2 שאלות - מפלי הניאגרה ולינה בדרך מאורלנדו ומיאמי
-
יש לי 2 שאלות לא קשורות
לינה במפלי הניאגרה
קראתי ושמעתי הרבה המלצות על הזמנת חדר במלון עם נוף למפלים בצד הקנדי.
מצאתי 3 מלונות שמציעים חדרים כאלה, האחד נפסל בגלל ביקורות איומות .
בשניים האחרים המחיר מטורף – 500 דולר ללילה ( קרוב ל 500)
האם יש שם משהו כזה מיוחד שמצדיק כזה מחיר מטורף?
אי אפשר להסתפק ב לראות את המפלים המוארים מהטיילת וללכת לישון במלון רגיל ?
יש משהו שרואים מחדר המלון שאחרת לא נוכל לראות?
( הייתי לפני 25 שנה במפלים בצד האמריקאי, לא ראיתי אותם מוארים בלילה . וגם לא נפלתי מהתפעלות.
לילדים זו תהיה הפעם הראשונה)
אשמח גם להמלצות איזה אטרקציות היו הכי מלהיבות לבני הנוער שלכם ? ( אטרקציות במפלים )
שאלה שניה
בחלק השני של הטיול אנחנו מגיעים ליום אחד לאורלנדו, לא דיסני לא יוניברסל
אצלי מתעניינים בחלל.
היעד מרכז החלל קנדי וביקור ב space x ועוד חלומות מבית מדרשו של הקטן שלי ( שכבר לא קטן בכלל )
נבלה שם יום שלם עד שיסגרו ( או שימאס לו)
למחרת אנחנו עולים לקרוז מנמל ממיאמי בשעות הצהריים
מכיוון שכבר עשיתי בעבר את הדרך ממיאמי לאורלנדו ואני זוכרת שהיא ארוכה ולא כיפית אני מעונינת לחלק את הנהיגה.
חצי דרך בערב אחרי סיום הביקור במרכז קנדי.
לינה בדרך וחצי שני למחרת .
השאלה איפה ישנים בדרך? אני בעיקר חוששת מאיזורים לא טובים ובעייתיים באוכלוסיה.
מידהו מכיר ויכול להמליץ לי היכו כדאי ללון?
-
ב- 2012 לנו מלון Embassy suits שעלה אז 200$ ללילה. אם תבחרי בו והמחיר סביר שימי לב שלא
כול החדרים פונים לשני המפלים. מחלק מהחדרים רואים רק את המפל הקנדי.
לגבי השאלה השנייה אני יודע שיש חילוקי דעות עליה בפורום אבל אגיד לך את דעתי. זה ממש לא הכרחי
לקחת חדר עם מבט למפלים ובטח לא במחירים שציינת. אחרי שטיילנו במפלים ביום שאחרי וראינו אותם
מ- 3245 זוויות הבנו שזה לא הכרחי. מה שכן תעלי על המגדל כדי לקבל תצפית מלמעלה. לא יהיה דבר
שתראי מהמלון ולא תראי סביור העצמאי. מי שכן בעד לקחת חדר עם מראה למפלים עושה את זה בשביל
הכיף לשבת במלון ולצפות. אגב למיטב ידיעתי התאורה נכבית ב- 8 בערב אבל ייתכן שזה תלוי בעונה.
-
@עודד אמר:
ם מבט למפלים ובטח לא במחירים שציינת. אחרי שטיילנו במפלים ביום שאחרי וראינו אותם מ- 3245 זוויות הבנו שזה לא הכרחי. מה שכן תעלי על המגדל כדי לקבל תצפית מלמעלה. לא יהיה דבר שתראי מהמלון ולא תראי סביור העצמאי. מי שכן בעד לקחת חדר עם מרא
מאז 2012 המחירים עלו מעט

במלון שהזכרת המחיר לחדר למפלים הוא 450 דולר. -
כן פשוט לא ידעתי אם בדקת את המלון הספציפי הזה.
בכול אופן על אחת כמה וכמה במחיר כזה ואף פחות מזה
הייתי מוותר על התענוג. בין שאר הדברים שתעשי שם תעלי על המגדל בצד הקנדי וזה יספיק.
-
זה נחמד לראות מהחדר את המפלים, לדעתי לא מצדיק את הפער של כמה מאות/עשרות דולרים.
אבל כל אחד ומה שחשוב לו.
-
בעניין אטרקציה לבני נוער, אני ממליץ על האומגה , גלישה לכיוון המפלים.
-
הי איילת, אנחנו לנו בזמנו ב mariot falls view שהיה ממש מלון נהדר. עם חדר למפלים. ארוחת הבוקר בו היתה נהדרת
האם בדקת מה המחירים במלון הזה?
לגבי לינה… אנחנו יצאנו בבוקר ממרתון (הכוון ההפוך לגמרי משלך..) ביום שבת בבוקר נסיעה של כ- 3 שעות לנמל הקרוזים במיאמי
עצרנו אפילו בדרך לוולמרט לשעה לקניות והגענו בשעה ממש סבירה לקרוז בלי שום בעיה ועוד הספקנו לאכול צהריים באוניה.
תבדקי אולי עצירה ללינה ב פורט לודרדייל? אולי לעשות קצת קניות בבוקר בסוגראס ואז להגיע לנמל הקרוז.
פוריה
-
כן בדקתי את MARRIOT באיזור 450 ללילה.
ברור ש 3 שעות נסיעה אפשריות עד הצהרים, אבל אני מעדיפה לחלק את הנסיעה. -
אז אולי עצירה בסוגראס
-
איך כותבים את זה באנגלית?
-
אני מסכים איתך ש- $500 הם מחיר מאד גבוה לחדר מלון, גם אם הוא צופה על המפלים. אגב, יש מספר בתי מלון עם חדרים הצופים למפלים. האם בדקת את העלות בבתי המלון האחרים?
אני לא לנתי באחד מבתי המלון הללו. בעצם, לנתי בכלל בצד האמריקאני במלון שמרוחק כ- 10 דקות הליכה מהטיילת של המפלים. הוא נראה לי מתאים בין היתר גם בגלל העלות, כאשר הביקור שלי במפלים היה בסוף השבוע של חג ההודיה הקנדי (שחל באמצע אוקטובר). באותו סוף שבוע עלות הלינה בצד הקנדי זינקה לעומת כמה ימים קודם לכן, ולא הייתי מוכן לשלם את המחיר. אינני חושב שהנאתי נפגעה מכך. אני טיילתי בטיילת המפלים בלילה בצד האמריקאני. למחרת טיילתי בחושך בצד הקנדי. לטעמי, החויה שונה וכדאי לחוות גם את הצד האמריקאני בחושך. המפלים המוארים ממש ליד המטיילים (שמגיעים לאיזור התחלת המפלים למעלה) מחד והעיר הקנדית המוארת באור יקרות מאידך מספקים חויה שונה מזו שבצד הקנדי.
לדעתי, ולא מנסיון אישי, יש הנאה מחדר המשקיף על המפלים, ובמיוחד בערב. זה נכון לגבי כל חדר במלון לכוון נוף מרשים (למשל, נהניתי מחדר מלון בבר הרבור שהשקיף מלמעלה על Frenchman Bay, והסכמתי לשלם קצת יותר תמורת הנוף). מצד שני, זה גם לא נורא אם חדר המלון לא ישקיף על המפלים ומחירו יהיה נמוך יותר. בסופו של דבר, אתם מבלים מחוץ לחדר, ותוכלו לראות את המפלים ממקומות שונים, קרובים יותר או גבוהים יותר והנאתכם לא תפגע. אם תרצו לראות את המפלים מהגובה, תוכלו לעלות על מגדל Skylon ביום או בלילה ואני מניח שעלות העליה תהיה נמוכה מהפרש מחירי הלינה בין החדרים היקרים וחדרי מלון חלופיים שיעלו הרבה פחות. העלות היא של כ- $20 לאדם מגיל 13 ומעלה וקצת יותר מחצי מזה לגבי ילד צעיר יותר. זה כולל עליה ביום וגם בלילה.
לגבי אטרקציות של המפלים, אני חושב שהסירה היא האטרקציה המרכזית, והבנתי שמערת הרוחות בצד האמריקאני היא אטרקציה “שווה” (לא עשיתי אותה). מעבר לכך יש את הביקור מאחורי המפל בצד הקנדי וגם מגיעים שם למרגלות מפל הפרסה (מהצד, כמובן). לדעתי פחות אטרקטיבי. כמובן שיש את מגדל סקיילון, עליו כתבתי קודם ויש בו גם סרט המוקרן בטכנולוגיית iMax. מציעים כרטיסי קומבינציה במקום עם עליה למגדל. העיר הקנדית משופעת בעוד אטרקציות שונות שאינן קשורות ישירות למפלים. אינני ממש מכיר אותן.
-
swagrass
-
לגבי המלצות לינה:
אני ישנתי בקנדה, כאן:
https://uk.hotels.com/ho434967/?display=description
Grewals Inn and Suites by Elevate Rooms
זול, והחדר היה נהדר. החדר עם חניה צמודה. א. בוקר חינם.
בערב, נסעתי חניתי קצת לפני מרכז klifton hill, שיכול להיות נחמד בערב במיוחד לילדים. חניתי צמוד לפאב בחניה חינם (שאין בה שומר בשעות הלילה)
משם הלכתי דרך קליפטון היל לכיוון הטיילת, עד למפלים וחזרה.
-
היי,
לפני חודשיים וחצי הייתי במלון בצד הקנדי שהיה ממש מעולה וזול. לדעתי אין צורך במלון עם נוף למפלים כי רואים אותם ממש טוב מהטיילת ובאטרקציות השונות. מה שכן הייתי ממליץ על מלון שקרוב למרכז כי מאוד נחמד להסתובב שם בערב וזו הליכה קצרה לתצפית על המפלים. אנחנו ישנו במלון ויטוריה, בהתחלה חששתי מלהזמין שם מקום מראש משום שהמחיר הזול הרתיע אותי (כ80 דולר לילה למלון במרחק הליכה מהטיילת ומהמפלים). בדיעבד היה אחד מהמלונות היותר טובים שישנו בהם בטיול, נקי, מרווח ונעים מאוד.
כשהגענו למלון הציעו לנו שדרוג לחדר עם נוף למפלים (מהחדר ראו טוב את אחד המפלים וחלק מהטיילת) ללא תוספת תשלום. היה נחמד לראות את המפל מהחדר אבל גם ללא השדרוג מדובר במלון מצוין לדעתי.
-
בדיוק המלון שהזמנתי אחרי שכבר החלטתי ש 450-500 ללילה זה מטורף
תודה על ההמלצה