שבועיים במקסיקו - פעם ראשונה - חלוקת זמן
-
מתכנן טיול לשבועיים במקסיקו. אשמח לקבל חוות דעת על המסלול וחלוקת הזמן. תודה, עוזי
זו הפעם הראשונה שאני טס לחלק הזה של העולם,
יציאה בתחילת פברואר,
יש לי רק שבועיים – יציאה בחמישי בלילה וחזרה בשבת כעבור שבועיים,
כדי לחסוך זמן אקח טיסות פנים,
חשבתי לשלב 4-5 ימים בסאן קריסטובל ואת הזמן הנותר לחלק בין פלאיה, איסלה מוחרס וקנקון.
חשבתי לטוס מהארץ לקנקון וישר לקחת טיסה לכיוון סאן קריסטובל. ראיתי שיש קונקשן טוב. ואז לחזור לאיזור קנקון.
יום 1 יציאה מהארץ לקנקון.
יום 2 הגעה לקנקון וטיסת המשך לשדה שליד סאן קריסטובל.
ימים 3,4,5,6 סאן קריסטובל והאיזור
יום 7 טיסה לקנקון
ימים 8,9,10 פלאיה
יום 11 מעבר לאיסלה מוחרס
ימים 12, 13, 14, איסלה מוחרס
יום 15 מעבר לקנקון
יום 16 טיסה חזרה
-
בעיקרון החלוקה טובה. כמה דגשים לשים לבהקונקשן שאתה קונה הוא באופן נפרד לטיסה הלוך ושוב מישראל או יחד באותו כרטיס?
כי אם אתה קונה בנפרד ומשהו משתבש בטיסה מישראל- הקונקשן שלך הלך ואף אחד לא ידאג להעלות אותך לטיסה הבאה האפשרית ( כי אם קנית הכל מחברה אחת הם אחראים להובילך ליעדך). לכן אם אתה קונה בנפרד אתה צריך קונקשן לא גבולי בזמן למקרה של איחור בטיסה מישראל.
בכלל- אני הייתי חושב לפצל את החוף וסן קריסטובל- אתה מגיע בטיסה בינלאומית ארוכה ויש מצב שתהיה עייף ותסבול גם מג’ט לג, כמה ימים בפלאיה באזור החוף יותר קלים לשינויים מאשר מעבר לסן קריסטובל שכוללת הרבה טיולים בסביבתה.. ככה שאם היא באמצע ואתה חוזר לחלק של איסלה מוחרס- פיצלת את ימי החוף ויצרת לך יותר גיוון בטיול.
וזה גם פתר לך את נושא הקונקשן- כי הוא לא רלוונטי אם אתה מגיע לשדה מפלאיה , מרחק שעה מהשדה...
-
אכן, הטיסה מהארץ של יונייטד והקונקשן בקנקון עם חברה אחרת (אירו). יש שעתיים בין הטיסות וזה קצת צפוף.
תודה על הרעיון לכלול את סן קריסטובל בין פלאיה לאיסלה מוחרס.
-
רק למקרה שלא הובנתי כהלכה- אם יונייטד הם אלו שדרכם קנית גם את טיסת ההמשך ( ז”א הכל באותו כרטיס)- הם צריכים לדאוג לך. אם עשית שתי הזמנות בנפרד- אז הקונקשן יכול להיות גבולי עם כל איחור/שיבוש בטיסה של יונייטד. -
יש טיסה של יונייטד (דרך וירג’יניה) שיוצאת מהארץ בחמישי בחצות ונוחתת בקנקון ב 12:30 בצהריים של יום שישי.
טיסת ההמשך של ויוה ל TGZ יוצאת ב 14:30.
כלומר יש לי שעתיים לאסוף מטען וביקורת גבולות.
האם זה ריאלי לתפוס את הטיסה הזו?
-
לדעתי בלתי אפשרי. קודם כל, צריך להגיע לדלפק הצ’ק אין של הטיסה הבאה כשעתיים לפני הטיסה, כלומר אתה מתחיל בעצם מאיחור. בנוסף, לנו היה תור ארוך מאוד בביקורת הגבולות בקנקון, אולי זה לא משהו קבוע, אבל אתה לא יכול לדעת מראש. -
זה עם הרבה סיכון…. לא הייתי בוחר אופציה כזו. שים לב שמאחר ויש נחיתה בארה”ב- אתה זקוק היום לויזה לארה”ב אפילו בשביל טרנזיט ( אלא אם שוב השתנו הנהלים מאז שהתעדכנתי)