קנדה - כמה שאלות
-
אני חולם לנסוע לקנדה בקיץ, לטיול אבל גם להתקבעות בזמנים מסוימים (עובד מהמחשב), אז כמה שאלות:
- לא יודע באילו איזורים יותר כדאי להיות. הכל נראה מעניין.. אני אוהב גם טבע וגם עיר, אין לי איזו העדפה נקודתית ולכן אני די קלולס
- קנדה - אפשרית גם בתחבורה ציבורית? או שלוותר מראש...
נניח לבחור 2-3 יעדים מרכזיים, בהם להתקבע ומעת לעת לעשות טיולי כוכב,
מה אתם אומרים?
- לגבי העלויות – מה עלויות המחייה שם ביחס לישראל? בעיקר מבחינת לינה ואוכל
תודה
-
אם שני יעדים אז משהו בחוף המזרחי - טורונטו/ מונטריאול/ קוויבק ומשהו בחוף המערבי קלגרי( אם להיות קרוב לרוקיז) או ונקובר.
תחבורה ציבורית ליידי טבע תהיה לא נוחה עד לא קיימת.
עלויות- אוכל בגדול זול יותר. המטבע הקנדי כבר שנים בשפל, במיוחד לאור חוזק השקל. לגבי לינה תלוי אילו תנאים. דין תייר לא כדין מקומי. לינץ תייר בישראל כנראה יותר יקרה מלינת תייר בקנדה
-
יש מספר ערים בקנדה שאפשר להיות בהן מספר ימים כתייר – מונטריאול, ובעיקר ונקובר טורונטו.
מונקובר אפשר לעשות מספר ימי טיול שקרובים “יחסית” (כלומר נסיעה של שעות בודדות) – האי ונקובר, סיאטל, פארק לאומי North Cascades, פארק לאומי אולימפיק, הר רנייר (כל האחרונים בארה”ב אבל עדיין מאוד קרובים)
מטורונטו קל מאוד להגיע למפלי ניאגרה
אבל העושר הגדול של ביותר של קנדה הוא הרי הרוקיז הקנדיים. העיר הקרובה היא קלגרי . בקלגרי עצמה אין יותר מדי מה לעשות.
חבל יהיה להגיע לקנדה מבלי להיות ברוקיז.
-
טורונטו, מונטריאול , קוויבק בחוף המזרחי וונקובר בחוף המערבי הן ערים בהן ניתן לבלות מספר ימים. יופיה של קנדה הוא בטבע הפראי, קשה לחוות אותו בלי רכב. אם אתה לא יכול/רוצה לשכור רכב, האופציה האפשרית שלך היא לקחת טיולים מאורגנים מקומיים. לדעתי טיול שיתמקד בערים בלבד יהיה פספוס.
-
מצטרף לדעת קומי בדבר המוגבלות בהתניידות ללא רכב (שכור או קנוי או של בן משפחה או של חבר) בקנדה מחוץ לערים. בערים הגדולות דוקא נוח יותר מבלי הרכב. לא צריך לדאוג לחניה ויש תחבורה ציבורית נוחה. אני יכול להעיד לגבי מונטריאול ולגבי ונקובר.
רציתי להוסיף שנוסף ל3 הערים הגדולות שהזכירו קודמי, יש בקנדה ערים נוספות בהן יש טעם לבקר, אם כי יתכן ואורך הביקור יהיה יום יומיים ולא יותר מכך. למונטריאול אוסיף את העיר קוויבק, הבירה של פרובינציית קוויבק. אני ביליתי בעיר יומיים מבלי להשתעמם. כמו כן, אוסיף גם את הליפקס, בירת נובה סקוטיה. זהו איזור קצת מרוחק יותר לכוון מזרח. בכל מקרה, לא הייתי נוסע לשם רק בשביל העיר הזו, אבל בכל זאת, נהניתי מיום ביקור בעיר, מהמצודה שבחלקה העליון ומהטיילת בנמל בחלקה התחתון.
-
@karnielr אמר:
מונטריאול
תודה על התשובות , עזרתם.
אם אחליט לוותר על הרוקיז וללכת על ערי החוף המזרחי – יש אפשרות מהם לצאת לכל מיני טיולים למקומות מומלצים באזור (מלבד מפלי הניאגרה שכמובן ארצה)?
אני די מוגבל בתנועה עם רכב וכו’ כי יש לי צורך להיות מול המחשב מספר שעות ביום לצרכי עבודה (כמובן שפה ושם אוכל להניח להם למס’ ימים וכו’). לכן נוח לי יותר להתקבע בעיר וממנה לטעום את הסביבה
-
יש מקומות בטווח של טיול יום מטורונטו (כמו מפלי הניאגרה, למעשה, אבל לא רק) או ממונטריאול או מקוויבק או מהליפקס. עדין, צריך רכב לפחות לחלק מהטיולים האלו. אם יש אפשרות לשכירת רכב (מבחינת זה שיש לך רשיון נהיגה ושגילך מעל 21 ורצוי מעל 25), ניתן כמובן לעשות זאת גם על בסיס של יום או יומיים שבהם תגיח לטיול.