ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. ניתאי א
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 9
    • פוסטים 763
    • הגבוה ביותר 105
    • קבוצות 0

ניתאי א

@ניתאי א

112
    מוניטין
    206
    צפיות בפרופיל
    763
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2859805 גיל 56

ניתאי א הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי ניתאי א

• RE: טיול לסין - 10 ימים נטו - יאנגשו והונג קונג

@Tal_3584391

היי,

לפי דעתי היה יותר נוח אם לא היית נוחתת בשנזן כי היא בערך באמצע המסלול שלך.

יאנגשו קרובה לגווילין ככה שהיה עדיף שתתחילי שם או מהונג קונג.

לטרסות אורז יותר נוח לצאת מגווילין, במקום הלינה בגווילין ניתן לארגן הסעות לטרסות. אפשר להשאר לישון בטרסות או לחזור באותו היום לגווילין. מדובר ביום שלם, הנסיעה לא הייתה קצרה למיטב זכרוני. יאנגשו מהממת ויש הרבה מה לראות ולחוות בה ככה שהייתי מוותר על לילה בטרסות. 

בשנזן לא טיילתי ככה שלא אוכל לתרום. אבל הייתי מוותר בגלל הזמן הקצר שיש לך.

בהונג קונג המקומות לינה לא הכי זולים, החדרים קטנים לרוב, תנסי לחפש לינה בהוסטל אולי זה יוזיל לך, רק שיהיה קרוב לקו מטרו. האוכל מאוד זול, במיוחד האוכל רחוב. 

אין בעיה להוציא כסף, יש כספומטים בכל מקום.

הייתי הולך על גווילין יום אחד מלא (שכולל נסיעה לטרסות), יאנגשו 4-5 ימים, הונג קונג 2-3.

יום ההגעה לגוולין הוא בעצם יום התאוששות מהטיסות ככה שהוא יום מבוזבז, אלא אם כן את נוחתת מוקדם בבוקר שם ויוצאת לטרסות באותו יום. ויום אחד יתבזבז לך על הנסיעה מיאנגשו להונג קונג. 

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: 8 שבועות בסין- עזרה בתכנון מסלול

היי,

אני טיילתי בסין לפני 3 שנים במשך 3 חודשים.

חודש וחצי עם חבר והשאר לבד. דווקא את החודש וחצי לבד עשיתי במקומות שהם פחות על המסלול המתוייר (עם תיירות זרה). אלה היו החודש וחצי היותר חווייתיים שלי בטיול.

האנשים שרובם הגדול יודע קצת לדבר אבל מאוד מתבייש בזה, כי אין לו עם מי להתאמן על האנגלית. בבית ספר הם בעיקר מתרגלים לכתוב. הם זקוקים לקצת זמן עד שהם מתחילים לדבר איתך ואז כשנותנים להם לכתוב לך במחברת או בפלאפון שלך הם מדברם ללא הפסקה. זה בעיקר קורה ברכבות או בפארקים. כשהייתי לבד ניגשו אליי המון אנשים שכל רצונם היה לדבר איתי אנגלית.

מצאתי את עצמי מדבר עם סטודנטית סינית 3 שעות בפארק של המזרקות בשיאן. סיפרה לי על כל השיטה של הלימוד אנגלית.

השיטה שלי הייתה שאם מישהו מצליח לענות לי על 2-3 שאלות הייתי הופך אותו למדריך שלי באותו מקום. ככה מצאתי את עצמי מטייל 3 ימים עם שני סינים (אחד דיבר אנגלית והשני צרפתית) בכל מיני אטרקציות שלא רשומות בשום מקום במדבר שמסביב לדונגחואן.  או נסיעה עצמאית ביחד עם סיני שפגשתי בהוסטל בביג’ינג לחומה הסינית במוטאניו או לנסוע באוטובוס בJiayuguan ולדבר אנגלית שוטפת עם ילד בן 10 שמסתבר שהוא היה המדריך של גידי ואהרוני כשהם צילמו את הסידרה שלהם על דרך המשי ולטייל איתו ועם אבא שלו בכל העיר בשביל למצוא מקום ללינה בשבילי – רק בבתי המלון יכלו לארח זרים.

קצת על המסלול שעשיתי במשך ה3 חודשים. אולי קצת זה יכול לפנות אליכם.

אני התחלתי מהונג קונג. עשיתי את כל המסלול המתויר של יאנגשו גווילין ואז יונאן וסצ’ואן דרך הבקדור, צאנגדו ומשם לשיאן (פה החבר שטיילתי איתו חזר לארץ) המשכתי קצת למחוז גאנסו ומשם חזרה לצ’אנגדו. (לא נסעתי צפונית לצ’אנגדו)

מפה נסיעה לZhangjiajie – הר טיאנמן ו3 ימים בפארק אוואטר המדהימים – ממליץ בחום. אחד המקומות היותר יפים שהייתי בהם.

משם נסיעה ארוכה להר הצהוב, הייתי שם כמה ימים בהתאוששות מכאבי ברכיים מהמדרגות של פארק אווטאר.

משם המשכתי לשיאמן (xiamen) ולאי Gulangyu הסמוך, זה נמצא ממש ממול לטאוויאן במחוז פוג’יאן וניתן לספוג שם קצת שמש, ים וטייפון.

מפה כבר מפסיקים עם הרכבות האיטיות. משם המשך לשנגחאי וסיום בביג’ינג.

אני לקחתי את הזמן בכל מקום. לא לקחתי טיסה פנימית אחת, בסך הכל הייתי על 14 רכבות שונות.

צריך לבוא עם ראש פתוח מאוד, הטיול עצמו הוא טיול לא קל בגלל הקשיי שפה וכל דבר קטן הופך למבצע אבל לומדים להסתדר תוך כדי. לא בכל מקום/מסעדה התפריט יהיה עם תמונות וגם אם מראים להם באפליקצית תרגום מה את רוצה לאכול מאוד לא בטוח שהם יבינו. אז תקבלי מרק עוף עם עצמות גרוסות שלא ברור איך מישהו אוכל את זה. השיטה הכי טובה זה פשוט להסתכל לאנשים אחרים מה הם אוכלים ולהצביע למלצר על מנה של מישהו או להשתמש בפנטומימה. חוזרים עם הרבה חוויות מחשלות.

*השתמשתי רבות בלונלי פלאנט כשטיילתי באותם מקומות, בעיקר לניווט.

כשאומרים מתוייר צריך להבדיל בין תיירים זרים לתיירים סינים. תיירים סינים נמצאים בכל מקום. הכל היה מאוד עמוס בהם כולל בגאנסו, Zhangjiajie, הר הצהוב וגם בשיאמן. אבל כמעט ולא פגשתי זרים באותם מקומות.

במסלול הרגיל שהרוב עושים פוגשים יחסית הרבה זרים, כולל ישראלים בבק דור היינו 9 ישראלים, אפילו עשינו ארוחת ערב שישי במטבח של איזו מסעדה (אנחנו בישלנו).

מקווה שעזרתי קצת,

בהצלחה.

ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: עזרה בתכנון טיול של 25 ימים בסין

שנגרילה זכורה לי כעיר אפורה ולא ממש מעניינת. חוץ מהגלגל תפילה הזהוב העצום והאפשרות לאכול סטייק יאק והמבורגרים (מצטער לצמחונים מבינינו).

המנזר הגדול משום מה זכור לי שהמחיר כניסה אליו היה מחיר מופקע וויתרתי עליו (בהמשך הדרך יצא לי להיות בעשרות כאלה אז לא הרגשתי בחסרונו).

העיר משמשת בעיקר כבסיס יציאה לטרק ליובאנג שהוא מומלץ ביותר.

העיר העתיקה ממש קטנה בשנגרילה.

העיר העתיקה בליג’יאנג הרבה יותר גדולה ומעניינת ומצטרף לדעה של קודמיי שהיא אחת הערים היפות בסין.

ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: בייג'ין

אין שום בעיה בלטייל לבד בכל האתרים בבייג'ין.

כל האתרים בתוך בייג'ין נגישים ומאוד קל להגיע אליהם.

בעיר האסורה אפשר לקחת מדריך, ממש ליד הקופות. אפשר גם מדריך אאודיו עם אוזניות. המקום כל כך גדול שבאיזשהו שלב כבר אין כוח לשמוע.

בכללי המידע באתרים בסין הוא לא באנגלית ואם יש אז הוא מועתק מגוגל טרנסלייט ולוקה בחסר אבל בכל זאת לדעתי אין ממש צורך במדריך בכל מקום. לא רק בסין אלא באופן כללי בטיולים.

בארמון הקיץ אין הסברים באנגלית כלל, המקום ענקי. בעיניי לא ממש צריך שם הדרכה. לי למזלי איך שהגעתי לכניסה ניגש אלי סיני צעיר וביקש להצטרף אליי, כל מה שהוא רצה היה לדבר עם מישהו באנגלית, הוא שימש לי כמתורגמן והסביר לי מה יש בכל מיני נקודות במקום. זה היה ממש כיף לטייל איתו אבל לא הרגשתי שהייתי מחסיר משהו אם הוא לא היה מצטרף אליי.

נתקלתי בעניין הזה בכמה מקומות ברחבי סין, הם מאוד סקרנים, נחמדים וממש לא מעוניינים בתמורה חוץ מלדבר/להתאמן עם מישהו באנגלית.

החומה הסינית ניתן להגיע אליה באופן עצמאי, תלוי איזה קטע שלה, אם כי זה טיפה לא נוח. לא ברור למה הסינים לא עושים אמצעי תחבורה נגיש (כשאני הייתי היה קו שהגיע עד לקטע במוטאניו ללא צורך בהחלפה בדרך). ניתן לארגן דרך המקום לינה, בעיניי במחיר מופקע. באופן עצמאי עלה לי שליש מהמחיר המאורגן.

ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: יפן - האי קיושו

@ioio

נגסאקי עיר מאוד יפה וציורית. אהבנו לטייל בה.

מוזיאון ההפצצה האטומית מעניין יותר מזה של הירושימה.

ממליץ בחום לקראת שקיעה לעלות לתצפית Mt. Inasayama Observatory עליה ברכבל וכדאי לעלות לפני ההמונים.

שייט וסיור בGunkanjima - Hashima - אי קטן שהיה פעם מאוכלס בכמה אלפי אנשים שעבדו במכרות פחם וכיום הוא נטוש. להזמין מראש, לבדוק אם יש הדרכה באנגלית, אנחנו עשינו עם הדרכה ביפנית והרגיש טיפה ריק. מזל שמצאנו כמה שיודעים קצת אנגלית ותירגמו לנו את ההסברים.

צפונית לנגסאקי יש את העיר סאסבו, עיר מלאה באמריקאים - יש שם בסיס גדול שלהם. ניתן לעשות שייט בין מאות/אלפי איים. יש גם תצפיות מרהיבות מהיבשה על האיזור של האיים.

בין סאסבו לנגסאקי יש פארק שעשועים ענקי Huis Ten Bosch, אם באים בעונה יש שם שדות פרחים ענקיים. יש בתוך הפארק עיירה שנראת כמו באירופה.

דרומית לאיבוסוקי, ממשיכים עם הרכבת עד לעיר שנקראת מקוראזאקי - העיר עם תחנת הרכבת הכי דרומית ביפן, יש שם מבשלות משקה השאוצ'ו, משקה אלכוהולי מבטטות- משקה שככל הנראה נפוץ באיזור הזה של יפן. מאוד טעים ומומלץ.

שווה גם לבקר בעוד אטרקציות שבאיזור איבוסוקי.

אנחנו טסנו מקגושימה לנאהה אוקינאווה בחברת בת של ANA - הזמנו את הטיסה מהאתר של ana. הטיסה עלתה פחות מ100 דולר בסוף אוגוסט/תחילת ספטמבר.

ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: הזמנת כרטיסים לרכבת בסין-באתר CTRIP

בשיאן הרכבת נמצאת ממש בתוך העיר, ליד החומה שמקיפה את מרכז העיר ומשם מאוד קל להתנייד.

העלתי תמונות מהתנאים ברכבת המהירה.

ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: מקומות לינה בדרום אמריקה

גם טלפון לא צריך לעשות בימים אלה. סוגרים באינטרנט על מקומות לינה. עדיף תמיד מקום לסגור על מקום לינה בערים גדולות, זה כדי לא להסחב עם הציוד הרבה. או למשל ביעד שמגיעים אחרי טיסה. , זה זה בעיקר בשביל שיהיה ראש שקט. כשמגיעים לכפרים קטנים, נוחתים במרכז הכפר ומסביב מפוזרים הוסטלים או בתי אירוח של משפחות ואז קל להתנייד בניהם ולברר מחירים.

עדיף טיפה כאב ראש מאשר כאב גב.

בהרבה הוסטלים יש תמיד מדפים כאלה עם מקומות לינה נוספים בערים אחרות (גם במזרח יש את זה), תמיד אפשר לבקש בהוסטל שיתקשרו ליעד הבא שלכם ויבדקו אם יש מקום.

ותמיד אפשר לקבל מידע ממטיילים אחרים איפה כדאי ואיפה לא כדאי.

ברזיל בקרנבל יכול להיות חויה מדהימה אם כי יקרה מאוד צריך להזהר מאוד מפני פשיעה שעולה בתקופת הקרנבל.

אני בכלל מעדיף את הקרנבל הארגנטינאי שניתן לחגוג אותו בעיר 3 שעות צפונית לבואנוס איירס, מתקיימת ממש בצמוד לקרנבל הברזילאי רק שזה נמשך במשך כחודש בכל סופש. מהנה, מדהים ולא צפוף.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: נסיעה משדה התעופה בלילה למילאנו

@Ayeletre

לחברת Flixbus יש אוטובוס אחרון ב0:25

לחברת Malpensa shuttle יש אוטובוס אחרון 1:20 מטרמינל 1.

עולה עד 8 יורו לכיוון. 14 הלוך חזור.

אולי יש עוד חברות. רק לחפש…

פורסם בפורום אירופה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: בורדינג פאס ברינאייר

@pninit1234

רק לעדכון, אין שום בעיה להראות את הבורדינג פאס של ראינאייר בשער עליה בארץ דרך הנייד. זה עבד ללא שום בעיה. שאלתי גם את הדיילי קרקע והם אמרו שאין למכשיר שום בעיה לסרוק את הברקוד של ראינאייר דרך הנייד. 

כולם באים לשער עם בורדינג פאס מודפס רק כי רשום שחייבים להדפיס. ממש מיותר.

פורסם בפורום אירופה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: שאלה לגבי מדיניות הכבודה העכשווית של ראיין איר

אני טסתי איתם ב31.8 לרומא.

לא קניתי פריוריטי.

תיק קטן עלה איתי למטוס ואת הטרולי הבאתי לשער עליה למטוס, שם סימנו אותו במדבקה צהובה ואז אחרי הנסיעה באוטובוס למטוס היה צריך לשים אותו איפה שטכנאי המטוס אמר.

בדיוק כפי שהיה כתוב בעת הזמנת הכרטיס באתר שלהם וכך היה כתוב על הבורדינג פס.

אני מאמין שאם הערה שרשומה בקישור שהבאת אכן אקטואלית זה צריך לצוץ בעת הזמנת הכרטיס. ואם כבר יש לך כרטיס/בורדינג אתה תראה שרשום עליו מה מדיניות המזוודות שתקפות לאותו כרטיס.

פורסם בפורום אירופה
      ניתאי א
      ניתאי א

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי ניתאי א

• RE: האתר מאוד איטי בימים האחרונים

@imeshy

מצטרף גם למה שנכתב.

אני משתמש דרך הנייד ומרגישים שכל פעולה באתר עובדת מאוד לאט

פורסם בפורום אירופה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: חבילה לקוסקו

@Gil_3069156

עדיף מבחינת מה?

תרשום תכולה של מה שבאמת קיים בחבילה.

דרכים לשליחה:

תנסה דואר, פדקס אולי, ups

Western Union - למיטב זכרוני יש להם סניפים בקוסקו אז אפשר לשלוח דרך סניף בארץ לכתובת של הסניף שם. 

כדאי לך לברר בכל מקום לפני שאתה שולח אם עצירת הטיסות משפיעה גם על טיסות מטען. 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: תכנון מסלול לחודש וחצי

@Avner_3475372

לדעתי לא ריאלי בזמן שהקצבתם לעצמכם.

אם פטגוניה זה העיקר שלכם אז אל תתפזרו. מאצ'ו פיצ'ו זה בהחלט לא יעד של על הדרך...

תשאירו את פרו לטיול אחר. 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: הגעה למאצו פיצו

@Roey11

יש גם את טרק לארס (Lares) שהוא של 3, ניתן לסגור דיל של טרק, כרטיסי רכבת, חדר באגוואס קליינטס, כניסה למאצ'ו פיקצ'ו ומדריך.

טרק לא מביא אותך עד למאצ'ו פיקצ'ו אבל הוא טרק מהנה, חוויתי ויפה. בדרך עוברים בין כפרים ומלא ילדים רצים לפגוש את המטיילים. מתחילים בכפר בשם לארס בסוף הטרק מגיעים לתחנת רכבת בOllantaytambo. משם לוקחים רכבת לאגוואס קליינטס.

מהתחנה מחכים לך עם שלט ולוקחים אותך להוסטל ללינה, כולל ארוחת בוקר. אם אתה קם מוקדם בבוקר בשביל לטפס במדרגות יתנו לך שקית עם ארוחת הבוקר.

בכניסה לאתר יחכה לך מדריך.

את כל זה ניתן לסגור בקוסקו בקלות באחד מסוכנויות הטיולים הרבות שקיימות בעיר.

אנחנו היינו 4 חבר'ה ובטרק עצמו היו לנו 2 מדריכים וטבח.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: הצעת מסלול ביפן ללא מקדשים

@מטייל_4105599

אוסקה יותר מתאימה לך מבחינת קולינארית, ללא מקדשים. עיר מאוד תוססת ומעניינת. יכולה לשמש כבסיס טוב לטיולי כוכב.

אוסקה היא רק 30 דקות ברכבת מקיוטו ככה שאם קיוטו תחסר לך תוכל לקפוץ לגיחה. בנוסף היא קרובה יותר לנארה ששווה חצי יום טיול (גם למי שלא חובב מקדשים כמוך וכמוני).

תוכל להגיע לטירה הימאג'י שנמצאת על הדרך להירושימה שגם אותה כדאי לך לכלול במסלול שלך.

יום טיול לקובה הסמוכה ולהגיע לאחת ממבשלות הסאקי שבעיר, חווית טעימות של מלא סוגים וטעמים.

בטוקיו אפשר לנסוע לניקו. היא מוכרת לא רק כיעד של מקדשים אלא גם שם טיולי טבע. ניתן לעשות את ניקו כטיול יומי. צריך לבחור בין המקדשים לבין הטבע. אין ממש זמן לשניהם בכל אופן.

ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: עזרה בתכנון הטיול לדרום אמריקה

@Shahar Abu_4103126 

יוני - יולי- אוגוסט-ספטמבר מתאים לבוליביה, פרו, אקוודור, קולומביה.

בבוליביה ופרו ביחד הייתי כ3 חודשים. כל אחד וסגנון הטיול שלו.  תחפש דברים שמעניינים אותך בכל מדינה ותחליט אילו מדינות מעניינות אותך.

בוליביה היום פחות ידידותית למטייל הישראלי בגלל ענייני ויזה שפעם לא הייתה. 

פרו, אקוודור וקולומביה יכולות להיות אופציה לא רעה בשבילך אם אתה לא מתכנן הרבה טרקים.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: פרו לשבוע - שאלה ראשונית

@hil

לשבוע? 

לא הייתי טס עד לשם בשביל שבוע. ארהב מספיק מעניינת לעוד שבוע. 

עניין ההתאקלמות לגובה הוא משמעותי בזמן כל כך קצר. יכול לטוס עד לשם ולהרגיש רע כל השבוע. חבל.

הייתי שומר את פרו לטיול אחר.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: הפעלת כרטיס JR ביפן

@רוני-0

אפשר ללכת לכל אחד ממשרדי JR. כפי שרשמו לך,

בטוקיו ממש אין בו צורך ולא חובה להפעילו מיד עם הנחיתה. אבל כן אפשר לבקש יום שממנו הספירה תתחיל.

ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: זקוק לסיוע בתכנון מסלול ביבשת (חצי שנה +)

@Or_3438117

מבחינת סדר מדינות אם תתחיל בתחילת אוגוסט אז אפשרי להתחיל באקוואדור דרומה. לארגנטינה צ'ילה, ככל שתאחר את הכניסה שלך אליהן מזג האוויר ישתפר. אמצע נובמבר והלאה. לדרום שלהן תגיע בסוף.

בעקרון ישאר לך זמן גם לברזיל. אבל לא רשמת אותה.

טיסות פנים, מכיוון שיש לך הרבה זמן לא רואה צורך בכזו. אולי המקום היחידי זה מאושוויה (דרום ארגנטינה) לבואנוס איירס, אם כי יש כאלה שעושים את הדרך באוטובוס של 3 ימים. 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      ניתאי א
      ניתאי א
    • RE: גלפגוס או קוסטה ריקה או פרו - דעתכם?

@יוסי-רו

שבועיים זה ממש מעט זמן.  לא הייתי ממליץ לכם לעשות שני יעדים. 

גלאפגוס לפחות שבוע. אחרת זה ירגיש שרק באתם לעשות וי. הבעיה שבשאר הזמן שישאר לכם באקוודור לא תספיקו כלום ושוב ירגיש לעשות וי.

אקוואדור שבועיים יכול להיות אחלה.

לא הייתי בקוסטה ריקה אז לא ממש אוכל לעזור אבל מרגיש לי מעט מדי זמן למדינה גדולה.

פרו, מדינה ענקית אך אפשרי. קוסקו, פונו ואריקיפה. לקחת בחשבון את עניין הגובה שמשפיע מאוד.

הייתי אולי מנסה שבועיים בקובה.... זורק רעיון.

יעד טוב לשבועיים באפריל יכול להיות יפן בפריחת הסאקורה. יעד שאפשרי לעשות אותו ברכב למרות שהתחבורה הצבורית מעולה ויעילה.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      ניתאי א
      ניתאי א