האם חודשיים בנפאל וויאטנם זה יותר מדי?
-
התוכנית שלי הייתה לכלול את סין אבל ויתרתי עליה מתוך הבנה שמדובר במדינה עצומה ורוב הטיול יתבזבז על נסיעות.
סין הייתה היעד הכי יקר שלי ופתאום התקציב לכל הטיול גדל משמעותית, אני מחפש איך למלא את הזמן החסר.
יש לי 5-6 חודשים ותקציב של 30k (ואולי קצת יותר)
המדינות שבהן אבקר:
בורמה, נפאל, לאוס, ויאטנם
מומלץ להוסיף מדינות נוספות? או שעדיף להרחיב ולהתעמק במדינות הקיימות? אם כן - האם חודשיים בנפאל ובויאטנם (כל אחת) זה יותר מדי?
-
אהלן,
כל תכנית היא בסיס לשינויים. לא מציע לך לתכנן יותר מדי כמה זמן להיות בכל מדינה. יהיו ארצות שתקצר, יהיו ארצות שתאריך את משך הטיול באותה ארץ.תתכנן ארצות יעד ומסגרת זמ לכל אחתן, אבל אל תנעל.
לדעתי חודשיים בוייטנאם זה יותר מדי.לגבי נפאל זה שונה – גם אם אתה אוהב טרקים רגליים, תתכנן על חודש וחצי (שני טרקים ארוכים). אם אתה לא בקטע של טרקים, אפשר לקצר בהרבה…
מה שחשוב הוא, להגיע בעונות המתאימות לכל ארץ וארץ.
טיול מהנה,
-
הערה לגבי עלויות בסין , טיול בדרום סין , חבל יונאן , אינו יקר אם מתניידים בתחבורה ציבורית , לדוגמא הגעה מלאוס במעבר היבשתי , והאיזור מלא מיעוטים ושבטים מעניינים .
הייתי ממליץ לך להכין ויזה לסין , ולטייל לפחות בדרום סין .
-
אני עשיתי שני טיולים בני שבועיים פלוס בויאטנם, ככה שאני בהחלט רואה איך אפשר לטייל שם חודש בקלות... בנפאל לא ביקרתי אבל יש שם טרקים מאוד ארוכים ואם אתה עומד לעשות טרקים או אחד מהם יש מצב שתעביר שם חודש בקלות..
-
חודשיים בויטנאם זה בהחלט לא יותר מדי.אם יוצאים מהנתיב השחוק הטיול איטי ומרתק ויכול להימשך גם יותר מחודשיים.
ל”שביל החומוס” חודש עד חודש וחצי מספיק בהחלט.