצטרפת. גם לדעתי הסיור מעניין וכדאי לעשותו.
-
הייתי פעמיים .
פעם ראשונה – מדריכה נפלאה , אנגלית ברורה ומובנת , הליכה קצרה מנקודה לנקודה , היה מענין ומהנה.
פעם שניה – מאכזב ביותר . כיון שידעתי למה לצפות – מייד שמתי לב שסדר התחנות בסיור שונה – והוא הצריך הליכות מיותרות ואף טיפוס במדרגות שלא היו בסיור הראשון . הייתי עם אמא שלי – אשה מבוגרת – והיה ממש קשה ולא מונגש . מעבר לכך – המדריכה היתה אנמית , לא מעניינת , רצה קדימה , הלכה מהר מאוד ולא שמה לב ששאר הקבוצה נשרכת מאחור .
הגג- גולת הכותרת – הסיור הוא עצמאי , בקצב אישי , ואינו מודרך .