משפחת אשואל - טיול ראשון ללנדון עם המשפחה - נודה על כל עזרה
-
שלום לכולם, אנחנו משפחה של 6 נפשות, אבל נוסעים חמישה.(הבכור התגייס). אנחנו משפחה דתית, ומרוב כתבות והמלצות הלכתי לאיבוד מה גם שחיפוש לינות בבוקנין המחירים מבהילים. אנחנו מחפשים דירה או מלון דירות. יש את שכונת גולדס גרין שהיא שכונה יהודית,
שאלתי היא:
- האם מרחקי הנסיעה מהאטרקציות העקריות הוא רחוק ומסורבל? מה זמן ממצוע של נסיעה והאם צריך כל פעם להחליף תוך כדי רכבת/אוטובוס?
- האם יש לכם עוד הצעות לשכונות/אזורים עם מלונות דירות/דירות שהם בטוחים ויכולים להתאים למשפחה דתית.
- או שיש אזורים קרובים עם דירות במחירים שפויים קרוב למרכז האטרקציות,
- אודה על כל עזרה
- מיכל
-
לא מומחית בלונדון אבל מציעה לך את האתר מטיילים בכיפה אם את לא מכירה, יש פה גם הצעות לינה בסוף הכתבה
https://metaylimbkipa.com/london/
בנוסף יש קבוצות פייסבוק דתיים טסים ויש קבוצת ווטסאפ חו"ל מהודר.
גם בלמטייל יש פורום לשומרי מסורת.
אחרי שתגיעי ללינה נוחה עבורכם בוודאי לא יחסר חומר לתיכנון הטיול עצמו (היכנסי למדור הבלוגים פה)
-
מגולדרס גרין למרכז העיר ברכבת תחתית (קו שחור) זה כחצי שעה נסיעה
אין בעייה להתמקם שם ולצאת למרכזי התיירות בלונדון
גם בעל\ת הבית בגולדרס גריין ישמחו לעזור לכם לתכנן את הטיול היומי
-
- מרחקי נסיעה ואטרקציות: תלוי כמובן איפה תתמקמו ולאן אתם רוצים לנסוע. לוקח זמן מה להתרגל לתחבורה אבל היא טובה ונוחה. חצי שעה עד שעה נסיעה באוטובוס או טיוב [רכבת תחתית] כל עוד הדירה שלכם ממוקמת קרוב לאחד מאלו. עדיף טיוב לדעתי. החלפת אוטובוס/טיוב – תלוי מה היעד שלכם כמובן. התחבורה נוחה ותדירה.
- כל עוד לא מדובר בשבת, לדעתי אתם לא חייבים להגביל את עצמכם לשכונה דתית. בנוסף, גם הנדון היא שכונה שיש בה קהילה יהודית [כולל בתי כנסת, חנויות כשרות וכד’] ואפילו פינצ’לי עדיין יכולה להתאים.
- מיקום ומחירים: בגדול, ככל שהמיקום יותר מרכזי, המחיר יקר יותר. ככל שהצרכים שלכם יותר ספציפיים, המחיר יקר יותר. אנחנו נמצאים הרבה בלונדון [בערך פעם בשנה] ומעדיפים דירה טיפה יותר רחוקה ויותר זולה אבל תנאים טובים, מאשר להצטופף במקום יקר רק כי הוא קרוב. אנחנו בדרך כלל מוצאים באיזור הנדון/פינצ’לי.
-
היתרון של השכונות היהודיות גולדרס גרין/הנדון / פינצ׳לי היא בזמינות של אוכל כשר במסעדות ובמכולות. מצד שני הנסיעה ברכבת לעיר היא כחצי שעה וזמן הגעה door to door מהדירה לנקודה ספציפית במרכז העיר יכולה גם לקחת שעה (תלוי במרחק הליכה מהדירה לתחנה, האם יש צורך בהחלפת רכבות , עיכובים ועוד).
אם זמינות בתי כנסת חשובה לכם אז יש גם במרכז העיר באזור marble arch בית כנסת עם מניין גם באמצע השבוע וכמובן בשבת. יש עןד בתי כנסת במרכז העיר לא בטוחה לגבי מניינים באמצע השבוע אבל בשבת יש.
לונדון ככלל עיר די בטוחה. כמעט כל האזורים במרכז העיר הם בטוחים.
לדעתי בנסיבות שלכם אם אתם מתרחקים במרכז העיר אז כדאי רק לאזורים היהודיים שהם גם בטוחים ברובם.
כדאי לשים לב למרחק הליכה מתחנת הטיוב הקרובה לדירה כי דירה במרחק של 15-20 דקות הליכה מהתחנה זה די מבאס.
-
קרוב יותר למרכז בדכ עולה יותר. רחוק יותר- יותר זמן הולך על נסיעות ( וסביר שיהיו החלפות של אמצעי תחבורה). המזל בלונדון הרבה דברים מרוכזים די קרוב ואפשר בהחלט לתכנן ימים שיוצאים בבוקר וחוזרים בערב ללינה.
-
מניסיון, התמקמות באזור “יהודי” כמו גולדרס גרין יש בה יתרונות (קרבה לאוכל ובתי כנסת) אבל נסיעה כל יום לעיר ובחזרה עם 6 נפשות זה לא זול.
זה ממש לא רחוק ומסורבל, התחתית בלונדון מאד מסודר וברור, אבל בשעות העומס זה יכול להיות מעיק.לגבי מגורים: יש אזורים קרובים יותר למרכז, תחפשו דירות ב-Airbnb, אבל ברור לכם שככל שתתקרבו לאטרקציות – מחיר הדירה תעלה (ואתם גם צריכים דירה גדולה). אני גם לא יודע מה זה “מחירים מבהילים” או “שפויים” – לכל אחד יש סף מחיר שתבהיל אותו יותר….
עניין ה”בטחון” למשפחה דתית זו כבר שאלה מורכבת יותר, ואני לא חושב שמישהו כאן יכול לענות לכם – זה תלוי גם בתחושה האישית שלכם, האם אתם מעדיפים להסתובב עם “סממנים” מזהים או לא, האם אתם רואים בכל “גוי” מפגע בפוטנציה או לא.
-
מוסיפה לכל הנאמר את המלצתי, בטח כשמדובר בטיול משפחתי, כן ללון בגולדרס גרין.
לרוב כשמטיילים עם הילדים לא יוצאים להסתובב מאוחר בערב, והגיוני לסיים יום טיול במסעדה כשרה בסביבות שמונה בערב (המסעדות בגולדרס גרין פתוחות כל השבוע עד אזור 22-23 בלילה, בניגוד לפרברים יהודיים אחרים שאני מכירה) ולעלות לדירה/מלון. כך שאם ממילא רוצים להגיע לאזור לצורך מסעדה/קניית אוכל כשר, אז לפחות עושים את הנסיעה הלוך בתחילת היום לעיר וחזור בסוף היום.
כמובן שגם המחירים, (נכון ללפני שנתיים, 250 פאונד ללילה לדירה ל6 נפשות בגולדרס גרין, לעומת 300 ומעלה בעיר), נמוכים יותר מאשר במרכז העיר.
והיתרון הכי גדול מבחינתנו לפחות היה חניה צמודה, אבל אם אין לכם ממילא כוונה לצאת מהעיר אז אין לזה משמעות.
אנחנו שכרנו את הרכב בשדה בנחיתה, נסענו ברכב באחד הימים לאולפני הארי פוטר, ואחרי ארבעה ימים בלונדון המשכנו ברכב לטיול ברחבי אנגליה.
-
כשמתמקמים רחוק מהמרכז צריך לקחת בחשבון שיוצאים בבוקר וחוזרים בערב, אין טעם לחזור בצהרים, כך שהימים ארוכים. גם מנסיון שלנו שנה שעברה מציעה שהדירה תהיה קרובה לתחנה. 9-10 דקות הליכה למשל זה הרבה זמן בהלוך ובחזור כי אח”כ יש נסיעה ולרוב גם צריך להחליף קו .לכן הייתי שמה לב לזה.
ימים ארוכים זו לא בעייה בכלל.