דורדון ובריטני - כמה כמה?
-
שלום,
טיול משפחה מורחבת בסופ יוני-תחילת יולי בצרפת. 4 מתבגרים.. עשרה ימים .
ננחת בבורדו, ונמריא חזרה ארצה מנאנט.
הצעירים צריכים פעילויות טבע ומים, ובעיקר גיוון...טירה או שתיים, מערה או שתיים.
אני בתחילת תכנון מסלול בדורדון, והתרשמתי שלינת כוכב לכמה לילות מתאימה לאיזור.
אבל אני לא מוכנה לוותר על צוקי וחופי ברטאן!
כיצד לחלק לטעמכם את הלילות? (1 בורדו בשל שעת טיסה, 4 או 5 דורדון, 4 או 5 ברטאן?)
והיכן בברטאן? מורביאן או צפונה יותר? היכן להתמקם שיהיה יותר יפה, פראי ומגוון (וחם...)?
וטיול דרכים? או כוכב?
המטרה כמובן לא לסמן וי, אלא לחוות את האזור (גם אם לא באופן מעמיק הפעם).
תודה רבה.
-
בכל מקרה השמיכה קצת קצרה…
איך שלא תמשכי אותה ישארו רגליים בחוץ

בהנחה שיש לך 10 ימים לא כולל יום הנחיתה בבורדו
באופן גס- נניח 5 ימים שיכללו את הנסיעה מבורדו לדורדון (1) ויעדים על התוואי, 4 ימים לדורדון
יום מעבר לברטאן כ600 קמ מסארלה לה קנדה נניח לוואן-יום קשה מאד!
נשארו 4 ימים לפי הבנתי לפני ההגעה לננט לטיסה (יום 11 בבוקר)
בהנחה שלא נכנסים לא לבורדו ולא לננט
ועוד לפני שאני מסתכלת על הצרכים של מתבגרים אקטיביים
הייתי מתמקדת במפרץ מורביאן ובכל מקרה בחלק הדרומי יותר של ברטאן-כי אחרת באמת לא תספיקו כלום.
-
כן כך נראה....

-
אלא אם כן אני נניח אשן במיקום פחות מקובל בדורדון, נגיד brentone. ואפזר נסיעות על פני הימים בדורדון.
ואז יום הנסיעה למוריבאן יהיה שפוי.
ואז ב 4 לילות בלינה כוכב במורביאן, אם ממש יהיה רצון וכוח נעשה טיול יום לחופי הגרניט הורודים ולקרוזון.
נשמע הגיוני? האם זה שווה את זה?
תודה רבה.
-
Brantom אומנם הכפר היפה בפריגור אבל למה לך ללון שם יותר מלילה כאשר בכוונתך
לבלות כמה ימים בדורדון וה יגרום לך לקילומטרים מיותרים כול יום שהות שם שזה יותר
הפסד מאשר הרווח שיהיה לך ביום היציאה לכיוון נאנט. הכי טוב זה איפה שהוא באזור סרלט.
ובכללי לפני 3 חודשים היינו שם ואכן הדורדון מתאים לכוכב. סה”כ בילינו באזור 8 ימים ומתוכם
6 לילות בסרלט. אני בכלל הייתי ממליץ לך להתרכז בעיקר באזור הזה בהינתן הזמן שיש לך אבל אם
בכול זאת תרצי לדלל ולתת זמן לבריטאן זה יהיה רק טעימות קטנות כי לבריטאן בטיול אחר היינו 10 ימים
והוא גם לא כול כך מתאים לכוכב. נסיעה מ- Vannes לגרניט זה יותר משעתיים לכול כיוון כלומר תבזבזי חלק ניכר
מזמנך על נסיעות. Vannes וסביבתה זה בערך יום ולכול מקום אחר תזדקקי לנסיעות ארוכות.
-
את שואלת אם ברנטום מיקום נכון לכוכב באזור דורדון? -לא.
לא קובעים נקודת כוכב מחוץ למסלול בכלל -כדי לקצר את הנסיעה של יום המעבר ויוצרים כוכב לא כוכבי לנסיעות היומיומיות.
האם נסיעה מוואן (תיאורטית) לצוקים הורודים וחזרה היא סבירה? -מאד ארוך וחוצים את כל ברטאן באמצע(ולא דווקא בחלק המעניין שלה)
קרוזון? -אולי כן כי עצם הנסיעה קרובה לים ונופית בחלקה.
-