ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרקים באיטליה - שאלות בנושא

פורום אירופה
    איטליה טרקים
    4
    10
    864
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Yasmin_3672715
      Yasmin_3672715 נערך לאחרונה על ידי

אהלן

אני רוצה לתכנן טיול לאיטליה (לאורכה ולרוחבה) ומחפשת מישהו שעשה משהו בסגנון לשאול כמה שאלות. 

יש מתנדב/ת בקהל? (-:

imeshy IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy @Yasmin_3672715 נערך לאחרונה על ידי

@Yasmin_3672715

א. טיול של טרקים או טיול רגיל?

ב. אולי כדאי פשוט לשאול , מי שידע לענות  – יענה

Yasmin_3672715 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Yasmin_3672715
          Yasmin_3672715 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

שילוב של טרמילאים וכמובן קצת ערים. 

אני רוצה לדעת על התניידות ולינה כרגע בעיקר באיטליה. מה מומלץ?

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • imeshy

@Yasmin_3672715

השאלות שלך נורא כללית

מה תכנון הטיול שלך?

מה השאלה לגבי התניידות? אפשר ברכבת, אפשר באוטו ואפשר גם ברגל.. 

מה השאלה לגבי לינה ?  אפשר במלון, צימר, airbnb , הוסטלים וכו’.. 

• Yasmin_3672715

@imeshy

כרגע הרעיון שלי הוא לעבור ממקום למקום להתחיל בצפון באמצע אוגוסט ולהדרים. כרגע בעיקר מנסה להבין מה זה דורש ממני כלכלית. כן המחשבה היא על בעיקר טבע. לא ברכב. השאלה שלי היא האם אפשר לעשות את איטליה עם הסתמכות על רכבות ובד אנד ברקפסט? 

מנסה למצוא מישהו שעשה טיול באיטליה כדי לקבל רעיונות תכלס

• imeshy

@Yasmin_3672715

כמה זמן הטיול?

עוגנים בטיול שלך?

• Yasmin_3672715

@imeshy

מתכננת 3 חודשים, רוצה להתחיל בצפון (קצת אגמים, קצת הרים) ומשם להדרים עד רומא.

• imeshy

@Yasmin_3672715

שלושה חודשים באיטליה זה זמן נהדר לטיול מעמיק מאוד וממצה. 

אני פחות חסיד של טיולים בתחבורה ציבורית, ולא ממש יכול לענות האם ניתן בעזרת תחבורה ציבורית באיטליה להגיע למקומות שבהם מתחילים הטרקים/מסלולים יומיים. 

מה שכן, אם את פתוחה בראש לכל רעיון באיטליה- הרי שבשלושה חודשים אפשר להספיק יותר מאשר עד רומא. 

אפשר להדרים גם יותר מרומא ולהגיע לאיזור אמלפי, סורנטו, קפרי ונפול. כמו”כ אפשר להדרים עוד גם משם ולהגיע לחבל פוליה וגם דרומה ממנו לסיציליה. 

באיזור ההרים את כמובן מכירה את הדולומיטים. אם את מחפשת טרק ארוך , חפשי מידע אודות טרק Alta Via 1 . 

כמו”כ – תקראי על חבל אאוסטה ושמורת גראן פרדיסו שנמצאות במערב איטליה, בגבול עם צרפת ושוויץ. נוף הררי יפה ושונה מהדולומיטים. 

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ח.ג
                      ח.ג @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

עד כמה שידוע לי לפחות בדולומיטים יש תחבורה ציבורית טובה. אינספור מסלולים בנופים משגעים. האמת שעוד לא קראתי איפה בדיוק עובר המסלול שהוצע אבל אחרי טיול בספטמבר, שלא רציתי שייגמר, ממליצה בחום.

כדאי לך לעשות חיפוש באינטרנט תחת המילה hiking או hike ולהתרשם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • IO.
                        IO. @Yasmin_3672715 נערך לאחרונה על ידי IO.

@Yasmin_3672715

לא יצא לי לעשות טיול כזה אבל יצא לי להשתמש הרבה בתחבורה ציבורית באיטליה (רכבות ואוטובוסים) בלא מעט חופשות סקי וטרקים (עיירות סקי ונק׳ התחלה/סיום של טרק – אלו בד״כ מקומות מהסוג שאת כנראה מחפשת). זה בהחלט אפשרי. בוודאי כשאת גמישה בתכנית שלך, בחלוקת הימים ובאתרים בהם תבקרי וגם לא לחוצה בזמן (נראה לי שטיול של 3 חודשים עונה על ההגדרה, אבל את זה את צריכה להחליט).

תחבורה ציבורית לא תמיד תהיה מהירה ולא תמיד יהיה קל להגיע לכל חור; יש מקומות קטנים שתדירות האוטובוסים אליהם נמוכה והנסיעה עוברת בהרבה מקומות או מצריכה כמה החלפות וכו׳ אבל לרוב המקומות תמצאי אוטובוס. התניידות בין ערים גדולות היא בוודאי לא בעייתית.

בנוסף לרכבות ולאוטובוסים האיזוריים של החברות השונות, כדאי לבדוק גם את flixbus.

כתבת ״בעיקר טבע״ – גם טרקים ארוכים? (רב יומיים) או רק יומיים? יש הרבה מאוד עיירות/עמקים שניתן ״להתיישב״ בהם לשבוע/כמה ימים ולטייל יופי של טיולים יומיים, לעיתים בסיוע רכבלים (תלוי עונה); זה יהיה טיפה מגביל בתחבורה ציבורית – אבל אפשרי בהחלט. טרק רב יומי מצריך יותר תכנון וגם מוגבל לעיתים לעונה – אבל גם כאלו אפשר לשלב, אם את רוצה.

בכל מקרה לא הייתי מתכננת מעברים תחופים מידי. זה יכול להתיש. וכדאי לשלב ערים בין טבע לטבע, לטעמי.

לגבי לינות – יש באיטליה הכל. כולל אכסניות ובהרים גם בקתות הרים. ואפשר גם קמפינג. הכל תלוי שוב בסגנון שלך.

בגדול נראה לי כיף גדול ולא בעייתי לארגן כזה טיול, בוודאי אם את מטיילת יחסית מנוסה.

השאלה היא מה בדיוק הטיול שאת מחפשת, עד כמה את גמישה, מתי בדיוק את טסה,  עד כמה את מוגבלת בתקציב וכו

בשביל לקבל עזרה יותר ספציפית אני חושבת שאת צריכה לשאול שאלות הרבה יותר ספציפיות. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון