שאלה,
-
יכול להיות שהמסלולים הכחולים בסן אנטון יותר מאתגרים מהאדומים בסלה רונדה? -
לא הייתי לא שם ולא שם.אבל במשך הזמן הקצר שאני גולשת הגעתי למסקנה שלא תמיד מה שמסומן בצבע מסוים זה אכן דרגת הקושי התואמת את המסלול.למשל הייתי עם ביתי בקלאב די סוליי oz אפילו המסלול הירוק שם מלא מוגלים והיתה הרגשה כמו מסלול כחול.
-
אין הגדרה מוחלטת לצבעי מסלולים, כך שיכול להיות בהחלט.
מסלול כחול של אחר הצהריים יכול להיות הרבה יותר מאתגר ממסלול אדום של תשע בבוקר.
-
לא כל כך זוכר את הכחולים בסן אנטון אבל, לדעתי, אכן הרבה אדומים בסלה רונדה היו נחשבים לכחולים באוסטריה.
מהניסיון שלי בסן אנטון (3 ימים, מתוכם יום של סופת שלג ללא ראות כלל), לא אתר מומלץ למתחילים. כמובן שיכול להיות שמזג האוויר השפיע על הרושם הזה.
-
אנחנו מגיעים לסן אנטון עד שבועיים.
ושמעתי מהרבה מקומות שאכן הכחולים ( בעיקר אלו שיורדים לעיירה ) יותר מאתגרים .
לגבי צבע המסלול
זה תחום מאוד אפור וכל אתר בוחר להגדיר צבע על פי שיקולו- מה שאומר שבאתר אחד הצבע הכחול יכול להיות בקלות צבע אדום באתר אחר או להפך
אין לזה חוקים ואף אחד לא מודד אם מד זווית את השיפוע של המסולל -
התשובה שלי תהיה חלקית מכיון שלא הייתי עדיין בסלה רונדה.
הייתי בסנט אנטון ואני יכול לומר שכל אזור ארלברג מתאפיין ב2 דברים: כמות גדולה של שלג שיורד בכל עונה, וגולשים מנוסים שיורדים נכון עם המון פניות ימינה ושמאלה. זה מייצר הרבה מוגולים יחסית, דבר שלא ראיתי בתקופת ירידת שלגים באתרים אוסטריים אחרים כגון אוברגורגל/זולדן/אישגל.
כפי שרשמו כאן, בשעות אחר הצהריים זה יהיה קשה יותר מאשר בבוקר, בכל צבע. בתקופת ירידת שלגים ולמחרת יהיה קשה יותר מאשר בשלג קשיח המקובע היטב לשכבה שתחתיו.
אישית לא התרשמתי שהכחולים שם קשים יותר. אגב הם פחות נפוצים בסנט אנטון ויותר באזור Lech Zurs אבל הם לא נראו לי שונים מהכחולים בצרפת למשל
-
@simonbr אמר:
יכול להיות שהמסלולים הכחולים בסן אנטון יותר מאתגרים מהאדומים בסלה רונדה?
כן, בהחלט. זה מן המפורסמות הסיווג האוסטרי יותר קשוח , גם יותר משל הצרפתים.
גם ביוטיוב האתרים האוסטרים מצהירים על זה בגלוי.
כמו שאמרו כאן, זה בכללי. אכן אתה יכול לגלוש באדום שגיהצו אותו אבל אחרי כמה שבועות בלי שלג אתה חייב להיות חזק על המגלשיים בשביל לא להחליק על הקרח. הבדלי מיומנות גדולים.
-
תודה לכל המגיבים
תובנות מעניינות
-
יש י עוד “תוספת” לפעמים מסלול מסווג למשל כאדום למרות שהוא ברובו קל יחסית אבל יש בו קטע אחד שהוא יותר קשה ומאתגר. אין דרך לדעת את זה מראש אלא אם גלשת. אנחנו ץמיד כשהייינו גומרים מסלול נאמר אדום היינו מסווגים אותו כ “כחלחל” או “שחרחר” אם הוא היה קל או קשה. וכיו”ב. בגדול זה באמת לא מדעי
-
הייתי בסן אנטון לראשונה השנה. היו מסלולים כחולים מוחלקים ומסלולים כחולים עם שלג עמוק שהפך למוגולים. התמודדות עם שלג עמוק ומוגולים זו טכניקה שצריך ללמוד. אם אין לכם את הידע, המסלול יכול להפוך לקשה מאד מבחינתכם. המסלולים המוחלקים האדומים והכחולים היו מבחינתי באותה רמה (וקלים).היה לי מדריך פעם בוייל שאמר שמסלול מוחלק לא יכול להיות שחור, ולא משנה כמה הוא תלול. זו תפיסה מאד אמריקאית שחובבת מוגולים (bumps) ומבינה שבסופו של דבר השיפוע הוא סוגיה, אבל לא הסוגיה הכי חשובה. תוואי השלג לא פחות חשוב.