הצילו... קור מקפיא בבודפשט מה נעשה?!
-
קבענו נופש לעוד שבוע וחצי לבודפשט במחיר בדיחה, אך עם סיכון למזג אויר גרוע, ככל הנראה זה עומד להתממש ובתאריכים של הנופש יהיה טמפ’ של בין מינוס 3 למינוס 8, זה מוציא את כל החשק להוציא את האף מהמלון, לטייל באי, או בארמון המלוכה, וכו’ גם הרכבל שתכננו לכוון המצודה כנראה יהיה סגור? תנו לנו פתרונות? תודה!, -
אני גם “נפלתי” על כזה מזג אוויר
אבל לכל הפחות הרוח חלשה
נראה לכם שאפשרי ללכת במעלה 1 או 2 לגן חיות בבודפשט?
ומאיפה לקחת את התחזית – מכאן? https://www.weather.org.il/%D7%9E%D7%96%D7%92-%D7%90%D7%95%D7%99%D7%A8/%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%91%D7%95%D7%93%D7%A4%D7%A9%D7%98/%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%99%D7%AA/
-
אני עכשיו בבודפשט. המזג אויר יותר טובמאשר בארץ. אין גשם, אין רוח, השמיים בהירים. אם מתלהשים טוב, לא מרגישים את הקור.רק בלילה יורד מתחת לאפס.
-
-
קודם כל, תחזית לעוד שבוע וחצי היא קשקוש. עד אז המצב יכול להשתנות לגמרי. מזג האוויר אינו עד כדי כך צפוי, ואם תסתכלו באתר אחר אולי תראו תחזית אחרת לגמרי מעכשיו לעוד שבוע וחצי. בודקים מה תהיה התחזית יומיים לפני הנסיעה.
ודבר שני, זה לא שעכשיו חום אימים… גם היום מזג האוויר הוא בין 4 פלוס בצהריים למינוס 4 בלילה (או 3 עד מינוס 2, תלוי באיזה אתר בודקים). ככה זה כשנוסעים בחורף, זה חלק מהעניין, שיכול להיות קר ויכול להיות גשום. בשביל זה לוקחים ביגוד מתאים ומטריה. מי שלא רוצה להתמודד עם קור וגשם, עדיף לבחור בעונה אחרת.
-
@lbd אמר:
אני עכשיו בבודפשט. המזג אויר יותר טובמאשר בארץ. אין גשם, אין רוח, השמיים בהירים. אם מתלהשים טוב, לא מרגישים את הקור.רק בלילה יורד מתחת לאפס.
מה דעתך לגבי הגן חיות שם, שזה מקום פתוח
אפשרי להסתובב שם?
וכתבתי בהודעה הקודמת שלי שלפחות לפי מה שנראה כרגע
לא אמורות להיות רוחות
-
יש גם ביתנים סגורים בגן החיות, כמו כן יש חיות שלא מפחדות מהקור. לפי דעתי אפשר לבקר שם. כמו כן, לא רחוק משם יש משטח החלקה על הקרח. גם הקרקס סמוך לגן החיות. אם יהיה לכם מזל, וירד גם שלג, אשר לקפוץ להרי בודה (20 דקות נסיעה באוטובוס) ולהתגלש בשלג. -
כן לקחתי משם, אתמול היה שם מינוס 4 היום פחות, כנראה צריך להמתין בסבלנות
-
@lbd אמר:
באיזה תאריכים הנופש שלכם?כמו כן איזה רכבל מדובר? למצודה אין רכבל.
בין תאריכים 18 ל22, ובקשר לרכבל הבנתי שמגיע למצודת יאנוש, אני טועה?
-
אנחנו עכשיו בבודפשט רוב האטרקציות מקורות, פשוט תקראו את הרשימה שעשו המקומיים בבודפשט איי אל -
הרכבל אכן מגיע למצודת יאנוש. שים לב שאלו כסאות פתוחים כך שבכל מקרה גם אם פועל קר. סעו למרחצאות ותהנו ממים חמים. מבחר המרחצאות בעיר גדול וזה כיף גדול
-
ישנם מרחצאות נפלאות בבודפשט וקניונים מחוממים ,זה מה שאני הייתי עושה בימים קרים מאוד . -
יש עוד רווח בסיפור.
לקח שאומר דיל במחיר בדיחה .... ישר אומר לברוח כמו מאש …
וגם בלי המחיר יידוע שמי שטס בינואר פברואר מרץ צריך לקחת בחשבון שבאזור אירופה מזרח מרכז ומערב לא ימצה את החופשה למעט אם יצא לחופשת סקי ואז במקרה זה טוב יעשה אם יסגור חבילת סקי מפנקת ברשת קלאב מד בצרפת או שוויץ או אוסטריה ולא במזרח אירופה כי שם יש מחיר בדיחה.
-
לא נכון לחלוטין. עכשיו אני בבודפשט ואלפי תיירים בעיר כולל ישראלים. צריץ לדעת איך לטייל כאשר קר בחוץ. -
כל אחד עושה כרצונו וכיכולתו, הן הכספית והן מבחינה יכולת לסבול קור. אבל ההכללה שלך ש”שמי שטס בינואר פברואר מרץ צריך לקחת בחשבון שבאזור אירופה מזרח מרכז ומערב לא ימצה את החופשה למעט אם יצא לחופשת סקי “ מוגזמת לחלוטין.
אנחנו, בגלל מגבלות תעסוקה, לא יכולים לטייל בתקופה חמה ומטיילים כל הזמן בתקופת החורף, הן באירופה המערבית והמזרחית והן בארה”ב וקנדה.
בתכנון נכון, ובלבוש נכון , אפשר לעשות טיולים נהדרים גם בחורף, גם בתקציב נמוך. -
תקרא שוב את ההודעה שלי גבר.
ותנסה להבין מה כתבתי .
לא סתם מחירי הטיסות המלונות וכד זולים.
כי הביקוש נמוך לעומת עונת הקיץ.
אנשים רגילים שלא צריכים להעטף בחמש שכבות של ביגוד ותרמוס תה בחוף יהנו יותר בקיץ או אביב או סתיו.
ישנן אתרים סגורים בחורף עקב חוסר כדאיות.
מה לעשות חורף .... זה לא קיץ .
מעניין למה בקיץ נתבג מפוצץ ובינואר מגרשים שם זבובים ?
עובדה שמיצוי מחא של טיול על כל נאופציות האפשריות יכול לבוא בחשבון רק בקיץ כולל סקי.
-
טיול נעים .
-
ועוד עובדות .
חורף באירופה מחשיך מוקדם.
בעלי העסקים ומקומות הבילוי סוגרים מוקדם.
היינו בפראג בדצמבר לפני שנים קבוצה של גברים שיודעים לחיות בקור ..
מה להגיד מה זה קפאנו אפילו האף לא יצא מדלת המלון.
אם ההנאה היא רק בטיול במקומות סגורים ומחוממים אז אשריך.
-
א. בקיץ מפוצץ כי אנשים , כולל ילדים, בחופשה.
ב. אנשים לא נוסעים בחורף כי בטוחים, כמוך , שאי אפשר להינות בחורף.
החורף באירופה ובצפון אמריקה מפוצץ בפסטיבלים, כאשר עשרות אלפי אנשים נהנים ברחובות.
ג. ובינינו, מעדיפה מינוס 5 על 35 ו-80% לחות -
הבנו, משה. כל שואל נוסע בעונה הלא נכונה, לא מוציא מספיק כסף, לא מבין, לא יודע, לא קולט מה הוא מפסיד בזה שהוא לא שוכר פרארי. יש רק דרך אחת, הדרך שלך, כולנו טועים.
אפשר עכשיו לקבל שקט תעשייתי מעוד הצתות של ויכוחים מיותרים וברברת נטולת קשר שלא מועילים בדבר לשואל ומעייפים את כולנו?