אירגון עצמאי לטיול בסין
-
היי, אנחנו 4 זוגות בסביבות גיל 60 מעוניינים לטוס לסין אם עצירה בחזרה בהונג קונג ומקאו, השאלות שלי:
- האם ניתן לעשות את זה ללא טיול מאורגן, כלומר לעשות את זה עצמאית
- האם תחילת אוגוסט (מחצית הראשונה של אוגוסט) בעייתית מבחינת מזג אויר
- אם יש רעיונות אחרים, אנשי קשר בסין שיכולים לעזור בזה, נשמח לשמוע
תודה מראש
-
- כן
- בגדול זו תקופה טובה , אבל סין זו מדינה ענקית . השאלה באיזה אזור אתם מעוניינים לטייל
- בסין יש מילייארד וארבע מאות מיליון אנשים . בטח שמביינייהם יש כאלה שיכולים לעזור לכם . השאלה אם אתה צריך אותם . אם אתם לא ממהרים , אז אפשר לתכנן הכל מראש , ולטייל לבד .
-
היי,
אחרי שתקראו קצת ותצברו מידע, תחליטו מה מעניין אתכם ולאן אתם רוצים להגיע. תגדירו לעצמכם את משך הטיול ועל פי זה תבנו מסלול.
לאחר מכן תוכלו לבקש פה בפורום לתת דעה על המסלול שלכם ולעלות שאלות ספציפיות על מקומות מסויימים שיעזרו לכם בתכנון הסופי.
יש דברים שכדאי ורצוי לעשות לפני שטסים לסין (בעיקר בתחום האפליקציות). אז לקחת את זה בחשבון כשמחפשים מידע.
אחרי שסגרתם פחות או יותר את התכנון של הטיול תחפשו את הטיסות המתאימות לכם מבחינת זמנים ועלויות.
-
יולי אוגוסט חמים כמו בארץ, בדרום טרופי
-
חשבתי על המסלול הבא:
הונג קונג, מקאו (יכול להיות גם בחזרה), גוילין, יאנגשו, אמי ז’אן, צ׳נגדו, שיאן, שנחאי, בייג׳ין
סדר גודל של 14-16 ימים בתקציב שפוי
-
חשבתי על המסלול הבא:
הונג קונג, מקאו (יכול להיות גם בחזרה), גוילין, יאנגשו, אמי ז’אן, צ׳נגדו, שיאן, שנחאי, בייג׳ין
סדר גודל של 14-16 ימים בתקציב שפוי
-
-
צפוף מדי, ממליץ לוותר על מקום אחד או שניים.
-
כפי שרשמו לכם קודמיי, ממליץ להוריד כמה יעדים.
בגלל שאין לכם יותר מדי זמן לדעתי אפשר לוותר על שנגחאי, מבחינת תקציב הלוך חזור מבייג'ינג לשנגחאי זה קרוב ל500 שקל ברכבת מהירה. 4 וחצי שעות לכיוון.
יעד נוסף שהייתי מוותר הוא איזור צ'נגדו או שיאן בוחר רק אחד מהם. אני הייתי הולך על שיאן שהיא עיר מעניינת יותר מאשר צ'נגדו. יש בה יותר מאשר רק חיילי הטרקוטה. רובע המוסלמי שבעיר מומלץ ביותר לשוטטות. צנגדו היא בעיקר פנדות ובסיס יציאה לאמי שאן ול-לשאן.
הצעת מסלול שלי:
2-3 ימים הונג קונג+מקאו
חצי יום עד יום להקציב למעבר בין המקומות.
4-5 ימים גווילין+יאנגשו
להקציב יום למעבר בטיסה או ברכבת בין המקומות. ברכבת זה 10 וחצי שעות אבל זאת נסיעת יום והגעה מאוחרת לשיאן. טיסה יקר אבל מהר יותר
1-2 ימים שיאן
להקציב חצי יום לרכבת במעבר בין המקומות. מרכבת שיאן צפון יש כל שעתיים רכבת מהירה, אין נסיעות לילה ברכבת מהירה. תנסו לעלות על הרכבות שעושות את המרחק ב4 וחצי שעות ולא ב5:40 שעות.
שאר הימים שנותרו בייג'ינג.